Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(maidala @ 2010 10 27, 00:04)
Na as pabandziau kazkada si metoda kai dukrytei buvo apie puse metuku. Na tiksliau pagal save - neisejau is kambario, tiesiog bandziau uzmigdyt nesupdama. Tris dienas istempiau, kadangi trecia diena asaru buvo dar daugiau nei pirma, meciau si metoda salin. Man gera kai vaikas uzmiega sypsodamasis wub.gif

as turejau kantrybes ilgiau - koki menesi gal. bet kad progreso jokio - nuolatiniai rikdymai pries nakti... tai ir as nusprendziau, kad geriau jau man vaikas patenkintas ant ranku uzmigs tongue.gif
Atsakyti
Mums sis metodas padejo, nuo 7men miegam savo kambaryje.Pradzioje nebuvo jokio verkimo dabar kai mums 13men kartais paverkia dvi minutes arba uzmiega zaisdamas atsisedes.Tada atsargiai paguldau ir apklostau. Vakare mazius pats ima uz rankos ir veda prie lovytes arba bega i savo kambari pamates tevelio rankose pieno buteliuka. Savo sunelio stengiausi nemigdyti ant ranku ir aplamai kuo maziau nesioti, ir nemanau, kad mazai myliu savo vaikeli, tiesiog dabar kai jis sveria daugiau negu 10kg nepajegciau to daryti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrixas @ 2010 12 27, 23:49)
ir aplamai kuo maziau nesioti...  , tiesiog dabar kai jis sveria daugiau negu 10kg nepajegciau to daryti. schmoll.gif

skamba ziaurokai. nesioti reikia. del nesiojimo - as pati sveriu 45kg, o maze daugiau nei 10kg, bet nesioju ir nesiosiu, ka cia reiskia nepajengciau? nebent nestumas g.gif

kritikuot nemegstu, bet nesusilaikiau. specialiai stengtis kuo maziau nesiot tiesiog neismanymas. mylet tai myli aisku, kas suabejos, bet visi skirtingai ja rodo. as rodau nesiodama, myluodama, glostydama kaip dar galima nezinau...
Atsakyti
QUOTE(giedrixas @ 2010 12 27, 23:49)
Mums sis metodas padejo, nuo 7men miegam savo kambaryje.Pradzioje nebuvo jokio verkimo dabar kai mums 13men kartais paverkia dvi minutes arba uzmiega zaisdamas atsisedes.Tada atsargiai paguldau ir apklostau. Vakare mazius pats ima uz rankos ir veda prie lovytes arba bega i savo kambari pamates tevelio rankose pieno buteliuka. Savo sunelio stengiausi nemigdyti ant ranku ir aplamai kuo maziau nesioti, ir nemanau, kad mazai myliu savo vaikeli, tiesiog dabar kai jis sveria daugiau negu 10kg nepajegciau to daryti. schmoll.gif

Ir man skamba ziaurokai, kai mama raso, kad stengiasi vaiko nenesioti. Mano vyriokas sveria virs 10 kg, uzmigdau as ji ant ranku, man malonu, kai jis isgeres pieno prie manes svelniai prisiglaudzia ir po truputi migdosi... tokia busena super maloni. Ir taip as ji panesioju, bet zinoma ne tiek daug jau, kaip anksciau, nes laukiuosi.. bet as nemanau, kad tai gali buti priezastis vaiko nepaimti ant ranku, apkabinti, panesti...
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 12 28, 11:41)
Ir man skamba ziaurokai, kai mama raso, kad stengiasi vaiko nenesioti. Mano vyriokas sveria virs 10 kg, uzmigdau as ji ant ranku,  man malonu, kai jis isgeres pieno prie manes svelniai prisiglaudzia ir po truputi migdosi... tokia busena super maloni. Ir taip as ji panesioju, bet zinoma ne tiek daug jau, kaip anksciau, nes laukiuosi..  bet as nemanau, kad tai gali buti priezastis vaiko nepaimti ant ranku, apkabinti, panesti...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as nelabai suprantu, kodel isvis reikia stengtis vaiko nenesioti? Kodel??? nes bobutes sake, kad pripras? O kodel nepaskaityt, ka sako psixologai apie nesiojimo reiksme?-apie jaukuma, sauguma, artumo jausma ir tt... ? maniske va metuku sulaukusi pati ateina, istiesia rankytes ir prasosi paimama ir as niekada jai neatsakysiu sito malonumo, nes jei praso, vadinasi jai reikia to gero jausmo, kai buna pas mama ant ranku.

