Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(DiStyle @ 2013 02 06, 19:12)
Mano manymu gali duoti ir daugiau kosytes, bet kol kas nevirsyk 200ml. Ir nustokit duoti pienuka!!!!!!!!!!!! Jeigu dar nori atsigerti, tai tam yra vandenukas, arbatyte arba sultys wink.gif Jeigu po obuoliuko pute pilvuka, bandykite ji duoti tik pirmoje dienos puseje, ne maziau negu pusvalandi pries maista, arba pora val po, o jeigu vis tiek niekas nepasikeicia, tada geriau ji iskepkite orkaiteje, gal dar nepriima pilvukas zalio obuoliuko wink.gif Kakuti kietinti gali ir bulve su morka, beja, brokolis ir ziedinis kopustas gali kelti audras, tai as siulyciau jei dedate viena, tai nebedeti kito wink.gif Geriau koki svoguniuka gartu isvirkite (labai pagerina kosytes skoni)  4u.gif

kas cia do naujiena nustot duot pienuka? Pavalgius reikia visada pasiulyt
MP
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2013 02 28, 15:56)
kas cia do naujiena nustot duot pienuka? Pavalgius reikia visada pasiulyt
MP

kiek zinau, pienelio geriau neduoti, kai kudikis pradeda valgyti mesa, nes tada blogai isisavinama gelezis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(volia* @ 2013 02 06, 15:37)
Jau pora savaiciu valgome darzoviene. Atrodo jam skanu, valgo noriai. Suvalgo 180ml, nors noretu ir daugiau, ir dar MP atsigeria. Valgo bulve, morkas, brokolis, zied. kopustas.
Daviau keliskart pagremzto obuoliuko, bet kazkaip panasu kad po jo lyg ir sunkiau kakoti buna. Ne tai kad uzkietetu, bet daugiau pastangu pasitustint reikia.
Tai vat ir idomu, ar cia taip ir turi buti del kakojimo ar kazkur darau kaida. Gal kosytes per daug duodu ir apsispaudzia pilvelis. Bet alkano nepaliksi gi. O gal obuoliukui ir kt. vaisiams nepasiruoses. Nepaminejau kad po darzovienes islaukia 3-4val ir vel reikia uzkasti.

Obuolius reik duoti garintus,tada viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Maitinu vaikuti savo pienu ir jau 2 savaites (lygiai nuo tada kai suejo 5men) valgom darzoviu kosyte.
paskaitau, kad kitos mamos prie kosytes ne pieno, ne misinuko duoda, o arbatytes.
jei nesunku atsakykite kokia arbatyte duodate? o tai as apart pieno savo vaikuciui nieko daugiau gerti nesu davusi 4u.gif
Atsakyti
Aš saviškiui arbatytės duodu jau po daržovienės. Niekada neduodu prieš valgymą.

Geria Hippo vaisinę arbatą. Iš pradžių nepatiko, tai padariau biški saldesnę, ir dabar geria kuo puikiausiai.
Atsakyti
Mielos mamos,

Mums seselė poliklinikoje yra sakiusi, kad daržoves ir t.t. tik nuo 6 mėn.
Maniškė dukrytė labai mažai valgo pienuko (mano). Pradėjau duoti mišinuką, irgi labai mažai suvalgo. Nuo 4 mėn. iki 5 mėn. priaugo tik 100 gr. Dabar 5 mėn. sveria tik 6200 g. Ar ir man pradėti duoti daržovių ir pan. Tačiau išmatose dar yra gleivių.
Na su berniukais man taip nebuvo. Abu valgė ir svorio niekad netrūko.
Atsakyti
QUOTE(krokuvos @ 2013 03 09, 20:23)
Mielos mamos,

Mums seselė poliklinikoje yra sakiusi, kad daržoves ir t.t. tik nuo 6 mėn.
Maniškė dukrytė labai mažai valgo pienuko (mano). Pradėjau duoti mišinuką, irgi labai mažai suvalgo. Nuo 4 mėn. iki 5 mėn. priaugo tik 100 gr. Dabar 5 mėn. sveria tik 6200 g. Ar ir man pradėti duoti daržovių ir pan. Tačiau išmatose dar yra gleivių.
Na su berniukais man taip nebuvo. Abu valgė ir svorio niekad netrūko.

mes darzoviene pradejom valgyti, nes musu kaip tik nemazas svoris (5men jau 8kg. sveriam), kai svoris nemazas mano, kad vaikui gali trukti tik pieno, todel siulo pradeti koseles. valgom puikiausiai, tik einu is proto del atpilinejimu. na sako berniuku skrandziai jautresni, kadangi su mergaite man taip nebuvo, tai kiekviena karta kai atpila stresa isgyvenu.
ir svarbiausia niekam nepasiskusi, sako svoris auga gerai, vadinasi isaugs, nieko rimto nera, bet tai kiek galima doh.gif nuo gimimo, kiekviena miela diena, po kelis kartus.
Atsakyti
sveikos 4u.gif

