Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(garbane99 @ 2013 07 02, 19:26)
Viskas aišku, bet kiek pamenu, kai auginau savo pirmąją atžalą, tai nevalgė absolučiai jokių košių, išskyrus grikių. Gal nemokėjau skaniai paruošti  g.gif  Pasidalinkite dar info, kaip jas verdate ir kuo pagardinate?  blush2.gif

beda su isrankiais leliais biggrin.gif

mano vyresnieji tai valge tik sviestu ar pienuku pagardinta (cia visos grudines koses, ne darzovines). Bet va maziausioji irgi labai isranki nusidave - tokios jai neskanu, iskart spjauna doh.gif
Pvz. dabar jau mano leliai 7 men., truputi idedu sviestuko, bet pvz. i avizine kose dedu sutrinto banano, i grikiu ir kt. kokios nors vaisines tyreles - tai labai megsta... jokio pieno nebepilu, verdu vandenyje.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Mano 2.gif 5 men ir 11 d. Valgom MP.
Jau 2 sav bandau ivesti darzoves i jos raciona, bet suvalgo vos po pora mazyciu sauksteliu doh.gif Pradejau nuo bulviu, po to pridejau biski cukinijos, veliau morka. rezultatas tas pats unsure.gif isspjauna. Gal pasidalinsite kokiais gudrumais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žaislų Karalienė: 30 liepos 2013 - 16:31
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2013 07 30, 16:15)
Sveikos mamytes  4u.gif
Mano  2.gif  5 men ir 11 d. Valgom MP.
Jau 2 sav bandau ivesti darzoves i jos raciona, bet suvalgo vos po pora mazyciu sauksteliu  doh.gif  Pradejau nuo bulviu, po to pridejau biski cukinijos, veliau morka. rezultatas tas pats  unsure.gif  isspjauna. Gal pasidalinsite kokiais gudrumais.

Ir aš panašiai vargstu doh.gif Mano mažei be savaitės 5 mėnesiai, valgo MP, bet pradedam žaidimus su daržovėmis - bulvė apskritai buvo tragedija, dabar bandom morkas. Suvalgo mažytį nubrauktą arbatinį šaukštelį bendroje sumoje geriausiu atveju, o viską stumia lauk, nutaiso tokią veido išraišką, kad atrodo žarijomis maitini biggrin.gif Ir linksminam, ir šnekinam, ir valgymo laiką, ir tirštumą, ir sudėtį keičiam, o finalas toks pats. Įdomu, kiek laiko reikia, kad kūdikis priprastų prie tokio maisto, nesinori bandyti gatavų tyrelių, nes paskui nevalgys natūralių daržovių g.gif Gydytoja siūlė net košes kruopų virti, bet to tikrai nedarysiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(netobula @ 2013 07 31, 21:49)
Gydytoja siūlė net košes kruopų virti, bet to tikrai nedarysiu doh.gif

O kodel nenorit? g.gif Mano gydytoja irgi pasake pereiti prie kruopu kosiu, jau 2 d. ragaujam namine grikiu kose, bet rezultatas toks pats, nezinau ar kas patenka i skrandi doh.gif lotuliukas.gif viska spjauna blink.gif
As savo vyresne pradejau primaitinti nuo kruopu, nes baisiai atpilynejo doh.gif o po to i kruopas dejau darzoviu, bet labai po mazu, kas 2 sav, ivedinejau kita, nes pradedavo skistai tustintis unsure.gif Bet valge gerai thumbup.gif
Atsakyti
o jus kazkur nesuspesit, jei primaitinima atidesit velesniam laikui? jai juk net MENUO DAR LIKO iki realios maitinimo pradzios?
taip mano vyresnis klusniai sesiu menesiu sulaukes atidarydavo burnyte dek ka nori, viskas tinka- nes jis tokio nekonfliktisko budo....bet mazylis - tik pabandyk ka nors ideti..na ir nieko..zindziau toliau..kraujo rodikliai buvo puikus..sulaukem 1.3 metu ir sedom prie bendro stalo..vyresnelis dabar valgo ir sakute knebena..jam tas maistas nesukelia idomumo - pati kalta..pradejau per anksti..o jaunelis..pirmas prie stalo..taip skanu ir norisi..ir dar nuostabus saiko jausmas..jei gana ..zinau, kad sotus.
Kam jums tas kankinimasis..jei sveikata vaiko normali, zvalus, kraujas geras..kokios problemos..ar jums kas nors galva nuims..jausites neivykdzius kazkokio jusu vaikui netinkancio plano?
Koks malonumas eiti guostis, del to, ko gal dar nereikia daryti?smile.gif

