Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Melro @ 2012 09 10, 17:05)
Mums siandien suejo 4 men. irgi sveriam 7 kg., bet gydytoja pasake, kad papildomo maisto be pienuko pradeti duoti nuo 6 men. Net nepatare jokiu arbateliu ir vandenuku duoti. Matysim ka sakys po menesio. O jums patarciau pastebeti savo maziuka, ar jis sotus, ar ne. Galbut dazniau duoti pienuko tarp maitinimu.

Tai tarp musu vaikuciu tik 1 dienos skirtumas smile.gif Na mano mazius tikrai atrodo sotus, jei po maitinimo praejus porai valandu duodu kruti, daznai ignoruoja arba zaist pradeda, arba kartais pavalges is vienos kruties kitos jau neima arba labai trumpai patraukia, tai man tikrai nepanasu, kad jis butu alkanas. Na as nzn ar cia butina po kilograma kas menesi priaugti. O gydytojom tai ziuriu nesvarbu vaiko gerove, joms svarbu, kad visi atitiktu ju lenteles, as stipriai abejoju, kad jis valgydamas ta bulviu kose po sauksta, kaip ji rekomendavo, pradetu augint svori ir, kad del to jis jaustusi geriau ar tai itakotu jo augima.
Atsakyti
pas mus, tai 11 val darzoviene apie 160ml, o visi kiti maitinimai MP
Atsakyti
mums 5 men su puse. Meniu:
ryte 6 - misinukas,
9 grudu kose (avizu) su vaisiais ar be ju smile.gif
12-13 misinukas
15-16 darzoviene
ir vakarui misinuko dar po 180 ml.
Tarpeliuose arbatele, obuoliukas, javainis - nes esam gan didoki, sveriam 9.7 kg, tad stengiuos nepermaitinti smile.gif gydytoja ir taip amzinai pyksta, kad per dideli esam. o ka man daryt, jei vaikas valgyt nori 4u.gif
Atsakyti
mum beveik 6 mėn, jau duodu ir kiaušinį, sausainuką-paprastą, sultinuką, nebenori visiškai mišinėlio
Atsakyti
o kuo trinat maista? turejau kavamale pirmam vaikui, bet suluzo, dabar nzn ka pirkt, blenderis yra, bet juk didelis ten ir bulves nerasiu biggrin.gif gal smulkintuvais tipo tokiais?
http://pigu.lt/buiti...6b100?id=343160
ar jie sugeba sutrint maista? g.gif
Atsakyti
Iki 5,5 mėn 1 k dienoje buvo daržovienė ir 4 kartai mišinio po 160 ml. Arbata, virta obuolio tyrė.

Nuo 5,5 mėn
6-7 pienas
11-12 -grudų(ryžių, grikių, avižų) košė + įmaišau obuolio tyrelę
15 -16 daržovienė
19 -20 pienas
24 - pienas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 08 lapkričio 2012 - 15:37
QUOTE(vėtrė @ 2012 11 08, 16:36)
Iki 5,5 mėn 1 k dienoje buvo daržovienė ir 4 kartai mišinio po 160 ml. Arbata, virta obuolio tyrė.

Nuo 5,5 mėn
6-7 pienas
11-12 -grudų(ryžių, grikių, avižų) košė  + įmaišau obuolio tyrelę
15 -16 daržovienė
19 -20 pienas
24 - pienas

Laba. O nuo kada pradejai primaitinti, kad jau valgo ir grudus ir koses? Gal galetum placiau papasakoti kiek laiko ko valge, kai pridejai nauja produkta, per kiek laiko koses pakeite viena maitinima? smile.gif

Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DiStyle @ 2012 11 09, 13:26)
Laba. O nuo kada pradejai primaitinti, kad jau valgo ir grudus ir koses? Gal galetum placiau papasakoti kiek laiko ko valge, kai pridejai nauja produkta, per kiek laiko koses pakeite viena maitinima? smile.gif

