Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(Veitė @ 2006 02 13, 17:24)
visiškai sutinku su tavim, Zaiza  drinks_cheers.gif  Ir aš negalėčiau šaltais nervais klausytis, kaip rėkia mano vaikas  lotuliukas.gif  Tikrai niekada  verysad.gif

Rėkimo klausytis galiu, bet tikro verkimo - ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2006 02 14, 14:10)
Rėkimo klausytis galiu, bet tikro verkimo - ne  schmoll.gif

Labai teigingas pastebėjimas. Iš tiesų yra didelis skirtumas tarp rėkimo ir verkimo.
Atsakyti
[quote=babania,2006 02 14, 00:54]
Musu mazajai 2metukai,as maitinau iki 6.5men,ir ta laika ji miegojo su manimi,kad maziau sunkumu butu aisku pirmiausia man,tik pradeda kniurzet iskart pienukas vietoj,o veliau ji labai nusispardydavo visa antklode,kokio dydzio ji be butu ar vaikiska ar dvigule,ir mes[tiksliau as]nusprendziau kad man taip patogiau bus,nereiks nakti begiot ir ziuret ar uzsiklojus ar ne. Dabar jau 2m,ir vis dar tevelio neleidzia net salia atsigult g.gif

Va va, lygiai kaip pas mus drinks_cheers.gif lotuliukas.gif Tėvelis ištremtas, net 5 minutėm į didžiąją lovą negali prigult biggrin.gif Kartais papyksta, ale ko dėl savo kukulio nepadarysi biggrin.gif O mažiaus lovytę tai jau seniai pardaviau, vistiek nėkart joje nemiegojo, tik vietą užėmė.
Va mano vyras tai šitą aptariamą metodą staigiai įgyvendintų, jeigu tik aš kur išvažiuočiau. Bet nesulauks, kad leisčiau taip mažutį aukselį virkdyt schmoll.gif
Atsakyti
Nu maniskis ir paskaites kaip reik migdyti,tai nelabai leistu vadovautis tokiais metodais,pirma gaila vaiko,o antra ateis laikas uzmigs pats,nieko nereikia daryt anksciau laiko ir per prievarta rikdytil vaikus
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2006 02 14, 14:10)
Rėkimo klausytis galiu, bet tikro verkimo - ne  schmoll.gif

QUOTE(helli @ 2006 02 14, 14:15)
Labai teigingas pastebėjimas. Iš tiesų yra didelis skirtumas tarp rėkimo ir verkimo.

čia turbūt man akmuo - nu netaip parašiau doh.gif kūdikystėjė ji verkdavo ir smarkiai, o dabar jau rėkia. tai va ir susimakalavau blush2.gif
Atsakyti
Niekada bet kokių metodų nepriimkite kaip vienintelį ir geriausią būdą. Tačiau į juos atkreipkite dėmesį, paanalizuokite, kai kurias detales išbandykite. Kiekvienas iš tėvų puikiai jaučia kas geriausia jų vaikučiui ar vaikučiams. Pavyzdžiui, mano panelytė nei vienos dienos nemiegojo su mumis lovoje, nes paprasčiausiai nemiegodavo. Vos perkeldavau į lovytę, tai iki kol išalks, miega kaip angelėlis. Ir kai į atskirą kambarį perkėlėm, o tai buvo apie 10 mėn., ji jokių protestų nepareiškė. Antrasis vaikelis buvo toks mamyčiukas, kad maniau jau iš proto išsikraustysiu. Miegojo tik su manimi, o tiksliau tik ant mano krūtinės iki metų. Paskui visaip jį bandėm pratinti miegoti nors šalia, bet nepasidavė, kol vyras sugalvojo vaikams sumeistrauti namelį, kuriame galėtų žaisti. Vos tik pamatė tą namelį, taip įsimylėjo, kad jame padėjau čiužinuką ir jis miegojo be jokio vargo. Namelį perkėlėm į vaikų kambarį ir abu vaikai miegojo: vienas lovytėje, o kitas namelyje. Dabar trečiasis iki pusės metų miegojo su mumis lovoje. Paskui perkėliau į lovytę, kuri šalia mūsų lovos, bet palaikydavau rankytę. Dabar užleidžiam lopšines, jis pavalgo MP ir paguldau į lovytę. Jei bandau ant rankų pasupti, tai muistosi. Išvada: kiekvienas individualus vaikutis ir priėjimas prie jo unikalus, tačiau įvairūs metodai duoda minčių kaip palengvinti spręsti vieną ar kitą problemą.
Atsakyti
aš ati savo mažylio taip nekankinčiau nors dar maitinu pati tai ir miega kartu su manimi. Man nepakeliamas vaiko verksmas negaliu klausytis jei vaikutis verkia,visada prieinu,apsikabinu paglostau pasupuoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 02 06, 00:25)
Tas Ferberis rašo taip pat kaip Spokas.Buvo toks super duper gydytojas apie 1945 Amerikoj. Jo metodai jau dvidšimt metų tenai laikomi pasenusiais ir jais seniai nbesivadovaujama.

