Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

[quote=Misaki,2011 03 29, 10:24]
Savo akim netikejau ka matau skaitydama 4-o menesio tema, cia stebiuosi ne ka maziau smile.gif
Gal Lietuvoje kitoks poziuris, bet toj salyje, kur gyvenu as, tai tvarka tokia:

Manau, kad lietuvoje nera jokios tvarkos, ir daro kas kaip nori ir ka nori, nes realiai atsakomybes uz klaidas nera jokios... nei daktarem nei mamom

normaliam pasauly tokias "gerasiais daktares" mamos o "uoliasias mamas" daktares turetu i teisma atiduoti, nes pats vaikelis negali pasakyti ir apsiginti nuo per anksti gautos koses... o tam kad pati mama zinotu kaip reikia teisingai elgtis - pirmiausia turi noreti teisingai elgtis, o tada jau daug skaityti ir labai dometis. Skaityti ne SM smile.gif))) o moksline literatura...ai vienu zodziu...
Atsakyti
Mum tai greitai 5 men. ir daktare sako jau pradeti duoti morku tyrele.As tai dar nelabai noriu ivedyneti papildima maista doh.gif
Atsakyti
Mes duodam nuo ketvirto menesio daržovių tyrelės, o nuo penkto pradėsim kruopų košę. Mums gydytoja taip patarė ir del to, kad mažoji per daug svorio priaugo. Per vieną kartą sjau dabar suvalgo apie 200g. darzovienės. Verdam bulvę + moliūgas, kopūstas arba morka. O kruopas tai pirmiausiai bandysime avižinius dribsnius. Aš savo gydytoja pasitikiu, ji viską tikrai normaliai paaiškina, o ir pati skaityti moku ir domiuosi apie primaitinimą (todėl parmezano g.gif )dar tikrai neduosiu, beje kaip ir morkų sulčių, jų negalima iki metų dėl alergijų ir net galimo kepenų uždegimo ("vaiko mityba nuo gimimo iki vienerių metų")
Atsakyti
QUOTE(Unruuly @ 2011 04 02, 12:17)
Mum tai greitai 5 men. ir daktare sako jau pradeti duoti morku tyrele.As tai dar nelabai noriu ivedyneti papildima maista  doh.gif

thumbup.gif ir neivedinekit!!!!!
rekomenduojama papildomai primaitinti tik nuo 6 men. taip maitinau 2 savo vaikucius ir esu labai patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Aš maitinu MP ir jau prieš savaitę pradėjau duoti daržovių košę. Galėjau žinoma neskubėti, bet pagal savo vaiką pastebėjau, kad jai jau reikia daugiau nei MP. Ji labai jau domėjosi, ką mes valgome. 4u.gif Gal tai skamba ir keistai, bet taip yra ax.gif Pirmą dieną, kai reikėjo duoti tik vieną šaukštelį, buvo daug triukšmo, kai nedaviau daugiau, o antrą dieną net drebėjo kai pamatė, kad duosiu košės. lotuliukas.gif Visai kitaip buvo su pirmuoju vaiku, kai daviau jam pirmą košę jis žiaukčiojo ir visiškai jos nepriėmė. Tai kiek pamenu atidėjau šią procedūrą apie 1,5 savaitės ir paskui viskas ėjosi, kaip per sviestą. Tai, kad mamytės nepergyvenkit.
O nuo kada jau pradedat duot vaisių tyreles? Aš kol kas neduodu, tik duodu patį obuoliuką paragauti, t.y. palaižyti. Tai jai baisiai patinka.
Atsakyti
Sveikutes, reikia jusu patarimo Mamytes 4u.gif
Gal galite patarti man kokia geriausiai duoti kosyte is kruopieniu? Ir kaip ja ruosiat?
Ar grikiu, ar ryziu ar avizu? Ar pirktiniu kur buna? Ar paprastas kruopas virt ir blenderiuot? O blenderiuot jau isvirtas? Nes skaiciau kad kai kurios sumala kavamale ir tada verda.
Ir dar del obuoliuko patarkit prasau. Zalio kaip supratau, pucia pilvuka. Tai kaip ji siulot apdorot? Isverdat ir paskui isblenderuojat?

