Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

Sveikos 4u.gif kladangi maitinu misiniu tai darzoves mano mazoji paragavo 4men 2sav.verdu pati valgo puikiai thumbup.gif suvalgo iki 200ml,bet pienuko nebegeria..nuo 5 men pradejome ragauti kruopu koses ryte,kita menesiuka jau pradesime kruopas ir vakare valgyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 06 21, 09:14)
Sveikos  4u.gif  kladangi maitinu misiniu tai darzoves mano mazoji paragavo 4men 2sav.verdu pati valgo puikiai thumbup.gif suvalgo iki 200ml,bet pienuko nebegeria..nuo 5 men pradejome ragauti kruopu koses ryte,kita menesiuka jau pradesime kruopas ir vakare valgyti  mirksiukas.gif

pas mus viskas vyksta analogiškai. Kada žadat pradėt mėsą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2012 06 21, 19:38)
pas mus viskas vyksta analogiškai. Kada žadat pradėt mėsą? g.gif

Mums pediatre sake, kad kai jau valgom pilna porcija kruopu ir darzoviu kosytes, tada jau galima duoti ir mesytes. Mums jau kaip ir galima, bet triusiukas dar kaime, tai lauksim, kol ji gausim biggrin.gif
Mums 5 men. 1 sav., valgom 2 k per diena kosytes - ryte kruopu kosyte (su ja sunkiai gana sekasi, ne taip noriai valgo, apie 100 ml tik) ir per pietus darzovine (jos suvalgo apie 200 ml). Kadangi viduriai kieteja, tai kartais slyvu tyreles duodu, obuoliuo pagremziu. Ir pradejau duoti baronkyciu tu kietu pagrauzti, tai vyrukas pajuto, kas per daiktas jos ir oi kaip dabar grauzia skaniai! Tik spek pamatyt kada pakeist kita, nes istirpsta gana greitai smile.gif O siaip daugiau misinuka valgom...
Atsakyti
nu va, mes irgi triušo laukiam iš kaimo biggrin.gif o valgo irgi du kart kolkas (tuoj manau pradėsiu tečią košę).
Adomo meniu:

6h - pienas arba 230ml mišinio
9h- 180ml grūdinės košės
13h- 230ml mišinio
18h- daržovinės 200ml
22h- mišinys 230ml

Tarp maitinimų stengiuos duot vaisių kokių vis ir atsigert apie dieną gauna apie 150ml vandens.
naktį nesikelia.
Atsakyti
Sveikos,
Mano mazyliui 5 men. ir 3 sav. Kadangi svoris vyrukui auga kaip ant mielių, tai košyčių nelabai skubėjau įvesti į mitybos racioną. Šiandien išviriau šviežiū bulvių košytę (įdėjau truputi druskytės ir cukriuko), tai valgė net čepsėdamas, net grąžu buvo žiūrėti. Maitinu savo pieneliu, naktį išmiega ~10 val. O šiap duodu pačiulpti baranką (dantų smegenytes pasikaso, o ir skonis jaučiasi), esu davusi banano, vakar į maitintuvą įdėjau trešnių - irgi patiko. Vandens niekaip neįsiūlau, nebent kai duodu atsigerti iš stiklinės, tai jam atrakcija ir nuryja kelis lašiukus.
Atsakyti
Mano mazyle niekaip nenori valgyti bulviu koses, ka patartumet? Grudu koses puikiai valgo jau ryte ir vakare, o su darzovem problemu atsiranda...
Atsakyti
QUOTE(Sakura91 @ 2012 07 10, 09:03)
Mano mazyle niekaip nenori valgyti bulviu koses, ka patartumet? Grudu koses puikiai valgo jau ryte ir vakare, o su darzovem problemu atsiranda...

O, musu drauge lotuliukas.gif
Ir maniske net i burna neima bulviu doh.gif Spjauna doh.gif Dejau didesne dali morku ir truputi bulves, vis tiek tas pats. Ka daryti? unsure.gif
Atsakyti
sveikutes,norejau paklausti ar duodate atsigerti pienuko pries ir po kosytes?ir dar ,kada ivedete antra maitinima?dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ferrero Roci @ 2012 07 12, 22:58)
sveikutes,norejau paklausti ar duodate atsigerti pienuko pries ir po kosytes?ir dar ,kada ivedete antra maitinima?dekoju 4u.gif

jeigu vaikas suvalgo normalią porciją tai pieno jau nereiktų. Tikslas ir yra pakeist vieną maitinimą kietu maistu 4u.gif Atsigert duodu arbatos/vandens po kokio pusvalandžio.