Del sio migdymo budo taipogi pritariu tada, kai kitais budais neiseina. as norejau pabandyti, bet atsisakiau, man gaila, kai ji pradeda verkt verysad.gif bet vaikiukai skirtingi, man smagu, kad kazkam sis budas tiko, kiekvienas atranda savo, na o mes migdomes ant ranku smile.gif
Atsakyti
Neišlaikytų mano nervai šio metodo. Jeigu vaikas pavargęs per dieną, išveikęs savo energiją - labai greitai "nulūžta" nespėjęs nei išklausyti pasakos, nei lopšinės. Jeigu nepakankamai pavargęs - dar pabūdrauja, tenka ir panešioti, ir parėkia, kai pavargstam nešioti smile.gif Bet abejoju ar verta vaiką rikdyti ir iki isterijos privesti. Pavyzdžiui, mūsų probobutė kaip tik pataria nemigdyti įsiverkusio vaiko o dar kurį laiką neleisti miegoti, kad visai nusiramintų, pažaistų ar kažką paveiktų. Juk jeigu pavargsta nuo rėkimo, tai kokios kokybės bus miegas?
Atsakyti
Dickiui sitas budas labai padejo, nes jis kitaip nesimygdydavo nei ant ranku nei glostymai nei supimai nepadejo, taigi kaip kitos sako teko griebtis vos ne krastutinumu. Taciau pasiteisino, veliau neturejom problemu, palikdavom viena su pieno buteliuku, jis gerdavo arba uzmigdavo gerdamas arba jeigu ne, tai kuisdavosi lovytej kuisdavosi kol nuluzdavo.
Maziui kazkaip daugiau yra tinkamu migdymo budu, labai gerai migdosi kai glostai galvyte ar nugara, supimo ant ranku jis nepripazysta ir aciu dievui. Nesu pries vaiku nesiojima, taciau migdymas ant ranku metuku mazyliui man nepriimtinas. Leliuka gali taip migdyti, bet su laiku vaikas auga ir to manau reikia atsisakyti, kitaip paskui iki 3 metu galesi ant ranku migdyti. O panesioti as ji paneisoju ir dienom, ismiegojusy susisuku i kaldryte ir nesioju, jis pasideda man galvyte ant peties wub.gif Visada paimu ant ranku kai praso, pasimyluojam, atsibuciuojam ir einam toliau kiekv ienas savo reikalu tvarkyti thumbup.gif O uzmiegam kitais budais, daznai net uzmiega tiesiog gerdamas pienuka, arba buna vakaru kai net atsigeres neverkia lovytej vienas, kalbasi pats su savim, guguoja, ir galiausiai uzmiega. Jeigu nesuveikia niekas, akivazidziai nenori miego, pridedu i lovyte zaislu, labai megstam grojancius ir svieciancius, tada irgi ilgai zaidzia, buna ir susnusta nuluzta, o buna kad po kurio laiko paguldau paglostau nugaryte ir uzmiega. Taigi neturim vieno uzmigimo budo, vienas tinka vienam vakarui, kitas kitam mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi stengiausi vaiko nenesioti, nesiojau minimaliai is pirmo auksto y antra ir atvirksciai. pasidziaugt galima visaip kol buvo dar kudikelis pasiguldydau salia saves ant lovos ir pasidziaugdavau, o dabar jis pribega prie manes as atsitupiu ir jis mane apkabina, arba kai pamato kad as atsitupus iskart bega apkabint, arba pasisodinu ant keliu laduciu kokiu paplot uztat jis pas mane ne rankinukas ir labai savarankiskas vaikas.
apie migdyma iki 8men supau labai letai ir svelniai. nuo 8 menesiu paguldydavau y lovyte guledamas isgerdavo piena ir iseidavau is kambario jokiu verksmu nebuvo net pirma karta, nakti nesikelia nuo 2 menesiu valgyt, nuo metuku gyvena savo kambaryje, paguldytas y lovyte niekada neverkia ir ramiai ismiega 12 valandu. ps niekada nera miegojes mano lovoj, net pietu miego. 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimike @ 2009 05 29, 17:12)
as migdau ant ranku, ateis laikas ir pats ismoks, as uz tai, kad vaikysteje vaikas kuo daugiau butu salia mylinciu ir mylimu tevu,o ne kaip kokioj stovykloj mustruojamas. jokia beda man, kad jis miega mano lovoje, kai uzsimanau - nueinu pas vyra ant sopkikes ir man tai nemaiso. Ateis laikas kai pasakys - mama, as noriu miegoti savo loveleje.

