Šis metodas ne mums tiesa, ne per seniai bandžiau, nes visi migdymo būdai kažkodėl nepadėjo ir man užvirė nervai . Tada paguldžiau į lovytę ir kaip visos mamos stovėjau su laikrodžiu už durų, aižku nervai pačiai net per baigiamąjį egzaminą taip nebuvo įtempti kaip tą kart, o mažė taip praverkusi pusę valandos net nebuvo kaip reikalas atsidususi, nekalbant apie nusiraminimą, o tuo labiau apie užmigimą. Kai tik aš įeidavau, taip mane apsikabindavo, kad jėgų reikėjo atgniaužt rankytes ir po to karto sakau, kad tikrai niekada nepaliksiu savo vaiko vieno verkiančio, tik vėliau pagalvojau, ką jeigu ji būtų užspringusi ir nutilusi, o aš už durų sau galvoju, kad ji užmigo siaubas, kaip pagalvoju, kad visai mažiukus leliukus guldo į atskirą kambarį, super drąsios mamos turėtų būti juk ko tik negali atsitikti mažiukams, jie gi nepašauks kitaip, tik verkimu
tą dieną, po tokio migdymo ji nemiegojo nei tą kartą, nei kitą, o nakčiai tai vos užmigome, o ir visą naktį pramiegojo apsikabinusi krūtinę net dabar kai rašau, taip skauda širdį
yra mamų tipas ir vaikų, kuriems šis metodas tinka, bet mums ne, nes aš negaliu žiūrėt kaip vaikas kankinasi kai jam skauda pilvuką ar kai skauda kai dygsta dantukai ir sau ramiai žiūrėt ir neimt ant rankų, "kad nepriprastų", beje ir psichologai teigia, kad tų vaikų, į kurių verkimą mamoms atsiliepdavo, yra aukštesnis intelektas bei geresnis savęs vertinimas nei tų, kurių neimdavo ant rankų (čia gal bandau pateisinti savo jautrumą mažės poreikiams, bet jei netikit pasiskaitykit Ritos Žukauskienės "Raidos psichologija").
Savo vaikui sio metodo tikrai netaikyciau, per ziauru.Manau kad kieviena mama atranda savo buda kaip su mazuoju susikalbeti, ir ji pasirenka.
Ateis laikas ir ismoks mazylis uzmigti vienas, o dabar kol mazas reiki atik dziaugtis ir naudoti sproga pabuti su vaiku, ne spareis keli metai ir vaikai apsidaro savarankiski ir tos mamos jau nereikalingos.
Ateis laikas ir ismoks mazylis uzmigti vienas, o dabar kol mazas reiki atik dziaugtis ir naudoti sproga pabuti su vaiku, ne spareis keli metai ir vaikai apsidaro savarankiski ir tos mamos jau nereikalingos.
Aš taikiau "pusiau" šitą metodą. į kambarį neidavau tuomet, kai vaikas verkdavo, o jei klykdavo - nekentėdavau už durų su laikrodžiu. Iš principo, šis metodas veiksmingiausias jei jį pradedate taikyti kuo mažesniam vaikiukui. Nors, mano manymu, svarbiausia sukurti vaikui ritualą. bent jau mes pusvalandį prieš miegą kartu žaidžiam, vartom knygutes ir pan., po to pasikeičiam sauskelnes, išsivalom dantukus ir einam į miegamą. Ten perrengiu vaiką ir išjungusi šviesą porą minučių tykiai ramiai pakalbu su vaku, laikydama jį ant rankų. tada paguldau į lovytę, duodu apsikabinti mėgiamą žaislą ir išeinu iš kambario. Vaikas visada užmiega labai greitai. kartais jei neužmiega girdžiu kaip pati šnekina žaisliukus. o po to ji savarankiškai užmiega. Tik aš jokiu būdu nevarstau kambario durų, nes tada vaikas vėl užsimanytų bendrauti.