Man šis metodas nepriimtinas. Vien dėl to,kad taip yra sulyginami visi vaikai ,o juk jie visi skirtingi blink.gif  Skirtingi charakteriai,polinkiai,baimės. Pavargs ir užmigs iš nuovargio blink.gif  g.gif  Man tai skamba baisiai. Nenoriu,kad mano vaikas jaustusį paliktas,vienišas ir užmigtų nuo verksmo  schmoll.gif

Tarp kitko,juk net supermamos tituliniame pyuslapyje buvo psichologų komentarai, taip pat ir ,rodos, " Mažylio" žurnale taip pat psichologo aiškinimai,jog toks migdymo būdas yra atgyvena ir nerekomenduojamas . Pasirodo ,jog vaikai prisimena šią palikimo būsena ir tai gali pavirsti į nerimo sutrikimus jiems jau esant suaugusiems. Vaikas turi visą laiką jausti tėvų meilę ir rūpestį ( ne lepinimą).

Rikdymai man panašūs į kareivio muštrą. cool.gif

Bet kažkada vaiką reikia atpratinti nuo supimo ant rankų, nesupsi iki 5 metų, o pats vaikas nepasakys, na užteks, dabar aš pats užmigsiu.
Mano mergaitės kitaip neužmiega, tik supamos ant rankų 20-30 min., aš galvoju dar taip pamigdysiu iki 2 -2,5 metų, o paskui dėsiu į lovytę, aišku jos kelias dienas paverks bet paskui užmigs pačios. Nes kaip kitaip vaiką atpratinti, aišku aš labai nenorėčiau taip mergyčių rėkinti, bet ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2006 02 16, 09:04)
Bet kažkada vaiką reikia atpratinti nuo supimo ant rankų, nesupsi iki 5 metų, o pats vaikas nepasakys, na užteks, dabar aš pats užmigsiu.
Mano mergaitės kitaip neužmiega, tik supamos ant rankų 20-30 min., aš galvoju dar taip pamigdysiu iki 2 -2,5 metų, o paskui dėsiu į lovytę, aišku jos kelias dienas paverks bet paskui užmigs pačios. Nes kaip kitaip vaiką atpratinti, aišku aš labai nenorėčiau taip mergyčių rėkinti, bet ka daryt?

Kai tavo mergaitems sueis 3 metukai, jos pacios uzmigs--patikek! mirksiukas.gif
Manau si metoda praktikuoja musu kaimynai, virs musu. Ju sunelis kiek zinau 1,8menesiu, tai tas vaikas vakarais laksto iki tok kol nuluzta, o jei jis nelaksto, tai ji uzdaro viena i kambari ir jis ten po 2 arba 3valandas verkia. Kaip jums tokie kaimynai? Viena nakti neapsikentusi, net policija iskvieciau, nes vaikas buvo isklykes apie 2val., tai po policijos apsilankymo tokie migdymo metodai praejo. Dabar vel tas pats! Man labai idomu, ka tevai veikia, kai vaikas tiek laiko verkia-klykia! g.gif Na, as taip tikrai negaliu, jei verkia supu, jei uzmiega pats ok. O, toki migdymo buda as sulyginu su vaiku namu auklejimu, nes ten mazyliu niekas nesupa per naktis! verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2006 02 16, 15:16)
Viena nakti neapsikentusi, net policija iskvieciau, nes vaikas buvo isklykes apie 2val., tai po policijos apsilankymo tokie migdymo metodai praejo. Dabar vel tas pats! Man labai idomu, ka tevai veikia, kai vaikas tiek laiko verkia-klykia! g.gif Na, as taip tikrai negaliu, jei verkia supu, jei uzmiega pats ok. O, toki migdymo buda as sulyginu su vaiku namu auklejimu, nes ten mazyliu niekas nesupa per naktis!   verysad.gif

