Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Forgete @ 2010 12 08, 21:59)

kad ten pacios kepures beda, norisi kad toj vietoj kailiukas butu  rolleyes.gif

ai, ten juoda medžiagytė viršuje 4u.gif bet man gal ir truputį sharpo per daug va žiūrint dabar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 08, 21:59)
pirmiausiai tai WB teisinga pasidaryti, o po to sviesinti tamsias vietas  4u.gif

WB visad pagal orą..arba auto... šį kart saulytė buvo... rolleyes.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 12 08, 23:04)
WB visad pagal orą..arba auto... šį kart saulytė buvo...  rolleyes.gif  unsure.gif

na jei raw fotkini tai ant kompo gi pasitaisai. pas mane visada auto, nesuku del to galvos
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 08, 22:07)
na jei raw fotkini tai ant kompo gi pasitaisai. pas mane visada auto, nesuku del to galvos

tai va kad ir nemoku pasitaisyt del to ir prasau kad pasakyt kaip pilnai pasitaisyt... verysad.gif
Atsakyti
forgete, nekomentuosiu del objektyviu priezasciu smile.gif

paprasta, man atrodo tu galetum drasiai i akis ziuredama atiduot sita foto uzsakovui jei dirbtum uz pinigus. Kairys krastas biski tamsus. Siaip tiesiog grazu ir miela.

Ohara, pirmiausiai tai tavo nustatymai, 1/500s, iso 450? Galejo buti ISO100 su 1/125s. Tavo auto su nustatymais dar labiau prasauta, tiesiog gaunasi kad generuoji triuksmus lygioj vietoj. O siaip klausimas (visoms turinciom panasu nikona) - ka reiskia "exposure bias -2/3EV" prie manual rezimo? Kas nors galit paaiskint?
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 08, 22:10)

paprasta, man atrodo tu galetum drasiai i akis ziuredama atiduot sita foto uzsakovui jei dirbtum uz pinigus. Kairys krastas biski tamsus. Siaip tiesiog grazu ir miela.

ačiū blush2.gif

dėl wb- aš visada fotografuoju auto ir gėda prisipažinti kad jpg blush2.gif blush2.gif blush2.gif reikės perreiti ir man prie raw- jau gal pribrendau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 08, 23:11)
ačiū  blush2.gif

dėl wb- aš visada fotografuoju auto ir gėda prisipažinti kad jpg  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  reikės perreiti ir man prie raw- jau gal pribrendau blush2.gif

tavo fotikas labai puikiai su autowb susitvarko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 08, 22:10)
Ohara, pirmiausiai tai tavo nustatymai, 1/500s, iso 450? Galejo buti ISO100 su 1/125s. Tavo auto su nustatymais dar labiau prasauta, tiesiog gaunasi kad generuoji triuksmus lygioj vietoj. O siaip klausimas (visoms turinciom panasu nikona) - ka reiskia "exposure bias -2/3EV" prie manual rezimo? Kas nors galit paaiskint?

žodžiu,kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių... blush2.gif lotuliukas.gif visad kaip Akasha prigrasė fotkinu kas ISO 200 nes mažiau nėr ten kažkokie kitokie yra su Hi... g.gif kaip čia db 450 ISO... blink.gif gerai nugrybavau... unsure.gif gėda einu po lapais patupėt.. user posted image
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 12 08, 22:14)
tavo fotikas labai puikiai su autowb susitvarko  thumbup.gif

kai tik įsigijau jį, tai pora mėnesių verkiau, kad negerai su wb... bet kažkaip prisijaukinau aš jį thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
6ieni bus fotosesija kalnuose, kur labai daug sniego. Reikia nusistatyti wb? Sueme panika, nes nezinau kokius nustatymus pasirinkti. unsure.gif

???????????
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 08, 23:31)
6ieni bus fotosesija kalnuose, kur labai daug sniego. Reikia nusistatyti wb? Sueme panika, nes nezinau kokius nustatymus pasirinkti.  unsure.gif

???????????

fotkink raw ir dek auto WB. WB yra postprocesas po raw ir aktualu tik kai fotkini i jpeg. Siaip aprangai rekomenduociau ryskias sviesias spalvas ir jokiu juodu, tamsiai rudu, tamsiai melynu ir pan smile.gif tamsias spalvas ant sniego fotkint bus visiskas kapiec smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 08 gruodžio 2010 - 22:45
QUOTE(robobebras @ 2010 12 08, 23:44)
fotkink raw ir dek auto WB. WB yra postprocesas po raw ir aktualu tik kai fotkini i jpeg. Siaip aprangai rekomenduociau ryskias sviesias spalvas ir jokiu juodu, tamsiai rudu, tamsiai melynu ir pan smile.gif tamsias spalvas ant sniego fotkint bus visiskas kapiec smile.gif

ar reiktu EV padidint, nes daug balto sniego ? g.gif
Atsakyti