help.gif help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(women007 @ 2011 04 28, 22:40)
Sveikutes, reikia jusu patarimo Mamytes 4u.gif
Gal galite patarti man kokia geriausiai duoti kosyte is kruopieniu? Ir kaip ja ruosiat?
Ar grikiu, ar ryziu ar avizu? Ar pirktiniu kur buna? Ar paprastas kruopas virt ir blenderiuot? O blenderiuot jau isvirtas? Nes skaiciau kad kai kurios sumala kavamale ir tada verda.
Ir dar del obuoliuko patarkit prasau. Zalio kaip supratau, pucia pilvuka. Tai kaip ji siulot apdorot? Isverdat ir paskui isblenderuojat?

help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

obuoli kepu orkaitej ir nors jis iskepes ir minkstas, bet as dar su blenderiu kosyte sutrinu. nuo kepto obuolio tikrai pilvo nepucia, gali drasiai duoti!

o del kosiu, tai geriausia ir daugiausia siulo pradeti nuo ryziu, nes jie neutralus, bet kietina viduriukus,tai jei tustinates daznai ar normaliai tai gali ryzius duoti. avizos alergizuoja daugiau, tai jei jautrus organizmas, nepatartina pradeti nuo ju. as saviskiui duodu grikius, nes jie ir neutralus. as kruopas sumalu kavamale o kai isverda tai dar pertrinu blenderiu smile.gif nes ir taip naujas maistas, spjaudosi o jei dar koks grumstelis papuola, tai fuj springsta, spjaudo, tai man taip geriausia smile.gif
Atsakyti
Mano mazyliui be 6 dienu 6 menesiai. Pradejau bandyt primaitint pries savaite, nes niekaip nepavyksta atitaikyt tinkamo misinuko (tai skysti viduriukai tai kieti). Pirmas pora dienu bandem bulve, kazkaip nepatiko. Tada pabandem grikiu kosele, ta labai patiko. Dar isbandem ryziu kosele ir tada bulve su moliugu, viska zinoma mazais kiekiais. Jokiu vaisiu nedaviau ir neduosiu, kol neipras prie darzovienes.
Musu meniu iki siol buvo 5 x para apie 180-200ml misinuko, bet po tu keliu sauksteliu darzovienes manajam nei misinuko nebesinori. Tai labai keista, nes ta darzoviene nera gi tokia soti. Vis tik didesniu kiekiu neduosiu iki kol sueis 6 menesiai.
Atsakyti
labas mamytes noriu paklausti tokio dalyko,mum sake jau gyd pradeti danaitinti su bulviu kosyte ,tai man iskilotoks klausimas kiek skaitosi jaupilnas primaitinimas .t.y .koks kiekis? ir ka poto duodate vaikui atsigerti ,ar tinka p misinukas ,jai taip tai mazdaug koks kiekis? aciu uz atsakymus ,nes esu tikrai pasimetusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viltis29 @ 2011 05 10, 19:50)
labas mamytes noriu paklausti tokio dalyko,mum sake jau gyd pradeti danaitinti su bulviu kosyte ,tai man iskilotoks klausimas kiek skaitosi jaupilnas primaitinimas .t.y .koks kiekis? ir ka poto duodate vaikui atsigerti ,ar tinka p misinukas ,jai taip tai mazdaug koks kiekis? aciu uz atsakymus ,nes esu tikrai pasimetusi blush2.gif

Sveikos,
kiek as skaiciau, tai primaitinimas reiskia kad vaikelis ir toliau pagrindiniu maistu ir pirmiausia valgo MP arba misinuka o po jo duodama darzoviene. Pradzioje mazylis mokinasi ka su ja daryti burnoje ir tai nesiskaito kaip pagrindinis maistas. Tik nedideli kieki sauksteliu kad pratintusi prie naujo skonio ir naujos konsistencijos... pagrindinis maistas lieka vis vien iki metu MP arba misinukas.