ANtrą maitinimą įvedinėjau po mėnesio, taip rekomendavo gydytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2012 07 13, 06:00)
jeigu vaikas suvalgo normalią porciją tai pieno jau nereiktų. Tikslas ir yra pakeist vieną maitinimą kietu maistu 4u.gif  Atsigert duodu arbatos/vandens po kokio pusvalandžio.

ANtrą maitinimą įvedinėjau po mėnesio, taip rekomendavo gydytoja 4u.gif

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif , o tai normali porcija butu pienukas ir kosyte-vienas ant vieno,ar kosytes biski maziau,kad sotesne?O del antro maitinimo ivedimo,po kiek laiko jus ji ivedet,kai jau pilnai valge pirmaji ir ar davet ta pati ar jau keitet i kokia grudine kosyte?Mano mergyte gan didelis vaikas,tai baisu ir permaitinti ax.gif
As pati gyvenu uzsieny ir nelabai turiu ko paklausti,taigi klausimu daug,tai ir suku galva biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Sakura91 @ 2012 07 10, 08:03)

as savo kosytes skiedziu savo pieneliu ir darau skystesne,na maniske skaniai valgo biggrin.gif kartais kai duonu nauja produkta pirma diena valgo nedaug,o kai duodu kita diena ta pati,jau skonis matyt pazystamas,tai valgo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Ferrero Roci @ 2012 07 13, 14:29)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif , o tai normali porcija butu pienukas ir kosyte-vienas ant vieno,ar kosytes biski maziau,kad sotesne?O del antro maitinimo ivedimo,po kiek laiko jus ji ivedet,kai jau pilnai valge pirmaji ir ar davet ta pati ar jau keitet i kokia grudine kosyte?Mano mergyte gan didelis vaikas,tai baisu ir permaitinti ax.gif
As pati gyvenu uzsieny ir nelabai turiu ko paklausti,taigi klausimu daug,tai ir suku galva biggrin.gif

aš jeigu neklystu normali porcija yra nuo 120ml jau g.gif kai maniškis visad valgo per daug, aš nelabai ir atsimenu kiek yra minimumas g.gif

Antrą maitinimą įvedžiau po mėnesio, kai puikiai valgė pirmą. Nors aišku jis po savaitės jau man atrodo valgydavo po 200ml g.gif nežinau kaip būtų jeigu vaikas nevalgus g.gif
Antras maitinimas yra antra košė, t.y jeigu pradedi daržovėm- grūdinė, jeigu grūdais- daržovinė.
Jeigu neduosi daugiau negu 200ml košės vienu maitinimu ir žinoma pieno po to iškart- nepermaitinsi 4u.gif Sako kad panašaus tūrio yra tokio amžiaus vaikų skrandžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insa: 14 liepos 2012 - 13:32
labas mamytes smile.gif
mums po savaites 5men, pradejau papildomai maitinti beveik nuo 4men,nes pati nemaitinau nuo 1men, neturejau pakankamai pienelio, kol galiausiai visai dingo(stresas, itampa....) . Pradejau nuo darzovienes-bulvytes, paskui bulve+morka, dabar bulve+morka+kopustas. Duodu pirktniu vaisiu tyreliu, retkarciais verdu manu, avizu kosytes, kas antra maitinima msineliu pakeiciu grynu karves pienu, nes pediatre jau nuo 3 men leido pamazu pratinti prie karves pienuko. Taciau niekaip nesuprantu kaip ivesti ta maitinima, kad maziukas privalgytu, nes siandien susimasciau, kad mes ta maista tik ragaujam, kazkaip bijau kad skrandukui butu gerai, kad neprivalgidinciau per daug, kai ir pavalgom kosytes po to isgeria ir pienuko lygiai tiek pat, kaip ir nevalges koses kad butu. Pradejau maitinti nuo 1 saukstelio, kas dien didinau po sauksteli, taciau nesuprantu jei pradedu ka nors nauja duoti ar vel pratinti prie naujo skonio po viena sauksteli?Skaiciau foruma sia tema, taciau kiek mamyciu tiek nuomoniu, viena nuo 6 men dar nenori papldomai maitinti, kita jau nuo 5men mesytes duoda...na net nezinau. Beje mums labai kieti viduriukai, tustinames kartais net kas 4 paras, duodu laisvinamuju, bet ir jie ne visad padeda, arbatyte geria nenoriai...siaip valgom kas 3val, bet is ryto valgo labai nenoriai, pavalgom apie 6val ryto, kai dar mieguistas yra ir paskui tik apie 11val suvalgo visa porcija pienuko.tai sakykit jei mes jau darzoviene ragaujam beveik menesi laiko, ar nieko tokio jei as jam dabar po koki 150g pradeciau duoti, gal tada privalgytu smile.gif
Atsakyti