Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(leguska69 @ 2011 10 25, 23:32)
jeigu vietoj sauksto koses duosi sauksta druskos, tai tikriausiai ir neperdirbs tos druskos. nu bet jei i 250ml koses idesi kruopele druskytes tai tikrai inkstu neapkrausi. cia tik logiskai turbut reikia pamastyt ka kokiais kiekiais duoti mazyliui.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 10 26, 10:24)
Kaip berdavo nuo misinio? nes maniske tai manau alergiska pieno baltymui, o ir siaip jei duodu misini patraukia ir zviegia, bandziau alesgiskiem tai aptaskiau veiduka, lyg ir neisbere, bet tas pats patraukia ir zviegia... duodu MP - ramu kai paragauja...

smulkiais raudonais spuogiukais beria veiduka smile.gif alergologe taip ir nepasake kokiai sudedamajai daliai ji alergiska gali buti, issireiske tik taip "alergiska sintetikai, greiciausiai kol gers misinuka tol ir bers" bandem dar 2 misinukus - lygiai taspats, tad jau susitaikiau su tuo smile.gif misinuko geriam 4k per para, o 2k valgom kose, tikiuosi greit galesim dar 1k per diena prideti koses smile.gif
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2011 10 25, 23:32)
kiek zinau tarybiniais laikais is viso nebudavo jokiu misinuku, tai mamos virdavo klijukus jie nebudavo MP, o mociutes senovej vietoj ciulptuko duodavo kudikiams duonos gabaleli i nosine suvyniota arba lasini ir tikriausiai dar ne vienas nenusinuodijo nuo tokios mitybos.

anksčiau žmonės ir iš metalinių indų valgydavo ir miškuose gyvendavo. Medicina tobulėja, kartu su besikeičiančiu pasauliu... Kas buvo anksčiau ir kaip yra dabar? Pradėkim nuo to, kad anksčiau valgydavo žmonės sveiką maistą, kurį patys gamindavosi. Kalbant apie karvės pieną, jo vaikams anksčiau duodavo ir nebuvo jokių draudimų, kodėl draudžiama dabar? Tos pačios karvės ėda žolę, kurioje pilna chemikalų... Užburtas ratas.
Taigi tobulėjanti medicina tiesiog pateikia galimus ir geriausius variantus, o vėlgi atsirenka pati mama... Kas jos nuomone yra geriausia vaikui. 4u.gif

Mano pipiras šiandien suvalgė visą bulvę thumbup.gif aišku galiausiai dar reikėjo kelių lašų mamos pieno iki nulūžimo pietų miegui, bet gal įsivažiuosim čia mes su tom košėm ax.gif
Atsakyti
Mano maziaus 5men meniu buvo MP MP MP ir dar karta MP biggrin.gif
Atsakyti
Mano maziui jau beveik 5 men, taciau darzoviene pradejau primaitinti nuo 4 men. Gydytoja liepe del per letai augancio svorio.
Primaitinti pradejau nuo moliugo, veliau ivedziau bulve ir kitas darzoves. Paprastai darzoviene verdu is triju darzoviu. Labiausiai megsta bulve+morka+ziedinis kopustas.
Ragavo ir brokolio, cukinijos. Normos (pagal gydytoja tai turetu buti 130 ml) mano mazius niekaip nesuvalgo. Maximum 2-3 saukstus ir uzgeria MP.
Tarp maitinimu du kartus dienoje duodu vaisines tyreles arba pagramdau obuolio (pirktines tyreles suvalgo trecdali stiklainiuko).
Vakarienei duodu pieniska uzpilama grudu kose (nelabai megsta, tai sauksta siaip ne taip suvalgo). Geria tik MP. Bandziau duoti ramuneliu arbatos ir pirktiniu obuoliu sulciu, bet isgeria pora gurksniu ir viskas, tai ir nebezaidziu. Kol turiu pienelio, tai ji ir geria. Stai toks musu meniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dyte27 @ 2011 10 29, 14:07)

