Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(Sazha @ 2010 10 20, 10:25)
taikėm šį metodą patys to nežinodami.

dukrai 1,5, sūnui - 2,5 metų. nupirkom lovas, išgrūdom į kitą kambarį. drastiškai nereagavo. pirmą naktį kėliausi gal 6 kartus, paskui vis mažiau. dabar prieš miegą pasaką paskaitau.

vaikai auklėjami, jie turi žinoti, kad yra tam tikra tvarka. o jei dukra naktį atsikelia ir eina pas mamą (buvo vienas atvejis), jaučiu pusė mamų bendrautų su ja apie jų psichoemocinę savitaują. aš guldau į lovą, pasakau "miegot", o apie psichoemocinę savijautą su mylima dukra bendrauju tada, kai galiu ir noriu - ryte ar dieną..

dry.gif jo, tikrai galėjai atsijungt iš mano acc prieš rašydamas tokio pobūdžio mintis dry.gif
O aš esu prieraišios tėvystės šalininkė. Ir žinai... jei esi vaikams tik kai gali ir nori.... tai tokia ta meilė.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, bandydama suprasti ar esu morališkai pasiruošusi drąstiškiems veiksmams.

Mano mažoji (jai 4 mėn.) miega tik ant rankų. Pirmą menesį supau 24 valandas. Buvo pasiteisinimas - pilvo diegliai verysad.gif
Dabar jokių skausmų nelikę, bet migdymai mane jau varo iš proto. Supi supi, linguoji linguoji ... žiūrėk po pusvalandžio bandymo užmigo ... tik padedi į lovytę .... šast akys praviros ir vėl viskas iš naujo ...
Taip dieną ir prasikuiti ...
Naktinis migdymas užtrunka ilgiau. Supu gal valandą ir į lovytę išeina paguldyti tik iš 3 karto. Valgom mišinį ir dieną ir naktį kas 3,5 valandos.
Mano dienos ritmas - supimas + maitinimas.
Jeigu kas pasakytų, kad mažajai trūksta meilės ir mano šilumos ... labai paprieštarausiu ...
Didžioji šiuo atveju yra nuskriausta tiek, kad net gaila ... Ji vis laukia kada sesutė paaugs, jog mama galėtų nors trumpam su ja pabendrauti. Nes dabar mama niko negali, nes mažoji visą laiką kabo ant rankų.

Man šis metodas reikalingas, kad pagaliau pati pamiegočiau ir gal nors šiek tiek dėmesio skirčiau vyresnėlei.
Atsakyti
QUOTE(Sanrita @ 2010 10 26, 10:03)
Perskaičiau visą temą, bandydama suprasti ar esu morališkai pasiruošusi drąstiškiems veiksmams.

Mano mažoji (jai 4 mėn.) miega tik ant rankų. Pirmą menesį supau 24 valandas. Buvo pasiteisinimas - pilvo diegliai  verysad.gif
Dabar jokių skausmų nelikę, bet migdymai mane jau varo iš proto. Supi supi, linguoji linguoji  ... žiūrėk po pusvalandžio bandymo užmigo ... tik padedi į lovytę .... šast akys praviros ir vėl viskas iš naujo ...
Taip dieną ir prasikuiti ...

Uzmigdykit, idekit i vezima ir pasupkit vezime. Ilgiau miega 4u.gif Nes mano lygiai taip pat - lovytej akys placios, o vezime ir po kelias valandas ismiega ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mejja @ 2010 08 07, 00:43)
Sitaip drastiskai,kaip buvo aprasyta niekad net nemaniau migdyti.. Vaikas mazas buna neilgai.. Negi sunku pries miegeli pasaka pasekti,paniuniuoti...Salia pasedeti truputi. po 10metu to nebereiks,pats vaikas vys lauk is kambario...

As pritariu mamytei. Nzn kaip mums seksis, mat mes dar valgom MP, bet tikiuosi, rasim bendra kalba... ax.gif
Atsakyti
Na as pabandziau kazkada si metoda kai dukrytei buvo apie puse metuku. Na tiksliau pagal save - neisejau is kambario, tiesiog bandziau uzmigdyt nesupdama. Tris dienas istempiau, kadangi trecia diena asaru buvo dar daugiau nei pirma, meciau si metoda salin. Man gera kai vaikas uzmiega sypsodamasis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sigeika @ 2009 12 12, 02:07)
Atsiprasau uz nuomone. Nenoriu nieko izeisti, manau, kas reikia myleti vaika ir tuo viskas pasakyta. Man cia minimi metodai tai metodai, kurie naudingi patiems tevams. Pagrindine metodo mintis kaip ismustruoti vaika, kad jis augtu kuo maziau trukdydamas tevams.  Man tai ir baisu ir nesuvokiama, kaip galima rikdyt vaika ir dar dengtis kazkokiu metodu, kuriam beveik  100 metu:) Pats baisiausias pasakymas, nedaryk to ar ano, nes pripras.