Mes valgom nuo keturių mėn. bulvių košę, nuo penkių mėn įdėjau kalafijorą ir taip vagysim iki šešto mėn. tik nežinau kokia daržovę dėt reikės. Morkos negaliu nes vien man jų daugiau pavalgius vaiko žandai išberti. Plius mastau, kad reik mažinti maitinimus mp, bet kuo jį pakeisti nes nei buteliuko nei soskės neimam g.gif Tai mišinuku pamaitint nesigaus kaip suprantu. Manau iki aštuonių mėn tikrai dar mp maitinsiu, nors buvau sakius iki šešių tik blush2.gif bet kažkaip laikas griet bėga dar nenoriu visiškai nutraukti maitinimą. wub.gif
Atsakyti
sveikos,

mano mazylei jau 5.5 men, valgo misinuka vietoj MP. Kosytes kasdien keiciu - avizu, grikiu, ryziu, o darzoviene kasdien - nuo 4 men. duodu moliugo, bulves ir morkos kose, praskiesta siek tiek misinuku, suvalgo apie 240 ml doh.gif O grudiniu kosiu is pradziu nenorejo valgyt, tai as visada paskaninu - i avizine dedu sutrinto banano, i kitas - kokios nors vaisines tyreles - ir sveicia smile.gif
Papildomai duodu tarkuoto obuolio ar trinto banano, vaisines tyreles. Po kosiu duodu atsigert virinto vandenuko.
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 05 17, 20:39)
sveikos,

mano mazylei jau 5.5 men, valgo misinuka vietoj MP. Kosytes kasdien keiciu - avizu, grikiu, ryziu, o darzoviene kasdien - nuo 4 men. duodu moliugo, bulves ir morkos kose, praskiesta siek tiek misinuku, suvalgo apie 240 ml  doh.gif O grudiniu kosiu is pradziu nenorejo valgyt, tai as visada paskaninu - i avizine dedu sutrinto banano, i kitas - kokios nors vaisines tyreles - ir sveicia  smile.gif
Papildomai duodu tarkuoto obuolio ar trinto banano, vaisines tyreles. Po kosiu duodu atsigert virinto vandenuko.

Aš noriu pasiteirauti Jūsų dėl grūdinių košyčių: ar verdate pati ar naudojate pirktines užplikomas? Ir nuo kokios grūdinės pirmiausiai pradėjote? Ačiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane99 @ 2013 07 01, 17:17)
Aš noriu pasiteirauti Jūsų dėl grūdinių košyčių: ar verdate pati ar naudojate pirktines užplikomas? Ir nuo kokios grūdinės pirmiausiai pradėjote? Ačiukas  mirksiukas.gif

verdu savo, niekad neperku tu uzplikomu, tiesiog neapsimoka tokia kaina moket uz paprasciausias koses... o del greito paruosimo, tai tas pats, ir savos labai greit isverda.
Jei stambesni grudai, sumalu kavamale - ne kiekviena kart pries gaminima, bet prisimalu, kad kelioms savaitems uztektu. O siaip naudoju pvz. avizines kur parasyta 1 min, tai ten ir taip smulkios, taip pat ir grikiu galima parduotuveje rasti skaldytu, tai nei malt nereikia.
Pradejau nuo avizines, po to grikiu, o po to ir visos kitos... Dabar dar duodu soru, kukuruzu.
Papildyta:
QUOTE(Agniete77 @ 2013 03 08, 12:57)
Maitinu vaikuti savo pienu ir jau 2 savaites (lygiai nuo tada kai suejo 5men) valgom darzoviu kosyte.
paskaitau, kad kitos mamos prie kosytes ne pieno, ne misinuko duoda, o arbatytes.
jei nesunku atsakykite kokia arbatyte duodate? o tai as apart pieno savo vaikuciui nieko daugiau gerti nesu davusi  4u.gif

niekad neduodu jokiu arbateliu, tik virinto vandenuko be jokiu priedu. Man gydytoja sake, kad ir sulciu duot nereik. Bet uz tai ivairios vaisines tyreles - mano lelios skanestas - kai pamato stiklainiuka - net rekt pradeda - "gi duok greiciau" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MAH @ 2013 07 01, 18:45)
verdu savo, niekad neperku tu uzplikomu, tiesiog neapsimoka tokia kaina moket uz paprasciausias koses... o del greito paruosimo, tai tas pats, ir savos labai greit isverda.
Jei stambesni grudai, sumalu kavamale - ne kiekviena kart pries gaminima, bet prisimalu, kad kelioms savaitems uztektu. O siaip naudoju pvz. avizines kur parasyta 1 min, tai ten ir taip smulkios, taip pat ir grikiu galima parduotuveje rasti skaldytu, tai nei malt nereikia.
Pradejau nuo avizines, po to grikiu, o po to ir visos kitos... Dabar dar duodu soru, kukuruzu.
Papildyta:
niekad neduodu jokiu arbateliu, tik virinto vandenuko be jokiu priedu. Man gydytoja sake, kad ir sulciu duot nereik. Bet uz tai ivairios vaisines tyreles - mano lelios skanestas - kai pamato stiklainiuka - net rekt pradeda - "gi duok greiciau"  lotuliukas.gif

Viskas aišku, bet kiek pamenu, kai auginau savo pirmąją atžalą, tai nevalgė absolučiai jokių košių, išskyrus grikių. Gal nemokėjau skaniai paruošti g.gif Pasidalinkite dar info, kaip jas verdate ir kuo pagardinate? blush2.gif
Atsakyti