Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

O mano pana visiskai nevalgo grudiniu kosyciu-nei naminiu, nei pirktiniu, taip pat ir vaisiniu tyreliu, net neisivaizduoju ka dayti tokiu atveju.... Darzovienes ragaujam, nelabai noriai, bet suvalgom, o nuo grudiniu kosyciu ir vaisiniu tyreliu ji ziaugcioja i burnyte visiskai neima...
Atsakyti
QUOTE(sabatini @ 2012 07 15, 14:29)
O mano pana visiskai nevalgo grudiniu kosyciu-nei naminiu, nei pirktiniu, taip pat ir vaisiniu tyreliu, net neisivaizduoju ka dayti tokiu atveju.... Darzovienes ragaujam, nelabai noriai, bet suvalgom, o nuo grudiniu kosyciu ir vaisiniu tyreliu ji ziaugcioja i burnyte visiskai neima...

o jeigu į daržoves įmaišyt grudų g.gif apgavimui kartais wink.gif
Papildyta:
QUOTE(gabired @ 2012 07 15, 14:09)

duokit kiek vaikas, nori, kad neviršytų svarbiausia 200ml. Ir tada jau pienuko po to sako nereik smile.gif

tai vaikas ir neprivalgo, nes per mažai matyt duodat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ferrero Roci @ 2012 07 13, 14:29)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif , o tai normali porcija butu pienukas ir kosyte-vienas ant vieno,ar kosytes biski maziau,kad sotesne?O del antro maitinimo ivedimo,po kiek laiko jus ji ivedet,kai jau pilnai valge pirmaji ir ar davet ta pati ar jau keitet i kokia grudine kosyte?Mano mergyte gan didelis vaikas,tai baisu ir permaitinti ax.gif
As pati gyvenu uzsieny ir nelabai turiu ko paklausti,taigi klausimu daug,tai ir suku galva biggrin.gif

Papildyta:

as savo kosytes skiedziu  savo pieneliu ir darau skystesne,na maniske skaniai valgo biggrin.gif kartais kai duonu nauja produkta pirma diena valgo nedaug,o kai duodu kita diena ta pati,jau skonis matyt pazystamas,tai valgo geriau.

Mano mazylei su darzovem vistiek sunku, kad ir kiek dienu ragautu, kad ir kokio tirstumo duociau biggrin.gif kasdien vis stengiames, bet daugiaunei kokiu 4 sauksteliu niekaip nesuvalgo biggrin.gif darzoviu tyreles pabandziau, ja siek tiek geriau valgo...bet labiau megsta grikiu ir avizu koses...viena valgom ryte, o kita vakare...per pietus darzoves po truputi bandom prisijaukint biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos supermamytes 4u.gif

Mano mergytei jau 5 menesiukai tai mes jau darzoviu kosyte nuo 4 men. valgom, o grudines irgi jau pradejom. Maniske megeja saldziu kosiu. Bet galvoju reiktu grikiu pabandyti papratinti, nes kiek gi galima saldziai.Bet niekaip nesumastau kaip skaniai grikius paciai paruosti be druskos ir be pieno? Kaip jus grikiu kosyte verdate?
Atsakyti
Mes pradėjom nuo vaisių tyrelės, kai buvo 4 men o dabar jau mūsų meniu toks:

Pusryčiai 9-10 val grūdų košė (avižos arba ryžiai, kitos kol kas nelimpa)
Pietūs 13-14 val daržovienė (bulvė, morka, cukinija, brokolis)
Pavakariai 17 val vaisių tyrelė
Ir vakarienei jei labai reikalauja dar kartą kruopienė

Tarpuose MP, papildomai gerti nieko kol kas neduodu, bet jau pradesim.

Su kruopom sunkiai sekėsi. Nenorėjau tų užpilamų pirktinių, bet pačios išvirtas nelabai valgė, net ir cukriuko bandžiau įdėti.. vis tiek netiko. O be to avižos nor ir su kavamale maliau, vis tiek gabaliukai tokie likdavo ir mažiukas springdavo kartais, o pirktines prisijaukinom po truputi.

Daržoves verdu pati. Tik kažkaip iš akies, niekad nematuoju. Aišku, nepriverdu didelio "bliūdo" bet maždaug nedidelė bulvė, nedidelė morka, gabaliukas cukinijos ir šiek tiek brokolio. tai šitą valgo taip, kad nespėju duot biggrin.gif Dabar laukiam moliūgo atvažiuojant.

Ir jau tuoj pradėsim į daržoves dėti mėsyte, laukiam triušio smile.gif

Aš po kiekvieno valgymo duodu krūtį vaikui. Kol kas nieko negeriam, o atsigerti reikia. nzn, taip man gydytoja rekomendavo.

