Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

Sis metodas galbut pernelyg drastiskas... Studijuoju psichologija,man aplamai Ferberio metodika yra labai savotiska... Labiau pritarciau Adlerio metodams.. Bet ir vel gi,aklai vienais metodais pasikliauti nera visai gerai ir teisinga.
Mes iki 2 metuku miegojom visi kartu vienoj lovoj smile.gif iki 1m.maitinau pati,taigi nei minties nebuvo iskraustyti i atskira lova.
O stai nuo 2metuku nusprendem,kad jau laikas. Ir tikrai pradzioj nenorejo dukrele,bet isivedeme tarsi rituala toki: nusiprausiame,pasiguldome pliusine avyte i lovele,atsigula dukryte ir pati. As paseku tradiciskai pasaka apie vistyte ir gaideli. Padainuoju lopsine... Dukryte nurimsta,jau kai matau,kad nusisuko ant sono,pabuciuoju ir iseinu. Durys lieka praviros,kambaryje dega staline lempa.. Jokio streso nei vaikui,nei teveliams,jokio rikdymo.. Ir rezultatu pasiekeme greitai. Dabar pati su mielu noru lipa i savo lovyte. Nebenori musu lovoj miegoti net pati... smile.gif
Sitaip drastiskai,kaip buvo aprasyta niekad net nemaniau migdyti.. Vaikas mazas buna neilgai.. Negi sunku pries miegeli pasaka pasekti,paniuniuoti...Salia pasedeti truputi. po 10metu to nebereiks,pats vaikas vys lauk is kambario...
Atsakyti
g.gif o vaikyti, mergaite sugalvojo uzmigti tik 12ta nakties, o sesta ant koju ir jokiu lovu.... Bandysiu pietums anksciau uzmigdyti, gal pailsesim abi... sad.gif dabar abi piktos ir irzlios, ziuresim, gal kaip nors
Atsakyti
QUOTE(pretty.black.kitty @ 2010 08 07, 09:13)
g.gif  o vaikyti, mergaite sugalvojo uzmigti tik 12ta nakties, o sesta ant koju ir jokiu lovu.... Bandysiu pietums anksciau uzmigdyti, gal pailsesim abi... sad.gif dabar abi piktos ir irzlios, ziuresim, gal kaip nors

Visai normalu. Tėvelių nėra namie, tetą galima šiek tiek ir pašokdinti lotuliukas.gif Labai panašiai būną kai mes saviškę paliekam su seneliais. Kai aš migdau nebūna jokių problemų - mergytė į lovyle, paglostau, palinkiu saldžių sapnų ir išeinu iš kambario, o kai močiutė bando taip pat migdyt prasideda "linksmybės" ir tenka kartu būt. Vaikai labai puikiai žino ką iš kurio suaugusio galima gaut ir visada tuo naudojasi. Sėkmės 4u.gif
O į temą - laukti už durų kol vaikas nuo verkmo pavargęs užmigs yra labai žiauru, negalėčiau taip skriausti savo kūdikio. Mažei buvo maždaug trijų mėnesių perijodas kai prastai miegojo. Nė karto nekėliau iš lovytės, bet niekada nepalikau vienos. Turėtų būti pakankamai baisu kai šaukiesi pagalbos ir niekas neateina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dailele: 08 rugpjūčio 2010 - 10:50
QUOTE(dailele @ 2010 08 08, 10:43)
laukti už durų kol vaikas nuo verkmo pavargęs užmigs yra labai žiauru, negalėčiau taip skriausti savo kūdikio. Mažei buvo maždaug trijų mėnesių perijodas kai prastai miegojo. Nė karto nekėliau iš lovytės, bet niekada nepalikau vienos. Turėtų būti pakankamai baisu kai šaukiesi pagalbos ir niekas neateina.

