QUOTE(Mergiona @ 2011 02 20, 23:18)
As parasiau kuris: likti gyvam.
Rizika reali iki 2 metu, mirstamumo nuo SKMS pikas 2-4men. Sita beda turi rysi ir su paveldimumu, nes seimoje taip mirus vienam vaikui kitam tikimybe didesne. O tas "vaikams, kurie daznai imami ant ranku"- izeidimas ta baisia tragedija isgyvenusioms mamos. Jos nepakankamai ant ranku eme? Manau, jei "emimas ant ranku" nors nuo vienos ligos galetu vaika pagydyt- nei viena nuo ranku nepaleistumem. Ir prie ko cia kudikiu namai? Kudikiai nuo SKMS mirsta ir deja mirs
nebent kiekviena seima tures kviepavima kontroliojanti aparata.
Man irgi nesunku pasedet kartu. Ir? Kalba eina apie tos atvejus, kada vaikas nesugeba uzmigt pats, kada migdymas trunka virs valandos. Kada kencia abu- ir mama ir vaikas.
Papildyta:
Labai pritariu, iki sitos vietos
jei ivykdytos auksciau aprasytos salygos "migdimas ant ranku" tiesiog nereikalingas.
Likti gyvas vaikas gali tik būdamas su motina. Todėl jam ji ir yra tokia gyvybiškai svarbi pirmaisiais gyvenimo metais.
Būtent, kad vaikai, kurie daugiau laiko praleidžia su mama, ant mamos rankų, rečiau miršta. Lygiai kaip ir vaikai, kurių mamos nerūko. Lygiai kaip ir vaikai, kurie pirmaisiais mėn. migdomi ant nugaros. Kurie maitinami MP. Kurie čiulpia čiulptuką ir t.t. Įžeidinėjimu galit mokslininkus apkaltint. Aš nerašiau, kad tai garantas ir nekaltinau nieko, čia jau tamstos išvedžiojimai ir bandymai mane apkaltint, kad kažką bandau įžeist.
QUOTE(Milux @ 2011 02 21, 10:27)
visiskai su jumis nesutinku.
Oir jusu pasysakimai su izeidinejimais jums amziaus ir proto nepriduoda.Kam reikia menkint kitas mamas vien todel kad jusu nuomones skiriasi, juk tai normalu, juk nepamirskite kad vaiku yra visokiu, vaikas jau gimsta asmenybe.Del to tai visiskai logiska kad vieniem sis metodas net labai priimtinas kitiem ne.Taippat kaip viena mamyte ir minejo tai priklausoma nuo gyvenimo salygo, gerai kad jus galite supuoti kiekviena karta vaika iki 3 metu, bet va kaip minejopAirijoj dekretines 9 men.(seip 6men, ir 3 neapmokomi, tai mazai kas gali leist sau ta malonuma) ir ka tada daryt, kas ta mazyliuka panesios.Galvojat mamom neskauda sirdele, aiskus skauda.Beje tas migdymo metodas placiai ir sekmingai taikomas uzsienyje, o Lt kaip visada kas nauja tas nepriimtina.Zinau net kelis vaikus kurie uzmigdavo ant ranku, miegodavo su mama ir nakti visvien keldavosi kelis kartus ir taip iki 1.5 metu, pritaikius sita metoda, vaikas ne tik kad uzmigt ismoko pats bet ir naktis pradejo ramiai miegot be prabudimu, be blaskimuosi.Tai jus manot tokioj situacijoj yra blogai vaikui?
kai jis issimiega,ramiu miegeliu, ar geriau su mama kaip buvo, neisilsetos, neismiegotos naktys.
Na vaiko migdyma iki paauglystes vos, manau ir vienkartiniai atvejai, na nereikia griebtis krastutinumu, tiesiog manau kiekviena mamyte turi spresti kas ir kaip geriausia jos vaikui ir tik ji nuspres teisingai ir nei viena neturi teises smerkti ar niekint
Na o gryztant trumpai del auklejimo, nu jau cia jusu asmeninis poziuris ir sprendimas, kad auklejimas - tai dresura, seip sie zodziai skirtingu reiksmiu ir jai jus pati taip ismastet tai nereiskia kad visi taip ir daro.Beje reiskia i darzeli ir mokykla ir nevesite vaiku nes ten aukletojos ir ten aukleja vaikus
Tiesiog reik viska vadint savais vardais.As seip ir esu pries dresura nbutent vaiku, gaila i juos ziuret kai mam atrsiseda ir sako nu petriuk parodik kaip tu ta moki o kaip ana
ir mintis kyla idomu kam to labiau reikia
Jei jau manai, kad savo pasisakymais noriu įžeist - kreipkis į moderatores, man baną duos
O Airijoj po devynių mėn. į darbą išeinama visam? Ta prasme namo nebepareina niekas? Vaiko nebemato?....
Aišku, kad kiekviena pati sprendžia, kaip sugadint savo vaikams gyvenimą, turim tam konstitucinę teisę
Į darželį ir mokyklą eina. Nematau tame bėdos ar kažkokio prieštaravimo. Ten kita aplinka, ten ne aš, ten savos taisyklės. Vaikai puikiai susitvarko.
Na mat, dėl dresūros pasirodo beveik puikiai viena kitą supratom
Būna ir baisesnių atvejų...