Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba diena,
mergicos, kuri fotkinat ar fotkinot su nikkor 18-55mm, gal galėtumėt brūkštelt až, reik nedidelės pagalbos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 05, 14:56)
Ką čia kritikuot smile.gif Gera foto. Patinka viskas ir Alinos naujas žaislas taip pat biggrin.gif

Aciu smile.gif
QUOTE(airv @ 2010 12 05, 15:16)
kritikuok, kad galvą reik plaut biggrin.gif susivelus ir išvargus biggrin.gif

Man patinka, Alabama.

Nesimato tos galvos.Vakare rimtai bandysiu su viena ranka galva plaut, pasidalinsiu ispudziais:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 05, 15:52)
Kritikai

Na viskas ok su tuo portretu, bet... Vienas bet yra. Gali būti tai tik mano skonio prob., bet tokiam portretui tie išplovimai visiškai netinka.
Nu tokia faina apsilupinėjusi siena, šalio ar kažko kito tekstūra išplauta, rankos kaip netikros. Išplovimas prie kaktos, kur plaukai prasideda net labai negražiai žiūrisi.
Žodžiu, nepyk, bet mano nuomone tokiu apdirbimu sugadinai foto smile.gif Nors, turiu dar pridurti, kad apskritai nemėgstu tokių blurų, odos pagražinimų. Tai galbūt su foto viskas ok, tiesiog skoniai išsiskiria
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 15:31)
Na viskas ok su tuo portretu, bet... Vienas bet yra. Gali būti tai tik mano skonio prob.,

user posted image

Aciu.Turiu dar tokia.
Atsakyti

Ties jb sustojo akys ilgėliau, Alabama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 12 05, 02:58)
Jau? Oho kaip greitai! Issiunciau anksteliau vadinasi, kad iki Kaledu tikrai ateitu  lotuliukas.gif Tikiuosi neapsiglamze stipriai  ax.gif
Papildyta:
Man biski su tais stopais neaisku blush2.gif Mano fotike tai nusistatai ISO, diafragma ir islaikyma, nu ir jei kas netinka - tada gali ta EV arba i pliusa arba i minusa stumdyt. nu bet jis vienas visiems 3: iso, diafragmai ir islaikymui, tai is kur tada gaunasi +1 stopas -1 stopas? pas mane arba plius arba minus ir jokiu plius ir minus. Tai kaip cia taip? Ar as kazko kito nesuprantu g.gif

tas EV i pliusa ar i minusa stumdymas yra ekspozicijos kompensavimas NUO tos, kuria fotikas ismatuoja savo eksponometru (manual rezime nera nuo ko daryti ekspozicijos kompensavima, nes pats fotografas viska valdo). Yra du skirtingi dalykai auto ekspozicija ir auto iso (auto iso galesiu paaiskint jei kam labai reikes, bet pradziai tiesiog jo nenaudokit:)).
situacija:
Tarkim fotkini su rankiniu budu nustatytu ISO (nesvarbu koks, esme kad jis nekinta), aperture priority rezimu. Fotikas pasimatuoja ekspozicija, kad prie tavo nustatytos f/2.0 reikia 1/125s islaikymo. Jei idesi -1EV kompensavima, jis padarys islaikyma 1/250s prie tavo f/2.0 ir ISO200, nes tai yra -1 stopas nuo 1/125s.

QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 13:17)
Nu va, perskaičiau robobebro žinutę papildomai 4 kartus. Esmę aš pagaunu, ką jis nori pasakyti, bet vat turiu porą klausimų:

1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka?  g.gif nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus  g.gif Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu  g.gif Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti  g.gif

O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)  g.gif 

3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik?  g.gif Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO? g.gif
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba  mirksiukas.gif

1. teisinga ekspozicija yra ta, kuri sukuria tavo norima nuotrauka. Tarkim ar tu nori fotkinti zmogaus silueta, ar pati zmogu - bus skirtingi parametrai, kurie priklausys nuo to, ka nori gauti nuotraukoje. Automatinis eksponometras nezino ka tu nori gauti, jis apskaiciuoja 18% grey ir viskas (priklausomai koks ekspozicijos meteringas ijungtas, toje vietoje ir matuoja).

2. ISO50 (-2 stopai nuo ISO200) bent as negaliu net pasirinkti fotike smile.gif. Esmes nekeicia, tu renkiesi tokia kombinacija kokia tau geriausiai tinka, pvz as rinkausi 1/125s nes man prie 1/60s rankos dreba. AIRV su geleziniu sanariu nedrebes ir gales rinktis 1/60s ir ISO50 (ant fulfreimo kokionors smile.gif)

3. rarity atsake smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 05, 19:01)

Aha, supratau pagaliau smile.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 12 05, 15:16)
kritikuok, kad galvą reik plaut biggrin.gif susivelus ir išvargus biggrin.gif

Man patinka, Alabama.

K-7 ar K-5? wink.gif
Atsakyti
Dzindobri.
Nu ką, įdėjau blogan, jei kam įdomu šios dienos... Tik kelias sutvarkiau, net nežinau ar geriausios jos ar ne... Bet mielos man jos smile.gif

Robobebrai, visgi vaikai ir lagaminai patinka... Matyt todėl, kad lovoj ar ant jos vaikus matom kasdien, o va į lagaminą deda tik sesijų metu smile.gif

Nesinori dėt šeimos foto į čia, tai jei ką, paraše linkas...
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 05, 20:14)
K-7 ar K-5? wink.gif

K5

Įdėjau koliažą Jūsų teismui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 05, 21:20)
Robobebrai, visgi vaikai ir lagaminai patinka... Matyt todėl, kad lovoj ar ant jos vaikus matom kasdien, o va į lagaminą deda tik sesijų metu smile.gif

esme ta, kad deda visi kas tik turi sena lagamina, todel ir banalu smile.gif. Bet banalu man, nebutinai klientui ar kazkam kitam, tai as cia neturiu teises gincytis, nes ne mano darzas ir ne mano pupos - skonio reikalai.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 06, 01:33)

tiap tiap... drinks_cheers.gif
Atsakyti