Labuka. na ikeliau savo koleza..) nepykit ir nebaiukit labai..
QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 12:17)
Nu va, perskaičiau robobebro žinutę papildomai 4 kartus. Esmę aš pagaunu, ką jis nori pasakyti, bet vat turiu porą klausimų:
1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka? nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti
O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)
3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik? Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO?
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba
1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka? nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti
O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO)
3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik? Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO?
paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba
1. Teisingai išeksponuota nuotrauka yra nei per tamsi, nei per šviesi, o pati ta Šiaip tai fotiko eksponometras parodo, ar teisinga ekspozicija.
2. Čia renkamės tokius parametrus tam, kad kuo daugiau sutrumpinti išlaikymą - kad gautųsi kokybiška foto.
3. Diafragma yra - tavo minimu atveju ji keičiama per keturis stopus - iš 5.6 į 1.4. Todėl kitus du parametrus (ISO ir išlaikymą) bendroje sumoje taip pat reikia pakeisti per keturis stopus. Nežinau, ar aiškiai aš čia
Mes vakar su brumbrumais irgi fotografavom Help-Portrait - vieną jauną mamytę su dvynukais - gal ne pagal visas taisykles, bet jaučiamės paįvairinusios jos kasdienybę, ilgokai pabendravom - pusę šeštadienio ir atiduosim ne tik vieną įrėmintą, bet ir visas daugiau mažiau pavykusias fs nuotraukas
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 05, 13:44)
buciau Kaune, tai gal sudalyvauciau bet cia pas jus toks masinis fotografavimas buvo, ane? Nesijaute kaip konvejeris? Nufotkinu, ir tada "sekantis"? Ar buvo laiko ir zmogu pazinti, pasneketi?
Taip, konvejeris Buvo savanoriai, kurie tuos žmones kalbino, užėmė juos. Vaišinome sumuštiniais, saldumynais. Visažistės ir kirpėjos puošė. Vieni linksmino, kiti fotografavo, dar treti retušavo, kiti spausdino, karpė, rėmino. Atiduodavom pagal situaciją po 1-3 įrėmintas foto ir visą foto medžiagą (originalią ir retušuotą) CD. Pradėjom fotografuot 10 ryto, baigėm turbūt pusė devynių vakaro. Padarėm įvarių nuotraukų - ir paprastų, tradicinių ir super krazy
QUOTE(Nijoliux @ 2010 12 05, 13:01)
Taip, konvejeris Buvo savanoriai, kurie tuos žmones kalbino, užėmė juos. Vaišinome sumuštiniais, saldumynais. Visažistės ir kirpėjos puošė. Vieni linksmino, kiti fotografavo, dar treti retušavo, kiti spausdino, karpė, rėmino. Atiduodavom pagal situaciją po 1-3 įrėmintas foto ir visą foto medžiagą (originalią ir retušuotą) CD. Pradėjom fotografuot 10 ryto, baigėm turbūt pusė devynių vakaro. Padarėm įvarių nuotraukų - ir paprastų, tradicinių ir super krazy
ogo nu cia tai jo, visas fabrikas veike..
man priimtinesnis variantas tada viena zmogu nufotkint.. su juo pabut, pabendraut. pvz, as savo dvynuku mamyte atsiminsiu manau ilgai, o ir ji tikiuos atsimins ta diena kaip grazia bet manau kad visokiu rusiu fotografavimu vyko sito projekto metu. ar dar kas dalyvavo? pasipasakokite
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 05, 14:09)
ogo nu cia tai jo, visas fabrikas veike..
man priimtinesnis variantas tada viena zmogu nufotkint.. su juo pabut, pabendraut. pvz, as savo dvynuku mamyte atsiminsiu manau ilgai, o ir ji tikiuos atsimins ta diena kaip grazia bet manau kad visokiu rusiu fotografavimu vyko sito projekto metu. ar dar kas dalyvavo? pasipasakokite
Daugiau info manau bus čia. Dalyvavo kiek žinau ir kiti miestai, tik pas mus turbūt užmojai buvo plačiausi Darėme uždarą renginį, kad pasiekti būtent tuos, kuriems to reikia - ieškojome tokių žmonių per pažįstamus, mokyklas, darželius, seniūnijas. Registravome, paskyrėme laikus. Kiek žinau užsirašė virš pusantro šimto žmonių (skaičiuojant šeimomis turbūt reikėtų dalinti maždaug iš 4). Taip pat pareiškė norą ir Kauno m. neįgaliųjų draugija, tik jie tą dieną turėjo savo grandiozinį renginį ir pas mus negalėjo atvykti, todėl siuntėme savo žmones pas juos. Taip pat pareiškė norą ir Panemunės senelių globos namai (vaikų globos namams nebeskambinome, kitiems senelių globos namams taip pat nežinau ar buvo skambinta, nes norinčiųjų fotografuotis skaičius ir taip jau viršijo mūsų pajėgas). Tik jiems savaitgalį taip pat netiko, tad suderinome laiką antradieniui, kada ir turėsime nuvykti pas juos. Kiek žinau prie projekto buvo prisijungusios ir kelios Kauno fotostudijos, kurios pas save priėmė po kažkokį skaičių žmonių.
Taigi projektas galima sakyti pavyko, beliko įvykdyti iki galo ir sumontuoti filmuką apie nuveiktą darbą Tikimės tai sulauks atgarsių ir ateinančiais metais šis projektas bus išplėtotas dar plačiau
Rarity ačiū už atsakymus aiškiau
robobebrui ačiū už pamoką-gilinsiuos , taip pat rarity už papildymus
QUOTE(paprasta @ 2010 12 04, 18:36)
Man patiko antras koliazas ir paskutine foto.Makiazas man visai tinka.
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 21:48)
Liaupsiu as ir nesitikiu, pradziai reiketu bent jau ne kit'ini objektyva gaut,
As su muiline atlikau ND ir dabar su ja fotografuoju.Aisku sux, kaip robobebras sako, na bet ka padarysi.
Kazkodel atrodo, kad nebegrisi.
QUOTE(robobebras @ 2010 12 05, 00:49)
kazkada zadejau parasyt apie ekspozicija,
Aciu.
Papildyta:
Kritikai.
QUOTE(Alabama @ 2010 12 05, 14:52)
Kritikai.
Ką čia kritikuot Gera foto. Patinka viskas ir Alinos naujas žaislas taip pat
QUOTE(rarity @ 2010 12 05, 14:56)
Ką čia kritikuot Gera foto. Patinka viskas ir Alinos naujas žaislas taip pat
kritikuok, kad galvą reik plaut susivelus ir išvargus