Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2010 12 04, 10:12)
Labas rytas. Aš jau nemiegu smile.gif

Pirmiausia, tai fotoaparato pasirinkimas priklauso nuo to, ką ir kaip intensyviai fotografuosi. Jei šeimą, draugus... ir šiaip visokius dalykėlius savo malonumui

rarity,ačiū labai už atsakymą smile.gif
tikrai, neparašiau, ką daugiausia fotkinu, kas patinka- peizažai, gatvės(situacijų, įvykių) fotografija, aišku ir duoklę šeimos nariams reiks atiduot...Nors ką čia žinai, gal po pusmečio tik portretus fotkinsiu biggrin.gif Pinigų kolkas nerašau į pirmus punktus renkantis fotiką...
Atsakyti
aš tai šiandien visą naktį sapnavau, kad perku pilno kadro fotiką- gaila, kad tai tik sapnas lotuliukas.gif
Atsakyti
airv, man kažkokia nenatūrali merginos poza g.gif o šiaip juodai baltą aš myliu labai smile.gif

Kristukasss, man grotos taip pat kliudo, nes storos jos, užgožia merginą ir daro sunkia pačią nuotrauką g.gif be to man dar užkliuvo merginos akių ryškumas, kažkoks keistas, nelabai atrodo, kai viena tokia, o kita - kitokia, čia kalbu apie ryškumą g.gif

Laukine25 - šviesu, gražu, gaivu drinks_cheers.gif

Gal galit man paaiškinti dėl flickr? Iš kur jūs sužinot naujienas visas: kas kokią naują fotkę įdėjo ir pan? Landžiojat pas draugus šiaip sau, atsitiktinai, ar tai įmanoma matyt per meniu kažkaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 04, 00:57)
šiaip man patinka. Bet jei prašai kritkuoti, susikaupsiu ir paieškosiu kabliukų.
Nežinau ar patinka, kad antra akis vos vos matosi. Tada arba daugiau arba visai plaukais uždengčiau.
Nesuprantu veido išraiškos. Ar jai ten pabodo, kad fotografuoji, ar atvirkščiai atsipalaidavusi ji čia ar dar kažkas. Tai vat tai, kad nesuprantu, mane nervina  smile.gif  nes patinka žiūrėti ir kurti nebūtas istorijas.
Ranka gal ir nelabai natūraliai, nros kas žino, bet man visai patinka.
Patinka foto šviesumas, tinka būtent šiai foto. Plaukai patinka. Vos matomi dryžiukai irgi mieli.

Ačiū už kritiką smile.gif
Dėl akies sutinku, man irgi kliūna šiek tiek.
Dėl išraiškos - atsipalaidavusi smile.gif aš kai pažįstu žmogų, tai man matosi, bet įdomus ir kitas žvilgsnis. Gaila, kad nepavyko perteikti.

QUOTE(gotte @ 2010 12 04, 10:11)
airv, man kažkokia nenatūrali merginos poza g.gif o šiaip juodai baltą aš myliu labai  smile.gif

tai kad natūrali g.gif ji mėgsta taip sėdėt, hmm g.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2010 12 04, 09:37)
rarity,ačiū labai už atsakymą smile.gif
tikrai, neparašiau, ką daugiausia fotkinu, kas patinka- peizažai, gatvės(situacijų, įvykių) fotografija, aišku ir duoklę šeimos nariams reiks atiduot...Nors ką čia žinai, gal po pusmečio tik portretus fotkinsiu biggrin.gif Pinigų kolkas nerašau į pirmus punktus renkantis fotiką...

Tada 50'tukas tau nelabai - kažko platesnio reikia. 17-55 f 2.8 yra Tamronas nebrangus
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 12 04, 10:00)
aš tai šiandien visą naktį sapnavau, kad perku pilno kadro fotiką- gaila, kad tai tik sapnas lotuliukas.gif

