Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(egvida @ 2011 11 04, 15:30)
Sveikos, patarkit, kaip pratinti mažąją damutę (5 mėn) prie kitokio maisto nei mamos pienelis. Daviau bulvių košytės, tai spjaudės nerealiai, po to morkos virtos ir labai nedaug bulvės, tai vargais negalais šaukštelį sukišu. šiand bandžiau moliūgų košės duot, irgi vos šaukštelį įveikėm sad.gif

galvoju, kad visų vaikų pradžia tokia pati... ką dariau aš? Duodavau šaukštelį košės ir tada iškart savo pieno atsigert kelis gurkšnius. Nu ir taip žaidėm... Ir vis dar žaidžiam... Ir dar aš įdedu šiek tiek druskytės, nes tai kas pačiai neskanu, neskanu ir vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2011 11 04, 23:02)
galvoju, kad visų vaikų pradžia tokia pati... ką dariau aš? Duodavau šaukštelį košės ir tada iškart savo pieno atsigert kelis gurkšnius. Nu ir taip žaidėm... Ir vis dar žaidžiam... Ir dar aš įdedu šiek tiek druskytės, nes tai kas pačiai neskanu, neskanu ir vaikui.

man neiviena dukrai ruosta kose nera skani, o mazyle valgo su pasimegavimu 4u.gif kazkaip nesiryzciau tokio amziaus kudikiui deti i maista druskos, spes jos prisiragauti manau smile.gif
Atsakyti
nesavrbu kiek tos druskos, bet dar tokio amžiaus vaikučio skrandukas nepajėgus jos apdoroti ir įsisavinti...
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2011 11 04, 13:04)
man pediatrė patarė nusipirkti parduotuvinės košelės ir pažiūrėti tą tirštumą, maždaug toks ir turi būti... be to juk vienos daržovės daugiau sugeria skysčių, kitos mažiau... Ir aš darau košelę kietesnę, tam kad jis mokytųsi ,,krantyti''  ax.gif

dekui 4u.gif
Atsakyti
mes darom košelę grietinės tirštumo ir mano mažoji ją laka iš šaukštuko kaip šuniukas biggrin.gif o kramtytis mokomasi maždaug nuo 8 mėn... tuomet ir pradėsiu tirštinti košeles. vuresnėlėi nuo 8 mėn jau visai nebeblenderiavau, o daržoves viriau smulkiai supjaustytas ir ji kuo puikiausiai kramto, nes būtens šiame amžiuje atsiranda kramtymo refleksas
Atsakyti
QUOTE(sidrulka @ 2011 11 05, 11:16)
nesavrbu kiek tos druskos, bet dar tokio amžiaus vaikučio skrandukas nepajėgus jos apdoroti ir įsisavinti...

žinok šiuo klausimu kiekvienas medikas tau atsakys skirtingai... O po to jau renkasi mama, kuri žino kas geriausia jos vaikučiui 4u.gif smile.gif
Atsakyti
[quote=Larance,2011 11 04, 23:02]
[/quote

Dėkui už patarimus, suprantu, kad reikia tiesiog apsišarvuoti kantrybe ir "žaist košių žaidimus". Ką gi, einu ruošt košės
Atsakyti
QUOTE(egvida @ 2011 11 06, 16:47)
"žaist košių žaidimus". Ką gi, einu ruošt košės

pabandyk moliūgų košelės duoti, ji saldi tai vaikams labai patinka... sėkmės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
Na, mums jau neuzilgo 6menesiukai sueis, tai uzejom "prisiduot" 5 men. pasiekimu biggrin.gif
Taigi per nepilna menesi mano kleckas priprato prie darzovieniu, jas valgo laaabai noriai thumbup.gif . Pagrindines musu darzovytes- bulve, moliugas, cukinija, kalafioras,kopustas. Esam ragave patisono, o morkos is viso nelabai megstam, tai verdu retai. Beje, i darzoviene pilu po mazyti sauksteli aliejaus, dazniausiai semenu.
Is kruopu jau ragavom avizinius dribsnius (juos labiausiai ir megstam), ryzius (nelabai megstam g.gif ) ir kukuruzu kruopas (irgi neispudingai ax.gif ). Ir, zinoma, geriam MP ir tik MP smile.gif . Per diena viena karta (ryte) valgom kruopyciu kose ( nuo 50 iki 100ml, ziurint kokios kruopos) ir pora kartu darzovienes 150-200 ml. Tarpuose ir po valgio, geriam MP, dar kartais suvalgom slyvu tyreles del zarnyno. Esam ragave ir banano tyreles, troskinto obuolio, bet vaisiu kol kas nelabai norim.
Laukiam TA, ziuresim rezultatus ir idomu kokius gausim patarimus del tolesnio nemniojimo.
Visiems nevalgiukams skaniu kosyciu, mamytems kantrybes, bukit sveiki druti 4u.gif .
Atsakyti
Mes pradėjom valgyti tirštą maistą nuo ketvirto mėnesio. Dabar sveriam virš 8 kg. Mūsų dienos racionas toks:
6 val. 210 ml. mišinuko
9 val. 100 mg. košytės (užpilamos Aptamil, Bebi, Milupa)
10 val. 210 ml. mišinuko
14 val. 150 mg. trinta daržovių košė (pvz. bulvė, moliūgas, morka, kalakutiena)
16 val. 210 ml. mišinuko
18 val. 100 ml. pačio darytos trintos su blenderiu kruopų košės
19 val. tarkuotas žalias obuoliukas
21 val. 210 ml. mišinuko ir miegot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 07 lapkričio 2011 - 11:45
as verdu 3 darzoviu kose: bulve, moka ir cukinija. Visada idedu kruopele druskos tikro sviesto maza gabaliuka.. kertam skaniai ir patinka.

Pritariui nuomonei, kad jei man paciai nesaknu tai ir vaikui neskanu.
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 11 07, 11:27)
Mes  pradėjom valgyti tirštą maistą nuo ketvirto mėnesio. Dabar sveriam virš 8 kg. Mūsų dienos racionas toks:
6 val. 210 ml. mišinuko
9 val. 100 mg. košytės (užpilamos Aptamil, Bebi, Milupa)
10 val. 210 ml. mišinuko
13 val. 210 ml. mišinuko
16 val. 150 mg. trinta daržovių košė (pvz. bulvė, moliūgas, morka, kalakutiena)
17 val. 100 ml. pačio darytos trintos su blenderiu kruopų košės
19 val. tarkuotas žalias obuoliukas
21 val. 210 ml. mišinuko ir miegot.

sakyciau labai daug valgot, gerai kad toks valgus kleckiukas smile.gif
Papildyta:
Mes mazdaug taip smile.gif

9.30 - 120ml misinuko
12 - 180 dazoviu kose
15.30 - 150ml misinuko
18.30 - 180 arba tos pacios darzoviens arba vaisiu tyreles
21.30 - 180ml misinuko
apie 4.00 - 150ml misinuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 07 lapkričio 2011 - 11:33
Gal kas žinote ar slyvų tyrelė laisvina viduriukus? Kei taip tai kokia? Džiovintų slyvų ar virtų?
Atsakyti