QUOTE(DiStyle @ 2012 11 09, 13:26)
Laba. O nuo kada pradejai primaitinti, kad jau valgo ir grudus ir koses? Gal galetum placiau papasakoti kiek laiko ko valge, kai pridejai nauja produkta, per kiek laiko koses pakeite viena maitinima?
Aciu!
Mano vaikui 2-3 mėn išryškėjo alergija KP baltymui, buvo problemos su virškinimu, smirdžiai bezdėjo, sunkiai žaliai žaliai tuštinosi ir ryškėjo fiziologinė anemija, kas nuo 3 mėn ir taip būdinga. Maistą įvedinėjau tik su gydytojos rekomendacijomis. Primaitinimas košių kaip sako patys pediatrai yra pagal seną madą ir pagal naują, kai rekomenduojama nuo 6 mėn tik įvedinėti. Tai mes pagal seną madą
Kadangi išlindo alergija, tai daržoves įvedinėjau tik žalios spalvos. 4 - o mėn pabaigoje(gal likus 1,5 sav ik 4 mėn)daviau kelis šauktelius cukinijos, po to atskirai kelis šaukštus moliūgo, po to kartu juos abu maišiau. Kadangi skystoka ta tyrė, gal po 40 -50 ml ir suvalgydavo. Ir virto obuolio po truputį duodavau. Vaikas valgė noriai, viduriai susitvarkė. kai 4 mėn nuėjom pas gydytoją, tai liepė įvesti bulvę po savaitės ir leido padaryti 1 maitinimą iš daržovės košės - ir jau suvalgydavo 130 ml. Aš po keletą dienų bandau naują produktą, kol įvedu kitą, 3dienas kokias. Ir daržovių košė pas mane būna ne bulvės pagrindo, o visko dedu lygiomis dalimis. Taip valgėm iki 5 mėn. Daktarė jau pasiūlė po truputį ragauti avižų, grikių, ryžių ir 2-ą košę dienoje normaliai valgo nuo5.5 mėn po 160 -170 ml. Leido į košes dėti šalto spaudimo aliejaus a.š. Naudoju linų sėmenų pakaitom su moliūgų aliejumi. Pradžiai pabandžiau pirktinę košę su ryžiais be pieno, į ją įėjo obuoliai, bananas.Tai tuos ryžius valgė, kol suvalgė.Šiaip grūdines reikia duoti pagal vidurius, tuo metu buvo skystoki, daviau ryžius, dabar kietoki -avižas.Ir tik visai neseniai - vakar pamėginau duoti grikius.Į kruopines košes įmaišau virto obuolio tyrės gan skystos, tai labai skaniai valgo, nes ir pirktinėse kruopinėse daugiausiai yra maišyta su obuoliais, miško uogomis.
Priežąstys, kodėl pasirinkau įvedinėti pagal seną madą primaitinimą: 1.nuo mišinio smarkokai augo svoris, 2.Labai vargom su virškinimu, sunkiai tuštinosi 3. visos šviežios daržovės, savo augintos, savi obuliukai 4. Ad mišinys alergiškiems vaikams yra mano kišenei labai brangus
5.ir taip rekomendavo mano pediatrė