Man irgi si metodika per daug ziauri ir drastiska. Kiekvieni tevai turetu patys rasti geriausia ir butent savo vaikui ir sau priimtiniausia metoda. Juk visi vaikai skirtingi, tevai taip pat, todel niekada nepritaikysi vieno metodo visiems.
Atsakyti
Mes tai iki 11 menesiu miegojom kartu su mazaja,bet viena nakty pabandziau paguldyti y lovyte 5 minutes vaikas snekejosi kazka sau poto atsistojo,o kai pasakiau "greit liulia"
atsigule soske y burna ir jau 2 menesiai jokiu man problemu thumbup.gif
Atsakyti
Kaip mums seksis išsikraustyt į savo lovytę nežinau, nes dar maitinu. Abiem patogu, mažylė pati susiranda krūtį ir nurimsta, o man nereikia keltis daryt arbatėlės ar pienelio. manau laikas parodys biggrin.gif .
Atsakyti
man atrodo nesamone juk vaukui eik artumo, silumos. mes leidziam isidukt ir kai nori eina miegot. ir thumbup.gif miega. kam jam nervus tampyt nuo gimimo
Atsakyti
o as jau nebezinau,kaip uzmigdyt savaja, todel galvoju net si metoda taikyt. tiesiog neber iseities... laikausi is paskutiniu,kad tik nereiktu, bet daugiau nezinau ka dar daryt. Vis reikia supuot, ji sunki, man skauda rankos, riesai, nugara. Atsisest ir supuot negalima, nes iskart rieciasi, sedasi, verkia ir tt. tik stovet ir nesiot. nesiot reikia 1-2-3val, kaip pasiseks. as viska bandziau - ir grafikas yra ir pazaist nesem (vyras neistvere, nors manau leist pazaist, kai neuzmiega buvo klaida). O blogiausia, kad grafikas buvo, ejo tuo pat metu, uzmigdavo pati. Paskui jau reikejo 5 min pasupuot, paskui jau 10 min, o dabar guli ant ranku ziuri ir viskas. arba migdosi migdosi, paskui atsimerkia (tipo pailsejau ) ir nesimigdo pora val. vakar leidau 1min paverkt, tada atejau ir uzmigo po 5min ( na po 2.5 val migdymo). bet susibariau su motina (tuoj mes issikraustom), nes ji per ta minute ileke i kambari, nors as draudziau. as tik minutele leidau jai pabut su savim. as negelezine, isejau i kita kambari nusiramint, o motina ileke, paskui iskele skandala, kad kaimynai ir tt ir jai sirdis plysta. o man irgi. ir dar rankos su nugara. su vyru neuzmiega. sedint salia neuzmiega, nes tada baisiausiai gi linksma, reikia stotis, sestis, juoktis zaist. gal grafiko nesilaikyt? migdyt kada panores, na kokia 24 val jai butu super. tiesiog as nevilty...
Atsakyti
neitikėtina du vaikus auginau medinėje lovelėje ir užmigdavo tik linguojami ,(kartais tai trukdavo tikrai ilgai)o tregiajam nupirkome maniežą lovelę kaip žinia ji nesilinguoja ir vaikiukas užmiega naudojant Ferberio metoda nors aš iki šiol nežinojau nėi kas tai blush2.gif ,o pasirodo sėkmingai jį naudoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikaram @ 2010 10 17, 13:40)
sedint salia neuzmiega, nes tada baisiausiai gi linksma, reikia stotis, sestis, juoktis zaist. gal grafiko nesilaikyt? migdyt kada panores, na kokia 24 val jai butu super. tiesiog as nevilty...

Su mūsiške panašiai buvo, kai reikėdavo tokio amžiaus užmigdyt pogulio (laimei vakarais gerai užmigdavo). Panelė buvo ką tik išmokusi atsistot ir baisus smagumas kai gali siautėt lovytėj. Aš darydavau taip: paguldžius prispausdavau iš šonų anklodėlę, kad mažė negalėtų apsiversti ir laikydavau kol praeidavo dūkimas ir nusiraminus užsnūsdavo. Aišku, nevisada tyliai ir greitai praeidavo migdymas, bet kažkaip jai dašilo, kad draskymasis nepadeda ir aš nenusileisiu.
p.s. dar mūsų seneliai (irgi gyvenam vienam name) supratingesni pasitaikė, nelenda su pagalba kol nepaprašom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dailele: 18 spalio 2010 - 13:23
Man atrodo, yra svarbu, kad vaikas pats ismoktu uzmigti, savo lovyteje, nes keiciantys miego ciklams vaikuciai daznai nakti prasibudina ir turi moketi patys vel uzmigti. Pavyzdziu, jei yra iprate uzmigti ant rankyciu, tai ir nubude nakti verks kol bus paimti pasupuoti. Igudis paciam uzmigti turi buti isvystitas su tevu pagalba, kudikiai negimsta patys mokedami nusiraminti ir save uzsimigdyti, tai taip pat padeda pagrinda geriems miego iprociams tolesniam gyvenimui, ir net jau suaugus.
Daug skaiciau apie visokius migdimo budus, ir nuspredziau, kad kazkas panasaus i ferberio mums labiausiai tiktu. Pirma vakara teko eiti tris kartus, antra du, o trcia nakti pati uzmigo per pora min, nebereikejo eiti ne karto. Nera lengva klausytis kai tavo vaikas verkia, reikia apsisarvuoti kantrybe. Ir jokiu budu tikrai nebuciau leidus klykti, nes jei jau vaikas, betaikant si metoda, pradeda isteriskai verkti, tai tada reikia ne laukti, o nuejus paimti vaikeli ir ramiai panesioti kol nurims ir vel guldyti i lovyte, ir jei reikia vel kartoti tol kol uzmigs.
Buvo pora isimciu, kai mazyle buvo sunegalavus, ir teko pasupuoti ant rankyciu, bet jei viskas gerai, tai pati uzmiega visada ir vakare ir per pietus, ir ismiega visa nakti. Visada tuo paciu laiku guldau, ji man kaip laikruodukas per kelias minutes uzmiega... ir tada mamyte gali atsipusti...
Atsakyti
taikėm šį metodą patys to nežinodami.

dukrai 1,5, sūnui - 2,5 metų. nupirkom lovas, išgrūdom į kitą kambarį. drastiškai nereagavo. pirmą naktį kėliausi gal 6 kartus, paskui vis mažiau. dabar prieš miegą pasaką paskaitau.

vaikai auklėjami, jie turi žinoti, kad yra tam tikra tvarka. o jei dukra naktį atsikelia ir eina pas mamą (buvo vienas atvejis), jaučiu pusė mamų bendrautų su ja apie jų psichoemocinę savitaują. aš guldau į lovą, pasakau "miegot", o apie psichoemocinę savijautą su mylima dukra bendrauju tada, kai galiu ir noriu - ryte ar dieną..
Atsakyti