kas dėl kaprizų: jei jau pradeda kaprizint, vaidinu, kad man tas nerūpi ir tęsiu tai, ką esu pradėjus. pavyzdžiui, dėliojom puzzlą, dukrytė pradėjo graužti detalę. Sudraudžiau ir neleidau dėti jos į burną. maniškė apsiverkė. tada aš ramiausiai dėliojau puzzlą pati, tarsi man nerūpėtų ką ji daro. po kokių 10 sekundžių ji pati prie manęs prisijungė Gal todėl, kad niekad nepataikauju vaikui.
kas dėl kaprizų: jei jau pradeda kaprizint, vaidinu, kad man tas nerūpi ir tęsiu tai, ką esu pradėjus. pavyzdžiui, dėliojom puzzlą, dukrytė pradėjo graužti detalę. Sudraudžiau ir neleidau dėti jos į burną. maniškė apsiverkė. tada aš ramiausiai dėliojau puzzlą pati, tarsi man nerūpėtų ką ji daro. po kokių 10 sekundžių ji pati prie manęs prisijungė Gal todėl, kad niekad nepataikauju vaikui.
O mes prieš porą mėnesių pradėjom taip migdytis. Iš pradžių buvo labai puiku. Paguldau, pabučiuoju, apkloju, išeinu iš kambario šviesą užgesinusi. Paskui prieš viso šito prisidėjo pasakos skaitymas ir ji nebenori, kad išeičiau Tai dabar palieku TV įjungtą ir išeinu. Jokių laikymų už rankos ar dar ko. Beje ir paverkia ji kartais, bet neilgai, nu gal kokią minutę. Bet aš neinu ir ji nurimsta, atgal atsigula ir užmiega Seniau būdavo truputį kitaip, bet taipat, ji užmigdavo pati lovoytėje. Nesupu jos jau nuo kokių 6 mėn.
Aš savo abu vaikus pripratinau savarankiškai užmigti pagal šitą metodą ir labai sėkmingai. Bet padariau tai labai anksti, kai jie buvo visai mažučiai - 4 mėnesių, dar nemokėjo atsisėsti lovytėje. Nelabai įsivaizduoju, kaip tokiu metodu reikėtų pratinti dvimetį ar trimetį, turbūt išmestų patalynę iš lovytės ir patys išliptų
Nelabai įsivaizduoju, kaip tokiu metodu reikėtų pratinti dvimetį ar trimetį, turbūt išmestų patalynę iš lovytės ir patys išliptų biggrin.gif
Bandžiau ir aš savo sūneli migdyt panašiu metodu. Nieko gero neišėjo, praklykė prie durų atsistojęs. O kai atėjau įsikibo ir nebepaleido. O vakare dar gražiau, atrodo užmigo, o kai bandžiau išeiti iš kambario šoko iš lovos klykdamas mama. Turėjo nemažai laiko praeiti, kol užsimiršo. Matyt tikrai reikia pratinti nuo kūdikystės, o ir pati mama turėti gerus nervus.
Bandžiau ir aš savo sūneli migdyt panašiu metodu. Nieko gero neišėjo, praklykė prie durų atsistojęs. O kai atėjau įsikibo ir nebepaleido. O vakare dar gražiau, atrodo užmigo, o kai bandžiau išeiti iš kambario šoko iš lovos klykdamas mama. Turėjo nemažai laiko praeiti, kol užsimiršo. Matyt tikrai reikia pratinti nuo kūdikystės, o ir pati mama turėti gerus nervus.
Bet juk kiekvienas vaikas indvidualus,visiems taikyt tą patį neįmanoma Kad ir manoji buvo laikas,kad miegodavo,tik paguldyta,atėjo kitas etapas,kad reikia paglostyti rankytę,nugarytę,padainuot,pašnypšt.Kas laukia ateityje pažiūrėsim.O virkdyt ir laukt kada užmigs.......juk nebus jis visą gyvenimą bus leliukas pasidžiaukim,kad galim priglaust,pamyluot...kad ir pavargsti,bet........
