Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kristukass @ 2010 12 08, 22:06)
Mustachio, as tikiu, kad ten labai naudinga info. Bet... kad... anglu... nekertu.  blush2.gif  doh.gif  Bandzaiu per google issiversti tai nieko suprast neina.  verysad.gif

Nu aš tau visko neišversiu...jei trumpai,naudok debesėlį WB arba rankiniu...Kad sniegutis būtų baltas smile.gif Nustatymus...ką žinau,aš su savo 18-55 mm turėjau nusistačius ISO - 100 , 1/60 sec. , f/ 5.6 berods....nebepamenu tiksliai ...Bet aš ir fotkinau medžius ir gulbes lėtai plaukiojančias biggrin.gif Žiūrėk pagal situaciją,ką fotkinsi....

O dėl raw paskaityk čia ,viskas lietuviškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 08, 23:09)

viską užsirašiau... ax.gif pamėginau ir aš pati... ax.gif blush2.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 12 08, 23:15)
Aš taip Oharos foto padaryčiau... bet man nepatinka veido faktūra  ax.gif

tai jau čia su faktūra nėr kur dingt..tokią jau turi... doh.gif lotuliukas.gif

o aš tokia dariau.. .bandžiau pagal Laukine... g.gif

o pas mane vėl kažkokia užšarpinta,nors šarpo dėjau 0,8 px .... blink.gif nieko aš nebesuprantu.. verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Man Laukinės varianto perdaug nuimtos spalvos, tada jau geriau juodai balta, o vat Paprasta padaugino kontrasto. Bent jau mano akims.
Atsakyti
Nesuprantu, flickras neleidžia įkelt- nerodo foto info, tai va čia dar jb pabandžiau:
http://www.flickr.co...n/photostream/#
Papildyta:
Ohara, jomajo, nebedėk tu to sukakoto šarpo, jomajo.
Išmok be jo, tada vėl bandyk, ba tu jau nuo jo priklausoma biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
Man jei ne šarpas, Oharos variantas geriausias, ką? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 09, 00:14)
Uždeda tokią rusvą spalvą.. Bet daba žiūriu, nu man jis rūžavuoja ar čia tik man taip atrodo? unsure.gif

Nemokamas? blush2.gif
Atsakyti
Pašviesintas oharos B

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 08, 23:36)

Ohara, jomajo, nebedėk tu to sukakoto šarpo, jomajo.
Išmok be jo, tada vėl bandyk, ba tu jau nuo jo priklausoma biggrin.gif

nebedėsiu aš to sharpo... tikrai šarpomanė nelaiminga... doh.gif lotuliukas.gif už krovėm tema vien mano diedo fotkėm.. populiarus... doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 12 08, 23:39)
Nemokamas? blush2.gif

Aš tų acionų, kai juos atradau, siunčiau be proto daug... Nemokamų smile.gif
Po to tapau protingesnė. Dabar turiu kelis pirktus ir pora nemokamų.. Viskas smile.gif

Man visgi kolkas iš pateiktų oharos diedų, gražiausias jos pačios ir mano oharos diedas pašviesintas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 08 gruodžio 2010 - 23:44
O budamos/i gamtoj, siuo atveju "pasipuosusioj" sniego patalais, biggrin.gif wb balansa nusistatyt fotkinant sniega?m
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 09, 00:52)
O budamos/i  gamtoj, siuo atveju "pasipuosusioj" sniego patalais,  biggrin.gif wb balansa nusistatyt fotkinant sniega?m

nu nesuk tu galvos del to wb, dek auto ir fotkink raw smile.gif Raw fotkinimas tau pades ir jei su ekspozicija sugrybausi ar siaip visam kitam taisymui.
beje pasidaryk histograma ant displejaus, kad matytum ar neisdegini sniego (pas mani 500d mirksi raudonai isdegintos vietos kai ijungtas histogramos rodymas) Ekspozicija naudosi manual ar auto? jei auto, tai kaip forgete sake, reik kompensavima EV +1 mazdaug padaryt (bet cia tik tuo atveju kai daug sniego kadre).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 09 gruodžio 2010 - 00:02
QUOTE(robobebras @ 2010 12 09, 01:01)
nu nesuk tu galvos del to wb, dek auto ir fotkink raw smile.gif Raw fotkinimas tau pades ir jei su ekspozicija sugrybausi ar siaip visam kitam taisymui.
beje pasidaryk histograma ant displejaus, kad matytum ar neisdegini sniego (pas mani 500d mirksi raudonai isdegintos vietos kai ijungtas histogramos rodymas) Ekspozicija naudosi manual ar auto? jei auto, tai kaip forgete sake, reik kompensavima EV +1 mazdaug padaryt (bet cia tik tuo atveju kai daug sniego kadre).

Gerai . Tada kitas klausimas. RAW isiinstaliuoti reikia ar yra jis fotike? Nu man pazodziui ir viska smulkiai reikia supasakot, nes nu nezinau, nemoku,nesuprantu. blush2.gif Zinau, kad daug laiko reikia, kad supasakot tokiems ziopliukam kaip as... unsure.gif

kaip ta histograma pasidaryti? unsure.gif

Galvoju apie manual arba pusiau auto. Ziuresiu kaip seksis su manual, jeigu nieks nesigaus, tada fotkinsiu pusiau automatiniu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 09, 01:11)
Gerai . Tada kitas klausimas. RAW isiinstaliuoti reikia ar yra jis fotike? Nu man pazodziui ir viska smulkiai reikia supasakot, nes nu nezinau, nemoku,nesuprantu.  blush2.gif Zinau, kad daug laiko reikia, kad supasakot tokiems ziopliukam kaip as... unsure.gif

kaip ta histograma pasidaryti?  unsure.gif

Galvoju apie manual arba pusiau auto. Ziuresiu kaip seksis su manual, jeigu nieks nesigaus, tada fotkinsiu pusiau automatiniu.  g.gif

raw pasirenki prie "picture quality" per meniu. (pas tave canon?)

histograma pasirenki spaudydama "display" mygtuka ant fotiko, ten keli rezimai yra
Atsakyti