Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Noriukas5 @ 2011 11 07, 12:33)
Gal kas žinote ar slyvų tyrelė laisvina viduriukus? Kei taip tai kokia? Džiovintų slyvų ar virtų?

maniskei abieju rusiu laisvina
Papildyta:
QUOTE(rircik @ 2011 11 07, 18:59)
sveiki. paskaitau, tai jus jau visi tiek daug valgot. mums db 4men ir 16 dienu, bet gydytojai pasake dar neprimaitinti, tai mes tik misinuka ir valgom. o gal jau laikas pradeti? gal tegu gydytoja sako viena,o mes po truputi jau skanausim ka? bijau,kad veliau bus sunku bent viena misinuka kosyte pakeisti...

mes su gydytojos paraginimu pradejom nuo 3men ir 1sav valgyti koses, budama 3men. ir 3sav viena maitinima jau pakeitem vien kose darzoviu (apie 170ml) o nuo 4men ir 2sav jau ivedem kruopas, jas labai megsta tai jau po keliu dienu visa norma suvalgydavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rircik @ 2011 11 07, 16:59)
sveiki. paskaitau, tai jus jau visi tiek daug valgot. mums db 4men ir 16 dienu, bet gydytojai pasake dar neprimaitinti, tai mes tik misinuka ir valgom. o gal jau laikas pradeti? gal tegu gydytoja sako viena,o mes po truputi jau skanausim ka? bijau,kad veliau bus sunku bent viena misinuka kosyte pakeisti...

Aš tai pradėjau nuo ketvirto mėnesio primaitinti. Tuo klausimu kolsultavausi ne su gydytojais ( tiesa sakant visai nesikolsultavau tik pasakaiu, kad jau primaitinu ir viskas) o su kitomis mamomis ir mano mažius jau buvo tam pasiruošes, nes greit pradėjo normaliai valgyt. Patarčiau jau pradėti duoti kokios virtos daržovytės po keletą šaukštelių kasdien pažaidimui kol pripras.
Atsakyti
karta pabandem duoti milupos tyrele obuoliai su moliugais, tai daugiau pritepliojo negu suvalge, o arbatu kazkaip nepripazista. ar jas bandyti siulyti, gal pripras,ar geriau nebeduoti?
Atsakyti
Mamytes,o kokias duodate grudu koses? Ar perkate spec vaikams,ar verdat tarkim "nordic" ir blenderiuojat,kuom tada paskaninat?
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 11 07, 22:08)
mes su gydytojos paraginimu pradejom nuo 3men ir 1sav valgyti koses, budama 3men. ir 3sav viena maitinima jau pakeitem vien kose darzoviu (apie 170ml) o nuo 4men ir 2sav jau ivedem kruopas, jas labai megsta tai jau po keliu dienu visa norma suvalgydavo  smile.gif

Jus man atleiskite, aisku, gal as nezinau visos Jusu situacijos, gal jus maitinate misinuku ir maziukas svorio nepriauga, bet kaip gydytoja gali skatinti primaitinti vaikeli nuo 3 men? blink.gif juk pagal PSO iki 6 men. jei leliui viskas gerai, rekomenduojama maitinti tik MP wink.gif
mano mazyle valgo tik MP, pagal svoriuka, net 20 proc. virsija norma ir iki 6 men. nieko neprimaitinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2011 11 12, 16:40)
Jus man atleiskite, aisku, gal as nezinau visos Jusu situacijos, gal jus maitinate misinuku ir maziukas svorio nepriauga, bet kaip gydytoja gali skatinti primaitinti vaikeli nuo 3 men?  blink.gif  juk pagal PSO iki 6 men. jei leliui viskas gerai, rekomenduojama maitinti tik MP wink.gif
mano mazyle valgo tik MP, pagal svoriuka, net 20 proc. virsija norma ir iki 6 men. nieko neprimaitinsiu smile.gif