Kažkaip keistai gaunasi - aš irgi svajojau, kad va, jei ff turėčiau, tai jau būtų.... nifiga, niekas nesikeičia biggrin.gif Noras fotografuoti negrįžta. Kaži gal mane jau paliko fotografijos mūza g.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 12 03, 20:25)
Egipta, tai aišku turi wink.gif

kritikai

Šiuo atveju prisikabinciau prie plauku sruogos ant akies it prie dryziuku. Jie tokie vos iziurimi, bet kazkodel man labiau demesys i juos krenta, nes butent pirma mintis iziuret gal ten kartais taip apsvietimas zaidzia pro zaliuzes kokias biggrin.gif Nu bet cia liga tokia mano, stengiuosi fotkese man patinkanciose sviesa panagrinet 4u.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2010 12 03, 23:15)

Mmm wub.gif
Noriu paklausti, į ką fokusuojatės, kad jau čia auto? Ir taip ryšku. Gal galima parametrus pvz trečios foto ax.gif Nu kaip tap pataikyti į tą bučkį? g.gif Naudojat pultelį?

Dabar kai pulteli turiu tai man juokas tie auto, ankciau kai lakstyt su laikmaciu reikedavo tau budavo is 50 kadru vienas fokuse doh.gif Jei fotkini su kazkuo tai paprasta, pasirenki konkretu fokusavimo taska, pasodini vaika (arba padedi dideli pliusini zaisla i ta vieta i kuria fokusuoji), tada pati atsisedi i ta vieta ir pleskini smile.gif Svarbu siek tiek didesne ryskumo zona pasirinkt smile.gif
QUOTE(kristukass @ 2010 12 04, 00:08)
Kaip jums si?

Nzn, erves truksta ir tos grotos man nesiziuri, nes per daug demesio nuo akiu ir zvilgsnio tenka grotom smile.gif
QUOTE(juratike13 @ 2010 12 04, 08:10)
Labuka...
uzvakar smagiai leidau laika su drauge, gerem vyna, cepsejom "Dziuga" ir fotkinom jos pilvuka...nu gerai,fotkinau RAW, bet niekaip as neisgaunu tokio sviesumo, kaip Melodi ar Laukine25...Bandziau ir su Lightroom ir su CS5...nu niekaip...help...

Melodi,labai labai...flomasteriai ir man uzkliuvo,graziau but koks guasas, bet tu ir pati tai zinai...o del fokusavimo...atrodo fokusuoju i tarpuaki, nu bet man kazkur vistiek nusoka...kame gali buti reikalas...?

O siaip nera labai nuotaikos, vakar masina partrenke mano kriksto dukryte verysad.gif

Siaubas 4u.gif Sveikatos mergytei 4u.gif

O pas tave technika kokia, nes as sviesinu su Canono DPP programa, tiesiog suvedu levelius, jei norisi dar sviesiau tai pastumdau i sviesumo puse.

Del fokusavimo, kokiais parametrais fotkini? Nzn ka pasakyt, islaikymas bent 1/125 laikyt, ryskumo zona didesne, nekvepuot ir nedrebint ranku, pasirinkt konkretu fokusavimo taska ir daug daug fotkint, kuo daugiau fotkini tuo labiau igundi. As va turejau keliu menesiu pertrauka, tai paskui smarkiai rankos drebejo doh.gif
Atsakyti
Laukine25 Tu NEREALI,taip greit ištobulėjai,jau ir studija turi... džiugu smagu..pasakiška,šilta ir nerelaiai miela....sėkmės tau mieloji kuo dideliausios.. wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 12 04, 10:37)

Kažkaip keistai gaunasi - aš irgi svajojau, kad va, jei ff turėčiau, tai jau būtų.... nifiga, niekas nesikeičia biggrin.gif  Noras fotografuoti negrįžta. Kaži gal mane jau paliko fotografijos mūza  g.gif

man tai bangomis užeina- tai fotkinu fotkinu fotkinu, o paskui kurį laiką net į rankas neimu g.gif

Dėl nuotraukėlės su grotomis pritaru iš sakytoms mintims 4u.gif

Airv, man ir ta poza tokia nenatūrali, rodos, lyg jai sunku būtų sėdėti... g.gif
Atsakyti
melodi, tavo žodžiai man komplimentas - ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2010 12 04, 00:57)

