Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(hipokrene @ 2011 08 18, 15:27)
Po darzovienes as visuomet dar pamaitinu pienuku. Aisku, jeigu ji nori. O nori visuomet  biggrin.gif

as sakyciau pienuko nebereiktu duoti, nes pienas irgi yra maistas, o jei vienas maitinimas gaunas darzoviene, tai jau pieno nebereiktu duoti.geriau arbateles ar vandenuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2011 09 16, 12:24)
as sakyciau pienuko nebereiktu duoti, nes pienas irgi yra maistas, o jei vienas maitinimas gaunas darzoviene, tai jau pieno nebereiktu duoti.geriau arbateles ar vandenuko  smile.gif

turbūt priklauso nuo to kiek tos daržovienės suvalgė mirksiukas.gif Nes ir maniškis, kadangi dar nedaug suvalgo, po jos visada duodu pienelio. Taip ir gydytoja rekomendavo, kol dar nesuvalgo pilnos normos.

Prisiskaičiau kiek mamytės duoda savo mažiukams tokiu laiku valgyt, tai nesupratau ar mes čia taip atsiliekam, ar jūs visos kažkur skubat biggrin.gif Apie tokį kaip sausainiuką duot išvis dar negalvoju blush2.gif O kodėl jūs juos duodat? Mano manymu tokiame amžiuje turėtų gauti tik pačias reikalingiausias maisto medžiagas, kurių sausainiukuose nemanau, kad daug yra ax.gif Nebent ne taip kažką supratau.

Šiuo metu mes dar tik vieną maitinimą keičiame daržoviene, aišku dar nepripratom, suvalgom nedaug, tai ir po "valgymo" dar pienelio reikalauja ir vėliau tarp maitinimų vieną kartą valgom obuoliuką, tai tą ir didžiausią su užsidegimu sušveičia, tik duok doh.gif Bet va ką padaryt, kad daržovienę valgytų labiau? Gal dar pakentėt? Šiandien bus 12-ta diena kai bandom ragaut ją rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2011 10 04, 10:16)
turbūt priklauso nuo to kiek tos daržovienės suvalgė  mirksiukas.gif Nes ir maniškis, kadangi dar nedaug suvalgo, po jos visada duodu pienelio. Taip ir gydytoja rekomendavo, kol dar nesuvalgo pilnos normos.

Prisiskaičiau kiek mamytės duoda savo mažiukams tokiu laiku valgyt, tai nesupratau ar mes čia taip atsiliekam, ar jūs visos kažkur skubat  biggrin.gif Apie tokį kaip sausainiuką duot išvis dar negalvoju  blush2.gif O kodėl jūs juos duodat? Mano manymu tokiame amžiuje turėtų gauti tik pačias reikalingiausias maisto medžiagas, kurių sausainiukuose nemanau, kad daug yra  ax.gif Nebent ne taip kažką supratau.

Šiuo metu mes dar tik vieną maitinimą keičiame daržoviene, aišku dar nepripratom, suvalgom nedaug, tai ir po "valgymo" dar pienelio reikalauja ir vėliau tarp maitinimų vieną kartą valgom obuoliuką, tai tą ir didžiausią su užsidegimu sušveičia, tik duok  doh.gif Bet va ką padaryt, kad daržovienę valgytų labiau? Gal dar pakentėt? Šiandien bus 12-ta diena kai bandom ragaut ją  rolleyes.gif

as ir dar karts nuo karto duodu po to pienelio, nes niekaip negaliu isiulyt vandenuko, gal pararsit kaip tai padaryt? ne buteliuke esme, imam mes buteliuka, bet va paragauja ir spjauna doh.gif is kar aciu

mes jau beveik men valgom darzoviene bet max 120suvalgom, bet manau cia jos norma nes ir pienelio ji pas mane valgo maziau nei turetu tokio amziaus.

o kitu nesamoniu as ir neduodu, spes dar per gyvenimeli prisivalgyt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 10 04, 11:05)
as ir dar karts nuo karto duodu po to pienelio, nes niekaip negaliu isiulyt vandenuko, gal pararsit kaip tai padaryt? ne buteliuke esme, imam mes  buteliuka, bet va paragauja ir spjauna doh.gif is kar aciu

mes jau beveik men valgom darzoviene bet max 120suvalgom, bet manau cia jos norma nes ir pienelio ji pas mane valgo maziau nei turetu tokio amziaus.

o kitu nesamoniu as ir neduodu, spes dar per gyvenimeli prisivalgyt cool.gif

O pas mus net buteliuko su pieneliu neima, tai turim problemą, negalim mažiaus niekam palikt. Nežinau kaip bus su arbatytėm ar sultimis ateity, reiks turbūt iš puodelio duot gert doh.gif
O dėl suvalgomo kiekio, maniškis lygiai taip pat, pienelio mažiau normos valgo, todėl manau ir kito maisto gali mažiau valgyti. Šiandien pabandysiu kaip kažkuri mamytė minėjo, į daržovienę obuoliuką įtarkuot, gal mieliau ims rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bellina @ 2011 10 04, 11:16)
turbūt priklauso nuo to kiek tos daržovienės suvalgė  mirksiukas.gif Nes ir maniškis, kadangi dar nedaug suvalgo, po jos visada duodu pienelio. Taip ir gydytoja rekomendavo, kol dar nesuvalgo pilnos normos.

