Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2010 12 02, 11:12)
aha, turbūt  ax.gif
Aš turiu Canon Eos Rebel juostinį

Parduok ji man.smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 02, 11:24)
pagaliau turiu nauja kompa, tai pavarysiu RAW formau kaip zmogus biggrin.gif nes ant seno viskas pastrigdavo.. tik reik susikalibruot.. nes dabar melynai rodo foto  g.gif tikiuos issprendziama problema..  issikalbejau, nepykit smile.gif

Sveikinimai biggrin.gif 4u.gif As irgi neseniai artejanciu Kaledu ir gimtadienio proga gavau nauja kompa ir diiideli monika, tai visai kitas gyvenimas prasidejo lotuliukas.gif Nes laptopas rawu jau visai nepavezdavo doh.gif
Atsakyti
kartoju pirmuosius ND. Manau šį kartą pavyko smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Ramiinta ok

brumbrumai su nauju kompu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 12 02, 11:26)
Parduok ji man.smile.gif rolleyes.gif

biggrin.gif aij gal kol kas "nipardusiu" rolleyes.gif

Reikės pačiai pasifotkinti dar gal g.gif bet jei ką, tai turėsiu omeny, nes jei labai užsimanysiu kito objektyvo, tai gal parduosiu ax.gif nenoriu staigiai nieko nuspręsti.

Beje, čia prieš kelis metus pardavinėjau trumpai, nes maniau, kad niekad nebefotkinsiu, bet tada niekas nepirko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramiinta @ 2010 12 02, 11:51)
kartoju pirmuosius ND. Manau šį kartą pavyko smile.gif

gerai, bet kita karta dek mazesnes wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Melodi @ 2010 12 02, 11:35)
Sveikinimai biggrin.gif  4u.gif  As irgi neseniai artejanciu Kaledu ir gimtadienio proga gavau nauja kompa ir diiideli monika, tai visai kitas gyvenimas prasidejo lotuliukas.gif  Nes laptopas rawu jau visai nepavezdavo doh.gif

aciu biggrin.gif nu as visgi likau prie laptopo.. Nezinau, man laptopu spalvos patinka.. tik irgi pasiemiau didesni, galinga.. tikiuosi, nenusivilsiu.. o jus pacios kalibruojates monitorius su tom programelem is neto? ar kazkaip rimciau?
Atsakyti
Ramiinta gerai smile.gif

Noriu naujo objektyvo!!! Kad butu sukuriamas "bokeh" efektas smile.gif Turiu pentax k-m. Dazniausiai fotografuoju portretus. Ka patarsit? 50mm 1.4? o su 50mm ir 1.8 pavyktu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2010 12 02, 13:16)
Ramiinta gerai smile.gif

Noriu naujo objektyvo!!! Kad butu sukuriamas "bokeh" efektas smile.gif Turiu pentax k-m. Dazniausiai fotografuoju portretus. Ka patarsit? 50mm 1.4? o su 50mm ir 1.8 pavyktu?  g.gif

bokeh su visais pavyksta, net su muilinemis smile.gif
Atsakyti
Dar turiu tokį klausimėlį...mąstau čia kalėdiškai vieną vaikiuką pafotkinti, lauke kaip foto daryt, tai klausimų nėra, bet norisi ir namuose, pasidaryt kažkokių kalėdinių dekoracijų, foną tolygų ir pan. Ar tokiu atveju verta naudoti blykstę? Tarkim nuomotis ją? Ar geriau pasiimti objektyvą šviesesnį ir laukti šviesios gražios dienos? Ką geriau rinktis būtų: AF Nikkor 50mm f/1.4D AR KĄ NORS TOKIO: Nikkor 18-135mm F3.5-5.6G AF-S DX IF-ED (čia tokį man siūlė pirkti vienas spaudos fotografas) g.gif

Gal gali labiau patyrę atsakyti? g.gif Kokie būtų pliusai ir minusai fotografuojant portretinio tipo nuotraukas? g.gif plius vaikas judrus, tikrai nepozuos taip kaip man reikėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 12 02, 12:20)
Dar turiu tokį klausimėlį...mąstau čia kalėdiškai vieną vaikiuką pafotkinti, lauke kaip foto daryt, tai klausimų nėra, bet norisi ir namuose, pasidaryt kažkokių kalėdinių dekoracijų, foną tolygų ir pan. Ar tokiu atveju verta naudoti blykstę? Tarkim nuomotis ją? Ar geriau pasiimti objektyvą šviesesnį ir laukti šviesios gražios dienos? Ką geriau rinktis būtų: AF Nikkor 50mm f/1.4D AR KĄ NORS TOKIO: Nikkor 18-135mm F3.5-5.6G AF-S DX IF-ED (čia tokį man siūlė pirkti vienas spaudos fotografas) g.gif

Gal gali labiau patyrę atsakyti?  g.gif Kokie būtų pliusai ir minusai fotografuojant portretinio tipo nuotraukas?  g.gif plius vaikas judrus, tikrai nepozuos taip kaip man reikėtų  biggrin.gif

Nikkor 18-135mm F3.5-5.6G AF-S DX IF-ED tai yra tamsus.. jeo fotkinsi vakare kambary, tai ne manau, kad patisk jis tau smile.gif imciau su 1.4 kazka smile.gif o del dekoraciju.. na jau cia nuo fantazijos smile.gif man tai kalediska yra sausainiai, eglutes, blikai ir dovanos biggrin.gif o tolygus fonas man nelabai kalediska..
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 12 02, 12:20)
bokeh su visais pavyksta, net su muilinemis smile.gif

Man su 18-55 nepavyksta... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 12 02, 12:27)
Nikkor 18-135mm F3.5-5.6G AF-S DX IF-ED tai yra tamsus.. jeo fotkinsi vakare kambary, tai ne manau, kad patisk jis tau smile.gif imciau su 1.4 kazka smile.gif o del dekoraciju.. na jau cia nuo fantazijos smile.gif man tai kalediska yra sausainiai, eglutes, blikai ir dovanos biggrin.gif o tolygus fonas man nelabai kalediska..

ačiū už ats dėl objektyvo 4u.gif

dėl dekoracijų, tai taip, čia jau reikės pačiai mąstyt. O su fonu galima pabandyt arti pritraukiant vaikučio veiduką, pavz kai jis kalėdinę kepurytę užsidėjęs ar kažką tokio...čiai šiaip, garsiai mąstau ax.gif
Atsakyti