maniske nuo 3savaiciu valge tik misinuka, 1men priaugo 1.5kg, antra menesi - 1kg, trecia menesi 500g, 4 - 400g, 5men - 300g smile.gif gydytoja rekomendavo primaitinti nes atpylinejo kaskart po misinuko FONTANAIS doh.gif ir po kiekvieno valgymo sekdavo ne vienas fontanas...misinukus bandziau ivairius, ir su visais taspats buvo. Situacija pagerejo tik pradejus primaitinti, visai to nesigailiu - maniske kerta koses isijuosus biggrin.gif dar patare primaitinti nes labai didelis apetitas, budama 2.5men jau suvalgydavo 210ml misinio (didziausia imanoma doze) o dabar primaitinant kosem jau visai kitaip, jau valgom ir kruopas nuo 4.5men, ir vaisius, nuo 6men pradesim ir mesyte valgyti smile.gif su MP aisku kitokia situacija butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 11 14, 09:17)
maniske nuo 3savaiciu valge tik misinuka, 1men priaugo 1.5kg, antra menesi - 1kg, trecia menesi 500g, 4 - 400g, 5men - 300g  smile.gif gydytoja rekomendavo primaitinti nes atpylinejo kaskart po misinuko FONTANAIS  doh.gif ir po kiekvieno valgymo sekdavo ne vienas fontanas...misinukus bandziau ivairius, ir su visais taspats buvo. Situacija pagerejo tik pradejus primaitinti, visai to nesigailiu - maniske kerta koses isijuosus  biggrin.gif dar patare primaitinti nes labai didelis apetitas, budama 2.5men jau suvalgydavo 210ml misinio (didziausia imanoma doze) o dabar primaitinant kosem jau visai kitaip, jau valgom ir kruopas nuo 4.5men, ir vaisius, nuo 6men pradesim ir mesyte valgyti  smile.gif su MP aisku kitokia situacija butu  smile.gif

tuomet viskas suprantama 4u.gif
as ir laukiu ir nelausiu tu kosyciu smile.gif
darbo ryskiai padaugeja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2011 11 14, 14:42)
tuomet viskas suprantama  4u.gif
as ir laukiu ir nelausiu tu kosyciu smile.gif
darbo ryskiai padaugeja doh.gif

ir pradziu tai daug terliones man buvo blush2.gif ypac kai pradzioje darai po 1-2 saukstelius i diena biggrin.gif o dabar is vakaro issiverdu 1 kruopu kose ir 1 darzoviu kose, kita diena pasildau ir vaikas sotus thumbup.gif net dreba sauksteli pamaciusi lotuliukas.gif nors vistiek misinio jai labai reikia, ir jo labai nori, geria vakare, nakti ir paryciais
Atsakyti

QUOTE(Dezdemona* @ 2011 11 14, 15:59)
ir pradziu tai daug terliones man buvo  blush2.gif

O visuomet šviežią košelę verdi?

Beje, kas valgot kopūstą, kaip su viduriukais? nepučia pilvuko? Su kokiom daržovėm maišote?
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2011 11 15, 12:12)
O visuomet šviežią košelę verdi?

Beje, kas valgot kopūstą, kaip su viduriukais? nepučia pilvuko? Su kokiom daržovėm maišote?

visada issiverdu is vakaro abi koses - grudu ir darzoviu ir kita diena pasildau idejusi indeli i karsta vandeni. Turiu "rankinuke" tai su ja nesugebu issivirti koses.
Kopusta maisau su bulve, moliugu, cukinijom, skausmu pilvuko nebuna bet bezda tai tikrai lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes mamytes norejau paklausti nuo kada galima pradeti pratinti leliuka prie pirktinio penelio gal kuri jau davet ragauti? ax.gif mume jau greitai 6 men smile.gif
Atsakyti
QUOTE(singrida25 @ 2011 11 18, 19:15)
sveikutes mamytes norejau paklausti nuo kada galima pradeti pratinti leliuka prie pirktinio penelio gal kuri jau davet ragauti? ax.gif mume jau greitai 6 men smile.gif

Karvės pieno duosiu tik nuo metų, jei čia kalbate apie mišinuką, tai jo galima duoti nuo gimimo. Pati neduodu, nes užtenka pilnai mano pieno, o valgant košes duodu atsigerti virinto vandenuko 4u.gif
Atsakyti