Prisiskaičiau kiek mamytės duoda savo mažiukams tokiu laiku valgyt, tai nesupratau ar mes čia taip atsiliekam, ar jūs visos kažkur skubat  biggrin.gif Apie tokį kaip sausainiuką duot išvis dar negalvoju  blush2.gif O kodėl jūs juos duodat? Mano manymu tokiame amžiuje turėtų gauti tik pačias reikalingiausias maisto medžiagas, kurių sausainiukuose nemanau, kad daug yra  ax.gif Nebent ne taip kažką supratau.

Šiuo metu mes dar tik vieną maitinimą keičiame daržoviene, aišku dar nepripratom, suvalgom nedaug, tai ir po "valgymo" dar pienelio reikalauja ir vėliau tarp maitinimų vieną kartą valgom obuoliuką, tai tą ir didžiausią su užsidegimu sušveičia, tik duok  doh.gif Bet va ką padaryt, kad daržovienę valgytų labiau? Gal dar pakentėt? Šiandien bus 12-ta diena kai bandom ragaut ją  rolleyes.gif

Mes taip pat tik pradejom ir neskania bulve, paskaninu savo pienu, paskystinu:), tai jau trecia diena buvo skanu.smile.gif O apie sausainukus mes taip pat negalvojam, mano vyresnelis "varkselis" saldaini pirma karta paragavo 2 metuku rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Kojotė @ 2011 09 05, 16:02)
mano kleckui ir 5 men, tai ryte duodu obuoliuka kepta, skaniai valgo, o pietums ir vakare bulvytes ir morkytes sublederiuotas - o va tas maistukas , tai netinka. nekeista, nes ir man neskanu schmoll.gif . tai nezinau, nei kuom pagardint klecko pietus ir vakariene, kad valgytu su uzsidegimu g.gif 
drauges dave moliuga ir cukinija, patarkit, kaip jas apdorot 4u.gif  kepti,ar virti, po to blenderiuot, dar kokiu priedu deti?
o ziemai, kaip uzsisaldyti? supjaustyt ir i saldikli, ar pries tai isvirt.

Apie kepta masista iki metu dar net negalvojame schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarr @ 2011 10 04, 15:05)
Mes taip pat tik pradejom ir neskania bulve, paskaninu savo pienu, paskystinu:), tai jau trecia diena buvo skanu.smile.gif O apie sausainukus mes taip pat negalvojam, mano vyresnelis "varkselis" saldaini pirma karta paragavo 2 metuku rolleyes.gif

Tai, kad nei pienukas, nei morkytė, nei moliūgas nepaskanino košytės schmoll.gif O vat kaip minėjau, įtarkavau truputi obuoliuko ir... stebuklas įvyko thumbup.gif Žiojosi pats ir dar net reikalavo, kad greičiau duočiau thumbup.gif Suvalgė pusę dubenėlio, turbūt pilnai pasisotino, nes net pienelio po to nenorėjo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, norejau Jusu paklausti, nuo ko pradejot primaitinti maziukus? nuo bulvytes, morkytes...tt..? noreciau jau duoti maziukui kazko, bandem tik obuoliuko paragauti, ir Milupos kosytes truputeli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagne @ 2011 10 04, 17:27)
Sveikos, norejau Jusu paklausti, nuo ko pradejot primaitinti maziukus? nuo bulvytes, morkytes...tt..? noreciau jau duoti maziukui kazko, bandem tik obuoliuko paragauti, ir Milupos kosytes truputeli smile.gif

