Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 10:19)
Aš pati PS buvau žaliai žalia.... o dabar esu pusžalė biggrin.gif . Ką dariau? Perskaičiau ne vieną seną fotografijos temą, ne tik pradžiamokslio, bet ir kitas, skaičiau daug internete, o jau kiek youtube pamokėlių peržiūrėjau irnesakyk.gif  viską konspektavau, jei kas buvo labai neaišku, klausiau čia, dalyvavau pradžiamokslio žaidimuose, kas leido daug ko išmokti, pavydžiui, kirpti foto, sudėti elementariausią koliažą. Ir dar daug ko nemoku aš, tebesimokau, kaip ir daugelis iš mūsų čia.  bet tai nebuvo taip, kad va - vos koją įkėliau, gavau info visą ir viską moku su PS. Niekas čia taip greit nepasidaro  mirksiukas.gif  kantrybės truputį ir didelio noro mirksiukas.gif

Sutinku 100 proc. drinks_cheers.gif

Dėl koliažo, dar aš esu...padarysiu, tik nuo termino atsiplėšiu, įkelsiu kiek vėliau, tikiuosi nepyksit blush2.gif
Atsakyti
Ai dar norėjau pasisakyti dėl Laukinės to aprašo, kuris čia komentuotas buvo. Šiaip neskaičiau aš jo, bet norėčiau ax.gif Laukine, kur tai galiu padaryt? g.gif
Aš manau, kad savo poziciją galima išsakyti, labai aiškiai ir tvirtai pareikšti nededant daug negatyvo ar tokių "aštrumų", kurie linksta jau tam tikra prasme "įžeidinėjimus". Na aš čia tokią nuomonę iš citatų susidariau. Mūsų gyvenimuose ir taip daug negatyvo, norisi daugiau šilumos ir optimizmo (tuo labiau, kad fotografą mes įsileidžiame kažkiek į savo sielą, kai sutinkame pas jį fotografuotis...tarsi kokį psichologą. Juk visai nenorėtume, kad psichologas ant savo durų užsirašytų: nekenčiu narkomanų, todėl jų nekonsultuoju biggrin.gif ). Savo pozicijai išreikšti naudojant kitokią rašymo formą, manau, galima rasti labai optimalų variantą ir nenaudojant "siusi miusi" liežuvavimų ir padlaižiavimų bet kokiai fotografijai mirksiukas.gif

Be to, įtaigus žodis tikrai ne visada yra tas, kuris šokiruoja ir kuris yra tarsi "nudrėbtas" skaitytojui ax.gif

Dar kitas dalykas, kad nuotraukos, manau, kalba daugiau už patį fotografo žodį mirksiukas.gif Juk žmogus pažiūrėjęs jo foto, renkasi, fotografuotis pas jį, ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 05 gruodžio 2010 - 10:58
kol sulauksim paskutinio koliažo, galima ir apie naują žaidimą pagalvoti ir pradėti.

Robobebrai, ačiū už info.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 11:02)
Robobebrai, ačiū už info.

aš po robobebro nuaiškinimų baisinė atsilikėlė ir nemokša pasijautau. Kaip čia daugiau apie viską apsišviesti? g.gif skaityt instrukciją? g.gif kokius išbandyt fotografavimo variantus, kad pamatyt skirtumą? g.gif atsiprašau, jei durnus klausimus užduodu doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 11:08)
aš po robobebro nuaiškinimų baisinė atsilikėlė ir nemokša pasijautau. Kaip čia daugiau apie viską apsišviesti? g.gif skaityt instrukciją?  g.gif kokius išbandyt fotografavimo variantus, kad pamatyt skirtumą?  g.gif atsiprašau, jei durnus klausimus užduodu  doh.gif  blush2.gif

Ačiū Robobebrai 4u.gif Labai glaustai ir aiškiai surašei. Kaip ir viskas žinoma, bet labai liuks apibendinta.

gotte, stopai tai ne EV keitimas į pliusą ar minusą. Tai f, ISO ir išlaikymo keitimas. Čia du atskiri dalykai. Perskaityk iš naujo robobebro postą, atskirdama tuos dalykus ir gal bus aiškiau.
Atsakyti
atidarnt naują temą galima Robobebro postą įkelti. Arba netgi į dienoraštį pradžiamokslių. Ar turit kas priėjimą prie jo?
Atsakyti
Ačiū, Robobebrai thumbup.gif Manau, įkelti kur pradžioje temos labai gerai būtų 4u.gif

Gotte, ačiū už komentarą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 11:19)
atidarnt naują temą galima Robobebro postą įkelti. Arba netgi į dienoraštį pradžiamokslių. Ar turit kas priėjimą prie jo?

jei kursiu tema, ikelsiu. issisaugojau pas save jo rasineli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 05, 10:52)
Ai dar norėjau pasisakyti dėl Laukinės to aprašo

tai jis mano paraše, Blogas. 4u.gif pakeičiau vakar, gal dar ką patobulinsiu... Aš tokia labai esu keista ir mano stilius keistas ir žodžiai ir viskas mano keista.. Užtai labai džiaugiuosi kad Jūs man padedat biškį prisitaikyti kas tinka labiau ir aišku labiau ką noriu pasakyti- visiems smile.gif Jūs tikrai teisios, kad nemandagu šitaip.. Ir nemandagiai atrodė mano tekstas, tik va bėda, kad nieko nemandagaus tą rašydama aš neturėjau omeny. 4u.gif Nu ir puiku, pakeičiau.
Sėdžiu studijoj, laukiu sesijos. Drebu bijau, skaitau konspektus kaip prieš egzaminą biggrin.gif visą naktį dėliojau modelius, dekoracijas... Oi, pražilsiu anksčiau laiko aš per tokį gyvenimo būdą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 05 gruodžio 2010 - 11:47
QUOTE(robobebras @ 2010 12 05, 00:49)
1. Tarkim, kad turim situaciją, kai teisingai išeksponuojama nuotrauka su f/2,0+1/500s+ISO200.

