Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Dar va įdomu, kodėl kimbat prie horizonto? Kas pasakė, kad jis turi būti būtinai horizontalus? O kodėl negali būt horizontaliai pasviręs? Kiek esu žiūrėjus foto, labai dabar daug kas ištisai fotkina kreivu kampu.. Ar aš kažko nesuprantu ar čia kaip?
Atsakyti

Alabama
brumbrumai
Melodi
bizyte
paprasta
eurikaite
airv
Zirzilja
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 07, 16:00)
Dar va įdomu, kodėl kimbat prie horizonto? Kas pasakė, kad jis turi būti būtinai horizontalus? O kodėl negali būt horizontaliai pasviręs? Kiek esu žiūrėjus foto, labai dabar daug kas ištisai fotkina kreivu kampu.. Ar aš kažko nesuprantu ar čia kaip?

Asmeniskai man antroje foto - desineje puseje tas iskilimas nepatinka, ir noretusi tiesinti. Mano nuomone graziau ziuretusi. Bet jeigu autorei netrukdo, tai tebunie 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 07, 14:45)
man gražu, bet ar ne rūžavuoja? g.gif
Biškiuką 'nepatogi' poza kur varto knygą, nu ir knygos kampas kirstas.. Kur stovi, ar ne iš apačios fotkinai? Aš traukčiau vienam lygmeny su lelia. Labai švelnios gražios foto, šviesa man labai  bigsmile.gif .

Pirmoj ir paskutinėj kirpčiau dešnės. vaikas žiūri kairėn, tad man dešnės daugoka... Ir labai jau sterili aplinka.. Man kažko norėtųsi iš daiktukų... biggrin.gif
Karoliai man pigina foto.

Pataršykit ir mano:

Labai abu kampai ir krepšio ir dėžės "žiūri" į vieną pusę,ane?

Rūžavuot tai gal ne, man ruduoja gal labiau g.gif

Ten, kur stovi, tai stengiaus vienam lygmeny, bet matyt gavosi vis tiek, kad aš aukščiau doh.gif Aplinka sterili, nes čia prie sienos lova, užtiesa adijalu tokiu ir psio doh.gif nei kas kabo ant tos sienos...o dirbtinai dėlioti daiktus nesinorėjo...aišku, kūrybai dar vietos daug čia, daiktų prasme, bet matyt tam dar nepribrendau blush2.gif Karoliai čia atsirado štai taip: pagal planą pasirinkau tris priemones vaikui sudominti (turėčiau paminėti, kad maniškė meta konkretų ignorą, kai aš ją fotkinu doh.gif ir eina velniop nuo manęs) karoliai su dėžute, knyga ir galiausiai per kompą paleisti teletabiai. Karolių kaipo puošmenos nelabai norėjau, bet kadangi čia viskas gana šviesu, pamaniau, gal labai reikalo nepagadins. Knyga suėjo ir kaip sudominimo priemonė ir kaip foto detalė. Teletabiai privertė pakelti aukščiau veiduką.

QUOTE(Agneza @ 2010 12 07, 15:54)
Gotte, man i akis krito formatas (dydis, ismatavimai, razmieras). Jeigu noresi pasidaryti foto, tai bus keblumu  g.gif ar cia tik internetiniam paziurejimui? Pirmoje erdves truksta, antroje ciuozia horizontas,  karoliaitai man prie sitos sukneles tinka.

Kad čiuožia horizontas, jau pati mačiau, ten tiesiog lova pakilimą turi...reikia kitu kampu fotkinti, kad jo nesimatytų g.gif

Dėl razmiero turiu klausimą visiems: vat gaunasi foto, kad lenda spintos kraštas, kurį noriu nukirpti, ar erdvės per daug kuriam šone ir pan.... kaip man kirpti tą foto, kad būtų normalus formatas jo padarymui g.gif Apie tai čia kalbėjom, bet realiai net nežinau kaip ten padaryt g.gif rašyt 3*2 PS'e? g.gif bet buvo tokių foto, kur man duoda nukirpti vaiko kojytes arba galvytę, arba jei didinu, tada lenda tas pats berazumis spintos kampas g.gif