Vakarienei duodu pieniska uzpilama grudu kose (nelabai megsta, tai sauksta siaip ne taip suvalgo). Geria tik MP. Bandziau duoti ramuneliu arbatos ir pirktiniu obuoliu sulciu, bet isgeria pora gurksniu ir viskas, tai ir nebezaidziu. Kol turiu pienelio, tai ji ir geria. Stai toks musu meniu  ax.gif

Kokias grūdų košes perki? ax.gif
Ir naminių obuolių sulčių neturi?
Nes maniškis namines sultis tai geria, pirktinių nebandžiau. Bet aš skiečiu gana daug:)
Atsakyti
QUOTE(Larance @ 2011 10 29, 19:17)
Kokias grūdų košes perki? ax.gif
Ir naminių obuolių sulčių neturi?
Nes maniškis namines sultis tai geria, pirktinių nebandžiau. Bet aš skiečiu gana daug:)

Grudu koses duodu Milupos (ryziu- kukuruzu, dar turiu bananine, bet mazius nevalgo jos). Naminiu sulciu tai turiu, bet kazkaip pabijojau duoti del rugstumo, nes pirktines as irgi bandziau Milupos, tai jos gana svelnios g.gif Reikes ir man pabandyt skiesti vandenuku.
Atsakyti
Sveikos mamytes o ar duodat savo atzaloms ne pirktiniu grudiniu kosiu, o paciu virtu?? As galvoju apie grikius, makaronus ir avizinius dribsnius. Nes ziuriu vien su darzovienem ir tyrelem jau nebeuzsikisam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2011 10 31, 16:24)
Sveikos mamytes o ar duodat savo atzaloms ne pirktiniu grudiniu kosiu, o paciu virtu?? As galvoju apie grikius, makaronus ir avizinius dribsnius. Nes ziuriu vien su darzovienem ir tyrelem jau nebeuzsikisam biggrin.gif

mūsų mažei 5 mėn. verdu košeles pati. perku nordic avižinius dribsnius, sublenderiuoju, įpilu 70ml mišinuko, kad būtų sočiau ir skysčiau. 4u.gif labai mėgsta.dar verdu kukurūzų košę.tik ši košelė kažkaip mažei nelabai skani, bet ji sotesnė, plius tokia tiršta man gavosi- matomai mažai mišinuko įpyliau, gal dėl to ne taip noriai valgė. ax.gif šią savaitę jau bandysiu virti grikius ir manus.košelę duodu rytais.
daržovienę valgome per pietus apie 100ml- bulvė, morka, moliūgas, bandėm cukiniją. dabar dar bandysim kopūstą.ir dar užsigeriame mišinuku 100ml.
tyrelės duodu apie 20-30ml- pati sublenderiuoju obuoliuką.kartais nuperku gerber slyvų tyrelę, labai mėgsta, plius viduriukus sutvarko thumbup.gif
valgome kas 2,5-3 val po 100ml mišinuko, naktį išmiegame puikiai iki 6ryto.
nuo 6 mėnesio bandysiu duoti ir vakarais kruopų košelę smile.gif
taigi mūsų vakar dienos meniu toks:
5.30 100ml mišinuko
9.00 130ml košytės kruopų
11.30 100ml mišinuko ir 30ml tyrelės vaisių
14.00 100ml mišinuko
16.00 100ml daržovienės(šaukštukas alyvuogių aliejaus joje) ir 100ml mišinuko
18.30 100ml mišinuko
21.00 100ml mišinuko.

