Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

Iki 4 mėn. dukrytė miegojo su mumis, nes ilgai ją kankino pilviukas, todėl dažnai keldavosi, verkdavo. Nuo 4 mėn. perkėliau į jos lovytę, kuri buvo šalia mūsų lovos. Ilgai kalbindavau, žaisdavom, ateidavau galvytę pakasyti. Dar po mėnesiuko prieš miegą šiek tiek pabūdavo mūsų lovoje, išsikrykšdavo, išsivoliodavo ir tada išnešdavau į kitą kambarį, kur ramiai lovytėje užmigdavo. O dabar yra taip: kadangi mūsų butas kolkas tik 2 kambarių ir vaiko lovytė bendrame kambaryje, tai mes ir būnam tame kambaryje tol, kol patys neiname miegoti į miegamąjį. Dažniausiai dukrytė lūžta pirma, o jeigu ne - tada palieku ją savo lovytėje, o mes išeiname į miegamąjį, bet jeigu durys atviros, vaikas mane mato gulint lovoje iš savo guolio. Jeigu bando verkti, pakalbinu, pasakau, kad laikas "liulia" ir ji užmiega, tada telieka užsidaryti duris smile.gif

O dėl aprašytojo metodo, tai aš panašiai elgiausi pratindama vaiką pabūti vieną kambaryje, tarkim kol aš maistą gaminu ar prausiuosi (tuo metu ji būna saugiai manieže). Pridėdavau žaisliukų, sudomindavau jais ir išeidavau. Ji kelias minutes pažaisdavo ir kai pamatydavo, kad manęs nėra šalia - verkdavo, tada aš iš kitos patalpos ją kalbindavau, sakydavau, kad mamytė niekur nedingo ir ką? Dukrytė šiek tiek dar paverkdavo ir nurimdavo. thumbup.gif
Atsakyti
Ka galiu pasakyti kad musu sunelis nuo pat pradziu miegojo lovytej, o vat sulaukes 7 men. mamytes iniciatyva pradejo is pradziu pietuciu miegoti teveliu lovoj, o dabar jau ir nakti kartu miegam trise. na dar del to kad sirgo. o dabar vel bandysim i lovyte nakciai perkleti. tik va diena jei einam pietu miegoti pvz man paciai didziausias malonumas ji uzmigdyti mes dar pazaidziam nositem pasitrinam akytes jam pabuciuoju ir jis jau miega smile.gif dar uz rankytes laikau, gal ir nelabai gerai bet as pati negaliu atsilaikyti buti arti savo mazylio kiek tik imanoma blush2.gif . Kas liecia kai nemiega tai jau problema negali net kartais i wc nueiti biggrin.gif gal cia man si metoda reiktu pabandyti pritaikyti nes visada turi matyti zmogu vienas nebuna.
Jis musu rankinukas biggrin.gif bet mes taip ir norejom Kada gi juos daugiau ant ranku panesiosi pamiluosi jei ne dabar kai jie tokie mazi ir pazeidziami. nors kartais tai jau darosi ir problema tik gerai kad svetimu zmoniu nebijo mielai buna.

pabandysiu kai nemiega o kai zaidzia ar pan.
Paskui parasysiu kaip sekesi. na jei galesiu as istverti jo rekima. nes pasigaileti galiu smile.gif ax.gif
Atsakyti
Pabandysiu šį metodą, nes jau nervai man nelaiko migdant.... Kai pagalvoji, kiek valandų praleidi veltui bemigdydama.....Na aš šaltų nervų ir leidžiu kai kada išsibliauti savo panelytėms, pabliauna ir dingsta visi ožiai tongue.gif Ir tikrai manau, kad dar nė vienas vaikas nenumiro
ė nuo verkimo, jei jis tik šeip, o ne iš reikalo (skauda, valgyt nori...)verkia.
Na aišku nežinau ar pavyks man šitas būdas, nes jau daug esu visko išbandžius, bet panelytės nenori miegoti be manęs schmoll.gif
Parašysiu po to rezultatą ax.gif
Atsakyti
****MAMA MARIJA***** bigsmile.gif Nematai, kad jau per vėlu pratinti kitaip užmigti? Gal reikėjo nuo pradžių pratinti atskirai miegoti?
Mūsų kavakierius irgi su mumis užmiega, po to nešame į jo lovytę biggrin.gif
Atsakyti
mano mazius uzmigdavo pats,kol nesusirgo tada gailedama kad jam negera pasupdavau,ir jis taip iprato. Kai tetis nusprende kad reikia atpratinti nuo supimo bandeme taip kaip siulo "......." metodas,uzmigti tai jam pavyko bet nakti labai blogai miegojo,prabusdavo ir verkdavo,tai buvo ne tik vaiko bet ir saves kankinimas doh.gif na dabar paguldau kasdien devinta pasupu truputi lovyteje ir jis labai puikiai miega,ir anoks cia man vargas ir vaikiukui gera smile.gif wub.gif
Atsakyti
mes si metoda isbandem nuo 8 men ir mums pavyko is pirmo karto, ir po siai dienai miega savo lovytej, tik aisku kiekviena vakara vyksta derybos del miegojimo pas mamyte lovoj. tikrai patariu isbandyti thumbup.gif
Atsakyti
Mes taip pat bandėm kai dukrytei buvo pusantrų metukų. Po to karto nusprendžiau niekada nebandyti - ji keturias valandas išverkė savo lovytėje, aš taip pat verkiau koridory ant grindų... Pamaniau, kad jeigu jos nepagailėsiu, ji neužmigs o apalps blink.gif

