Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(mopule @ 2011 03 07, 22:02)
Sveikos, mamytės.Aš labai nustebau,kad jau visos rašo apie tai,kad penkių men vaikučiai jau tiek daug valgių išbandę.Mums jau penki su puse,bet pagal naujausias rekomendacijas duoti košytes reikia tik nuo šešių.Tai man klausimas iškilo?Ar tik aš viena vaikučiui duodu tik pienuko?Maitinu pati,svorio priauga stabiliai po 800 g. Ar dar yra mamyčių tokių kaip aš?Klausiu,nes gal aš neteisingai elgiuosi? blink.gif

Ne, ne tu viena 4u.gif Maniskiui tuoj 5men., maitinu savo pienu ir be 6 men. net nesiruosiu duoti nieko daugiau.
Man net keista skaityti kai tokie maziukai jau valgo visokias darzovienes... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 14 kovo 2011 - 06:42
QUOTE(c-girl @ 2011 03 14, 07:34)
Ne, ne tu viena 4u.gif Maniskiui tuoj 5men., maitinu savo pienu ir be 6 men. net nesiruosiu duoti nieko daugiau.
Man net keista skaityti kai tokie maziukai jau valgo visokias darzovienes... g.gif

jums pasiseke, kad turit savo pieno rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ssimuliux @ 2011 03 14, 10:28)
jums pasiseke, kad turit savo pieno  rolleyes.gif

Labai daug stengiausi, kad jo butu...dar pries 2 men. vaikas valge mano piena ir misini 50/50...Isigijau gera pompa ir teko daug padirbeti. Dabar 100% mano piena gauna.
Bet prie ko cia MP? Mano pirmagimis misinuku auginamas buvo nuo 2men. ir pirmasias kosytes vistiek pradejo ragauti(butent tik ragauti) nuo 6 men.
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2011 03 15, 03:04)
Labai daug stengiausi, kad jo butu...dar pries 2 men. vaikas valge mano piena ir misini 50/50...Isigijau gera pompa ir teko daug padirbeti. Dabar 100% mano piena gauna.
Bet prie ko cia MP? Mano pirmagimis misinuku auginamas buvo nuo 2men. ir pirmasias kosytes vistiek pradejo ragauti(butent tik ragauti) nuo 6 men.

mums gydytojas paklauses kaip maitinu, tai kadangi jau daugiau kaip puse maitinau misinuku tai sake duoti darzovienes nuo4 menesiu, vaisiu kokiu (pvz. obuoli, banana), 5 menesiu jau kruopu kose ivest, speju kai eisim dabar bus6 menesiai ja mesyte sakys imaisyt... klausom gydytojo smile.gif
Atsakyti

musu gydytoja sake, kad pagal naujausius tyrimus, primaitinti siulo jau nuo 4 men. Mes svorio ir priaugam, bet nuo 5men gyd siulo ivesti kose. Juk kudykis nesuvalgo iskarto pilno pliudo, savaite vien kol supranta, kas ir kaip, mokosi nuryti ir pan. Apsipranta viduriukai.
Pati maitinu MP, bet koses duodu paragauti ir jau visai skaniai ir noriai valgo. o nuo 6 men ivesim ir kruooas. As manau kad nuo 5 men jau galima duoti paraugti. aisku ne tokie meniu, kai cia perskaiciau ir permezano deda ir t.t. kas jau per daug, tai per daug...

o siaip tai kadangi nuomoniu tikrai labai daug apie primaitinima, tai geriausia pati mama turi jausti ar pradeti duoti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(nepamenuu @ 2011 03 15, 20:36)
musu gydytoja sake, kad pagal naujausius tyrimus, primaitinti siulo jau nuo 4 men. Mes svorio ir priaugam, bet nuo 5men gyd siulo ivesti kose. Juk kudykis nesuvalgo iskarto pilno pliudo, savaite vien kol supranta, kas ir kaip, mokosi nuryti ir pan. Apsipranta viduriukai.
Pati maitinu MP, bet koses duodu paragauti ir jau visai skaniai ir noriai valgo. o nuo 6 men ivesim ir kruooas. As manau kad nuo 5 men jau galima duoti paraugti. aisku ne tokie meniu, kai cia perskaiciau ir permezano deda ir t.t. kas jau per daug, tai per daug...

o siaip tai kadangi nuomoniu tikrai labai daug apie primaitinima, tai geriausia pati mama turi jausti ar pradeti duoti ar ne.

