QUOTE(Yvette @ 2010 12 04, 14:42)
po sunkios dienos pamąstymas. Šiaip, prie arbatos po puodelio.
Labai man patinka Tavo mintys- verčia susimąstyti.
Aš dar kartą pakartosiu, tai ne verslui ta studija. Jos nuoma tookia niekingai menka, kakažkaip pavyks išlaviruot.
Dėl tikrumo ką darau- mano nuomone, kai esi tikras, kad jau viską sugebi ir galvoji, kad darai labai gerai, tai jau regreso pradžia ir labai laikas susimąstyti.
Aš prieš kiekbieną sesiją kraunu į batą. Nes matau kiek daug išmokau ir kiek daug dar yra kur tobulėti. Man patinka tas jaudulys, man patinka šitas nepasitikėjimo jausmas. Kai darbe aš padariau maximumą ką galėjau, išėjau į motinystės atostogas, nes toliau darbe nebuvo ką ten veikt, reikėjo radikaliai kažką keist, tai ir pakeičiau. Tad... Visko mokėt nemoka niekas. Ir kaip sakau, man patinka nemokėt. Nes malonu ne išmokti kažką, bet pats procesas- mokinimasis, darymas išvadų, paisymas arba ne komentarų, pastabų, savo kelio ieškojimas ir pan...
Dėl kokybės, klaidų foto... Man patiko kažkada Jūsų visų diskusija apie vestuvių fotografus, visos aikčiojo ir stebėjosi kaip kažkas sumokėjo solidžią sumą už vestuvių foto, kuriose fotografas iamžino jaunikio kojnes ar jaunuosius su fotošopu patupdo ant vandens lelijos žiedo.
Skonio reikalas, ar ne taip? Galimybių reikalas irgi. Jei aš galiu sau leis- samdau Loretą daryt mano vestuvių nuotraukas.. Bet, kai tekėjau, negalėjau mokėt kelių tūkstančių už nuotraukas, rinkausi įspūdingesnę vestuvinę kelionę vietoj to.. Fotografavi pažystamas, kuris atidavė virš septynių šimtų foto ir realiai visos niekinės
Čia kas kaltas? Ar jis, kad nemoka fotkint vestuvių ar aš, kad ėmiau tokį fotografą?
Dargi- profai... Ar žinai tokį teatro fotografą Saulių Paukštį.. Va jis tikrai turi studiją. Ir ne bet kokią, o tikrą studiją, Užupio rajone. galim tik primest kiek jis moka už nuomą... Tai va, ėjau su savo diedu pasipaveiksluot į tą studiją vestuvių dieną.. Profas gi, lupa beprotiškus pinigus.. Ar žinai kad to profo ne vienoj foto aš- JAUNOJI buvau UŽSIMERKUSI, ir tas profas man tokias foto atidavė... Vyras, sukaitęs, visa prakaituota kakta, nuotraukose net blizga nuo prakaito
Tai kur čia profas? Patys kalti, vienok. Ir nėr man ant ko dabar lot dėl tokių foto. Bet ką noriu pasakyti, kad tie profai, dažnai būna taip išpizdėję, kad nebesuka smegenų kaip nufotografuoja jei nemato naudos...Papleškina ir tiek.. O va tokie taškiukiniai 'fotografai' kaip aš, nemiega naktimis prieš fotosesiją, laksto kaip į uodegą įkirpti po padėvėtų rūbų parduotuves, kad rast įdomesnių dekoracijų savo modeliams, drabužėlių, užklotėlių ir pan... Kai tuo tarpu profai- jei nieko neatsinešei, tai ir nupyškins prie sienos stovint...
Žodžiu slidi diskusija čia. Pritariu ir suprantu ką išsakei, bandau oponuot ne dėl to, kad nesutinku su Tavo žodžiais, bet kad pakurstyt disuksiją, nes man tai įdomu..
Dėl nemandagumo bloge, taip, aš esu storžievis stačiokas brudas. Mėgstu konkretumą ir nevynioju sh į vatą. Jei nepakenčiu pliušinių žaislų, tai ir nefotografuosiu. Jei man reikėtų uždirbt pinigų vaikų vaistams, fotografuočiau ir nėščią su užuolaidom ir vaikus su transformeriais rankose. Bet... dar kart sakau- man nėra reikalo ar būtinybės. Turiu dižiulę prabangą- tai yra būti nuoširdžiai pačiai prieš save. Darau TAI kas man yra gražu, miela, kas teikia malonumą. Todėl ir pastangos visai kitos, nei prievartaučiau save toj studijoj... Nesugebėčiau nufotografuot gražiai vaiko su dideliu pliušiniu meškinu. Tikrai. O va tos foto kur dariau su ta mergaite savo studijoj, aprengus padėvėtais rūbeliais, man jos mielos ir gražios. Jos mamai- irgi. Matau nemažai klaidų tose foto, bet man ši sesija patiko, nors esu labai savikritiška. Ir dar kartą sakau- ne visi gali sau leist profesionalą pasisamdyt. Ne visi profai tebemyli tai, ką daro ir įdeda visą save į fotografavimo procesą. Tad...čia paoponavau
Bet Tu tik nesiliauk, sakyk, man labai įdomios Tavo mintys ir mane jos įkvepia.
QUOTE(Alabama @ 2010 12 04, 15:02)
O man toks ispudis susidare, kad Laukine ne del uzdarbio studija atidare, ir nuoma jai nekliutis.Tesiog isgali ir turi.
Kaip kazkas rase-zaislas, ir jei tai zaislas, tai gali ir atrusiuot, ka fotografuos, ka ne-pati nustato savo taisykles.CIa IMHO, aisku.
Mano labai didelis noras- kad tie, kas norės pas mane fotografuotis ateitų su panašia pasaulėžiūra, grožio, estetikos, jaukumo samprata. Kad netektų nei modelių nuvilt, tai atėjus ir nusiteikus fotografuotis paaiškėja, kad fotografas nenori fotografuoti to, kas patinka modeliui... Tai tik sugaištas laikas... Todėl parašiau griežtai. Jei kažką tas griežtumas išgąsdino, kągi...
Bet bent nesugadinau žmonėms dienos suteikdama vilčių, kurių negaliu pateisinti.
Grįžau iš studijos. Privijau kalną mezgimo siūlų kamuolių... Prisikvėpavau tiek tų pūkų, kad graužia net gerklę. Visos močiutės servetėlės gana apleistos, susilamdę, pageltę nuo senumo, tai skalbenkė net puška- tikiuosi pavyks viską atskalbt ir gražint buvusį grožį..