nu neduokdie doh.gif o jeigu tam vaikui kazkas skauda, dantys auga ar siaip ne nuotaikoj, o cia bact, policija prie duru blink.gif
is savo vaiko zinau, vakarais pervargsta, tai nei miegoti nei zaisti, zirzia, verkia, jei dantukai auga, tai is vis rekia vakarais be sustojimo. kita diena kaimynai klausia ka vaikui darom, nu tokiu momentu vos laikausi pora zodziu nepasakius...
jei policija iskviestu koks piktas senis ar sene, gyvenime vaiku neregeje, tada suprasciau, bet dabar... doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 16 vasario 2006 - 15:33
QUOTE(primavera @ 2006 02 16, 15:31)
nu neduokdie doh.gif o jeigu tam vaikui kazkas skauda, dantys auga ar siaip ne nuotaikoj, o cia bact, policija prie duru blink.gif
is savo vaiko zinau, vakarais pervargsta, tai nei miegoti nei zaisti, zirzia, verkia, jei dantukai auga, tai is vis rekia vakarais be sustojimo. kita diena kaimynai klausia ka vaikui darom, nu tokiu momentu vos laikausi pora zodziu nepasakius...
jei policija iskviestu koks piktas senis ar sene, gyvenime vaiku neregeje, tada suprasciau, bet dabar... doh.gif  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Kai su žvake šalia nestovi, nieko nežinai, tai ir kaltinti nederėtų schmoll.gif Draugės sūnus iki 1,5 pastoviai klykdavo, žiauriai nervuotas buvo ir pan. O tokių vaikų tikrai ne vienas ir ne du. Tai ką, visiems policiją mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 02 16, 11:31)
jei policija iskviestu koks piktas senis ar sene, gyvenime vaiku neregeje, tada suprasciau, bet dabar... doh.gif  schmoll.gif

Gal ne taip supratote g.gif Tas vaikutis tikrai fainas ir geras ir niekada tokiu reikalu nebudavo. Na, bet mamai ten viskas po..... Sitas variantas su policija buvo ankstyva rudeni, kai buvo silta ir atviri langai..... Girdziu verkia vaikas is pradziu pamaniau, kad laukia kazkokie valkatos paliko, nes ne verksmas o klyksmas, veliau isiklausiusi isgirdau, kad kaimynu vaikas pribega tai prie vieno lango, tai prie kito lango... pamaniau, gal ji viena paliko...nu maza ka. Pasitariau su vyru ir iskvieteme policija, nes klykimas vaiko tesesi 3valandas. Kaltinkite mane, jusu teise! Na, bet tuomet tikrai visokios mintys lindo i galva....
Dabar, kad ir klykia ju vaikas demesio nekreipiu, nes tikrai isitikinau, kad tevai bando ji migdyti viena kitame kambaryje.
Jus rasote dantys, ligos! Na ir pas mus buna verkia, saukia, paimi vaikuti ant ranku, siek tiek nuramini, veliau vel verkia, cia visai kas kita.....
Na, bet klykimo 3 valandas tikrai nelyginu su dantu dygimu.... pasakykite, kodel po policijos apsilankymo jokio garso nebuvo, vaikutis nurimo, paaiskinkite, gal as ne taip suprantu g.gif Gal savo vaikus ne taip auginu?! g.gif
Atsakyti