Sveikos, prasau jusu patarimo. Mano vaikiukui 5,5 men. Maitinu misinuku. Gydytoja sako, kad primaitinti tik nuo 7 men. reiktu, bet darzoves pradejom valgyti jau nuo 4,5 men., nes per mazai priaugo svorio ir pati maciau, kad vaikas jau maisto nori. Suvalgo jis apie 130ml mano virtos arba pirktos darzoviu kosytes, bet po to dar nori misinio. Tai norejau paklaust - cia jau skaitosi vienas maitinimas ar kaip? Ir ka man toliau daryt - ivest kruopas ar mesyte? Darzoves valgom apie 13-14val. Perskaiciau daug temu, visai pasimeciau. Arbateliu neduodu, tik vandens, retkarciausi jau ir tyreles kokios duodu paragaut, bet nezinau, kaip man ta valgymo grafika pasidaryt...Gal kazka ne taip darau?
QUOTE(petrauskyte90 @ 2011 05 17, 16:48)
sveikos, pasiskaiciau paskutini puslapi cia, tai sunerimau, ar neper anksti pradejau primaitinet, nors kai kur randu, kad per mazai duodu, manau cia jau pagal vaika reikia ziuret, as vis dar pagrinde duodu savo pieneli, vaikas priauga maziau nei kitu mano pazistamu vaikai irgi maitinami su pienu mamos, tai mum daktare patare jau nuo 3,5 men duot po sauksteli obuoliuko, kad privest prie tyreliu, ir as duodavau zalia obuoliuka, aisku is kaimo, o kad pilvo neustu , duodavau rytais, priespiet, ir jokiu problemu nebuvo, paskui pradejau duot po biskuti tyreles, pradejom nuo darzoviu, kartais duodavau ir vaisiu, bet ju nelabai mes, pradzioj isvis suvalgydavom po pora sauksteliu,paskui didindavau ziuredama pagal vaika, kiek jis dar nori, 4,3 sav pradejau rytais duoti kosyte, tiesa pirktine grikiu, bet jam viena nelabai patiko, tai imaisau vaisiu tyreles, tai dabar musu meniu yra toks, ryte antras maitinimas kosyte+ pienas, paskui pienas, veliau tyrele(puse indelio mazojo)+ pienas, ir kita dienos dali pienas, nakti miega man gerai, tai maitint nereikia, pertrauka musu yra 2-3 h tarp maitinimu, noreciau bandyt virt pati darzovienes, bet savu nebeturim, o pirktiniu duot vaikui nenoriu
tik va man yra toks neaiskumas, ar jus atsigert duodat maitinant ar po valgio? nes as pirma duodu pavalgyt, tada atsirugstam ir atsigeriam
tik va man yra toks neaiskumas, ar jus atsigert duodat maitinant ar po valgio? nes as pirma duodu pavalgyt, tada atsirugstam ir atsigeriam
vaikutis suvalgo tiek kiek jam reikia kiekvienas skirtingai, ir toliau tegul tavo pienelis islieka pagrindiniu maistu jusu meniu, as mazdaug laika susideliojus kada ka duoti, pirmiausiai tai duodu kosele ir palaukiu kol atsirugs tada mp atsigeria
[quote=ŠiaurėsPašvaistė,2011 03 29, 14:27]
[quote=Misaki,2011 03 29, 10:24]
Savo akim netikejau ka matau skaitydama 4-o menesio tema, cia stebiuosi ne ka maziau
Gal Lietuvoje kitoks poziuris, bet toj salyje, kur gyvenu as, tai tvarka tokia:
Manau, kad lietuvoje nera jokios tvarkos, ir daro kas kaip nori ir ka nori, nes realiai atsakomybes uz klaidas nera jokios... nei daktarem nei mamom
normaliam pasauly tokias "gerasiais daktares" mamos o "uoliasias mamas" daktares turetu i teisma atiduoti, nes pats vaikelis negali pasakyti ir apsiginti nuo per anksti gautos koses... o tam kad pati mama zinotu kaip reikia teisingai elgtis - pirmiausia turi noreti teisingai elgtis, o tada jau daug skaityti ir labai dometis. Skaityti ne SM ))) o moksline literatura...ai vienu zodziu...