Tik galvoju reikia duoti vaisių visokių jau, bet nesuprantu, prie jų taip pat reikia juk po truputį pratinti?.. ir juos duoti vietoj tyrelės, ar palikti ir tyrelę ir vaisius? g.gif
Atsakyti
sveikutes,

o darzoviene verdat tik vandeni virta, ar aliejaus ipilat sauksteli ar misinuko/MP ? ACIU
Atsakyti
Sveikos ir aš prisijungiu su savo penkiamėnesiuku 4u.gif

Mūsų meniu dar kažkiek padrikas, bet ant pietų daržovienės suvalgom visą porciją, rytais jau gydytoja patarė duoti grūdukų košytę.

O košytę sakė nuo 5 mėn. jau galima praskiest puse ar visu šaukšteliu aliejaus, kitos skiedžia dar ir su mišinuku ar MP, aš maišau su tuo vandenuku kuriame virė ir šlakelį aliejaus, sudorojam apie 150ml. Vaisių ar saldumynų kol kas minimaliai, manau dar tikrai spės, arbatėlių, vandenuko visai nenori doh.gif
Atsakyti
Sveikos prisijungusios bigsmile.gif
Mes valgome košytes su nemažu gabaliuku tikro sviestuko ir taip mažajam patinka, kad augam stiprūs ir daug juokiamės. Taip pat pati maitinu smile.gif
Atsakyti
musu meniu tokiu leiku buvo tik MP, net vandenuko neduodavom.. na cia pagal rekomendacijas..
Atsakyti
Mums rytoj 4 mėnesiukai, prieš kelias dienas buvom pas gydytoja, praitą mėnesį priaugom 600 gr. tai neva mažai ir dėl to liepė pradėti maitinti bulvių koše. Vaikas sveria 7 kg. tai pagal amžių tikrai ne per mažai, maitinu tik MP, jokių arbatų ar vandens, bet kažkaip nesinori man jam tos košytės dar duoti... Pienelio tikrai užtenka, tai klausiu patarimo pas mamytes, kurios pradėjo savo vaikučius nuo 4 mėnesiuko primaitint, ar tai darėte dėl to, kad svorio nepriaugdinėjo ar dėl kokios priežasties nusprendėte, kad jau laikas. Aš manau, kad valgydamas košę, mažiau gers MP, o bulvėse tikrai mažiau naudingų medžiagų nei MP, todėl ir neapsisprendžiu ar laukt dar kokį mėnesį ar ne, bet jei svoris prastai augs, tai gal irgi nlb gerai, patarkite prašau smile.gif
Atsakyti
Na, patart nelabai ką galiu, bet galiu pasakyt, kad maniškis, pradėjus primaitint MP suvalgydavo tikrai ne mažiau smile.gif O primaitint nuo 4 mėn pradėjau todėl, kad jis atrodė, pastoviai alkanas smile.gif Mačiau, kad vaikui jau neužtenka smile.gif Nors svorio priaugdavo normaliai, po kilogramą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(idomi @ 2012 09 08, 12:13)
Mums rytoj 4 mėnesiukai, prieš kelias dienas buvom pas gydytoja, praitą mėnesį priaugom 600 gr. tai neva mažai ir dėl to liepė pradėti maitinti bulvių koše. Vaikas sveria 7 kg. tai pagal amžių tikrai ne per mažai, maitinu tik MP, jokių arbatų ar vandens, bet kažkaip nesinori man jam tos košytės dar duoti... Pienelio tikrai užtenka, tai klausiu patarimo pas mamytes, kurios pradėjo savo vaikučius nuo 4 mėnesiuko primaitint, ar tai darėte dėl to, kad svorio nepriaugdinėjo ar dėl kokios priežasties nusprendėte, kad jau laikas. Aš manau, kad valgydamas košę, mažiau gers MP, o bulvėse tikrai mažiau naudingų medžiagų nei MP, todėl ir neapsisprendžiu ar laukt dar kokį mėnesį ar ne, bet jei svoris prastai augs, tai gal irgi nlb gerai, patarkite prašau smile.gif

Mums siandien suejo 4 men. irgi sveriam 7 kg., bet gydytoja pasake, kad papildomo maisto be pienuko pradeti duoti nuo 6 men. Net nepatare jokiu arbateliu ir vandenuku duoti. Matysim ka sakys po menesio. O jums patarciau pastebeti savo maziuka, ar jis sotus, ar ne. Galbut dazniau duoti pienuko tarp maitinimu.
Atsakyti