Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

Sveikos mamytes!
Skaiciau ir rasiau prie 4 menesiu, bet gi paziurejau, kad cia diskusijos verda, o ten - mire biggrin.gif Tai persikeliu cia smile.gif
Zodziu, mums neseniai sukako 4 menesiai, ir kaip gydytoja ir patare, kaip ir daugelis rasote cia, kadangi matinu misineliu+MP, tai pradejau duot darzoviu kosytes. Musu daktaryte tai taip sake: kadangi duodate po 180 ml misinelio, tai po truputi, po truputi, po sauksteli po sauskteli duoti tiek kosytes, kad visiskai pakeistu misini, tai jau 4 dienas valgome ta kosyte (bulve+morka+brokolis+misinelio mazdaug 30ml) - vakar suvalge apie 150 ml ir butu dar valges. Tai sian jau padarysiu 180 ml ir nebeduosiu misinelio. Ziuresiu, ar nebus skandalo, nes jis pas mus toks skandalistas - jei tik negana, tuoj kakaryne paleidzia (o jam nuolat negana tongue.gif ). Bet va man toks klausimukas iskilo - apie arbatytes. Kokias duodate?? Nes as dabar svarstau - pavalgius tos koses tikriausiai jam noresis atsigerti? (iki dabar tai duodavau likusi kieki misinelio, tap rasme, jei suvalge 100 ml koses, tai gaudavo 80 ml misinelio po koses) Kiek skaiciau "mamos zurnale", tai ten komentuoja Vingras, kad nereik jokiu arbatu, duoti tik virinto vandens... Tai kaip cia dabar daryt? Reiketu aisku daktares klausti tikriausiai.... Del sulciu, tai tas pats Vingras ten raso, kad tik nuo 6 ar 6,5 menesiu galima duoti...
Beje, dar kazkuri rasete, jei gerai supratau, kad nenorite kosiu virti pati, nes is parduotuves neasiku kokios kokybes darzoves.... Bet tai pasitikete taip vaikiskomis tyrelemis pirktinemis?? Man tai atrodo, kad jau geriau paciai virti - bent zinau, kokias darzoves dedu, kad sviezios, kad kokybiskos (kad ir is parduotuves...), kad jokiu priedu nepridedu - nei cukraus, nei druskos...
Ir dar turiu nuomone del primaitinimo, nes skaiciau, kad gincijotes... Tai va, as manau, kad toms, kurios maitina savo pienu, tai neverta primaitint anksciau nei 6 men (as bent taip daryciau), bet misinelis, tai taip toli iki mamytes pienuko, kad jau geriau tada darzoves, kruopos, vaisiai...
Atsakyti
Sveikos mamytes, labai reikia patarimo, mums jau 5,5 men, maitinu MP, darzovines kosytes pradejom kai mum buvo 4 men 3 sav, nors gyd sake kad galiu jau nuo 4 men duot bet truputi islaukem, taigi mes jau niamniojame darzovites bulve+morka, pabandziau ziedini kopusta ir idejau sviestuko (siaip visada ipildavau slakeli aliejaus) ja pabere ir niekaip nepraeina berimas, vis laukiu kada praeis nes noretu bandyt kita darzovite, bet pakol berimas nenoriu pradet, nes tada nesuprasiu kaip jai tuoleruosis najuas produktas. bet norejau paklaus del grudines kosites ,galvoju po trupuciuka pradet ivedinet, kaip manot ar galima, nes juk dar neisbandem visu darzoviciu, galvoju davinet grudines vakare, gal jai geriau miegosis nakti, nes blogai miega, keliasi kaip kada kas 1-2-3 val Aciu.
Atsakyti
O maitinate MPir taip anksti pradejot duot darzoviu g.gif Gal svorio truko? Mum tai 5 men. tai gauna ryte kose ir misinuka , per pietus darzoviu kose ,visi kiti maitinimai tik misinukas rolleyes.gif Taip mums daktare patare rolleyes.gif Vakare kazkaip bijau duoti kose ,nes vistiek ja ilgai virskina gali buti neramu nakti rolleyes.gif yra naktine kose Milupos su melisa ,gal tokia pabandykit ,tik ten jinai su persikais ir bananais rolleyes.gif
Tiesa musu daktare patare ,kad geriausiai duoti grikiu kose is jos daugiausiai naudos ,tik dar nepirkom ,gal kas gali rekomenduot kokia gera grikine kosyte? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Hot @ 2011 05 18, 10:58)
Sveikos, prasau jusu patarimo. Mano vaikiukui 5,5 men. Maitinu misinuku. Gydytoja sako, kad primaitinti tik nuo 7 men. reiktu, bet darzoves pradejom valgyti jau nuo 4,5 men., nes per mazai priaugo svorio ir pati maciau, kad vaikas jau maisto nori. Suvalgo jis apie 130ml mano virtos arba pirktos darzoviu kosytes, bet po to dar nori misinio. Tai norejau paklaust - cia jau skaitosi vienas maitinimas ar kaip? Ir ka man toliau daryt - ivest kruopas ar mesyte? Darzoves valgom apie 13-14val. Perskaiciau daug temu, visai pasimeciau. Arbateliu neduodu, tik vandens, retkarciausi jau ir tyreles kokios duodu paragaut, bet nezinau, kaip man ta valgymo grafika pasidaryt...Gal kazka ne taip darau?