Alabama
brumbrumai
Melodi
bizyte
paprasta
eurikaite
airv
Zirzilja
gotte
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 07, 16:11)
Asmeniskai man antroje foto -  desineje puseje tas iskilimas nepatinka, ir noretusi tiesinti. Mano nuomone graziau ziuretusi. Bet jeigu autorei netrukdo, tai tebunie  4u.gif

Nea, ne to klausiau smile.gif Norėjau paklaust, ar fotkinimas "kampu" skaitosi jau brokas ar skonio reikalas, bet ne grubus taisyklių pažeidimas?
Ar jei nežymiai horizontas čiuožia tai jau brokas, o specialiai kampu fotkinimas- stilius?
Nes kai nutraukiau sūnų kampu, gavau velnių dėl čiuožimo..Tai pasimečiau daba g.gif
Atsakyti

Alabama
brumbrumai
Melodi
bizyte
paprasta
eurikaite
airv
Zirzilja
gotte
Agneza

Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 07, 17:21)
Nes kai nutraukiau sūnų kampu, gavau velnių dėl čiuožimo..Tai pasimečiau daba  g.gif

na cia kaip kur tinka manau... jei cia ta nuotrauka kur berniukas ir ruda detale kazkokia buvo? Tai ten tikrai taip ir norejosi pakisti ranka, kad sugauti biggrin.gif
as sakyciau, kad fotkinimas kampu gera blogai, bet turbut labai reikia jausti kur toks tinka.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheles @ 2010 12 07, 16:29)
na cia kaip kur tinka manau... jei cia ta nuotrauka kur berniukas ir ruda detale kazkokia buvo? Tai ten tikrai taip ir norejosi pakisti ranka, kad sugauti  biggrin.gif
as sakyciau, kad fotkinimas kampu gera blogai, bet turbut labai reikia jausti kur toks tinka..  4u.gif

Aha :)Apie tą...
Matyt reik jaust.. unsure.gif
Atsakyti
Alabama
brumbrumai
Melodi
bizyte
paprasta
eurikaite
airv
Zirzilja
gotte
Agneza
green_tea

Daikta siulau lengvai visiems gaunama (ne plunksna ar gintara) ir mazesnio dydzio (ne masina ar spinta).

Tiesa, del to sviesos nd - atsimenu buvo soninis ir tiesinis, bet ten buvo viena ar dvi lempos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 07, 16:21)
Nea, ne to klausiau smile.gif Norėjau paklaust, ar  fotkinimas "kampu" skaitosi jau brokas ar skonio reikalas, bet ne grubus taisyklių pažeidimas?
Ar jei nežymiai horizontas čiuožia tai jau brokas, o specialiai kampu fotkinimas- stilius?
Nes kai nutraukiau sūnų kampu, gavau velnių dėl čiuožimo..Tai pasimečiau daba  g.gif

Na ciuozimas mano galva - tai, kai atrodo, kad objektas iskris is nuotraukos. O jei pvz tik veidas kampu nufotkintas - na tada niekas niekur nekrenta.
user posted image pvz sioje nuotraukoje niekas niekur nekrenta, mano galva.
Atsakyti
Alabama
brumbrumai
Melodi
bizyte
paprasta
eurikaite
airv
Zirzilja
gotte
Agneza
green_tea
Tiga
Atsakyti
ne nuo to galo pradedam, gal geriau pirma daikta isrenkam, o paskui sarasiukus darykit? Nes srasiukas is principo nelabai reikalingas smile.gif
arba tam sarasiuke prie kiekvieno nario siulomas vienas daikto variantas, va tada butu i nauda smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 07 gruodžio 2010 - 17:27
QUOTE(gotte @ 2010 12 07, 14:58)
Hello,
Laukiu jūsų kritikos strėlių!!!!!!
Pati ką matau iš klaidų, tai pakyrėjus centrinė kompozicija  doh.gif Ale nesusivokiu, kaip čia taip man gavos  doh.gif  blush2.gif

Gotte, man labai patiko modelis wub.gif
Net užpavydėjau, kad taip ramiai išpildo mamos sumanymus smile.gif Ir būtų visai mielos nuotraukos, bet visur kliūna kompozicija. Daug nereikšmingo fono.
Atsakyti