QUOTE(mariuska @ 2011 01 19, 18:05)
Sveikos mamytes
turiu ir as klausymeli
dirbu cia nuo liepos menesio, NI atskaiciavo man nuo pirmo atlyginimo, bet tax tik gal nuo lapkricio men, t.y. kai uzdirbau 4 000. Tai va, per ta laika pastojau, sausio pradzioje buvo kaip ir 26 savaites kai as jau dirbu, o klausymelis tame ar mano dekretinems tures itakos tai kad nemokejau taxu?
Netures,nes pirmi beveik 5000 svaru nera apmokestinami pagal istatymus.Kad payslipai isiskaiciuotu i 26 savaiciu laikotarpi reikia buti uzdirbus daugiau nei 30£ ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(spylkutia @ 2011 01 19, 20:57)
O tai dabar susimaišiau aš
WTC reikalinga, kad abu partneriai bent minimaliai dirbtų, ar užtenka, kad vienas dirba 40 val, o kitas visai nedirba?
Jei pora be vaiku,tai min 30 valandu,jei su vaikais ,bent vienas ,bent 16.
Papildyta:
QUOTE(camelia1525 @ 2011 01 19, 17:40)
As su agentura susitarus kad pyrma atostogas isnaudosiu poto P45 iteikia bet siaip jie manes nekviete du men.o as wtc dar nesakiau nes viena drauge sake reik perspeti tada kaip P45 gauni
Pranesti reikia tada,kai nedirbama menesi ir daugiau.Seip tai geriausia nedelsti,nes jie mato,kad nedirbate.Neseniai padejau moteriskei,kuri is vieno darbo isejo i kita ir nepranese tax'ams,o jie po 7 savaiciu atsiunte laiska,kuriame klause ar ji dirba savo senoj darbovietej ir ta irodyti.Vadinasi mato,kad nedirba.Kadangi salygos sugriezteje,tai gali buti,jog WTC nutrauks,ka permokejo lieps sugrazinti ir jei noresite vel juos gauti,reikes pildyti is naujo.Kaip elgtis,spresti tik Jums.