QUOTE(netobula @ 2013 07 31, 21:49)
Ir aš panašiai vargstu doh.gif Mano mažei be savaitės 5 mėnesiai, valgo MP, bet pradedam žaidimus su daržovėmis - bulvė apskritai buvo tragedija, dabar bandom morkas. Suvalgo mažytį nubrauktą arbatinį šaukštelį bendroje sumoje geriausiu atveju, o viską stumia lauk, nutaiso tokią veido išraišką, kad atrodo žarijomis maitini biggrin.gif Ir linksminam, ir šnekinam, ir valgymo laiką, ir tirštumą, ir sudėtį keičiam, o finalas toks pats. Įdomu, kiek laiko reikia, kad kūdikis priprastų prie tokio maisto, nesinori bandyti gatavų tyrelių, nes paskui nevalgys natūralių daržovių g.gif Gydytoja siūlė net košes kruopų virti, bet to tikrai nedarysiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 02 rugpjūčio 2013 - 13:58
Beje, mano pirmas ant pirktiniu tyreliu uzaugo. Isbandizau rodos viska, netiko mamos virtuve biggrin.gif . Nors tiek, kad savo pienu ismaitinau 14 menesiu smile.gif
Atsakyti
Mes paskutini menesi priaugom tik 200 gr, nors MP pakanka, gydytoja sake pradeti primaitinti g.gif Musu 2.gif labai idemiai stebi, kai mes valgom.
Vakar paragavom Hipp avizine kose be pieno, sakyciau kad visai nieko, kaip pirmam kartui suvalge 20 gr thumbup.gif
As savo vyresne maitinau iki 1m 8 men ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žaislų Karalienė: 04 rugpjūčio 2013 - 07:49
QUOTE(Nikolia @ 2013 08 02, 13:54)
Kam jums tas kankinimasis..jei sveikata vaiko normali, zvalus, kraujas geras..kokios problemos..ar jums kas nors galva nuims..jausites neivykdzius kazkokio jusu vaikui netinkancio plano?
Koks malonumas eiti guostis, del to, ko gal dar nereikia daryti?smile.gif

Nesuprantu, kodėl reikia taip pulti? mirksiukas.gif Manote, nesidomėjau, kada, kaip ir kodėl reikia primaitinti kūdikius, kiek laiko rekomenduojama pačiai maitinti ir t.t.? Domėjausi, ir daug domėjausi. Paguodos neieškau, ieškau patarimų iš tai patyrusių mamų. Yra objektyvios priežastys, kodėl ją jau reikia primaitinti, ir tai nusprendžiau ne aš, o gydytojai. Su daržovėmis sekasi nekaip, bandysim košes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(netobula @ 2013 08 07, 12:48)
Nesuprantu, kodėl reikia taip pulti? mirksiukas.gif Manote, nesidomėjau, kada, kaip ir kodėl reikia primaitinti kūdikius, kiek laiko rekomenduojama pačiai maitinti ir t.t.? Domėjausi, ir daug domėjausi. Paguodos neieškau, ieškau patarimų iš tai patyrusių mamų. Yra objektyvios priežastys, kodėl ją jau reikia primaitinti, ir tai nusprendžiau ne aš, o gydytojai. Su daržovėmis sekasi nekaip, bandysim košes smile.gif

As jus suprantu. Kiekvienam vaikui skirtingos taisykles - net savus, ir tai gana skirtingai maitinau. Maziausiajai pritruko MP 3.5 men., tai nuo 4men. gydytoja liepe primaitinti jau kosyte, ka tas vaikui vien misinukas - manau jokio sotumo. O jei vaiko svoris neauga, vaikas jauciasi nuolat alkanas, butinai reikia primaitinti.
Atsakyti
[mergaitės patarkit, mažajam jau už poros savaičių šeši mėn, maitinu savo pienu, kadangi veiduką dažnai paberia, tai jau aišku, kad mažylis alergiškas. Penktą mėn praėjau duoti bulvę, po to bulvę su morka. Lyg ir nieko, valgė labai noriai, bet streikavo skrandukas, verkė vakarais raitėsi. Nustojau apskritai duoti, dabar vėl pradėjau tik daviau obuolį virtą, po to bananą ir vėl tas pat.... Virti obuolį liepė gydytoja, o Jūs žiūriu duodat žalią, net nebežinau ką daryt, primaitint jau kaip ir laikas, nors auga gerai, bet matosi, kad valgyt nori, gal nekreipt dėmesio į tuos jo skranduko streikavimus? Beje , duodu gerųjų bakterijų, nes pienligę turėjom.
Atsakyti
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2013 07 30, 17:15)
Sveikos mamytes  4u.gif
Mano  2.gif  5 men ir 11 d. Valgom MP.
Jau 2 sav bandau ivesti darzoves i jos raciona, bet suvalgo vos po pora mazyciu sauksteliu  doh.gif  Pradejau nuo bulviu, po to pridejau biski cukinijos, veliau morka. rezultatas tas pats  unsure.gif  isspjauna. Gal pasidalinsite kokiais gudrumais.

Mums irgi pradžia buvo sunkoka. Bandykite su kitom daržovėm: žiediniu kopūstu, brokoliu, kopūstu. Aš truputį įdedu druskos, kad nors koks skonis būtų ir truputėlį sviesto. Darykite įvairius daržovių derinius ir tikrai atrasite kas vaikučiui skaniausia. Svarbiausia kantrybė smile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Tik savaite, kaip pradėjome ragauti darzovienes.
Ragaujame karta dienoje. Ar galiu duoti kokiu sulciu vakare, ar pagremsto obuoliuko? Nedaug, koki suaksteli. Ar laukti kelias savaites , kol prieisime iki vaisių : daržoves, mesyte, kruopos, tada vaisiai ?
Ar po daržovių iškart įvesti mesyte ? Ar nebus labai anksti ?

Atsakyti