Jau geri metai kaip nepriprasau, kad pas mane miegoti lovoje kai liudna buna smile.gif Va ir sakiau gi - ateis laikas ir miegos pats vienas
Atsakyti
kol vyresnėlė užaugo, buvo keletas etapų - gulėjo su mumis, vėliau pati norėjo gulėti lovelėje atskirai, dar kartais sugrįždavo pas mane, bet vis rečiau... Tiesiog klausykim ką sako vaikai, juk jie taip greit auga ir savarankiškėja (vėliau taip sunku prisikviesti)
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 12 28, 11:50)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif as nelabai suprantu, kodel isvis reikia stengtis vaiko nenesioti? Kodel??? nes bobutes sake, kad pripras? O kodel nepaskaityt, ka sako psixologai apie nesiojimo reiksme?-apie jaukuma, sauguma, artumo jausma ir tt... ? maniske va metuku sulaukusi pati ateina, istiesia rankytes ir prasosi paimama ir as niekada jai neatsakysiu sito malonumo, nes jei praso, vadinasi jai reikia to gero jausmo, kai buna pas mama ant ranku.

nenesiot reikia stengtis:

1) jei sveikata neleidzia. Vaiko svoris auga, jei panesi kudiki tai 1,5 metu vaika (plius zaislai i lauka paimti, plius pirkiniai gal kokie) jau nepanesi. O vaikui nepaaiskinsi kad mamai sunku.

2) jei planuoji kita vaika greitu metu. Neaisku koks bus nestumas, ar galesi su pilvu kilnoti koki 10-15kg sverianti dicki, kuris dar ir koja i pilva spirt gali, nes jo kojos pilvo auktyje is bus

3) jei, kaip as, nematai tikslo tai daryt. Galima pasedet, pagulet, pasivoliot kartu, kam tampyt is kampo i kampa del kazkokio mistinio kontakto?

4) jei, kaip as, manai kad tai gali buti pavojinga. Vaikas pripranta, ir galiausiai vis dazniau buna situacija: arba pasodini/ paguldai kazkur klykianti arba pvz. keptuveje maisai laikydama vaika kitoje rankoje. Tai yra tiesiogiai pavojinga vaiko sveikatai.

Del Ferberio: priklauso nuo aplinkybiu ir nuo vaiko. Yra daug metodo atmainu. As uz normalu uzmigdyma (prasme vonia- pasaka- paguldai- pora min pasedi- palieki- miega), o ne uz 1,5val ir daugiau visokieriopo kratymo ant ranku. As turiu kaip naudingiau ta laika praleist (su kitu vaiku uzsiimt). Jei vaikas vienas ir be vaiko kratymo ant ranku veiklos nera- valio, kodel gi ne tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 17 vasario 2011 - 11:39
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 17, 12:38)
As turiu kaip naudingiau ta laika praleist (su kitu vaiku uzsiimt). Jei vaikas vienas ir be vaiko kratymo ant ranku veiklos nera- valio, kodel gi ne tada.

lotuliukas.gif o kas neturi??? biggrin.gif bet aš asmeniškai už vaiko RAMYBĘ ir SAUGUMĄ jo širdelėje, o kas tuo pasirūpins, jei ne mama?.. ir mano suvokimu, tiek visi "metodai" iš antikos laikų, ne mano vaikui... kažkoks abejingumas, vaikas rėkia, o tėvams "dalampački" nes dar nepraėjo reikiamas minučių skaičius biggrin.gif ... tox metodas kokiuose vaikų namuose thumbup.gif nes ten, deja, nėra kam kiekvienu pasirūpinti ir užauga be meilės jausmo ir šilumos, be saugumo ir artumo verysad.gif
Atsakyti