Oi Yvette, kaip aš tau dėkinga už šį komentarą... Labai labai ačiū.
Dėl detalių, labai sutinku ir kaip jau rašiau, jo, bijau, kad galiu perlenkt lazdą, nes atrodo ir tas tinka ir tas.. bet va kai modeliukas pats iš savęs gražus, tai tų detalių beveik ir nereik... Na, jei išmokau foto apkirpt, tai išmoksiu ir detales dėliot...
Loretoidas aišku tą daro tobulai, bet ir jos bagažas fotkinimo yra visai kitas.. Aš aktyviai fotkinu (ne buitiakus savo vaikus) o va kiek "paturbintą buitiaką" gal pora mėnesių... Va kai priskretau prie jūsų būrio tai ir yra pradžia. ax.gif Bet čia ne pasiteisinimas. Kad galėčiau fotknt, ir tą studijėlę atidariau, nes namie nenoriu, su kūdikiu po laukus modelių neprisivaikysiu, į svetimus namus nei su vaiku nei be jo- eit nenoriu, tad teko ieškot kompromiso... Kukli ta mano studijėlė labai. Sakau, per vaizdžiai pasakyta ją vadinant studija smile.gif bet man ten jauku.

QUOTE(juratike13 @ 2010 12 04, 08:10)

Laukine25, grazus blogas, grazios istorijos, ir is viso super del studijos ar tai ne...ot but gerai zodi koki sugalvot, ka tu cia atidarei... bigsmile.gif  o jei ne i tema...kodel tavo toks nikas?

Todėl, kad manyje gyvena laukinė dvasia- laisva, nepripažystanti taisyklių, laiko rėmų, galima/negalima ir kitų nesąmonių. Virtualiame pasauly galiu būti tokia, kokia esu- jei kažkas nepatinka, galiu drėbt su keiksmais žmogui tiesiai, jei patinka, galiu prieit ir 'virtualiai' apkabint svetimą žmogų ir pasakyt kad jį myliu.
Ar atsakiau į klausimą? biggrin.gif Ištiesų, esu tokia keistoka ponia, tai ir pasivadinau šitaip smile.gif

QUOTE(ohara @ 2010 12 04, 10:40)
Laukine25 Tu NEREALI,taip greit ištobulėjai,jau ir studija turi... džiugu smagu..pasakiška,šilta ir nerelaiai miela....sėkmės tau mieloji kuo dideliausios..  wub.gif  4u.gif

Nu nežinau ką atsakyti smile.gif Tikrai nelaukiau tiek pagyrų.. Man regis net nerašiau temoj apie tą savo studiją, o va išlindo ir sureagavote..
Aš, turbūt jei kažkas atidarytų studiją, nesusiprasčiau net pasveikint.. O su kuo čia sveikint? Nematau šiaip... unsure.gif Kuri (-is) iš Jūsų nesugebėtų išsinuomot patalpų ir iš visokių pakampių prisirinkt visokių senienų? Ar čia yra su kuo sveikint? smile.gif Nu nemanau.
Va kai pas mane norės eiti pasifotografuot, nes aš GERAI TĄ DARYSIU ir mane girs dėl mano darbų,- va tada jei nesveikinsit, supyksiu doh.gif biggrin.gif Nors, nesieju savo ateities su fotografija, aš žmogus verslininkas, sušiktas materialistas, o ne menininkas, pirmiausia. Tai nežinau kaip čia reiktų savo godumą suderint su miela veikla. doh.gif

Anyways, labai smagu kad reaguojat. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 04, 10:11)
Gal galit man paaiškinti dėl flickr? Iš kur jūs sužinot naujienas visas: kas kokią naują fotkę įdėjo ir pan? Landžiojat pas draugus šiaip sau, atsitiktinai, ar tai įmanoma matyt per meniu kažkaip  g.gif

Virsuj kairej yra HOME,ten nueini ir matai kas vyksta,kas is draugu kokiu foto pridejo ar kazka pakomentavo 4u.gif
Atsakyti
Dar klausimas dėl foto kirpimo biggrin.gif
Jūs prieš atiduodant nuotraukas visas pervarot su tuo kirpimo mygtuku 2x3cm, kad žinot ar visas bus galima pasigamint ant popieriaus?
Dėl tos panoraminės, tai jo, čia sau ji, bet dabar galvoju ar visos kitos tikrai tikrai 3x2 ar 2x3 formato doh.gif
Atsakyti