Mums dabar tiek pat ,tai daktare liepe 2 koses duot per diena ,viena karta darzoviu ,kita kruopu visi kiti maitinimai tik misinukas rolleyes.gif po kosiu irgi misinukas tik truputi maziau negu iprastai rolleyes.gif o nuo 6 men. jau liepe mesyte po saukstuka ,nes lb reikia jos kudikeliams ,ten yra gelezies rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabbatini: 27 gegužės 2011 - 08:14
Mes valgom HIPP grikiu kosyte be jokiu priedu, ir ne pieniska, nes nuo gimimo esam alergiskos karves pieno baltymui. parduotuvese vien pieniskos koses, be pieno pasirinkimas toooks mazas, kad tenka pirkti internete... http://www.ugio.lt/v...-koses-be-pieno avizu kosyte taip pat valgome is cia pirkta, viduriukus sutvarke puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrele84 @ 2011 05 27, 17:09)
Mes valgom HIPP grikiu kosyte be jokiu priedu, ir ne pieniska, nes nuo gimimo esam alergiskos karves pieno baltymui. parduotuvese vien pieniskos koses, be pieno pasirinkimas toooks mazas, kad tenka pirkti internete... http://www.ugio.lt/v...-koses-be-pieno avizu kosyte taip pat valgome is cia pirkta, viduriukus sutvarke puikiai  thumbup.gif

O tai aciu 4u.gif pasinaudosiu nuoroda rolleyes.gif mes su viduriukais irgi problemu turim, bandysim mirksiukas.gif
Atsakyti
mielai prasom, tikimes susitvarkys ir jusu reikaliukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eva15 @ 2011 05 26, 16:50)
Sveikos mamytes, labai reikia patarimo, mums jau 5,5 men, maitinu MP, darzovines kosytes pradejom kai mum buvo 4 men 3 sav, nors gyd sake kad galiu jau nuo 4 men duot bet truputi islaukem, taigi mes jau niamniojame darzovites bulve+morka, pabandziau ziedini kopusta ir idejau sviestuko (siaip visada ipildavau slakeli aliejaus)

Manau, kad nereikėjo dėti nei sviestuko, nei aliejaus, mažiuko skrandukas dar nepasiruošęs tam, geriausias ir sveikiausias, tobulas patiekalas jūsų vaikui yra jūsų pienelis....mano sūnus panašaus amžiaus, valgo tik MP. Gal bent jau kol praeis bėrimas, pabandykite maitinti tik MP, o tada vėl iš naujo daržoves, tada stebėsite kam alergiškas.
Atsakyti
QUOTE(gelep @ 2011 05 29, 12:29)
Manau, kad nereikėjo dėti nei sviestuko, nei aliejaus, mažiuko skrandukas dar nepasiruošęs tam, geriausias ir sveikiausias, tobulas patiekalas jūsų vaikui yra jūsų pienelis....mano sūnus panašaus amžiaus, valgo tik MP. Gal bent jau kol praeis bėrimas, pabandykite maitinti tik MP, o tada vėl iš naujo daržoves, tada stebėsite kam alergiškas.

Alejuko mum patare det i darzovine kos. sesele, tik sake geriau alyvuogiu, ir siaip kai skaiciau foruma, daug kas ipila laseli. O mano sese dukrytei i kose dedavo svestuko.
Atsakyti
QUOTE(eva15 @ 2011 05 29, 13:00)
Alejuko mum patare det i darzovine kos. sesele, tik sake geriau alyvuogiu, ir siaip kai skaiciau foruma, daug kas ipila laseli. O mano sese dukrytei i kose dedavo svestuko.

mum taip pat sake naudoti alyvuogiu alieju. smile.gif
Atsakyti
Aš savosios dar nemaitinu kietu maistu, bet po poros savaičių jau startuosim. Tai dabar mąstau mes pradėsim kažkur birželio viduryje tai šviežių daržovių dar nebus, todėl galvoju pradėt nuo kruopų, o liepą duot daržoves. Gal kuri taip darėt, ką manot?
Atsakyti
Mano drauge taip irgi dare, pradejo nuo kruopu ( tik neprisdimenu nuo kokiu) o kai jau savame darze uzaugo naujas derlius pradejo maitinti darzoviu kosytem. O as pradejau iskart nuo darzoviu.
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2011 05 29, 22:23)
Aš savosios dar nemaitinu kietu maistu, bet po poros savaičių jau startuosim. Tai dabar mąstau mes pradėsim kažkur birželio viduryje tai šviežių daržovių dar nebus, todėl galvoju pradėt nuo kruopų, o liepą duot daržoves. Gal kuri taip darėt, ką manot?

Kiek teko skaityti literatūros tai pataria pirmiausia ragauti daržoves, tada vaisius ir tik po to kruopas. Jei norite pradėti leliuką primaitinti šviežiomis daržovemis gal palaukite ta menesiuką.
Atsakyti