[quote=Lašelis Liūdnas,2011 02 18, 10:25]
Aš vaikų neauklėju, jie ne šunys, kad juos dresiruot.
Papildyta:
neauklejat? prie ko cia sunys? tai jus neaiskinat ir nemokinat ka galima ko negalima? jus savo vaikams leidziat daryti tai ka nori? .
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 17, 20:09)
Auginu tris. Matyt dar tiek stogas nepavažiavo, kad imčiaus tokiu sadistišku metodu vadovautis...
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 18, 10:25)
Žmonės daug ko prisigalvoja. Mane tik stebina, kad nespėjęs gimt vaikas jau apdėliojamas įvairiomis metodikomis, bandoma visokiais būdais iš jo padaryti "patogų" ir niekam netrukdantį.
na tiksliau ir nepasakysi.
Man tik juokinga kai kažkas "pasėjo" metodiką (beje, toookio senumo, kad jau atgyvenų atgyvena) "lai mūsų vaikai žviegia" ir kažkas ją įsikandęs bando įskiepyt kitiems
Auginkit kas kaip norit (juk taip ir daro kiekviena)... pagal savo "iškrypimo" (čia tik metafora, neužsikabinkit) lygio metodikas visokias (jų milijonas), bet nereikia aiškint privalumų, jei kitokios nuomonės mamos jų čia net su žiburiu nemato
Aš nieko prieš, jei vaikas mielai užmiega vienas, bet jei verkia, tikrai nesiruošiu apkursti ir laukti nustatytą laiką, su ta mintimi, jog metodas taip sako... absurdas
[quote=XVXVX,2011 02 18, 12:25]
Papildyta:
neauklejat? prie ko cia sunys? tai jus neaiskinat ir nemokinat ka galima ko negalima? jus savo vaikams leidziat daryti tai ka nori? .
[/quote]
Ne, neauklėju. Jie pas mane protingi ir gan greit susigaudo kas gerai, o kas nelabai. Jei mažiau saviškius auklėjimu dusintumėt, tą patį pastebėtumėt.
O šuniukus tai taip, reikia auklėt, nes jie gi berazumiai...
Papildyta:
[/quote]
Ne, neauklėju. Jie pas mane protingi ir gan greit susigaudo kas gerai, o kas nelabai. Jei mažiau saviškius auklėjimu dusintumėt, tą patį pastebėtumėt.
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 18, 14:47)
Ir kodel gi as neturiu tokiu vaiku, kurie nuo gimimo viska patys supranta, nereikia mokinti, nereikia paaiskinti, tiesiog yra visapusiskai subrende Sekmes mamyte auginant savo vaikucius, ir sekmes man "dusinant" savuosius auklejimu
QUOTE(eda9 @ 2011 02 17, 20:45)
O dantuku valymas po pienuko?
Dar nesigauna mum dantuku issivalyti,visa pasta nuryja
QUOTE(XVXVX @ 2011 02 18, 18:00)
Ir kodel gi as neturiu tokiu vaiku, kurie nuo gimimo viska patys supranta, nereikia mokinti, nereikia paaiskinti, tiesiog yra visapusiskai subrende Sekmes mamyte auginant savo vaikucius, ir sekmes man "dusinant" savuosius auklejimu
Kur aš rašiau, kad mano vaikai nuo gimimo subrendę?...
QUOTE(Samarija @ 2011 02 18, 19:13)
Dar nesigauna mum dantuku issivalyti,visa pasta nuryja
tai yra pastos kategorijos 0-2 arba 0-4. Jos ypatingos to, kad burnos skalaut nereikia ir skirti vaikams kurie to padaryt nemoka. (paprastai apie antraji gimtadieni ismokstama skalaut).
As nesuprantu koks rysys normalaus migdymo (kuris netrunka valandom) su ziaurumu. Vaikas rekia? Nezinau, maniskes nerekia. Jei vaikas tikrai zino, kad miego laikas, kad mama jokiu sokiu-pokiu nerengs tai ir rekimo nebuna. Na, bet, tarkim rekia. Ir? Migdom "be ziaurumo": pasupam, padainuojam, pradeda snaust- paguldom- prabunda, rekia- paimam, pasupam, duodam papa, bandom guldyt- vel prabunda rekia... Na ar tai ne ziaurumas? Vaika toks pat zmogus kaip ir kiti. Mes vaikus mokam valgyt savarankiskai, rengtis ir viso kito. Reikia ismokint ir uzmigt. Jei tai darai nuo pirmu dienu sistemingai (klikint naujagimi tikiuosi niekam neateina i galva, bet sistemingai ivedinet ritualus) jokio klikinimo ir veliau neprireiks. O vat neismokint vaika uzmigt- ziauruma.
