Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

QUOTE(maybe24 @ 2011 01 19, 17:21)
Accounting -yra buhalteriai/finansininkai ,kurie analizuoja,klasifikuoja,ivertina,interpretuoja ir susumuoja apskaitine veikla,bookkeeping yra accounting dalis.Bookkeeper'iai dazniausiai tik mechaniskai uzfikssuoja saskaitu veikla:pardamimus,pirkimus,paslaugas,nusidevejima ir pan.
Papildyta:

Kiek laiko nedirbot,kol gavot p45 forma ir po kiek laiko,nuo jos gavimo praneset tax credit'ams?

As su agentura susitarus kad pyrma atostogas isnaudosiu poto P45 iteikia bet siaip jie manes nekviete du men.o as wtc dar nesakiau nes viena drauge sake reik perspeti tada kaip P45 gauni

Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif turiu ir as klausymeli ax.gif dirbu cia nuo liepos menesio, NI atskaiciavo man nuo pirmo atlyginimo, bet tax tik gal nuo lapkricio men, t.y. kai uzdirbau 4 000. Tai va, per ta laika pastojau, sausio pradzioje buvo kaip ir 26 savaites kai as jau dirbu, o klausymelis tame ar mano dekretinems tures itakos tai kad nemokejau taxu? ax.gif
Atsakyti
O tai dabar susimaišiau aš g.gif WTC reikalinga, kad abu partneriai bent minimaliai dirbtų, ar užtenka, kad vienas dirba 40 val, o kitas visai nedirba? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuska @ 2011 01 19, 18:05)
Sveikos mamytes  smile.gif  turiu ir as klausymeli  ax.gif  dirbu cia nuo liepos menesio, NI atskaiciavo man nuo pirmo atlyginimo, bet tax tik gal nuo lapkricio men, t.y. kai uzdirbau 4 000. Tai va, per ta laika pastojau, sausio pradzioje buvo kaip ir 26 savaites kai as jau dirbu, o klausymelis tame ar mano dekretinems tures itakos tai kad nemokejau taxu? ax.gif

Netures,nes pirmi beveik 5000 svaru nera apmokestinami pagal istatymus.Kad payslipai isiskaiciuotu i 26 savaiciu laikotarpi reikia buti uzdirbus daugiau nei 30£ ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(spylkutia @ 2011 01 19, 20:57)
O tai dabar susimaišiau aš  g.gif WTC reikalinga, kad abu partneriai bent minimaliai dirbtų, ar užtenka, kad vienas dirba 40 val, o kitas visai nedirba? g.gif

Jei pora be vaiku,tai min 30 valandu,jei su vaikais ,bent vienas ,bent 16.
Papildyta:
QUOTE(camelia1525 @ 2011 01 19, 17:40)
As su agentura susitarus kad  pyrma atostogas isnaudosiu poto P45 iteikia bet siaip jie manes nekviete du men.o as wtc dar nesakiau nes viena drauge sake reik perspeti tada kaip  P45 gauni

Pranesti reikia tada,kai nedirbama menesi ir daugiau.Seip tai geriausia nedelsti,nes jie mato,kad nedirbate.Neseniai padejau moteriskei,kuri is vieno darbo isejo i kita ir nepranese tax'ams,o jie po 7 savaiciu atsiunte laiska,kuriame klause ar ji dirba savo senoj darbovietej ir ta irodyti.Vadinasi mato,kad nedirba.Kadangi salygos sugriezteje,tai gali buti,jog WTC nutrauks,ka permokejo lieps sugrazinti ir jei noresite vel juos gauti,reikes pildyti is naujo.Kaip elgtis,spresti tik Jums.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2010 12 13, 00:20)
Oficialiai ta diena,kuri bus parasyta ant p45 formos ir bus isejimo is darbo diena,nuo jos per menesi reikia pranesti i wtc.Jei tai agentura tai gal darbo dar bus ateityje?Seip tai nedirbant priklauso Child Tax Credit'ai bet ne Working tax credit'ai.
Papildyta:
Be to,jei  dirba vyras,tai jums skaiciuos kaip seimai,o ne kaip kiekvienam asmeniui atskirai.

aha tai kaaip sita sms suprasti smile.gif nu sian as prasysiu kad sese paskambintu nes pati anglu sunkiai ,bijau dabar be galo,ot atrodo pasitikejau tevo drauge,ji jau cia 20 metu beveik,bet tada jai ne tas gavoj jau doh.gif as tikliai bandau atgaminti data kada paskutine diena atidyrbau nu neina,kaip dabar man jiems pasakyti nuo kada manes nebekviecia doh.gif
Papildyta:
QUOTE(camelia1525 @ 2011 01 20, 12:01)
aha tai kaaip sita sms suprasti smile.gif  nu sian as prasysiu kad sese paskambintu nes pati anglu sunkiai ,bijau dabar be galo,ot atrodo pasitikejau tevo drauge,ji jau cia 20 metu beveik,bet tada jai ne tas gavoj jau  doh.gif as tikliai bandau atgaminti data kada paskutine diena atidyrbau nu neina,kaip dabar man jiems pasakyti  nuo kada manes nebekviecia doh.gif

va atsiminiau nuo gruodzio 2 dienos
Atsakyti
QUOTE(camelia1525 @ 2011 01 20, 09:03)
aha tai kaaip sita sms suprasti smile.gif