Pagarba AusraR! Tiek atsiduoti gali ne kiekviena mama 4u.gif

Pritariu,kad tokie metodai yra naudingi,tik tevam.
Na o mes iki siol miegam kartu,nes man mano dukryte yra dar permaza,neisivaizduoju,kaip mamos,katik,gimusi vaikeli,gali guldyt miegot atskirai,kitam kambary g.gif
Atsakyti
QUOTE(luli @ 2010 10 30, 19:41)
Pritariu,kad tokie metodai yra naudingi,tik tevam.
Na o mes iki siol miegam kartu,nes man mano dukryte yra dar permaza,neisivaizduoju,kaip mamos,katik,gimusi vaikeli,gali guldyt miegot atskirai,kitam kambary g.gif

ne tik tevam. leiskit paklausti tada - kas pasupuos ant ranku jusu vaika darzelyje, kai jis ten eis popietinio miegucio? jei priprates uzmigt tik ant ranku, tai zinau keleta vaikiuku, kuriems jau 3m. ir vis dar ant tevu ranku supinasi. cia metodas, kai reikia, tai ir taikomas. kai nera iseities. vaikas turetu priprast uzmigt savarankiskai, del to net psixologai nesigincija.

as cia neginu tu, kurios migdo atskirai kitame kambary ir tt. jums nesuvokiama vieni dalykai, o kitiems kiti. visi mes skirtingi ir musu poreikiai skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tikaram: 30 spalio 2010 - 19:32
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 30, 20:31)
<...> vaikas turetu priprast uzmigt savarankiskai, del to net psixologai nesigincija.

as cia neginu tu, kurios migdo atskirai kitame kambary ir tt. jums nesuvokiama vieni dalykai, o kitiems kiti. visi mes skirtingi ir musu poreikiai skiriasi.

na nesu as kategoriska, bet jei taip ziurint is psichologu puses - vieni sako, kad vaikas turi uzmigt savarankiskai. O esu skaiciusi, kad rekomenduojama kuo daugiau vaika glausti prie saves, glostyti, nes esant kontaktui vaikas jauciasi saugus. Ir saugumo jausmas vaikui yra labai svarbus. Tai va sios dvi teorijos man kazkaip nesiderina. Manau kiekvieni tevai atsirenka tai kas jiems priimtina 4u.gif
Atsakyti
Kadangi mums labai aktualus šis klausimas, tai skaičiau begales literatūros ...
Vaikui supimas būtinas iki 4 mėnesio, paskui tai tik įpročio reikalas.
Supraskit mane teisingai, kai tikrai matau, kad manoji mane tik šokdina - jai nieko neskauda, sausa ir nori miego ... kabo ant rankų visą laiką, o tu ir nusiprausti nori ir galų gale pavalgyti ... dar yra vyresnioji, kuri 4 mėnesius kantriai laukia, kada mažė užaugs, kad galėtų išgirsti pasakėlę prieš miegą ....
Mažė nuo 19 val visiškai okupavusi mano rankas - pabandyk padėti, klyks taip, kad stogas ims kilnotis ... mane ji paleidžia tik gerai įmigus apie 23 val.
Todėl ir ieškau įvairių galimybių, kaip išsisukti, kad nors šiek tiek palengvėtų ...

Beja vakar, netyčia be verksmų ir isterikų - pirmą kartą tylutėliai užmigo mašinoje. Gal tai sutapimas, bet dar niekada taip tyliai nesu grįžus namo thumbup.gif
Papildyta:
Beja, banžiau guldyti ir į savo lovą ir glostyti galvą ir lopšines dainuoti ... ko tik neišbanžiau ... Mosikuoja savo rankom, čiupinėja galvą, akis trina, pirštą čiulpia, soskę spjauna, kojas kilnoja, vartaliojasi nuo šono ant šono ... užmerktom akim ... tik paimi į rankas, viskas kaip mat baigiasi. Taip ir suki ratus po butą.
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 30, 21:31)
ne tik tevam. leiskit paklausti tada - kas pasupuos ant ranku jusu vaika darzelyje, kai jis ten eis popietinio miegucio? jei priprates uzmigt tik ant ranku, tai zinau keleta vaikiuku, kuriems jau 3m. ir vis dar ant tevu ranku supinasi. cia metodas, kai reikia, tai ir taikomas. kai nera iseities. vaikas turetu priprast uzmigt savarankiskai, del to net psixologai nesigincija.

Visos mes mamos norim savo vaikams kuo geriausio 4u.gif Vaikai greitai uzauga,ir visos bemieges naktys,tikrai uzsimirsta,todel ir noriu but kuo ilgiau salia savo dukrytes,noriu,kad ji visada jaustu mano siluma,meile,todel ir nenoriu virkdyt vaiko,kol jis pripras miegot atskirai,vien tik delto,kad as pati galeciau issimiegot.
O del savarankiskumo,nelabai suprantu,kaip vieno menesio vaikuti,tevai guldydami atskirai,kitam kambary nori pripratint prie savarankiskumo g.gif ar ne per anksti g.gif .
Atsakyti
Manau kiekviena situacija yra individuoli, kartais reikia daryti ko nenori ir ne tik savo gerovei, bet ir vaiko. Tevai turi tureti laiko sau, miegoti savo lovose, o vaikuciai savo. Na jeigu dar valgo MP tai jau cia niekas nesigincys, kad geriau, kad kudikis miegos prie mamos.
Bet jeigu 3 m vaikai dar miega su teveliais tai jau tik paciu teveliu apsileidimas ir silpnybe...
Atsakyti
Negaliu patikėti, mano mažoji PATI užmigo lovytėje thumbup.gif thumbup.gif

Po savaitės įvairiausių bandymų ir griežto rėžimo ir tvarkos laikymosi - suveikė thumbup.gif tikiuosi kad nebuvo reklaminis triukas verysad.gif
Be ašarų ir isterijos, supimų ir kratymų, ramiai tylutėliai užmigo, kol po maudynių vonią tvarkiau ...
Atsakyti