Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 21:31)
nea, as tikrai ne su auto fotkinu, jau seniai to nedarau mirksiukas.gif instrukcija jau ismokata ir perprasta...bet aciu uz kritika  4u.gif  kaip tik keliausiu ryt i seminara pas Algimanta Aleksandravičiu , ziuresim ka jis apie mano portretines foto pasakys, visada laaabai idomu nuomones.

Tiesiog pasakiciusi namu pavadinima..pradziamokslis...galvojau, cia kaip tik man, bet matau, kad nelabai. sekmes fotografijoj. 4u.gif

o kodel nelabai?smile.gif cia ir ateini mokytis ir kritikos gaut, o ne liaupsiu smile.gif liaupses bus veliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 04, 23:39)
o kodel nelabai?smile.gif cia ir ateini mokytis ir kritikos gaut, o ne liaupsiu smile.gif liaupses bus veliau biggrin.gif

Liaupsiu as ir nesitikiu, pradziai reiketu bent jau ne kit'ini objektyva gaut, aciu D, jau kelaiuja...as tikiuosi gauti atsakymus i klausimus, kurie man iskyla fotografuojant...suregavau, nes kalbama apie auto...seniai to nedarau.
tai vat, megstu as neformata, megstu as netradicini kirpima ir tt ir pan...nemesstu as gelyciu sirduciu ir kt pribimbasu.. nemoku as dar gerai forkinti ir dar greit neismoksiu, bet noriu tobuleti ir nebuti nurasyta kad nemoku su PS dirbt biggrin.gif todel ir klausimas buvo, is kur ismkot ta daryt,nes kol kas laiko paiekom ir atrankai neturiu, tad klausiu jau mokanciu kur rasti tikslia ir naudinga info be papildomis nereikalingos info smile.gif ir jei kas dar netingit, parasykit, kaip fotografuojate vakareliu metu? kokie nustatymai 9be blykstes) ir tt.?
Atsakyti
Lolbreta, bet as parsisiunciau tavo foto ir su programa patikrinau. AUto visos 3 darytos. Ar as klystu?
Papildyta:
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 20:31)

Tiesiog pasakiciusi namu pavadinima..pradziamokslis...galvojau, cia kaip tik man, bet matau, kad nelabai. sekmes fotografijoj. 4u.gif

o cia ir yrta pradziamokslis, kur pradedam mokytis nuo ABC. O fotografijo A prasideda nuo to, kad pirma ismoksti suprast savo fotoaparata, ekspozicija ir t.t
Atsakyti

QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 21:31)

QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 21:48)
.. nemoku as dar gerai forkinti ir dar greit neismoksiu, bet noriu tobuleti ir nebuti nurasyta kad nemoku su PS dirbt biggrin.gif  todel ir klausimas buvo, is kur ismkot ta daryt,nes kol kas laiko paiekom ir atrankai neturiu, tad klausiu jau mokanciu kur rasti tikslia ir naudinga info be papildomis nereikalingos info smile.gif ir jei kas dar netingit, parasykit, kaip fotografuojate vakareliu metu? kokie nustatymai 9be blykstes) ir tt.?