[/quote]
Mano dukrytei 5men.ir 5 dienos.Ir tikrai dar nesiruosiu iki 6men. duoti jokiu kosiu ir vaisiu,Suspes dar prisiragauti,Kam ta skranduka apkrauti visokiom nesamonem .Maitinu MP ir damaitinu misinuku.
[quote=Misaki,2011 03 29, 10:24]
Savo akim netikejau ka matau skaitydama 4-o menesio tema, cia stebiuosi ne ka maziau
Gal Lietuvoje kitoks poziuris, bet toj salyje, kur gyvenu as, tai tvarka tokia:
Manau, kad lietuvoje nera jokios tvarkos, ir daro kas kaip nori ir ka nori, nes realiai atsakomybes uz klaidas nera jokios... nei daktarem nei mamom
normaliam pasauly tokias "gerasiais daktares" mamos o "uoliasias mamas" daktares turetu i teisma atiduoti, nes pats vaikelis negali pasakyti ir apsiginti nuo per anksti gautos koses... o tam kad pati mama zinotu kaip reikia teisingai elgtis - pirmiausia turi noreti teisingai elgtis, o tada jau daug skaityti ir labai dometis. Skaityti ne SM ))) o moksline literatura...ai vienu zodziu...
[/quote]
Mano dukrytei 5men.ir 5 dienos.Ir tikrai dar nesiruosiu iki 6men. duoti jokiu kosiu ir vaisiu,Suspes dar prisiragauti,Kam ta skranduka apkrauti visokiom nesamonem .Maitinu MP ir damaitinu misinuku.
QUOTE(petrauskyte90 @ 2011 05 17, 16:48)
sveikos, pasiskaiciau paskutini puslapi cia, tai sunerimau, ar neper anksti pradejau primaitinet, nors kai kur randu, kad per mazai duodu, manau cia jau pagal vaika reikia ziuret, as vis dar pagrinde duodu savo pieneli, vaikas priauga maziau nei kitu mano pazistamu vaikai irgi maitinami su pienu mamos, tai mum daktare patare jau nuo 3,5 men duot po sauksteli obuoliuko, kad privest prie tyreliu, ir as duodavau zalia obuoliuka, aisku is kaimo, o kad pilvo neustu , duodavau rytais, priespiet, ir jokiu problemu nebuvo, paskui pradejau duot po biskuti tyreles, pradejom nuo darzoviu, kartais duodavau ir vaisiu, bet ju nelabai mes, pradzioj isvis suvalgydavom po pora sauksteliu,paskui didindavau ziuredama pagal vaika, kiek jis dar nori, 4,3 sav pradejau rytais duoti kosyte, tiesa pirktine grikiu, bet jam viena nelabai patiko, tai imaisau vaisiu tyreles, tai dabar musu meniu yra toks, ryte antras maitinimas kosyte+ pienas, paskui pienas, veliau tyrele(puse indelio mazojo)+ pienas, ir kita dienos dali pienas, nakti miega man gerai, tai maitint nereikia, pertrauka musu yra 2-3 h tarp maitinimu, noreciau bandyt virt pati darzovienes, bet savu nebeturim, o pirktiniu duot vaikui nenoriu
Niekaip nesuprantu mamytes kodel savo vaikeli jau nuo gimimo lygiuojat su kitais, lyginat ir stengiates neishkristi is vidutiniu rodikliu?????
