sveikos,
aš va vakar perskaičiau savo iš anksčiau sukauptas rekomendasijas, kas nuo kada ir kokios normos:
tai daržovienė nuo 6 mėn su aliejaus 5 ml (alyvuogių, sojų, rapsų, kukurūzų ar kt)
6,5 mėn - vaisiai,, uogos
7 mėn- gavijų mėsa ar triušiena
8 mėn - kruopos- ryžiai, grikiai, avižos
duona, atsiradus norui kramtyti
10-12 mėn - jogurtas, kefyras, su varške, sūriu - atsargiai, nepiknaudžiauti
10-12 mėn- žuvis
karvės pienas 12 mėn gerti, o į košes (50-100 ml) - nuo 9 mėn
12 mėn - virtas putpelės ar vištos kiuašinis
12 mėn- šeimos maistas, virtas, troškintas su natūral prieskoniais
6-7 mėn - tirštas maistas 1 k d.
8-9 men - 2 kartus
vėliau - 3 k
nuo 8 mėn - mažiau pertrintas maistas, nes atsiranda noras kramtyti
10-11 mėn po biskiuką galima dėti joduotos druskos pratinant prie bendro šeimos maisto
tai va, manau neb9tina čia taip visko greižtai laikytis, bet ir neskubėti,per vieną mėn viską suvesti....
QUOTE(Respect @ 2011 10 25, 07:17)
Oho, kiek jau daug kartu valgote ne pienuka
Maniskei mergytei 4 men., dar nedaviau papildomai nieko... Vyras kazkodel pries primaitinima iki puses metu Nors, as manau, kad nuo 5 menesiu tikrai virsiu darzovienes
tarp kitko, nerizikuokite su karves pienu, kad ir skiestu
Maniskei mergytei 4 men., dar nedaviau papildomai nieko... Vyras kazkodel pries primaitinima iki puses metu Nors, as manau, kad nuo 5 menesiu tikrai virsiu darzovienes
tarp kitko, nerizikuokite su karves pienu, kad ir skiestu
teisingai nera kur skubet bet va kai aprasyta apacioj tai jau vezlio zingsnis.. manau kas menuo nauja kose, mes pradejom valgyt nuo 5 menesio nes nebeuzteko MP tai rinkaus tarp misinio ir koses, pasirinkau kose
QUOTE(sidrulka @ 2011 10 25, 09:04)
sveikos,
aš va vakar perskaičiau savo iš anksčiau sukauptas rekomendasijas, kas nuo kada ir kokios normos:
tai daržovienė nuo 6 mėn su aliejaus 5 ml (alyvuogių, sojų, rapsų, kukurūzų ar kt)
10-12 mėn- žuvis
8-9 men - 2 kartus
vėliau - 3 k
10-11 mėn po biskiuką galima dėti joduotos druskos pratinant prie bendro šeimos maisto
tai va, manau neb9tina čia taip visko greižtai laikytis, bet ir neskubėti,per vieną mėn viską suvesti....
10-12 mėn- žuvis
8-9 men - 2 kartus
vėliau - 3 k
cia tik viena is daugelio rekomendaciju, reik ziuret pagal savo vaika
Sutinku, kad kiekviena mama žino kas geriausia jos vaikui. O rekomendacijos yra tik bendrojo pobūdžio ir niekas neteigia, kad taip yra geriausia, o kitaip jau blogai.
Aš savo vaikui dabar duodu bulvių košelės su virintu vandenuku. Veliau įmaišysiu morkos, obuoliuko pradėsiu duoti didesniais kiekiais. Tikrai žinau, kad mėsos be aštuonių mėnesių neduosiu
Aš savo vaikui dabar duodu bulvių košelės su virintu vandenuku. Veliau įmaišysiu morkos, obuoliuko pradėsiu duoti didesniais kiekiais. Tikrai žinau, kad mėsos be aštuonių mėnesių neduosiu
tai pieno misinys manau yra tas pats karves pienas tik dehidratuotas ir praturtintas cheminiais vitaminais, taip sakant dziovinti karves pieno koncervai ir nuo ju leliukai puciasi kaip spurgos. jau geriau as pavirsiu tuos kelis saukstus naturalios koses dazniau ir maziau to misinio duosiu. aisku kiekvienas mazius yra individualus, kadangi manoji pamacius sauksta pradeda is laimes drebet tai as ir nestabdau su tom kosem
QUOTE(rudenssaule @ 2011 10 25, 10:17)
teisingai nera kur skubet bet va kai aprasyta apacioj tai jau vezlio zingsnis.. manau kas menuo nauja kose, mes pradejom valgyt nuo 5 menesio nes nebeuzteko MP tai rinkaus tarp misinio ir koses, pasirinkau kose
aš manau kad dauguma tū rekomendacijų tarpusavyje yra panašios.... ir ne be reikalo jos sukurtos... Juk medikai geriau žino, už pačias mamas, koks maistas kuriame mėnesyje geriau virškinamas, pagal skranduko bei žarnyno pasiruošimą apdoroti naujus produktus....
na, nežinau, darykit, kaip kam išeina... aš esu labiau ,,knyginė" mama...
