Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 04, 11:25)
Nu nežinau ką atsakyti smile.gif  Tikrai nelaukiau tiek pagyrų.. Man regis net nerašiau temoj apie tą savo studiją, o va išlindo ir sureagavote..
Aš, turbūt jei kažkas atidarytų studiją, nesusiprasčiau net pasveikint.. O su kuo čia sveikint? Nematau šiaip... unsure.gif Kuri (-is) iš Jūsų nesugebėtų išsinuomot patalpų ir iš visokių pakampių prisirinkt visokių senienų? Ar čia yra su kuo sveikint? smile.gif Nu nemanau.

Noriu sureaguoti į šį postą smile.gif Manau, kad mes skirtingi žiūrime į tavo studijos atidarymą. Tu sakai, kuri iš jūsų nesugebėtų išsinuomoti patalpų... sugebėtų ko gero visos, bet ar galėtų tai padaryti, dėl tokio niekingos priežasties kaip pinigai... Jei jau nuomojiesi patalpas studijai, tai su tikslu iš to uždirbti (dažniausiai) ir tada, kai jau manai, kad sugebėsi tai padaryti. Pasirodo būna ir kitaip - ir tai puiku.
Sveikinti abiem atvejais yra su kuo - tavo atveju įsigijus naują žaislą (kaip sveikiname įsigijus naują fotoaparatą, objektyvą ir .t.t) Kitu atveju - sveikinimai pribrendus studijinei fotografijai 4u.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 04, 11:38)
Dar klausimas dėl foto kirpimo  biggrin.gif
Jūs prieš atiduodant nuotraukas visas pervarot su tuo kirpimo mygtuku 2x3cm, kad žinot ar visas bus galima pasigamint ant popieriaus?
Dėl tos panoraminės, tai jo, čia sau ji, bet dabar galvoju ar visos kitos tikrai tikrai 3x2 ar 2x3 formato  doh.gif

Fotoaparatas fotografuoja 2x3 formatu. Jei kerpu, beveik visada kerpu būtent šiuo formatu. Taigi tokios problemos kaip ir neturiu wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 04 gruodžio 2010 - 12:03
QUOTE(rarity @ 2010 12 04, 12:02)
Noriu sureaguoti į šį postą smile.gif

Fotoaparatas fotografuoja 2x3 formatu. Jei kerpu, beveik visada kerpu būtent šiuo formatu. Taigi tokios problemos kaip ir neturiu wink.gif

Na jo... tada ačiū biggrin.gif

Tai ar teisingai supratau: jei fotkinu ir neapkerpu foto, vadinas formatas geras, jei karpau- kerpu 3x2, g.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 12 04, 10:37)
Šiuo atveju prisikabinciau  prie plauku sruogos ant akies it prie dryziuku. Jie tokie vos iziurimi, bet kazkodel man labiau demesys i juos krenta, nes butent pirma mintis iziuret gal ten kartais taip apsvietimas zaidzia pro zaliuzes kokias biggrin.gif  Nu bet cia liga tokia mano, stengiuosi fotkese man patinkanciose sviesa panagrinet 4u.gif
Dabar kai pulteli turiu tai man juokas tie auto, ankciau kai lakstyt su laikmaciu reikedavo tau budavo is 50 kadru vienas fokuse doh.gif  Jei fotkini su kazkuo tai paprasta, pasirenki konkretu fokusavimo taska, pasodini vaika (arba padedi dideli pliusini zaisla i ta vieta i kuria fokusuoji), tada pati atsisedi i ta vieta ir pleskini smile.gif  Svarbu siek tiek didesne ryskumo zona pasirinkt smile.gif
Nzn, erves truksta ir tos grotos man nesiziuri, nes per daug demesio nuo akiu ir zvilgsnio tenka grotom smile.gif
Siaubas 4u.gif  Sveikatos mergytei 4u.gif

O pas tave technika kokia, nes as sviesinu su Canono DPP programa, tiesiog suvedu levelius, jei norisi dar sviesiau tai pastumdau i sviesumo puse.

Del fokusavimo, kokiais parametrais fotkini? Nzn  ka pasakyt, islaikymas bent 1/125 laikyt, ryskumo zona didesne, nekvepuot ir nedrebint ranku, pasirinkt konkretu fokusavimo taska ir daug daug fotkint, kuo daugiau fotkini tuo labiau igundi. As va turejau keliu menesiu pertrauka, tai paskui smarkiai rankos drebejo doh.gif

aciu 4u.gif
pas mane canon 450D, dabar fotkinu su 50tuku, f1,8, vasara megstu,kad ir tamsokas, 70-300..., o kas tas DPP?
islaikyma toki stengiuosi ir taikyt.bet va su ryskumo zona...cia jau mano beda...noriu vis to isplaukusio fono...tai matyt numazinu ji...supratau savo klaida...

QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 04, 11:25)

Ar atsakiau į klausimą? biggrin.gif Ištiesų, esu tokia keistoka ponia, tai ir pasivadinau šitaip smile.gif
Nu nežinau ką atsakyti smile.gif 

aciu,atsakei...labai idomi interpretacija...reiskias esi labai idomi asmenybe bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2010 12 04, 12:11)
Na jo... tada ačiū  biggrin.gif

Tai ar teisingai supratau: jei fotkinu ir neapkerpu foto, vadinas formatas geras, jei karpau- kerpu 3x2,  g.gif

Tikrai taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 04, 00:08)
Kaip jums si?