Kiekvienas žmogus yra individualus ir auga taip, kaip jam reikia!!! jis net neturi augti koja i koja kaip kaimyno vaikas!!! Yra paprasti požymiai ar vaikas sotus. Jis buna ramus linksmas ir domisi aplinka, žaidžia. Kai vaikas buna alkanas jis rėkia ir reikalauja maisto. O nuo 3,5 men pradeti ji ruošti tyrelėms!!!! Superinė daktarė!!! man truksta žodžių.
Pirmus metus pagrindinis vaiko maistas yra mamos pienas!!!! Jei jo nera - mišinukas!!! Primaitinti (t.y. suvalgo piena o papildomai nuo 6 men. darzoviu košė, nuo 7 mėn. kruopų, 8 mėn. mėsytė) reikėtu tiek kiek nori vaikas - suvalgius pagrindini patiekala t.y. pieną!!! Kitaip ims mažėti pieno!!!
vaikas ne paršiukas ir ne koks mėsinis broileris kuriam nepriaugus reikiamo svorio per tam tikra laiko tarpą žlugs verslas! Sveiko vaiko požymių yra kur kas daugiau nei gramai ir centimetrai!!! Ar visom priemonėm siekti kad tik neatsilikti svoriu nuo draugės rubuilio....
Merginos, noreciau pasidalinti savo dienos meniu ( jis nezymiai keiciasi, bet esme ta pati). Gal ka ne taip darau? gal maisau produktus labai? gal per mazai/daug? Prasau pakomentuokit Beje, mum nepilni 5 menesiai ir esam nevalgus
02.00 - misinys 100ml
05.30 - misinys 120 ml
08.00 - Kose ( apie 100 ml)
11.00- misinys 70 ml + 40 ml tyrele ( moliugas su obuoliais, arba moliugas su bulve)
13.15- 80 ml tyrele ( morku arba dar kokia)
16.00 - 90ml misinys + 40ml tyreles
18.00 - 80 ml misinys + 50 ml tyreles
21.00 - Kose ( apie 100 ml) ( plius kartias misinio 30 ml)
Aciu uz komentarus.
02.00 - misinys 100ml
05.30 - misinys 120 ml
08.00 - Kose ( apie 100 ml)
11.00- misinys 70 ml + 40 ml tyrele ( moliugas su obuoliais, arba moliugas su bulve)
13.15- 80 ml tyrele ( morku arba dar kokia)
16.00 - 90ml misinys + 40ml tyreles
18.00 - 80 ml misinys + 50 ml tyreles
21.00 - Kose ( apie 100 ml) ( plius kartias misinio 30 ml)
Aciu uz komentarus.
QUOTE(drakoncikas @ 2011 05 19, 08:49)
nezinau ar gerai darau, bet mano mazei jau netoli puse metuku, bet as maitinu tik krutimi, nieko daugiau neduodu, daktare sake jau pratint primaitint, bet to nedarau.
mums ir 5 men. Augam gerai, sveriam 8.4 kg, maitinu tik MP. Gydytoja patare pradet duoti kruopu koses. Aisku as laikausi savo pozicijos ir iki 6 men neplanuoju primaitinti. Liepe duoti kruopu koses. Idomu, kiek pamenu, kudiki visada sakydavo primaitint nuo darzoviu, t.t bulviu, morku ir t.t. koses. Oirmaji vaika butent nuo to ir pradejau primaitinti, grudines koses gavo tik budamas 7 men., nes rekomendavo neskubet. O cia viskas atvorksciai.
Taigi mielosios mamytes, ne viskas tiesa, ka gydytojai sako ir nereikia aklai jais tiketi. Darykit kaip jums atrodo geriausia
Taigi mielosios mamytes, ne viskas tiesa, ka gydytojai sako ir nereikia aklai jais tiketi. Darykit kaip jums atrodo geriausia
[/quote]
Na kitai mamytei gali pasirodyti kad 5men.vaikuciui duoti i rankyte ciulpinuka paciulpti.Reikia ziureti ne kaip Jums geriau,o kaip Juisu vaikutis jauciasi,ar jam uztenka MP arba misinuko ,ar jau reikia primaitinti,kaip paminejo ŠiaurėsPašvaistė!