Aciu!  4u.gif

Mano vaikui 2-3 mėn išryškėjo alergija KP baltymui, buvo problemos su virškinimu, smirdžiai bezdėjo, sunkiai žaliai žaliai tuštinosi ir ryškėjo fiziologinė anemija, kas nuo 3 mėn ir taip būdinga. Maistą įvedinėjau tik su gydytojos rekomendacijomis. Primaitinimas košių kaip sako patys pediatrai yra pagal seną madą ir pagal naują, kai rekomenduojama nuo 6 mėn tik įvedinėti. Tai mes pagal seną madą smile.gif Kadangi išlindo alergija, tai daržoves įvedinėjau tik žalios spalvos. 4 - o mėn pabaigoje(gal likus 1,5 sav ik 4 mėn)daviau kelis šauktelius cukinijos, po to atskirai kelis šaukštus moliūgo, po to kartu juos abu maišiau. Kadangi skystoka ta tyrė, gal po 40 -50 ml ir suvalgydavo. Ir virto obuolio po truputį duodavau. Vaikas valgė noriai, viduriai susitvarkė. kai 4 mėn nuėjom pas gydytoją, tai liepė įvesti bulvę po savaitės ir leido padaryti 1 maitinimą iš daržovės košės - ir jau suvalgydavo 130 ml. Aš po keletą dienų bandau naują produktą, kol įvedu kitą, 3dienas kokias. Ir daržovių košė pas mane būna ne bulvės pagrindo, o visko dedu lygiomis dalimis. Taip valgėm iki 5 mėn. Daktarė jau pasiūlė po truputį ragauti avižų, grikių, ryžių ir 2-ą košę dienoje normaliai valgo nuo5.5 mėn po 160 -170 ml. Leido į košes dėti šalto spaudimo aliejaus a.š. Naudoju linų sėmenų pakaitom su moliūgų aliejumi. Pradžiai pabandžiau pirktinę košę su ryžiais be pieno, į ją įėjo obuoliai, bananas.Tai tuos ryžius valgė, kol suvalgė.Šiaip grūdines reikia duoti pagal vidurius, tuo metu buvo skystoki, daviau ryžius, dabar kietoki -avižas.Ir tik visai neseniai - vakar pamėginau duoti grikius.Į kruopines košes įmaišau virto obuolio tyrės gan skystos, tai labai skaniai valgo, nes ir pirktinėse kruopinėse daugiausiai yra maišyta su obuoliais, miško uogomis.
Priežąstys, kodėl pasirinkau įvedinėti pagal seną madą primaitinimą: 1.nuo mišinio smarkokai augo svoris, 2.Labai vargom su virškinimu, sunkiai tuštinosi 3. visos šviežios daržovės, savo augintos, savi obuliukai 4. Ad mišinys alergiškiems vaikams yra mano kišenei labai brangus smile.gif 5.ir taip rekomendavo mano pediatrė smile.gif
Atsakyti
Aciu uz toki issamu atsakyma 4u.gif As gyvenu UK, tai cia jokiu lankymusi pas gydytojus nera. Jeigu nori eini pats svertis karta per men ir jeigu pamato, kad kas negerai su svoriu, tada gal ir primaitinti pasiulo, o daugiau nieko... tad domiuosi pati smile.gif
Kaip supratau, tai mazdaug per dvi savaites vaikas pripranta valgyti didesni kieki normalaus maisto. Mano mazius labai daznai valgo misineli - kas kokias 2.5 - 3 val (atrodytu nedaznai, bet..). Pagal savo amziu turetu jau 210ml isgerti, o jis isgeria nuo 90 iki 120 ml. Tai logiskai mastant, jigu isgertu didesni kieki, tai ir laikas tarp maitinimu pailgetu.. tai ir mastau, pradeji damaitinti nuo 4 men ar ne... Siaip jau yra nuo 3 men ragaves ir obuolio, ir morkos, ir bulves, ir moliugo, nes labai jau rode susidomejima, bet paskui aprimo, tada virusiukas uzpuole, tai nieko ir nebedaviau. Tai nezinau ar vel pradet... Visai butu gerai nakti ilgiau pamiegoti biggrin.gif
Atsakyti
Visas meniu MP.Pediatre leido duoti obuolio o su primaitinimais palaukti.
Atsakyti
As MP maitinciau, as irgi dar neskubeciau...
Atsakyti
laba diena, mamytes, o gal kas paaiskintu man apie namini piena , kas ten per klijukus duodate, ash ne zinau apie juos blush2.gif
Atsakyti