Aš sakyčiau kad visur reikia pasirinti, atsirinti ir pajausti kas geriausia vaikučiui
Antrąjį vaikutį midau panašia taktika, tik aš būnu tame pačiame kambaryje (nes kito kambario tiesiog nėra )
pirmą mėnesį jau taip migdydavau, duodu čiulptuką, užkloju jaukiai ir nueinu... Jei niurzga, po kurio laiko (ne pagal laikrodį ) nueinu, paglostau paduodu iškritusį čiulptuką, apkamšau ir vėl nueinu
Dabar jau jis net sunkiau užmiega kai kažkas makaluojasi po akimis
Pirmoji tai užmigdavo tik prie manęs, dažniausiai pradžioje prie krūties, vėliau reikėjo manęs kad pakrapštinėtų man skruostą... Atpratinau nuo to palenga, didindama tarp manęs ir jos tarpą, paskui pasėdėdavau šalia kažką paveikdama Dabar užmiega savarankiškaim tik pasiglaustyti vis tiek nori
Tai aš greičiau esu prieš tokią staigią permainą Nes pas mane nnn pavyzdžių kaip pamažu pereiti lengviau tiek vaikui tiek tėvams
Antrąjį vaikutį midau panašia taktika, tik aš būnu tame pačiame kambaryje (nes kito kambario tiesiog nėra )
pirmą mėnesį jau taip migdydavau, duodu čiulptuką, užkloju jaukiai ir nueinu... Jei niurzga, po kurio laiko (ne pagal laikrodį ) nueinu, paglostau paduodu iškritusį čiulptuką, apkamšau ir vėl nueinu
Dabar jau jis net sunkiau užmiega kai kažkas makaluojasi po akimis
Pirmoji tai užmigdavo tik prie manęs, dažniausiai pradžioje prie krūties, vėliau reikėjo manęs kad pakrapštinėtų man skruostą... Atpratinau nuo to palenga, didindama tarp manęs ir jos tarpą, paskui pasėdėdavau šalia kažką paveikdama Dabar užmiega savarankiškaim tik pasiglaustyti vis tiek nori
Tai aš greičiau esu prieš tokią staigią permainą Nes pas mane nnn pavyzdžių kaip pamažu pereiti lengviau tiek vaikui tiek tėvams
QUOTE(Sandriuks @ 2006 11 05, 01:59)
Bet juk kiekvienas vaikas indvidualus,visiems taikyt tą patį neįmanoma Kad ir manoji buvo laikas,kad miegodavo,tik paguldyta,atėjo kitas etapas,kad reikia paglostyti rankytę,nugarytę,padainuot,pašnypšt.
ir mums taip pat: kuri laika pats puikiai uzmigdavo, dabar kartais praso pasedeti, kartais su teciu salia uzmigti prasosi.. Kartais pasnopuoja, pasteni ir pats uzmiega. Jei paciam uzmigti neiseina, matau jau kad rimtai verkti pradeda- tai vieno nepalieku, gal siandien jam dantuka skauda ar daug ispudziu buvo Manau kiekvienas vaikas yra individualus: vienas tokiu metodu greit ismoksta uzmigti, o kitas niekaip, tada gal neverta testi- taip galima neurastenika is vaiko padaryti
stengiuos kas vakarą Jorūnėlį paguldyti tą pačią valandą. be to kažkaip išpuola, kad ir miego jis užsimano. paguldau į lovelę ir įjungiu enigmos muziką. jei jis man išėjus iš kambario verkia. tada sėdu prie kompo (nes tame pačiame kambary) ir naršau po supermama.lt jis mato, kad aš šalia, nors jei krizena nereaguoju, ir užmiega pats pasimuistęs. taip pat daro ir mano vyras. tik jis naršo kažkur kitur
Man ir mano vaikui šis metodas tiko. Jau pusę metų savarankiškai užmiega.
Mano mažylei tuoj bus trys ir jai patinka pasiruošus miegui klausytis paskėlės , o taip pat užmigti padeda telebimbam ar keistuoliu teatro lėtos dainelės . pasiima savo lėlytę atsigula ant šonelio ir labai greit užmiega .