mano mazylei po 6 dienu bus 6 men ir man iskilo kitas klausimas, kur gi gauti ta tikra bulve ir tikra morka wink.gif norisi kad butu ne egipte uzauginta ir ne izraelyje.... cia vakar pasiemiau morka suvalgyti, skani lyg ir.... susiradau kur uzauginta- o siaube- izraelyje.....
Atsakyti
QUOTE(Bozena1 @ 2011 04 20, 22:25)
Aš maitinu MP ir jau prieš savaitę pradėjau duoti daržovių košę. Galėjau žinoma neskubėti, bet pagal savo vaiką pastebėjau, kad jai jau reikia daugiau nei MP. Ji labai jau domėjosi, ką mes valgome. 4u.gif  Gal tai skamba ir keistai, bet taip yra  ax.gif  Pirmą dieną, kai reikėjo duoti tik vieną šaukštelį, buvo daug triukšmo, kai nedaviau daugiau, o antrą dieną net drebėjo kai pamatė, kad duosiu košės.  lotuliukas.gif  Visai kitaip buvo su pirmuoju vaiku, kai daviau jam pirmą košę jis žiaukčiojo ir visiškai jos nepriėmė. Tai kiek pamenu atidėjau šią procedūrą apie 1,5 savaitės ir paskui viskas ėjosi, kaip per sviestą. Tai, kad mamytės nepergyvenkit.
O nuo kada jau pradedat duot vaisių tyreles? Aš kol kas neduodu, tik duodu patį obuoliuką paragauti, t.y. palaižyti. Tai jai baisiai patinka.

Mus lygiai tiap pat buvo kad lb jau stebedavo kai valgydavome, vyras sako pabandyk duoti jau kazka o ir mazoji jau buvo 5,5men tai pirma karta labai dziaugesi gavus sauksteli koses, bet buvo maza norejo dar. Antra diena du daviau visa drebanti net valge ir rankas mano laike, kad tik neistraukciau is burnytes saukstelio lotuliukas.gif tai taip ir pradejau duoti po turputi kas diena ir valgo lb noriai bet ir MP pienelio neatsisako jis vis dar pagrindinis musu meniu yra bigsmile.gif
o Vaisiu tyreles jau ir ragavom truputi, bet ji kazkaip nlb ja valge, darzovyciu kosytes jai mielesnes smile.gif
Atsakyti
sveikos, pasiskaiciau paskutini puslapi cia, tai sunerimau, ar neper anksti pradejau primaitinet, nors kai kur randu, kad per mazai duodu, manau cia jau pagal vaika reikia ziuret, as vis dar pagrinde duodu savo pieneli, vaikas priauga maziau nei kitu mano pazistamu vaikai irgi maitinami su pienu mamos, tai mum daktare patare jau nuo 3,5 men duot po sauksteli obuoliuko, kad privest prie tyreliu, ir as duodavau zalia obuoliuka, aisku is kaimo, o kad pilvo neustu , duodavau rytais, priespiet, ir jokiu problemu nebuvo, paskui pradejau duot po biskuti tyreles, pradejom nuo darzoviu, kartais duodavau ir vaisiu, bet ju nelabai mes, pradzioj isvis suvalgydavom po pora sauksteliu,paskui didindavau ziuredama pagal vaika, kiek jis dar nori, 4,3 sav pradejau rytais duoti kosyte, tiesa pirktine grikiu, bet jam viena nelabai patiko, tai imaisau vaisiu tyreles, tai dabar musu meniu yra toks, ryte antras maitinimas kosyte+ pienas, paskui pienas, veliau tyrele(puse indelio mazojo)+ pienas, ir kita dienos dali pienas, nakti miega man gerai, tai maitint nereikia, pertrauka musu yra 2-3 h tarp maitinimu, noreciau bandyt virt pati darzovienes, bet savu nebeturim, o pirktiniu duot vaikui nenoriu
tik va man yra toks neaiskumas, ar jus atsigert duodat maitinant ar po valgio? nes as pirma duodu pavalgyt, tada atsirugstam ir atsigeriam
Atsakyti