Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

auginu dvynius. Neramus ziauriai. Nuo pirmo menesiuko kankinosi baisiai su pilvukais. Tris pirmus menesius abu su teciu nesiojom supavom liuliavom, buvom kaip zombiai abudu. Suejo leliams trys menesiukai. Pagerejo kazkiek jau budavo naktu kai keldavosi tik po kelis kartus pavalgyti, bet nebeuzeidavo klykimo periodai po pora valandu. Buvo ramiau. Atsirado kazkoks ritmas.Nors uzmigdyti tekdavo supuojant, dazniausiai ant ranku, nes loveles supavimas jiems netiko. Na o nuo 7 menesio iki 11 kazkur buvo tikras kosmaras. Keldavosi naktim abu kas 30-40 min. Vienas uzmiega kitas keliasi. As gerus tris menesius buvau praktiskai be miego nakti. Padejo tik tai kad diena nusnusdavau valandele su vaikais. Dabar lengviau, jei keliasi tik po kokius tris keturis kartus per nakti, uzmiega jau nesupuojami, dazniausiai prie kruties, bet kartais jau pavalgo ir guli prisiglaude kol uzmiega. Ir niekaip nesuprantu kodel jie turetu glausti prie saves merliuka ar pliusini zaisla jeigu mama gyva ir sveika.
O kalbant apie galimybiu ribas tai...11 menesi apsirgo mano Nojukas, pradejo vemti nesustodamas, patekom i ligonine, Noro virusas pasirodo. Pirma nakti pralaikiau ant ranku su lasine, pati nemiegojau ne minuteles. Ryte atejo tetukas pakeisti manes, greit nulekiau namo, nusiprausiau, pamaitinau broliuka ir vel atgal, pamaitinau Nojuka ir vel atgal maitint Arijuko, taip tris paras. Per kurias miegojau mazdaug tris valandas is viso. Trecia para grizom namo, issikrovem daiktus, nuejom prigulti. Arijukas su auklyte isvaziavo i lauka miegoti, o mes su Nojum namie. Tik pradejau snausti, auklyte grizo su Arijuku - pradejo vemti...vel atgal i ligonine,nes vemimo nejo niekaip sustabdyt...sikart atsigulem visi keturi...vel naktis su vaikeliu ant ranku, tai vienu tai kitu...pora valandu miego, pampersu keitimas kas pusvalandi ir tt ir pan. Na kas sirgo tai zino. Beje, vos isiprasem kad teciui leistu kartu gultis. Ot vat idomu kaip as buciau viena su dviem iki ausu apsitriedusiais vaikais. Taigi beeinant penktai parai praktiskai be miego man pradejo darytis bloga, supratau kad tikriausiai ir as neisvengiau to bjaurybes viruso...visa nakti meldziausi kaip mokejau (nesu labai tikinti) kad tik nesusirgciau. Nesusirgau. Is ryto kita diena vaikiukams jau buvo geriau, issiprasem namo. Nu tikrai buvau leisgyve jau nuo nemigos ir nuovargio, bet laiminga, nes supratau, kad mamoms del savo vaiku galimybiu ribos neegzistuoja!!!
O mielam ponui Ferberiui palinkesiu niekada nesusilaukti vaiku, kad nebutu progos isbandyti savo beprotiska metoda.
sorry kad taip issipleciau...
Atsakyti
......
Atsakyti
Su pirmuoju man sis metodas netiko, nezinau kodel biggrin.gif Gal vaiko buvo gaila,mazas toks. Na tas mazas augo o va miegot pas save naujai irengtame kambaryje kuris jam labai patiko visai nenorejo. Naktimis salia musu karaliavo. Spardes, kojas ant manes sukeldavo, blaskes doh.gif O atpratinti iki 5 m nejo niekaip Ko tik nedariau ir zadejau aukso kalnus ir gedinau ir dar simtus dalyku bandziau, niekaip schmoll.gif Broliai gime na as jau ieskot didesnes lovos pradejau kad visi 5 tilptume, na kaip miegot visiems joje doh.gif Bet po to pradejau maziukus savosiose lovytese migdyt. Rituala sukuriau, migdukus pakabinau, miego draugus suradau ir miega jie taip nuo kudikystes wub.gif Zinoma visko buna kaip ir visiems vaikams. O ir dickis pamazu pamazu lyg ir atprato, nors buna nakti atlekia ir i lova prasos doh.gif Tikiuosi maziesiems neatsiras toks noras pas tevus nakti miegot, ryta visiems susirinkti pas mus lovoj jau tapo tradicija, ji man visai patinka biggrin.gif Bet miegot kiekvienas turetu savoje loveleje ax.gif
Atsakyti
[FONT=Tim[FONT=Times]