Papildyta:
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 18, 20:33)
Kur aš rašiau, kad mano vaikai nuo gimimo subrendę?...
tai jei nesubrende o jus neaklejat tai kaip jie "issiaukleja"?
Vienintelis budas vaika lengvai uzmigdyti, JI STEBETI, matyti kada jis pavarges, ir kaip jauciasi, ir kasdien kiek tai imanoma isvesti i lauka maziausiai pusvalandi !!! Netingekit, nes tam ir gimdete vaika kad su juo buti ir laika skirti jam !
Tokia mano auginimo patirtis - ir mes nezinom ka reiskia migdymas, verkimai pries miega ir tt.
Paguldau i lovyte (nuo 8 men atskirame kambaryje su naktine lempa) atsisveikinam ir netrukus uzmiega. ))
Tokia mano auginimo patirtis - ir mes nezinom ka reiskia migdymas, verkimai pries miega ir tt.
Paguldau i lovyte (nuo 8 men atskirame kambaryje su naktine lempa) atsisveikinam ir netrukus uzmiega. ))
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 18, 22:03)
tai yra pastos kategorijos 0-2 arba 0-4. Jos ypatingos to, kad burnos skalaut nereikia ir skirti vaikams kurie to padaryt nemoka. (paprastai apie antraji gimtadieni ismokstama skalaut).
Turim mes tos pastos,kur nuo 1 metu skirta.Bet man vistiek ji nepatinka,atrodo,koks ten dantu valymas,jei vaikas visa ta bruda nuryja..
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 18, 14:47)
man ior idomu kaip tie vaikai gimsta jau tokie protingi ir patys issiaukleja o tai pas kitu durni vaikai?
Auklet ir mokinti vaika reikia nuo pat pirmos dienos, supazindinti su aplinka, pasakoti kas kur ir kaip, paaiskinti kas yra gerai kas negerai, nu jusu vaikai tikri supermenai jai jau gime ir viska zinojo ir mokejo
O su suniu nera ka lygint, kaip jus isvis galit vaikus su suniu lygint auklejimas yra vaiko , zmogaus,o sunis butrent kad DRESIRUOJA o ne aukleja
O del to migdymo budo, nieko jis nenusenes , jai nezinojot tai jis taikoma praktiskai visur ir profesionalai ir psihologai uz si metoda ir nieko ziauraus jame nera, ar jum ne ziauru kai mama vaika tempia rekianti is parduotuves, cia visiskai tas pats, tas rekimas tai kaprizas ir tiek, beje vaikas jau po keliu kartu supranta kad taip turi buti ir oziais nieko nepasieks.Sutinku su ta nuomone kad vaika reikia labai stebeti ir guldyti miego kada jam tai butina, ne per anksti ir ne per velai, tada vaikas graziai uzmigs ir be jokiu verkimu.
Na ir aiskus kaip visokie kitokie metodai yra isimciu ir ne visiem tinkami, manau tas migdymo metodas netinka jautrios psihikos vaikam.
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 18, 23:03)
As nesuprantu koks rysys normalaus migdymo (kuris netrunka valandom) su ziaurumu. Vaikas rekia? Nezinau, maniskes nerekia. Jei vaikas tikrai zino, kad miego laikas, kad mama jokiu sokiu-pokiu nerengs tai ir rekimo nebuna. Na, bet, tarkim rekia. Ir? Migdom "be ziaurumo": pasupam, padainuojam, pradeda snaust- paguldom- prabunda, rekia- paimam, pasupam, duodam papa, bandom guldyt- vel prabunda rekia... Na ar tai ne ziaurumas? Vaika toks pat zmogus kaip ir kiti. Mes vaikus mokam valgyt savarankiskai, rengtis ir viso kito. Reikia ismokint ir uzmigt. Jei tai darai nuo pirmu dienu sistemingai (klikint naujagimi tikiuosi niekam neateina i galva, bet sistemingai ivedinet ritualus) jokio klikinimo ir veliau neprireiks. O vat neismokint vaika uzmigt- ziauruma.
