Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

4u.gif laba mergytes gal galit patart ,as pradejau primaitint savo maziuka .jau penkta diena ir jis suvalgo 50g. plius misinuko 120 ar čia daug darzoviu kosytes? as kiekviena diena po 10g. didinu ryt noriu 60 ir t.t tai kaip visada atsirado mokytoju kruva vieni rekia, perdaug,neskubek, mociutes ko cia zaidi didink greiciau as pasimeciau visai .gal jau raset apie tai kaip didint porcijas, bet sory neturiu kada skaityt nes sunkus musu lialiukas neturiu ne pakakot kada:) doh.gif 4u.gif 4u.gif aciu uz atsakyma 4u.gif ir dar noriu paklaust tu, kurios jau 2kart kosytem maitinate o antra kosyte irgi po truputi ivedinejot ar greiciau truputi,,jauciuos tokia kvaila kad net pati stebiuos lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(swetoonia @ 2012 03 28, 21:12)
4u.gif laba mergytes gal galit patart ,as pradejau primaitint savo maziuka .jau penkta diena ir jis suvalgo 50g. plius misinuko 120 ar čia  daug darzoviu kosytes? as kiekviena diena po 10g. didinu ryt noriu 60 ir t.t tai kaip visada atsirado mokytoju kruva vieni rekia, perdaug,neskubek, mociutes ko cia zaidi didink greiciau as pasimeciau visai .gal jau raset apie tai kaip didint porcijas, bet sory neturiu kada skaityt nes sunkus musu lialiukas neturiu ne pakakot kada:) doh.gif  4u.gif  4u.gif aciu uz atsakyma 4u.gif ir dar noriu paklaust tu, kurios jau 2kart kosytem maitinate o antra kosyte irgi po truputi ivedinejot ar greiciau truputi,,jauciuos tokia kvaila kad net pati stebiuos lotuliukas.gif  blush2.gif

Jau dvi savaites kai primaitinu savaji, tai kosytes nelabai tirstos(skiedziu su pienuku, iki grietines konsistencijos) jis man jau suvalgo apie 100ml ir panasiai tiek pat isgeria pienuko. Bandziau duoti vandenuka, nes maniau, kad gal per daug visko jam, bet nieko nesigavo smile.gif teko paskui ir pienuko dar dadaryti ax.gif
Taip, kad, manau ziurek pagal savo vaikeli, o ne klausyk kas ka sako. Jei jis noriai valgo tai gali kosytes ir daugiau duoti 4u.gif
O del antro primaitinimo, tai mum gydytoja sake dabar iki sesto menesio uzteks vieno, bet cia gal tik mum taip patare, nes mazylis linkes i alergija.
Atsakyti
QUOTE(Jagmina @ 2012 03 30, 18:06)
Jau dvi savaites kai primaitinu savaji, tai kosytes nelabai tirstos(skiedziu su pienuku, iki grietines konsistencijos) jis man jau suvalgo apie 100ml ir panasiai tiek pat isgeria pienuko. Bandziau duoti vandenuka, nes maniau, kad gal per daug visko jam, bet nieko nesigavo  smile.gif  teko paskui ir pienuko dar dadaryti  ax.gif
Taip, kad, manau ziurek pagal savo vaikeli, o ne klausyk kas ka sako. Jei jis noriai valgo tai gali kosytes ir daugiau duoti  4u.gif
O del antro primaitinimo, tai mum gydytoja sake dabar iki sesto menesio uzteks vieno, bet cia gal tik mum taip patare, nes mazylis linkes i alergija.

musu irgi linkes i alergija ,jam ir yra alergija karves penui:(man gydytoja irgi sake kolkas viena primaitinima daryt:) po menesio kai pradedi primaitint turi 150 200 suvalgyt ,bet jauciu jei viskas ok, mes tiek greiciau su valgysim:) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa10 @ 2012 03 19, 23:38)
aciu 4u.gif as irgi nuo bulves pradejau, bet nelabai valge, o kai pridejau ir morka tai jau skaniau valgo 4u.gif o as kaip tik girdejau kad morkos laisvina viduriukus smile.gif tai kazin kaip su tom morkom is tikruju yra g.gif
o kazin ka geriau duoti ar MP ar vadenuko?