QUOTE(sidrulka @ 2011 10 25, 16:23)
aš manau kad dauguma tū rekomendacijų tarpusavyje yra panašios.... ir ne be reikalo jos sukurtos... Juk medikai geriau žino, už pačias mamas, koks maistas kuriame mėnesyje geriau virškinamas, pagal skranduko bei žarnyno pasiruošimą apdoroti naujus produktus....
suprantu kad neveltui tos rekomedacijos yra, bet kiek vaiku tiek isimciu, vieni alergiski, kiti ne, treti atsisako ko nors valgyti... ir kaip tada elgtis? knygos tokiu atveju dazniausiai neapraso.
QUOTE(leguska69 @ 2011 10 25, 13:23)
tai pieno misinys manau yra tas pats karves pienas tik dehidratuotas ir praturtintas cheminiais vitaminais, taip sakant dziovinti karves pieno koncervai ir nuo ju leliukai puciasi kaip spurgos. jau geriau as pavirsiu tuos kelis saukstus naturalios koses dazniau ir maziau to misinio duosiu. aisku kiekvienas mazius yra individualus, kadangi manoji pamacius sauksta pradeda is laimes drebet tai as ir nestabdau su tom kosem
pieno mišinys tikrai nėra iš karvės pieno. Mediciniškai įrodyta, kad karvės pienas vaikui iki metukų yra uždraustas, nes sukelia daug alergijų.
o dėl pūtimosi ir mišinių tai galiu pasakyti taip: mano vaikas gimė normalaus svorio, tačiau iki penkių mėnesių valgė tik mp ir dabar sveria virš devynių kilogramų. Tai nuo ko jis pučiasi? jei nė vienas iš tėvų nėra nei stori, nei apkūnūs...
tiesa sakant tai paprasti pieno misiniai yra is karves pieno , t. y isgrynintas karves pieno baltymas ir jis praturtintas visokiais priedais. yra adaptuoti misiniai alergiskiems vaikams is sojos ir pan.
busiu turbut pasmerkta ir nulinciuota kad savo mazyle primaitinau nuo 3men ir 1sav. darzovemis, nuo 4.5 - kruopom o tuoj uz 2-3sav. jau ir mesyte pradesim valgyti
Mazyle beria nuo misinuku, kaip alergologe issireiske "organizmas nepriima sintetikos", tad jei rinktis tarp misinuko ir koses - as tik uz kose. O karves piena irgi isbandysim nuo kokio 7 menesio
Mazyle beria nuo misinuku, kaip alergologe issireiske "organizmas nepriima sintetikos", tad jei rinktis tarp misinuko ir koses - as tik uz kose. O karves piena irgi isbandysim nuo kokio 7 menesio
QUOTE(sidrulka @ 2011 10 25, 10:04)
sidrulka,
Iki metų kūdikio inkstų geldelės druskos NEPERDIRBA.
kiek zinau tarybiniais laikais is viso nebudavo jokiu misinuku, tai mamos virdavo klijukus jie nebudavo MP, o mociutes senovej vietoj ciulptuko duodavo kudikiams duonos gabaleli i nosine suvyniota arba lasini ir tikriausiai dar ne vienas nenusinuodijo nuo tokios mitybos. tik siais laikais yra tiek tu rekomendaciju sukurta, kad sunku suvokt kurios naudingos ir reikalingos. tiesa sakant dievas moteri apdovanojo tokiu stipriu motinystes instinktu, kad esu 100 proc isitikinus, jei vaika pagimdytum negyvenamoj saloj, tai to instinkto vedina rastum buda, kaip tinkamai maitint savo mazyli ir nereiketu nei vaiko sveikatos enciklopedijos nei interneto nei daktaro patarimu.
Papildyta:
jeigu vietoj sauksto koses duosi sauksta druskos, tai tikriausiai ir neperdirbs tos druskos. nu bet jei i 250ml koses idesi kruopele druskytes tai tikrai inkstu neapkrausi. cia tik logiskai turbut reikia pamastyt ka kokiais kiekiais duoti mazyliui.
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 10 25, 22:05)
jeigu vietoj sauksto koses duosi sauksta druskos, tai tikriausiai ir neperdirbs tos druskos. nu bet jei i 250ml koses idesi kruopele druskytes tai tikrai inkstu neapkrausi. cia tik logiskai turbut reikia pamastyt ka kokiais kiekiais duoti mazyliui.
QUOTE(Dezdemona* @ 2011 10 25, 21:33)
busiu turbut pasmerkta ir nulinciuota kad savo mazyle primaitinau nuo 3men ir 1sav. darzovemis, nuo 4.5 - kruopom o tuoj uz 2-3sav. jau ir mesyte pradesim valgyti
Kaip berdavo nuo misinio? nes maniske tai manau alergiska pieno baltymui, o ir siaip jei duodu misini patraukia ir zviegia, bandziau alesgiskiem tai aptaskiau veiduka, lyg ir neisbere, bet tas pats patraukia ir zviegia... duodu MP - ramu kai paragauja...