Papildyta:
Papildyta:
Aš vaikų nemigdau. Yra normalus dienos režimas, kuris savaime susidėliojęs, ir jokio vargo nėra tiems vaikams užmigt. Tik kad aš nesistengiu žūtbūtinai vaiką toliau nuo savęs paguldyt, vieną. Iki pensijos vis tiek greta mano šono neparps. Ir iškeliauja tie vaikai į savo lovas ir net į kitus kambarius be jokių metodikų, kai ateina tam laikas. Užtat jokių baimių, klyksmų, naktinių košmarų nėra.
Papildyta:
QUOTE(Milux @ 2011 02 19, 11:45)
man ior idomu kaip tie vaikai gimsta jau tokie protingi ir patys issiaukleja o tai pas kitu durni vaikai?
Auklet ir mokinti vaika reikia nuo pat pirmos dienos, supazindinti su aplinka, pasakoti kas kur ir kaip, paaiskinti kas yra gerai kas negerai, nu jusu vaikai tikri supermenai jai jau gime ir viska zinojo ir mokejo
O su suniu nera ka lygint, kaip jus isvis galit vaikus su suniu lygint auklejimas yra vaiko , zmogaus,o sunis butrent kad DRESIRUOJA o ne aukleja
O del to migdymo budo, nieko jis nenusenes , jai nezinojot tai jis taikoma praktiskai visur ir profesionalai ir psihologai uz si metoda ir nieko ziauraus jame nera, ar jum ne ziauru kai mama vaika tempia rekianti is parduotuves, cia visiskai tas pats, tas rekimas tai kaprizas ir tiek, beje vaikas jau po keliu kartu supranta kad taip turi buti ir oziais nieko nepasieks.Sutinku su ta nuomone kad vaika reikia labai stebeti ir guldyti miego kada jam tai butina, ne per anksti ir ne per velai, tada vaikas graziai uzmigs ir be jokiu verkimu.
Na ir aiskus kaip visokie kitokie metodai yra isimciu ir ne visiem tinkami, manau tas migdymo metodas netinka jautrios psihikos vaikam.
tai kad jie nesiauklėja. Ir būtent - mokinasi. O aš juo mokinu. Neauklėju. Man auklėjimas lygu dresūra.
Neišsigalvok to, ko nerašiau Niekur nerašiau, kad mano vaikai gimė viską mokėdami, taip kad nereik čia nesąmonių pezėt
Ne aš vaikus su šunimis lyginu, o jūs ir dar praktiškai, nes auklėjat.
Keista turbūt, bet dar nei su vienu vaiku neteko patirti, kas yra tas rėkiančio vaiko išvedimas iš parduotuvės... Čia turbūt toms auklėjančioms taip būna?
Nežinau ar tas metodas nusenęs, man jis sadistiškas ir tiek, kaip ir dauguma kitų.
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 02 19, 18:42)
Aš vaikų nemigdau. Yra normalus dienos režimas, kuris savaime susidėliojęs, ir jokio vargo nėra tiems vaikams užmigt. Tik kad aš nesistengiu žūtbūtinai vaiką toliau nuo savęs paguldyt, vieną. Iki pensijos vis tiek greta mano šono neparps. Ir iškeliauja tie vaikai į savo lovas ir net į kitus kambarius be jokių metodikų, kai ateina tam laikas. Užtat jokių baimių, klyksmų, naktinių košmarų nėra.
Pas maniskes irgi jokiu baimiu ir klyksmu, nors nuo 5 men atskiruose kambariuose. Ir be jokiu metodiku, tik nuoseklumu ir normaliu dienos rezimu. Vyresnei kvieciausi "dede Ferberi". Jo "apsilankymas" uztruko... net 12 minuciu, is kuriu buvo 2min verksmo, ir dar 10- zirzenimo. O ir ta Ferberi "kviestis" gali labai ivairiai, pagal savo vaika. As net is kambario isejus nebuvau, visa strategija su vaiko gydytoja aptariau. Tai 2min asaru tikrai labai maza kaina uz ramu nakties miega kasnakt (VAIKO ramu miega).