Teisingai buvo pasakyta, tik senesnės kartos gydytojai siųlo šį metodą. Jau ir oficiali konservatyvi medicina skelbia, kad kūdikis nemoka manipulioti, jeigu jis verkia, reiškia jam mamos pagalbos reikia, o jeigu tevai atsisako padėt, vaikas "nuivila". Dėl to jis gali net gi susirgti arba atsisakyti kruties.
Atsakyti
Vajei, pabandėm sutrumpintą metodo variantą, nors ir su spiegimu, bet migdymas teužtrunka 8 min. - didis pasiekimas, aisku galva po to tai kaip nezinau kas, o kaimynai matyt galvoja kad mes prie vaiko įkaitintą geležį dedam. Bet galiun pasakyti, kad šis metodas padėjo ne tik link savarankiško miego eiti, vaikas tfu tfu tfu jau tris dienas auksinis, be jokio reikalo ožiukai nebegrįžta, o tai būdavo kas ne taip atbula krenta ir spiegimas toks, kad net langai dreba, o dabra kaip ir pamasto ar verta tai daryti.
Na aisku dar dziaugtis anksti (dar naktis prieš akis chi chi chi), bet tikiuosi iki kol gims antras vaikelis mes ismoksim visko ir bus viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikac @ 2007 02 14, 00:45)
Vajei, pabandėm sutrumpintą metodo variantą, nors ir su spiegimu, bet migdymas teužtrunka 8 min. - didis pasiekimas, aisku galva po to tai kaip nezinau kas, o kaimynai matyt galvoja kad mes prie vaiko įkaitintą geležį dedam. Bet galiun pasakyti, kad šis metodas padėjo ne tik link savarankiško miego eiti, vaikas tfu tfu tfu jau tris dienas auksinis, be jokio reikalo ožiukai nebegrįžta, o tai būdavo kas ne taip atbula krenta ir spiegimas toks, kad net langai dreba, o dabra kaip ir pamasto ar verta tai daryti.
Na aisku dar dziaugtis anksti (dar naktis prieš akis chi chi chi), bet tikiuosi iki kol gims antras vaikelis mes ismoksim visko ir bus viskas gerai thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na tikrai geras, sakes thumbup.gif
skaiciau nuo pradziu mamyciu dejavimus, o perskaicius tavo jau nebeistveriau nesijuokdama
kadangi mes dideliu problemu su tuo neturime tai nezinau kas geriau,kai yra grieztai, ar kai kalbama svelniai mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Ir as noriu isiterpti,visi metodai geri,kol neperliankiama lazda. Man dar nesiseka su tais atpratinimo/pripratinimo budais,bet kol maitinu krutimi,tai dar palauksiu. Nors paslapcia jau atplaukia mintys, o kaip butu gerai jei mergaite atsisakytu zindymo. Bet cia ateityje. O kol kas nevirkdysiu savo vaikelio ir tikrai viskas issispres savaime. mirksiukas.gif
Atsakyti
mano vaikas tai uzmiega be liuliavimu bet as butinai turiu but salia, ar gulet as sedet salia. mane visai tas tenkina nes tada turiu laiko paskaityt ar megsti
Atsakyti
siaip kai pagalvoji, tai geriausia nusipirkti BabyBorna- kada nusibosta, padedi i kampa ir sventa ramybe lotuliukas.gif kai nori- issitrauki ir vel zaidi. ir jokio vargo. absoliuciai.
o jei rimtai, nuosirdziai manau, kad viskam ateina savas laikas. be jokiu dresavimu vaikas atsisako sauskelniu, misinio, zinduko, etc. kaip ir uzsimano miegoti kaip zmogus. aisku, tam mamai reikalinga smauglio kantrybe. uztat nereikalingi dresuotojo igudziai ax.gif lotuliukas.gif

Atsakyti