QUOTE(Natuke @ 2011 02 20, 15:43)
1 Visų kitų žinduolių jaunikiai žino ko tikėtis iš aplinkos, o žmogaus kūdikis nežino
. Pabandykit ištraukti lapiukus iš urvo, kur jie turi tyliai laukti mamos... arba palikti mažą kumeliuką vieną tvarte, bet išvesti mamą... o vat žmogaus kūdikis pasirodo kvailesnis
2 O kodėl ne mažą kūdikėlį? Juk "kaip pripratinsi taip ir bus"
Papildyta:
O kodėl manot, kad vaiko šilumos ir artumo poreikis prieš miegą yra būtent "ožiukai"? Miegas, ypatingai nakties kažkaip skiriasi nuo sugebėjimo pavalgyti, pačiam apsirengti...
kažkodėl mano mažiukai būtent prieš miega labiau nori prisiglausti
o kai paauga kažkaip tie poreikiai keičiasi ir užtenka tiesiog pabūti šalia truputi, o poto palikti su naktine lempa - be jokių ašarų
1. zinokit as supratimo neturiu ka veiks istraukti is urvo lapiukai ar kumeliukas isvestas is tvarto.
Tik zinau kad dar labiau nesubrende ir nepasiruose gyvenimui uz zmogaus kudiki gimsta vos keli padarai zemeje, kenguras atsimenu, rodos dar pora rusiu yra.
2. nes kiekvienam amziui savo. Laikotarpis 6-10 men parinktas del atminties raidos ypatumu.
3. o kur as tai rasiau? Realiai as netikiu, kad vaikams buna oziuku, parasiau del trumpumo, bet apie oziukus (ar kokius kitus zveris) pries miega- nesakiau nieko. Jei vaikas verkia pries miega, sunku paguldyt- arba dar nenori miegot arba pervargo.
4. o kur beda prisiglaust pries miega? PRIES miega, reiskia PRIES miega, o ne miego metu. Prisiglaudzia, saunu. As irgi su saviskem paguliu. Ir jokiu lempu nereikia. Akys turi pailset normaliai, kam miegot prie sviesos?
5. o kaip miegas skiriasi nuo visu kitu dalyku?
QUOTE(ragnez @ 2011 02 20, 16:30)
trauma yra tada, kai tevai neskiria uzgaidu nuo poreikiu - vadinasi, ir nesugeba tu poreikiu patenkinti.
poreikis yra ramiai miegot. Kodel alkanam vaikui vietoj koses sokiu-pokiu nesurengt? O norinciam miego kazkodel ikyriai neduodama miegot.
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 20, 17:10)
Čia kuris poreikis tas šimtaprocentinis? Pavalgyt? Pakakot?...
As parasiau kuris: likti gyvam.
Šiuo metu kūdikių namuose taip pat mažiukai dažniau miršta dėl neaiškių dalykų, kas vadinama staigios kūdikių mirties sindromu. O va vaikams, kurie dažnai imami ant rankų, ypač retai tas sindromas pasireiškia. Vėl gi - kodėl? Beje, ta rizika iki metukų reali.
Rizika reali iki 2 metu, mirstamumo nuo SKMS pikas 2-4men. Sita beda turi rysi ir su paveldimumu, nes seimoje taip mirus vienam vaikui kitam tikimybe didesne. O tas "vaikams, kurie daznai imami ant ranku"- izeidimas ta baisia tragedija isgyvenusioms mamos. Jos nepakankamai ant ranku eme? Manau, jei "emimas ant ranku" nors nuo vienos ligos galetu vaika pagydyt- nei viena nuo ranku nepaleistumem. Ir prie ko cia kudikiu namai? Kudikiai nuo SKMS mirsta ir deja mirs
nebent kiekviena seima tures kviepavima kontroliojanti aparata.
Jei mano vaikui reikia manęs, kad ir mano keturmetei, man nesunku su ja pasėdėt kartu, anksčiau nešiodavau, linguodavau (nekratydavau, kaip kad čia bandoma sumenkinančiai tai pavadint, gal kokios nestabilios psichikos mamkos tuos savo vaikus ir krato, nežinau....).
Man irgi nesunku pasedet kartu. Ir? Kalba eina apie tos atvejus, kada vaikas nesugeba uzmigt pats, kada migdymas trunka virs valandos. Kada kencia abu- ir mama ir vaikas.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 02 20, 21:06)
o esme ta, kad migdymas ant ranku - tikrai ne vienintelis budas patenkinti vaiko poreiki. kai vaikas su mama per diena praleidzia pakankamai laiko, kai yra nesiojamas, ciuciuojamas, glostomas, kalbinamas ir zaidinamas tiek, kiek jam reikia, kai mama nesistengia per anksti pradeti "ugdyti vaiko savarankiskuma" -
Labai pritariu, iki sitos vietos
"migdymasis ant ranku" tikrai netaps "iprociu"...
jei ivykdytos auksciau aprasytos salygos "migdimas ant ranku" tiesiog nereikalingas.