trumpas, aiskus ir grazus, ko daugiau reik

Neblogas, bet nedeciau savo dukrai. Pazistu viena mergaite tokiu vardu. O siaip man patinka ilgesni mergaiciu vardai

QUOTE(Roxetė @ 2012 01 01, 20:03)
Neblogas, bet nedeciau savo dukrai. Pazistu viena mergaite tokiu vardu. O siaip man patinka ilgesni mergaiciu vardai 

Gerai, kad nedėtumėt, nes imtų ir nukristų

Pazinojau Ema dar labai senais laikais,dabar ji jau gal net mociute. Tada tas vardas atrode grazus,o dabar gal atsirado perdaug,bet jei tevams patinka,koks skirtumas kiek vaiku ji tures-lietuviai ypac jauni,issiblaske po visa pasauli

trumpas ir aiskus vardas

QUOTE(panele Liza @ 2012 01 02, 19:56)
[ ema lyg ir prūsiskas vardas, duos zmogui tvirtumo. ziurekit po kokiu zenklu gimusi, jei kokia mergelež- neduokit skysto vardo, jei skorpionas duokit svelnu, beje, yra lb graziu žydiškų vardų 

Siaip Ema visu pirma yra vokiskas vardas, zydisko vardo tik trumpinys. O ar skystas, ar svelnus, l.skirtingai visi supranta ir rinkti pagal zenkla absoliuti nesamone, reik ziureti ar vaikui vardas tinka ir pritinka, pajausti reikia, o ne ziiureti ar mergele, ar skorpionas......net nesant 100% tikriems ar egzistuoja astrologija....cia gal labiau reiksme turetu zaisti ir ar vardas vaikuciui limpa....
Ema kildinama is vokisko vardo, kurio reiksme yra universali,visapusiska, reikstina tobula, isbaigta asmenybe http://en.wikipedia....ma_(given_name)
antra tai gali buti siejama tieks su emanuele, tiek su emilija.
Sventajame raste minimas emanuelis, kuris atnesa taika i pasauli ir geri, prasme l.grazi..http://biblija.lt/index.aspx?cmp=reading&doc=BiblijaRKK1998_Iz_7
Nors realiai vardas Ema yra atskiras vokiskas vardas, ir tik praktikoje naudojamas kaip trumpinys, kaip antai Teja kaip kur traktuojamas kaip Dorotejos trumpinys....
o man fantastiskas vardas eiva

man tai ne, labai jau gausu toki vardu

QUOTE(panele Liza @ 2012 01 02, 19:56)
[ ema lyg ir prūsiskas vardas, duos zmogui tvirtumo. ziurekit po kokiu zenklu gimusi, jei kokia mergelež- neduokit skysto vardo, jei skorpionas duokit svelnu, beje, yra lb graziu žydiškų vardų 

O kodėl lietuvaitę reikėtų pavadinti žydišku vardu