Mums morkytes uzkietino viduriukus.
Atsakyti
Skaitau ir negaliu patikėti kai kuriomis mamomis.... blink.gif Kiek jau visko valgo ir ragauja leliukai. Mudviem 5 mėn 2 sav, ir jokio papildomo maisto. Maitinu mišinuku, priaugam kas mėn po 1 kg ir daugiau, tik 4 mėn priaugom 600g, tai net nežinau....Pradėti primaitint ar ne.... g.gif Nes šeimos daktarė sakė žiūrėsim ar pradėsim, ar dar mėn nukelsim, nes ir taip auga puikiai. Valgom dieną kas 4 val po 180ml, ir vieną kartą nakty 230ml. Ant mišinėlio išleidžiame minimum 600lt kas mėnesį... doh.gif Blogiausia tai, kad ji mus valgančius stebi net čepsėdama biggrin.gif
Atsakyti
mano mazajai 5 men ir 2 savaites. nuo 5 menesio valgom darzoviene. duodu pirktines, jau suvalgo apie 150 g. tiesa, pirmieji bandymai buvo ne kokie, bet pasitvirtino taisykle, kad vaikui tesiog reikia priprasti prie naujo maisto ir ismokti ryti. dabar lapnoja ir kiekvieno saukstelio laukia issiziojusi. kitus keturis kartus duodu misinuka, naktimis nesikeliam.
Atsakyti
Norėjau pasiteirauti, kaip jums avižas sekasi blenderiuoti? Aš vakar išsiviriau mums abiems avižų ir blenderevau, tik kad liko gana daug gabaliukų, nors blenderiavau ilgokai, ar ir Jūsų taip gaunasi košė? Kaip pirktinė atrodo tai aš nemačius ir dėl pažiūrėjimo neketinu pirkt. Žinau, kad anksčiau su kavamale visos mamytės maldavo, bet aš kavos negeriu, tai ir kavamalės neturiu smile.gif
Tai kaip ten jūsų avižinė košė atrodo?
Atsakyti
daržoves pradėjau duoti nuo 4,5 men. pradžioj daviau sutrynus su šakute ir užpylus mišinio, bet vakarais laba klykinosi. dabar blenderiuoju ir padarau tokią skystoką tyrelę, kad per buteliuką galėtų traukt. Vakarai ramesni tapo. Valgo labai noriai suvalgo iš kart 150ml košės ir 150 mišinio.
Atsakyti
QUOTE(jurate4 @ 2012 04 25, 22:26)
padarau tokią skystoką tyrelę, kad per buteliuką galėtų traukt.

Derėtų mažylį pratinti prie šaukštelio, o ne maitinti košelę iš buteliuko g.gif
Atsakyti
Mano jaunuolis net vandenuko iš butelioko nesiteikia gerti, tai mes viską tik su sauksteliu ragaujam. Truputį įkyroka, bet jis pats žino kaip jam geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 04 25, 23:54)
Derėtų mažylį pratinti prie šaukštelio, o ne maitinti košelę iš buteliuko  g.gif

na jis puikiai valgo ir su šaukšteliu, problema buvo su pilvo diegliias. tARPKITKO BLENDERIUoTI MAISTO IR NEREKOMENDUOJAMA, JEI JAU TAIP STROPIAI laikomės instrukcijų. o diegliai parėjo su ta diena kai maistą padariau skystą. Kaip kisielių. ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, mano maziukui jau beveik 5 menesukai, valgome jau ivairias darzoviu ir vaisiu tyreles, galvoju pratinti prie kosyciu smile.gif Maciau parduotuveje pirkti milupa darzoviene su jautienos troskiniu nuo 4 menesiu, ar galima taip anksti jau mesytes? 4u.gif
Atsakyti