beje turime nusipirkę MILUPOS ryžių, kukurūzų košę su bananais, tai nežinau, labai saldi ir mano mažė nelabai noriai valgo, tad tą pokelį sunaudosime ir manau daugiau tokių pirktinių nepirksime ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele123: 31 spalio 2011 - 16:43
Mes taip pat valgom tik pacios virta kruopu kosele. Kol kas ragavom tik aviniu dribsniu ir ryziu. Isverdu vandeny, pertrinu per sieteli (nes blenderiuoto maisto mano kleckas nevalgo doh.gif ), praskiedziu savo pienu ir tokios koseles ryte suvalgo iki 100 ml, uzgeria MP. Per pietus valgom dazoviene 150-180 ml+MP, po pietu taip pat Gerber slyvu tyreles, nes vien darzoves mum viduriuku nesutvarko, ir jei matau, kad dar nera pakankamai sotus, kelis sauktelius darzoviu apie 17-18 val suvalgo. Tarpuose tarp kosiu ir nakti geriam MP. Po kokios savaites ir as zadu duok kruopu koses vakarienei.
Atsakyti
mes praeita savaite buvom pas daktariuka svertis, tai mazoji 600 gr praugo. labai sauni mano valgytoja smile.gif kadangi kruopiene ir darzoviene valgom pagal pilna programa, tai nuo kito menesio jau pradesim mesyte ragaut. tik dabar pasistojo klausimas, is kur mesos reikia gaut, hormonines vistos is parduotuves kazkaip manes nezavi...

ir dar... musu daktaras tai apie primaitinima pasake taip: kose turi pilnai pakeist viena maitinima mp ar misinuka, negali but jokiu du saukstai koses ir stikline pieno ar misinio. is pradziu kol pratinau prie kosiu tai irgi duodavau misinuko, bet paskui tai emiausi taktikos, kad jeigu valgom kose, tai tik kose, nesvarbu kad ir 5 saukstelius tesuvalgo, bet misinio is karto neduodu, po kokios valandos damaitindavau su misiniu, ir tada mano mazoji labai puikiai isisamonino, kad be koses nieko daugiau negaus, tai greitai pradejo suvalgyt savo norma smile.gif ir dabar kuo puikiausiai du maitinimus isiverciam be sintetikos smile.gif

aij ir dar savajai niekaip neisiulau jokiu skysciu, nei obuoliu nei morku sulciu nei vandens, nieko ir vaisiu jokiu nemegsta isskyrus obuoli,bet ne tyreles formoj o cielas, tai man kieto maisto maitintuvas yra kaip isganymas, pripjaustau ten obuolio, kartias morkos itarkuoju prie to pacio ir mazoji labai sauniai viska isciulpia pati, nereik nei sulciu

Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2011 11 01, 00:55)
mes praeita savaite buvom pas daktariuka svertis, tai mazoji 600 gr praugo. labai sauni mano valgytoja smile.gif kadangi kruopiene ir darzoviene valgom pagal pilna programa, tai nuo kito menesio jau pradesim mesyte ragaut. tik dabar pasistojo klausimas, is kur mesos reikia gaut, hormonines vistos is parduotuves kazkaip manes nezavi...

Kokios jus saunuoles, kaip graziai augat thumbup.gif
Mes tai mesytes is anytos gausim namines ir kalakutienos, ir zasienos, ir kiaulienos... O jus gal pabandykit paieskot kokio ukininko (ne stambaus zinoma, nes bus tas pats velnias kaip is pardes pirkt) , bet kur seip koki pauksti ar kiaule prie savo dar ir pardavimui augina 4u.gif .
Geras cia patarimas, kad kose pilnai pakeistu maitinima, nes maniskis ziuriu dabar taip- kerta tos koses, bet paskui pradeda zurgt, man i krutine trintis (nes valgo sededamas ant keliu), duoda suprast, kad koses jau nereikia, duok MP doh.gif . Reikes neduot irgi bent valanda po koses, tik kazin kaip su tais skysciais, man baisu, kad neuztrokstu jis, nes absoliuciai nieko daugiau be MP nenori gert unsure.gif . O vaisiu tai irgi siaip ne taip tos slyvu tyreles kelis sauktukus priprato suvalgyt, daugiau nieko nenori, nebent obuolio nuo didelio gabalo paciulpt. Reikia gal ir mums ta maitintuva ieskotis g.gif
Atsakyti