Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tiga @ 2010 12 02, 12:16)
Ramiinta gerai smile.gif

Noriu naujo objektyvo!!! Kad butu sukuriamas "bokeh" efektas smile.gif Turiu pentax k-m. Dazniausiai fotografuoju portretus. Ka patarsit? 50mm 1.4? o su 50mm ir 1.8 pavyktu?  g.gif

As tai parekomenduociau pentax-FA1:1.8 77mm limited wub.gif
Turejomir 50mm 1.4, bet sitas man zymiau labiau patinka
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 02, 12:34)
As tai parekomenduociau pentax-FA1:1.8 77mm limited  wub.gif
Turejomir 50mm 1.4, bet sitas man zymiau labiau patinka

Na idomu:) o kodel butent kitas geresnis? Sviesesnis ar kas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 02, 12:04)
gerai, bet kita karta dek mazesnes wink.gif
Papildyta:

aciu biggrin.gif nu as visgi likau prie laptopo.. Nezinau, man laptopu spalvos patinka.. tik irgi pasiemiau didesni, galinga.. tikiuosi, nenusivilsiu.. o jus pacios kalibruojates monitorius su tom programelem is neto? ar kazkaip rimciau?

As jau gavua sukalibruota ir sertifikuota, pati tai nedrysciau nagu kist, a mazu as kaip nors iskreiptai spalvas matau biggrin.gif
QUOTE(gotte @ 2010 12 02, 12:32)
ačiū už ats dėl objektyvo  4u.gif

dėl dekoracijų, tai taip, čia jau reikės pačiai mąstyt. O su fonu galima pabandyt arti pritraukiant vaikučio veiduką, pavz kai jis kalėdinę kepurytę užsidėjęs ar kažką tokio...čiai šiaip, garsiai mąstau ax.gif

O kokio amziaus vaikutis? Veiklos jam reik duot, tada gaudyt, geriau, aisku sviesesnis objektyvas nei blykste, bet as Nikon technikoj nesigaudau tai nelabai patarsiu smile.gif

As pernai saviske fotkinau, tai kepem kartu meduolius, aisku, suktis teko labai staigiai doh.gif Kaledos

Kita karta dvi panas fotkinau, davem spalvotu glaistu paisyt ant sausainiu ax.gif

Jei mazesnis vaikas galima pvz duo kokia eglutes zaisliuku deze kraustyt ir pns, fone statyk eglute su lemputem, mazas F, kad graziai fona plautu ir bandyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 12 02, 12:37)
Na idomu:) o kodel butent kitas geresnis? Sviesesnis ar kas? smile.gif

Dar va sako, kad sitas neblogas Pentax obj. 70mm f/2.4 smc-DA.
O palygintimui 77mm ir 70mm paskaityk cia
Atsakyti
QUOTE(Agneza @ 2010 12 02, 12:47)
Dar va sako, kad sitas neblogas Pentax obj. 70mm f/2.4 smc-DA.
O palygintimui 77mm ir 70mm paskaityk  cia

Dekui, paziuresiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 12 02, 12:51)
Dekui, paziuresiu smile.gif

50mm plačiai atvertas nelabai ryskus ir, kas svarbiausia, labai nekontrastingas
bet kai uždarai, nuo f/2.8-f/4, tai viskas OK su juo.
Zodziu paziurek tuos 70mm ir 77mm. 70mm net pigesnis negu 77mm
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 12 02, 12:46)

O kokio amziaus vaikutis?  Veiklos jam reik duot, tada gaudyt, geriau, aisku sviesesnis objektyvas nei blykste, bet as Nikon technikoj nesigaudau tai nelabai patarsiu smile.gif

Gana mažas kleckas, 1,5 metukų, jau prisimąsčiau veiklos visokios, dekoracijų, sudėjau pasiūlymus mamytei, jinai organizuosis, pas ją fotografuosiu...
Labai džiaugiuos, kad yra galimybių pafotkinti. Aišku, dar saviškę bandysiu.

Man tavo foto patiko visai 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 12 02, 12:46)
As pernai saviske fotkinau, tai kepem kartu meduolius, aisku, suktis teko labai staigiai doh.gif  Kaledos

Kokios siltos ir grazios kalediskos foto. Tiesiog beziurint mandarinais ir cinamonais pakvipo 4u.gif

Gotte, o as blykste pasiimciau, siom dienom mazais sviesos namuose, na nebent erdvus ir labai sviesus namai. Bent jau as nieko pries blykste neturiu biggrin.gif
Atsakyti
Idejau savo koliaza, eikit prisipazinkit kieno nuotraukele pas mane pakliuvo. Labai laukiu kada atsiras koliazas ir su mano nuotrauka.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 12 02, 15:47)
Idejau savo koliaza, eikit prisipazinkit kieno nuotraukele pas mane pakliuvo. Labai laukiu kada atsiras koliazas ir su mano nuotrauka.

mano ax.gif visiskai netiketai biggrin.gif mano vizija visiskai skirtinga buvo, jei turesiu laiko, padarysiu savo varianta. Kad ir veliau kada
Atsakyti
Komentarai, kritika ir visa kita labai laukiami.Zoominau, kaip sake Robobebras, dabar tarp manes ir fotiko buvo apie 2.5 metro(ana syk apie 60 cm)Kaip rankos, visties iskraipytos ar geriau?
355
user posted image
Atsakyti
Ir visos tyyyyyli....biggrin.gif Reiskias shh.

Jums visoms(iems) linkejimai nuo Alinos. smile.gif
Atsakyti