2. Imam diafragmą f/1,4 (tai yra +4 stopai nuo f/5,6), gauname, kad galėtumėm fotkinti kambary su f/1,4(t.y. +4 stopai)+1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas). Suprantam, kad šitas fixas yra liuks, lekiam ir perkam. Arba svajojam, kol galėsim nusipirkt biggrin.gif.

3. Kitas panaudojimas - analizuojant elementoriškas nustatymų klaidas iš exifo, tarkim pamatyti, kad ISO400, su išlaikymu 1/1000s galėjo būti ISO100(-2 stopai) su 1/250s (+2 stopai).

Nu va, perskaičiau robobebro žinutę papildomai 4 kartus. Esmę aš pagaunu, ką jis nori pasakyti, bet vat turiu porą klausimų:

1. O kas yra ta teisingai išeksponuota nuotrauka? g.gif nelabai suprantu, kas yra tas etalonas, nuo kurio jau galima dėlioti tuos stopus g.gif Tarkime aš renkuosi nustatymus 2.8 f, iso 200, išlaikymas 1/200... nu čia iš lempos aš aišku surašiau, bet kaip man žinoti? Nežinau, ar aiškiai, klausiu g.gif Aš suvokiu, kad pakeitus vieną parametrą, atitinkamai keičiamas kitas ar kiti du. Bet mano galbūt jau pirminiai nustatymai leis blogai išeksponuoti g.gif

O kodėl čia renkamasi 1/125s(t.y. -3 stopai)+ISO100(t.y. -1 stopas) kodėl pavydžiui ne -2 ir -2 (išlaikymas ir ISO) g.gif

3. O kodėl čia diafragmos nėr? Ją paliekam kaip nekintamą vienetą, nes mums būtent tokios diafragmos reik? g.gif Tuomet sus topais žaidžiam tik kaitaliodami išlaikymą ir ISO? g.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 05, 11:30)
tai jis mano paraše, Blogas. 4u.gif 

paskaičiau, man dabartinis variantas, kurį matau, visai nieko skamba mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Atsiprašau, kad įsiveržiau į jūsų temelę, bet perskaičiau jūsų pamąstymus dėl Help-Portrait projekto. Vakar organizavomės jį ir Kaune, fotografavom Mole kviestus žmones, kita savanorių grupelė fotografavo Kauno m. neįgaliųjų šventės metu jų renginuką bei tarpuose norinčiųjų portretus (o jų buvo tikrai nemažai). Dabar antradienį dar turime nuvykti į Panemunės senelių globos namus (~11-13 val.) ir mums tikriausiai praverstų dar vienas savanoris smile.gif
Dar aiškinuosi, kiek ten senelių pageidaus fotografuotis, bet negalim užtrukti ilgiau (fotografuosim dvi merginos, tikrai ne profesionalės, o pradedančios, savo vaikučius palikę namuose), tad pamaniau, gal jūsų tarpe atsiras koks nors savanoris smile.gif
Savo fotografuotas nuotraukytes reikės bent minimaliai retušuoti (tą reikėtų atlikti tą pačią dieną) ir išsiųsime į FotoPro, kurie sutiko nemokamai jas atspausdinti; rėmelius - turim, taigi įrėminsim ir idealu būtų jau sekančią dieną jas nuvežti seneliukams smile.gif

Skaičiau kažkas pamąstėte, kad vargiai ar seneliai nori savo nuotraukų - patikėkit, jie savo malonumui jų gal ir nelabai nori turėti, tačiau (gal nuskambės tai žiauriai, bet tai - realybė) galvoja ir apie savo išėjimą anapilin, o kiek būta atvejų, kai seneliukas miršta, o nuotraukos - neturi. Ir deda tada nuotrauką kokią atkasę iš jo jaunystės... Graudu.

Žodžiu, jei kažkas susidomėjote ir norite daugiau info - rašykit man į až, susitarsim smile.gif Ir dar syk atsipašau už įsibrovimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijoliux @ 2010 12 05, 12:39)
Sveikos, mergaitės  4u.gif
Žodžiu, jei kažkas susidomėjote ir norite daugiau info - rašykit man į až, susitarsim smile.gif Ir dar syk atsipašau už įsibrovimą  4u.gif

buciau Kaune, tai gal sudalyvauciau smile.gif bet cia pas jus toks masinis fotografavimas buvo, ane? Nesijaute kaip konvejeris? Nufotkinu, ir tada "sekantis"? Ar buvo laiko ir zmogu pazinti, pasneketi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 05 gruodžio 2010 - 12:44