Sunku ką nors pasakoti žmogui, kai nežinai kokio jis lygio. Ir nereikia čia įsižeidinėti wink.gif Iš tų trijų nuotraukyčių tikrai negalima nuspręsti, kiek tu moki. Norint patarti apie nuotraukų apdirbimą taip pat reikia žinoti kiek tu žinai. Nustatymai vakarėlo metu.... Vėlgi, reikia žinoti, kokią techniką turi. Paprasčiausias patarimas - šviesus objektyvas , aukštas ISO.
Atsakyti
Nu as siandien priekabi.
Lolbreta, o kodel tu paskutinej foto naudojai toki auksta ISO, net 640? KAi tuo tarpu islaikymas 250?
Exposure mode - auto exposure mirksiukas.gif
Atsakyti
paprasta 4u.gif Nemažai darbelių paskutiniu metu sukūrei 4u.gif Visų neaptarsiu, bet bloge mačiau, šaunuole 4u.gif
Iš žieminės fotosesijos man labiausiai patiko paskutinė, tokia natūrali, lengva. Patiko pirmas koliažiukas, apgalvota apsirengimas modelio ir detalės: įpakuota dovana, pirštinės, šalikas. Ir pirma žiūrisi, bet kai merginos pakritikavo, tai ir aš žiūriu ir mokausi, nu gal ir kažkaip nelabai tos nukirstos rankos, bet jei atvirai, man labai patinka tos nutūpusios snaigės ant merginos smile.gif Ai, dar spalvos, mmmmm, tokios švelnios wub.gif Čia netūraliai ar su PS kas nors daryta? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 04 gruodžio 2010 - 22:21
QUOTE(<emigrante> @ 2010 12 04, 23:10)
Exposure mode - auto exposure  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif nelabai zinau ka reiskia pas nikonus "normal" program?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 04 gruodžio 2010 - 22:21
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 21:13)
biggrin.gif ok ok, budet rytoj namu darbai smile.gif sakau, lempos namie mane zudo...o lygis, kaip cia pasakyt...toks pradinis. va pora fotkiu, siaip tik, kad i kalusimus atsakytumet iki ryt biggrin.gif  ryt kai pana uzmigs, padarysiu ND, pazadu smile.gif

Pirma foto, na tokia kaip kažkas fotografavo tą vaiką, o tu iš šalies, iš kažkokio laisvo kampelio fotografavai. Žiūrovui įdomus veiksmas liko už kadro, todėl man ši foto neįdomi.
O būtų patikusi, jei fotografuota būtų stovint prieš vaiką. Langas fotogeniškas, susipyne medeliai, apranga... Taip viskas gražiai susigroti galėjo.

Nemažai tokių kaip antra esu mačiusi, todėl net nesiplėsdama pasakysiu, kad tavo pateiktas variantas man nepatinka.
Trečia. Dėl trečios sakysiu kategoriškai, išmok taisykles, o tada jas laužyk, jei taip norisi smile.gif Aš kategoriškai prieš nestandartinius kirpimus pačių pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(<emigrante> @ 2010 12 05, 00:06)
Lolbreta, bet as parsisiunciau tavo foto ir su programa patikrinau. AUto visos 3 darytos. Ar as klystu?

klysti, naudoju ne rankini nustatyma bet vaikus fotkinant naudoju p rezima..nikonas.
QUOTE(<emigrante> @ 2010 12 05, 00:10)
Nu as siandien priekabi.
Lolbreta, o kodel tu paskutinej foto naudojai toki auksta ISO, net 640? KAi tuo tarpu islaikymas 250?
Exposure mode - auto exposure  mirksiukas.gif

nes fotkinau fermos viduje, buvo laaabai tamsu, o veidas isdege del saules ieinancios per tvarto duris.

Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2010 12 05, 00:20)
Pirma foto, na tokia kaip kažkas fotografavo tą vaiką, o tu iš šalies, iš kažkokio laisvo kampelio fotografavai. Žiūrovui įdomus veiksmas liko už kadro, todėl man ši foto neįdomi.
O būtų patikusi, jei fotografuota būtų stovint prieš vaiką. Langas fotogeniškas, susipyne medeliai, apranga... Taip viskas gražiai susigroti galėjo.

Nemažai tokių kaip antra esu mačiusi, todėl net nesiplėsdama pasakysiu, kad tavo pateiktas variantas man nepatinka.
Trečia. Dėl trečios sakysiu kategoriškai, išmok taisykles, o tada jas laužyk, jei taip norisi  smile.gif  Aš kategoriškai prieš nestandartinius kirpimus pačių pradžioje.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 23:24)
klysti, naudoju ne rankini nustatyma bet vaikus fotkinant naudoju p rezima..nikonas.

tikrai taip, visi rezimai yra auto ekspozicija isskyrus manuala smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 12 04, 22:20)
Ai, dar spalvos, mmmmm, tokios švelnios wub.gif Čia netūraliai ar su PS kas nors daryta? ax.gif

ačiū už komentarą- ir ps 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 12 04, 19:36)
Laukine  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Kai būsiu Vilniuje, būtinai užsukt norėsiu  thumbup.gif  thumbup.gif

Šiandien su drauge apsilankėme miške 4u.gif Kritikai...  blush2.gif

koliažai man nelabai, bet pavieniui foto visai geros
Atsakyti