Jei atostogas raso normaliai,kaip savaitini payslip'a ,o po jo gausite p45,tada reikia skambinti,kai gausit forma.
Atsakyti
Sveikos, iškilo tokia problema (tiesiai šviesia - per mano aplaidumą). Spalio mėnesį išsiunčiau gimimo liudijimus su Child Benefit užpildyta forma, gavau gimimo liudijimus atgal ir dar vieną formą užpildymui. Ją reikėjo grąžinti per mėnesį, to nepadariau. Po naujų išsiunčiau gimimo liudijimus dar sykį (kartu su užpildyta forma), gavau atsakymą jog man Child Benefitai nepriklauso, nes neatsakiau per mėnesį į atsiųstą anketą. Sprendimą galiu apskųsti, bet ką aš jiems parašysiu.. užsiknisau Jūsų klausimuose, nesugebėjau išsiųsti laiku, atsiprašau, daugiau taip nedarysiu? Meluoti, jog anketos negavau irgi nedrąsu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2011 01 20, 16:36)
Jei atostogas raso normaliai,kaip savaitini payslip'a ,o po jo gausite p45,tada reikia skambinti,kai gausit forma.

jo man jie po nauju paskaiciavo mano atostogas,as norejau jas pasiimti,tai kaip dyrbay,pvz dyrbau per sv.dvi dienas,tai taip ir atostogtas norejau isnaudoti,bet jie man pasake eiti is karto visas,tai va ten buvau ne daug tik 4 dienos,bet pries atostogas jie manes apie menesi nekviete,tai dabar skambinau jiems bet sunku prisiskambinti,tai siusiu laiska nzn sakysiu kad nedyrbu 3 sav.ir kad dabar baigiau keturias dienas atostogu,ir gaunu P45 gal nieko nebus,gal tikiuosi ,nesinori piktumu mirksiukas.gif ar gal as blogai suptantu gal dabar kaip atostogosi ,gal tas pats kas dyrbu? nu nebezinau susiveliau as cia isviso..nezinau nei kaip geriau padaryti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elida @ 2011 01 20, 14:10)
Sveikos, iškilo tokia problema (tiesiai šviesia - per mano aplaidumą). Spalio mėnesį išsiunčiau gimimo liudijimus su Child Benefit užpildyta forma, gavau gimimo liudijimus atgal ir dar vieną formą užpildymui. Ją reikėjo grąžinti per mėnesį, to nepadariau. Po naujų išsiunčiau gimimo liudijimus dar sykį (kartu su užpildyta forma), gavau atsakymą jog man Child Benefitai nepriklauso, nes neatsakiau per mėnesį į atsiųstą anketą. Sprendimą galiu apskųsti, bet ką aš jiems parašysiu.. užsiknisau Jūsų klausimuose, nesugebėjau išsiųsti laiku, atsiprašau, daugiau taip nedarysiu? Meluoti, jog anketos negavau irgi nedrąsu smile.gif

doh.gif ..nu kaip šitaip,per mėn.,neišsiūsti...bandykit iš naujo klaiminti...
Atsakyti
Tai va tikiuos, kad ši dėmė ne visam gyvenimui... blush2.gif
Atsakyti
Pabandysiu viska ramiai isaiskinti,gruodzio 2 diena atidyrbau paskutine diena,jie man aiskino kad dar tikrai pakvies i darba,per nekviete apie 3 sav.po to as dar dvi savaites gavau alga,tai ka isdyrbau praeita savaite,ir kita savaite,dabar praejus beveik men laiko,jie man paskaiciavo atostogu 4 dienas,ir as sausio 17 diena isejau i atostogas,skaitos iki 20 dienos(siandien) tai va ryt ar poryt man jie turetu duoti ta P45 forma,tai dabar nezinau siusti laika tada kaip jie man duos ta P45 ,nes vistiena tos atostogos kiek as suprantu skaitosi tas pats kas as"dyrbciau" ,bet tada kaip man jiems pasiaiskinti del to menesio ka manes nekviete i darba? ar tiesiog nieko nesakyti? nes as siusiu laiska i WTC kad nedyrbu apie menesi,ir kad nuo 17-20 dienos buvau atostogose nes jie mane atleidzia?
Atsakyti
QUOTE(camelia1525 @ 2011 01 20, 14:19)
nezinau nei kaip geriau padaryti doh.gif

Atostogos,tas pat,kas ir darbas,nes nuo ju tuos pacius mokesciu nuskaiciuoja.Kai gausit P45 tada ir skambinkit,joje bus ir data uzrasyta,kada oficialiai is darbo isejot,nebent nuo atostogu pabaigos negausit p45 ilga laika menesi ir daugiau.
Dar patarciau jokiu formu jiems pastu nesiusti,o skambinti,nes daznai ju nesugrazina,o cia svarbus dokumentas.Paskambinus,galima gauti verteja. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(elida @ 2011 01 20, 14:10)
Sprendimą galiu apskųsti, bet ką aš jiems parašysiu.. užsiknisau Jūsų klausimuose, nesugebėjau išsiųsti laiku, atsiprašau, daugiau taip nedarysiu? Meluoti, jog anketos negavau irgi nedrąsu smile.gif

Rasykit apeliacija pries ta sprendima,o pasiteisinimui parasykite,kad laiskas pasimete,jo jums kaimynai neperdave(buna ,kad i kita nama netycia imeta) arba,kad negavot,arba ,kad kazkas is mane gyvenanciu zmoniu(jei tokiu yra) atplese jusu laiks air jums nepasake smile.gif va kiek priezasciu melavimui radau.Kita karta bukit atidesne. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 20 sausio 2011 - 16:14