Grotos cia nereikalingos.O be ju noretusi daugiau erdves is kaires.
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2010 12 04, 01:08)
Kaip jums si?
user posted image

Kliūna pasvirusios grotos, kliūna, kad vienas virbas ryškus, kiti liejasi...ai, aplamai tos grotos kliūna, geriau būtų be grotų 4u.gif Mąstau, o jeigu jau taip norisi grotų, tai gal reikėjo merginą atitraukti nuo jų toliau...fotkinti iš toliau... Na sunku pasakyti kažką, tiesiog gal reikėjo daugiau rakursų pasimėginti nufotkint smile.gif

QUOTE(Melodi @ 2010 12 04, 11:37)
Dabar kai pulteli turiu tai man juokas tie auto, ankciau kai lakstyt su laikmaciu reikedavo tau budavo is 50 kadru vienas fokuse doh.gif  Jei fotkini su kazkuo tai paprasta, pasirenki konkretu fokusavimo taska, pasodini vaika (arba padedi dideli pliusini zaisla i ta vieta i kuria fokusuoji), tada pati atsisedi i ta vieta ir pleskini smile.gif  Svarbu siek tiek didesne ryskumo zona pasirinkt smile.gif

Dėkui.
Jetus, nu negi tik taip skurdžiai teks prašyt kalėdų senio...tik pultelio biggrin.gif
Atsakyti
po sunkios dienos pamąstymas. Šiaip, prie arbatos po puodelio.
Aš pasveikinau Laukinę su studijos atidatymu, nors ji nenori jos taip vadinti, bet manau, kad vistik dar per anksti buvo smile.gif Nesupyk, Laukine, už mano nuomonę. Na drąsus žmogus esi. Bet aš galvoju, kad jei moki nuomos mokestį, tai nemokamų sesijų rengsi mažai, bet tikėsies, kad kažkas ateis už pinigus fotografuotis. Ir jei taip, na kol nesi tikras, kad sugebi viską puikiai atlikti, ankstoka smile.gif
Bet iš kitos pusės gal ir gerai, kiekvienam juk savo. Gal ir tu nukeliausi dideliais šuoliais į priekį ir pasiteisins ta studija.
Ai, dar jei nesupyksi brūkštelsiu apie tavo įrašą dienoraštyje, Susitarkime.
Negražiai skamba tai, kaip rašai kokių foto nedarysi. Yra kelios frazės na tokios, nemielos. Nori nenori kitoks įspūdis apie tave formuojasi. Aš tai tokius dalykus derinčiau asmeniškai su kiekvienu užsakovu. Telefonu ar el. paštu. Vat įkišau nosį ne į savo daržą, bet galvoju, kad galbūt kartais gerai kitoks žvilgsnis iš šalies, gal minčių įdėjų kils kaip ką keisti, arba dar tvirtesnė būsi dėl to, ką ir kaip darai.

Melodi, man žinok flomasteriai visai ten netrukdo, gražiai ir jie žiūrisi. Nebūtinas guašas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 04 gruodžio 2010 - 14:47
Labas visiem! noreciau prisijungti i jusu pulkeli, pradedu, noriu tobulet, manau gal cia pataikiau smile.gif mano aparatas - nikon D90, su nikkor 18 - 105mm, f:3,5 - 5,6...ieskau 50tuko. tai db jau man reik eit namu darbus daryt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 04, 14:42)
po sunkios dienos pamąstymas. Šiaip, prie arbatos po puodelio.

O man toks ispudis susidare, kad Laukine ne del uzdarbio studija atidare, ir nuoma jai nekliutis.Tesiog isgali ir turi.
Kaip kazkas rase-zaislas, ir jei tai zaislas, tai gali ir atrusiuot, ka fotografuos, ka ne-pati nustato savo taisykles.CIa IMHO, aisku.
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 14:49)
Labas visiem! noreciau prisijungti i jusu pulkeli,

Aga, ND ir su dainom:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 04, 17:02)
O man toks ispudis susidare, kad Laukine ne del uzdarbio studija atidare, ir nuoma jai nekliutis.Tesiog isgali ir turi.
Kaip kazkas rase-zaislas, ir jei tai zaislas, tai gali ir atrusiuot, ka fotografuos, ka ne-pati nustato savo taisykles.CIa IMHO, aisku.

Aga, ND ir su dainom:)

OMG biggrin.gif a cia pakisu niekas neima? biggrin.gif a gal galiu siaip kokia fotke paviesint, gal nebereik namu darbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lolbreta @ 2010 12 04, 15:07)
OMG biggrin.gif a cia pakisu niekas neima? biggrin.gif a gal galiu siaip kokia fotke paviesint, gal nebereik namu darbu biggrin.gif

Ne, cia socializmas, visi lygus. biggrin.gif GREITAI biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 04, 16:02)
O man toks ispudis susidare, kad Laukine ne del uzdarbio studija atidare, ir nuoma jai nekliutis.Tesiog isgali ir turi

na tokiu atveju aišku galima rinktis ką ir kaip norima daryti.
Kaip minėjau, įžeisti Laukinės savo pamąstymais nenorėjau, tiesiog išsakau savo nuomonę
Atsakyti