oi, nu cia meniu skamba kaip 2 metu vaikui doh.gif

Su paskuiniu sakiniu labai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano panelei jau penki su pusę mėn.duodu ragauti jau obuoliuko,tik žinoma iš savo sodo,jei neturėčiau tikrai dar neduočiau iš parduotuvės,sumalu blenderiu ir skaniai ragaujam.
Norėčiau jūsų paklausti kiek gramų jau galima pradėti duoti ragauti pvz.daržovyčių košės?
P.s.pirmagimiai nedaviau iki septynių mėn.nieko ragauti tik MP.,bet su antrąja žiūriu kažkaip į viską parasčiau,žinoma banano tai tikari neduočiau,kaip čia kažkuri rašė,man jie schmoll.gif
Atsakyti
As savo pirmaja iki 6 men maitinau tik MP ir misinuku, nuo 6men pradejau po truputi darzovienes ivedineti. Antrajai 4.5 men daviau HIPP obuoliu tyreles paragauti, labai skaniai valge wub.gif Siaip daugiau neplanuoju nieko ivedineti kol kas.
Bet irgi esu tos nuomones, kad rimtesnio maisto nuo puses metuku gal reiketu duoti. Spes visko prisiragauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pina colada @ 2011 03 25, 12:18)
As savo pirmaja iki 6 men maitinau tik MP ir misinuku, nuo 6men pradejau po truputi darzovienes ivedineti. Antrajai 4.5 men daviau HIPP obuoliu tyreles paragauti, labai skaniai valge  wub.gif Siaip daugiau neplanuoju nieko ivedineti kol kas.
Bet irgi esu tos nuomones, kad rimtesnio maisto nuo puses metuku gal reiketu duoti. Spes visko prisiragauti  mirksiukas.gif

mums 5.5men, tai verdu darzovienes bulve+moliugas, arba bulve+morka, bet nenoriai valgo, paragauja kokius 4-5 saukstelius ir viskas smile.gif tai is leto ir pratinames, nuo 6 gal daugiau suvalgys. taip pat duodu kepto obuolio+truputi banano, sutrinu i tyrele, tai sita labai labai megsta ir valgo, pats issizioja placiausiai smile.gif
manau kepta obuoli tikrai galima duoti, o musu gydytoja kaip tik sake kad nuo jo pradeti, zalias nelabai, o keptas tai labai gerai zarnynui, nes turi daug pektinu kurie sutvarko. va taip mums sake.
Atsakyti

Va as irgi paskaiciau ir pasimeciau.... Jau vien temos pavadinimas keistas pasirode, ner atrodo mamos pienelis ir kokie dar klausimai ar diskusijos...
mano maziukei bus 5 men balandzio vidury... bet kazka duoti papildomo iki 6 men neketinu... ka paragauja tai besimaudydama vandeniuko vonioj paragauja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes viska ragauja, bet tik tiek...
bet pati tai jau viska valgau neribodama, manau prisiragauja per piena vaikas visko ir yvairiai...
Atsakyti
Sveikos, gal sutiktų kuri šeima pasifilmuoti reportažui apie kūdikių maisto etikečių perženklinimą. Esmė tame, kad Europos parlamentas nori, kad ant maisto pakuočių nebūtų moksliškai nepagrįstos informacijos apie sintetinės DHR rūgšties teigiamą poveikį. Man reikėtų šeimos (mamos ar tėčio), kuri maitina vaiką mišinėliu ir domisi tuo, kas parašyta ant pakuotės.
Lauksiu asmeninių žinučių.
Atsakyti
Savo akim netikejau ka matau skaitydama 4-o menesio tema, cia stebiuosi ne ka maziau smile.gif
Gal Lietuvoje kitoks poziuris, bet toj salyje, kur gyvenu as, tai tvarka tokia:
-Jei vaikas maitinasi tik MP, iki 6-o menesio absoliuciai jokio kito maisto ir net vandens duoti nereikia.
-Jei vaikas primaitinamas/maitinamas misinuku, rekomenduojama pradeti duoti ir kitokio maistelio, bet jokiu budu ne anksciau 4-o menesio.
4-a menesi duoti po 20 gramu vaisiu tyreles vienakart per diena (darzoves, gydytoju teigimu, tokio mazo leliuko skrandukui per sunku)
5-a menesi jau galima duoti po 30-40 gramu per diena darzoviu tyreles (vaisiu tyreles pradeti duoti reciau, kad vaikas prie saldaus maisto nepriprastu)
iki 6-o menesio kategoriskai NE kosems, mesyte ne anksciau kaip 8 menesi, karves pienas ne anksciau kaip nuo 1 metu. geriausias gerimas - vanduo. sultis galima tik nuo 8-o menesio ir tik atskiedus su vandeniu 1:10.

Maniskis kol kas valgo darzoviu tyreles, labiausiai megsta ir geriausiai toleruoja moliuga. Pastarosiomis naktimis labai prastai miega (dantys nedygsta), tai as galvoju, ar tik ne del to, kad duodu per daug tyreles - pas ji apetitas didziulis, suvalgo net 60 gr. Bet perskaicius tema pamastciau - gal visgi jam ne per daug, o per mazai maisto doh.gif

Atsakyti