kadangi dabar svieziu darzoviu metas tai nuo grudiniu kosiu siuliciau nepradet.
mes pradejom 5 men cukinija pirmoji darzove, nes buve nieko vertingo neturi, ja duosiu kai jau kitu darzoviu mazai beliks. Dabar jau valgom - moliuga, cukinija ir patisona, va is situ triju darzoviu nebloga skani kosyte, dar ipilu sauksteli avokadu aliejaus. na ir zinoma obuoliuko kartais ragaujam bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rudenssaule @ 2011 10 04, 16:37)
kadangi dabar svieziu darzoviu metas tai nuo  grudiniu kosiu siuliciau nepradet.
mes pradejom 5 men cukinija pirmoji darzove, nes buve nieko vertingo neturi, ja duosiu kai jau kitu darzoviu mazai beliks. Dabar jau valgom - moliuga, cukinija ir patisona, va is situ triju darzoviu nebloga skani kosyte, dar ipilu sauksteli avokadu aliejaus.  na ir zinoma obuoliuko kartais ragaujam bigsmile.gif

mano vaikas maitinamas MP, man jo uztenka. tiesiog norisi jau po truputi primaitineti, nors aisku visose literaturose rasoma, jog primaitinimas kai vaikai valgo MP, pradedamas nuo 6 men. as nelabai linkstu laikytis to. manau galima ir anksciau duoti vaikui paragauti darzoviu, tuolabiau kad mano darzas siemet nemazai cukiniju ir moliugu uzderejo, nesinoretu ju nepanaudot. smile.gif

O kai pradejot daryti kosyte is cukinijos kaip konkreciai darete ja? kada pvz prijunget moliuga? o ar gerai avokadu aliejaus pilti?
Atsakyti
QUOTE(pagne @ 2011 10 04, 17:45)
mano vaikas maitinamas MP, man jo uztenka. tiesiog norisi jau po truputi primaitineti, nors aisku visose literaturose rasoma, jog primaitinimas kai vaikai valgo MP, pradedamas nuo 6 men. as nelabai linkstu laikytis to. manau galima ir anksciau duoti vaikui paragauti darzoviu, tuolabiau kad mano darzas siemet nemazai cukiniju ir moliugu uzderejo, nesinoretu ju nepanaudot. smile.gif

O kai pradejot daryti kosyte is cukinijos kaip konkreciai darete ja? kada pvz prijunget moliuga? o ar gerai avokadu aliejaus pilti?

na nerafinuoti aliejai sakyciau visi nera blogai, avokada pasirinkau nes jame daug D vitamino ir siaip daug gerio prisiskaiciau.. blush2.gif

dvi dienas daviau cukinija (3cm storio ta apvalu be skuros ir seklu verdu apie 5-10 min kol lengvai sakute smeigias, sulenderiuoju) pirmas kosytes dariau skystesnes, dabar jau ir skystimo nebepilu tik aliejuko biski (ir taip poskiste kose). Minimum dvi dienas viena produkta duodu tada jungiu nauja, kad matyciau ar ner alergijos...

man tai truko jau vienam maitinimui, na bet jau nuo spalio vidurio jungsim ir grudine
Atsakyti
sveikos 4u.gif oi kaip pasiskaitau kaip jusu leliukai valgo tai net uzpavydziu blush2.gif
Maniske isvis sustreikavo,jau trecia diena nieko nevalgo,buvo atsisakius misinuko,bet kosytes valgydavo,o misini nakti isgerdavo 130ml.o dabar atsisako visko,bandau maitinti ir kose ir misini,kad tik valgytu ka nors,bet ne suspaudzia lupytes,stumia is ranku sauksteli,buteliuka,zyzia labai pykti pradeda.ir nerami gan dienom pasidare,nakti miega gerai,jei atsikelia uzvalgo pienuko,ir toliau parpia.o va diena net pati sau vietos nerandu,kai taip nevalgo,nezinau ka daryti,nes tikrai matau kad nuo tokio nevalgymo yra alkana,bet kad ikist negaliu.Siandien pridaviau tyrimams kraujuka ir slaipima,ryt skambinsiuos del rezultatu,jauciu kad gali but negeri,nes ilga laika prastai valgo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pagne @ 2011 10 04, 17:45)

Mūsų situacija irgi panaši - valgo MP ir jo tikrai pakanka. Bet jau kelios savaitės rodė didžiulį susidomėjimą tuo, ką mes į burną dedam: tiesiog sekiojo kiekvieną kąsnį akimis, griebė rankutėmis. Tai ir pradėjau "pažaisti" - pradžioje obuolio ragavo, paskui bulvių košės (nesutinku, kad ten nėra nieko naudingo...). Dabar ką tik sukirto moliūgų - bulvių košytę. Iš tiesų, juk pats daržovių derlius, tikrai reikia pasinaudoti proga.
O dėl aliejuko - manau, geriau šviežio sėmenų aliejaus keli lašai ar tikro sviestu trupinukas nei visokios egzotikos. Pritariu minčiai, kad mūsų virškinamas traktas prisitaikęs prie vietinio maisto, todėl verčiau valgyti tai, kas auga netoliese. Bent jau gali gauti šviežią produktą.
Atsakyti