Laba diena,
mergicos, kuri fotkinat ar fotkinot su nikkor 18-55mm, gal galėtumėt brūkštelt až, reik nedidelės pagalbos
QUOTE(rarity @ 2010 12 05, 14:56)
Ką čia kritikuot Gera foto. Patinka viskas ir Alinos naujas žaislas taip pat
Aciu
QUOTE(airv @ 2010 12 05, 15:16)
Nesimato tos galvos.Vakare rimtai bandysiu su viena ranka galva plaut, pasidalinsiu ispudziais:)
QUOTE(Alabama @ 2010 12 05, 15:52)
Kritikai
Na viskas ok su tuo portretu, bet... Vienas bet yra. Gali būti tai tik mano skonio prob., bet tokiam portretui tie išplovimai visiškai netinka.
Nu tokia faina apsilupinėjusi siena, šalio ar kažko kito tekstūra išplauta, rankos kaip netikros. Išplovimas prie kaktos, kur plaukai prasideda net labai negražiai žiūrisi.
Žodžiu, nepyk, bet mano nuomone tokiu apdirbimu sugadinai foto Nors, turiu dar pridurti, kad apskritai nemėgstu tokių blurų, odos pagražinimų. Tai galbūt su foto viskas ok, tiesiog skoniai išsiskiria
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 15:31)
Na viskas ok su tuo portretu, bet... Vienas bet yra. Gali būti tai tik mano skonio prob.,
Aciu.Turiu dar tokia.
Ties jb sustojo akys ilgėliau, Alabama
QUOTE(green_tea @ 2010 12 05, 02:58)
Jau? Oho kaip greitai! Issiunciau anksteliau vadinasi, kad iki Kaledu tikrai ateitu Tikiuosi neapsiglamze stipriai
Papildyta:
Man biski su tais stopais neaisku Mano fotike tai nusistatai ISO, diafragma ir islaikyma, nu ir jei kas netinka - tada gali ta EV arba i pliusa arba i minusa stumdyt. nu bet jis vienas visiems 3: iso, diafragmai ir islaikymui, tai is kur tada gaunasi +1 stopas -1 stopas? pas mane arba plius arba minus ir jokiu plius ir minus. Tai kaip cia taip? Ar as kazko kito nesuprantu
Papildyta:
Man biski su tais stopais neaisku Mano fotike tai nusistatai ISO, diafragma ir islaikyma, nu ir jei kas netinka - tada gali ta EV arba i pliusa arba i minusa stumdyt. nu bet jis vienas visiems 3: iso, diafragmai ir islaikymui, tai is kur tada gaunasi +1 stopas -1 stopas? pas mane arba plius arba minus ir jokiu plius ir minus. Tai kaip cia taip? Ar as kazko kito nesuprantu
tas EV i pliusa ar i minusa stumdymas yra ekspozicijos kompensavimas NUO tos, kuria fotikas ismatuoja savo eksponometru (manual rezime nera nuo ko daryti ekspozicijos kompensavima, nes pats fotografas viska valdo). Yra du skirtingi dalykai auto ekspozicija ir auto iso (auto iso galesiu paaiskint jei kam labai reikes, bet pradziai tiesiog jo nenaudokit:)).
situacija:
Tarkim fotkini su rankiniu budu nustatytu ISO (nesvarbu koks, esme kad jis nekinta), aperture priority rezimu. Fotikas pasimatuoja ekspozicija, kad prie tavo nustatytos f/2.0 reikia 1/125s islaikymo. Jei idesi -1EV kompensavima, jis padarys islaikyma 1/250s prie tavo f/2.0 ir ISO200, nes tai yra -1 stopas nuo 1/125s.
QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 13:17)
Nu va, perskaičiau robobebro žinutę papildomai 4 kartus. Esmę aš pagaunu, ką jis nori pasakyti, bet vat turiu porą klausimų:
1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka? nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti
O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)
3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik? Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO?
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba
1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka? nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti
O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)
3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik? Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO?
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba
1. teisinga ekspozicija yra ta, kuri sukuria tavo norima nuotrauka. Tarkim ar tu nori fotkinti zmogaus silueta, ar pati zmogu - bus skirtingi parametrai, kurie priklausys nuo to, ka nori gauti nuotraukoje. Automatinis eksponometras nezino ka tu nori gauti, jis apskaiciuoja 18% grey ir viskas (priklausomai koks ekspozicijos meteringas ijungtas, toje vietoje ir matuoja).
2. ISO50 (-2 stopai nuo ISO200) bent as negaliu net pasirinkti fotike . Esmes nekeicia, tu renkiesi tokia kombinacija kokia tau geriausiai tinka, pvz as rinkausi 1/125s nes man prie 1/60s rankos dreba. AIRV su geleziniu sanariu nedrebes ir gales rinktis 1/60s ir ISO50 (ant fulfreimo kokionors )
3. rarity atsake
QUOTE(airv @ 2010 12 05, 15:16)
K-7 ar K-5?
Dzindobri.
Nu ką, įdėjau blogan, jei kam įdomu šios dienos... Tik kelias sutvarkiau, net nežinau ar geriausios jos ar ne... Bet mielos man jos
Robobebrai, visgi vaikai ir lagaminai patinka... Matyt todėl, kad lovoj ar ant jos vaikus matom kasdien, o va į lagaminą deda tik sesijų metu
Nesinori dėt šeimos foto į čia, tai jei ką, paraše linkas...
Nu ką, įdėjau blogan, jei kam įdomu šios dienos... Tik kelias sutvarkiau, net nežinau ar geriausios jos ar ne... Bet mielos man jos
Robobebrai, visgi vaikai ir lagaminai patinka... Matyt todėl, kad lovoj ar ant jos vaikus matom kasdien, o va į lagaminą deda tik sesijų metu
Nesinori dėt šeimos foto į čia, tai jei ką, paraše linkas...
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 05, 21:20)
esme ta, kad deda visi kas tik turi sena lagamina, todel ir banalu . Bet banalu man, nebutinai klientui ar kazkam kitam, tai as cia neturiu teises gincytis, nes ne mano darzas ir ne mano pupos - skonio reikalai.