Pasiskaitinejau ir dabar galvoju .As kosyciu dar neduodu dukrytei,galvoju pradeti duoti nuo 6men,na nebent pastebesiu kad jau jai tikrai reikia stipresnio maistelio .Maitinu MP ir misnuku,per puse gaunasi.Gauna 4 kartus i diena,tai 9val.13val.17val.ir21val.Siap linksma zvali,visai nesimato kad jai noretusi valgyti .Bet man iskilo klausimas,ar nepermazai as jai duodu .Nes kai pasiskaiciau kiek maitinami cia vaikuciai,tai gal per mazai as ja maitinu ?
QUOTE(rittusia @ 2011 05 23, 17:51)
Pasiskaitinejau ir dabar galvoju .As kosyciu dar neduodu dukrytei,galvoju pradeti duoti nuo 6men,na nebent pastebesiu kad jau jai tikrai reikia stipresnio maistelio .Maitinu MP ir misnuku,per puse gaunasi.Gauna 4 kartus i diena,tai 9val.13val.17val.ir21val.Siap linksma zvali,visai nesimato kad jai noretusi valgyti .Bet man iskilo klausimas,ar nepermazai as jai duodu .Nes kai pasiskaiciau kiek maitinami cia vaikuciai,tai gal per mazai as ja maitinu ?
O nakti keliasi valgyti? Po kiek ml per karta suvalgo?
QUOTE(_Laukinuke_ @ 2011 05 25, 21:47)
O nakti keliasi valgyti? Po kiek ml per karta suvalgo?
Nesikele,kai uzmiega 21.30 arba 22.00val.tai iki 9val.ryto.tada ir pavalgome pirma karta.Duodu as jai po 230ml.savo MP arba misinuko.Kai maitinau 5 kartus dienoja,duodavau po 180ml, tai jinai valgydavo ir zaizdavo su bonkute,dauzydavo per ja,issitraukdavo soskute is burnytes ir ciupinedavo,purksdavo,o kai pabandziau 4 kartus i diena duoti valgyti,tai kuo graziausia pavalgo .
Mums 5.5 men.
Dienos meniu:
03-04 val misinukas 180ml
+/- 10val grikiu kosyte (160ml) + arbatyte/vandenukas
+/- 14val darzoviu kosyte (160ml) + vandenukas/arbatyte
+/- 18 val vaisine tyrele (80 ml) + arbatyte/vandenukas
+/- 20val avizu kosyte (100ml) + vandenukas/arbatyte
taip jau yra, kad mazoji misinuka valgo tik paryciais, pusiau miegodama. diena nei laselio i burnyte neikisi, visa net spiegia, kai siulau.... gydytoja liepe nekankinti vaiko, ir laukti pusmecio vizito, kada matysim kaip ji per menesiuka paaugo, misinuko nepatare keisti, ale neimkit i galva, ji valgo tiek kiek jai reikia.... ir nepanikuoju tada, nes ji zvali, linksma, krykstauja
Dienos meniu:
03-04 val misinukas 180ml
+/- 10val grikiu kosyte (160ml) + arbatyte/vandenukas
+/- 14val darzoviu kosyte (160ml) + vandenukas/arbatyte
+/- 18 val vaisine tyrele (80 ml) + arbatyte/vandenukas
+/- 20val avizu kosyte (100ml) + vandenukas/arbatyte
taip jau yra, kad mazoji misinuka valgo tik paryciais, pusiau miegodama. diena nei laselio i burnyte neikisi, visa net spiegia, kai siulau.... gydytoja liepe nekankinti vaiko, ir laukti pusmecio vizito, kada matysim kaip ji per menesiuka paaugo, misinuko nepatare keisti, ale neimkit i galva, ji valgo tiek kiek jai reikia.... ir nepanikuoju tada, nes ji zvali, linksma, krykstauja