Mano sūnui 1 metai ir 10men. Aš sūnų migdau labai įvairiai, jei būna labai pavargęs pats paprašo bonkutės ir nueina į lovą, jei neužmiega pasikviečia mane padainuoju lopšinę ir tada užmiega. o jei labai nenori pietų miego tai kartais pasupu ant rankų kad greičiau užmigtų.
Atsakyti
Mano nuomone, is esmes Ferberio metodas teisingas (nepripratina vaiko savo verkimu prisisaukt tevu) tik labai jau grieztas tas laiko skaiciavimas - lygiai 2 ar 7 minutes, nei kiek nei daugiau nei maziau. Kai savo maziu 10 men. perkeliau is savo lovos i jo lovyte, naudojausi 'susvelnintu' metodu kuris kuo puikiausiai veike - ismokau atpazinti, kuris verkimas yra tikras, kai butinai reik maziu paimt ir priglaust, ir kuris tik siaip, kad gautu demesio. 3-4 dienos ir kuo puikiausiai miegojo thumbup.gif
Atsakyti
nebandem mes sito metodo. aisku, tevams, kuriems nepriimtina miegoti vienoje lovoje su vaiku, anksciau ar veliau teks kazkaip iskraustyti vaika is savo lovos, bet... kadangi toje lovoje mes tik miegam, be to, kadangi musu dukra miega pakankamai ramiai, visada jausdama mus salia, ir mes visi issimiegam, mes esam nusprende, kad lauksim kol ji pati pasiprasys miegoti atskirai. aisku, galbut egoistiska nemokint vaiko uzmigti ir miegoti vienam todel, kad tau taip patogu, bet...
as taip pat manau, kad toki metoda taikant yra is esmes sugriaunamas vaiko pasitikejimas tevais. mazam juk nepasakysi - nuo siandienos pas mus viskas keiciasi, miegosi atskirai, nes esi jau didele mergaite / didelis berniukas. jam juk atrodo kad jis ignoruojamas, o gal net kad tevai dingo. ypac siuo periodu (dukrai dar nera ir pusantru), kai issiskyrimo baime yra tokia stipri, nemanau, kad taip reiketu elgtis su savo vaiku. man vienas baisesniu dalyku butu, jei dukra prarastu tikejima, kad esu visada salia, jei jai manes reikia. dar daugiau, manau, kad butent nuo tokiu dalykeliu prasideda visokie kiti, kurie atveda i triju metu ir paauglystes krizes. jei mama leidzia vaikui suabejot, kad ji salia, tai veliau, uzauges jis gali but nelinkes jai issipasakot, dalintis bedomis. na, as auginu taip, kad butent sito isvengt, nes, mano supratimu tai yra labai svarbu .
visai kitaip galvociau, jei vaikas butu didesnis, ko gero. arba jei butu labai neramus per miegus, kai trise butu neimanoma issimiegot. aisku, cia kaip ir visur kitur, visi renkames tai, kas atrodo teisinga.
Atsakyti
QUOTE(pukuota @ 2009 10 06, 15:49)
n
as taip pat manau, kad toki metoda taikant yra is esmes sugriaunamas vaiko pasitikejimas tevais. mazam juk nepasakysi - nuo siandienos pas mus viskas keiciasi, miegosi atskirai, nes esi jau didele mergaite / didelis berniukas. jam juk atrodo kad jis ignoruojamas, o gal net kad tevai dingo. ypac siuo periodu (dukrai dar nera ir pusantru), kai issiskyrimo baime yra tokia stipri, nemanau, kad taip reiketu elgtis su savo vaiku. man vienas baisesniu dalyku butu, jei dukra prarastu tikejima, kad esu visada salia, jei jai manes reikia. dar daugiau, manau, kad butent nuo tokiu dalykeliu prasideda visokie kiti, kurie atveda i triju metu ir paauglystes krizes. jei mama leidzia vaikui suabejot, kad ji salia, tai veliau, uzauges jis gali but nelinkes jai issipasakot, dalintis bedomis. na, as auginu taip, kad butent sito isvengt, nes, mano supratimu tai yra labai svarbu .
visai kitaip galvociau, jei vaikas butu didesnis, ko gero. arba jei butu labai neramus per miegus, kai trise butu neimanoma issimiegot. aisku, cia kaip ir visur kitur, visi renkames tai, kas atrodo teisinga.

Pilnai sutinku su tokiu poziuriu, ir dar ilgai buciau mazaji ir maitinus, ir migdzius savo lovoje - bet kad nestuke.gif , pilvelis jau trukdo, nebeissimiegu su mazuoju kartu. Vaiko atskyrimas i maza lovele, kad ir visai salia emociskai man buvo zymiai skaudesnis negu jam... Bet 10 men. jis jau suprato, kad jei siaip zys mama tik ateis ir paguldys, nezais ir nepaims i savo lova. Bet taip pat jis zino, kad jei jam tikrai reik mamos (buna kad susapnuoja ka nors ar siaip negerai jauciasi), jis bus paimtas, pamyluotas ir didelej lovoj iki ryto ismiegos, bet kita nakti vel bus pas save.
Atsakyti
Labai idomu būtų paskaityt mamyčių patirtį taikant šį metodą vaikučiams nuo 6-11 mėnesių ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Prisispazinsiu visko neskaiciau. Tad parasau kaip man buvo su siuo metodu.Sita metoda taikome nuo 4 menesiu.Kadangi turejome problemu su pilvuku doh.gif
Viskas tai - vyro deka 4u.gif Padejo siuo klausimu labai smile.gif Kai pradejome nebesupti,o tiesiai guldyti i lovyte tai ojojoj doh.gif verkimas budavo.Man vyras liepdavo isvaziuoti i parduotuve,o jis mikdydavo biggrin.gif Jis protingai su intervalais ,bet as neiskesdavau ir mes susipykdavome.Tad ta parduotuve buvo puiki isimtis mirksiukas.gif ir as negalvodavau jo neatakuodavau skambuciais ar sms blush2.gif
Tas metodas - superinis!!!! biggrin.gif mirksiukas.gif Ir vyras dar visada nakti padedavo pienelio paduoti kai noredavo.As maitinau iki 6 men,bet nebuvo problemos musu dukrytei valgyti ar is buteliuko ar is krutines.Pasidedavome prie miegamojo stalelio sildytuva ir reikalui atejus istraukdavome ir paduodavome lotuliukas.gif
Atsakyti
na kolk dukryte leliukas buvo, tai tikrai nenaudojau jokio metodo:), o va kai metuku sulauke, tai aisku priprato, turi savo dienos rezima, buna kartais ir oziukus parodo kad miegot nenori, bet pamato kad i jos versmus tokius tycinius nekreipiama per daugiausiai demesio tai ir uzmiega:))) dar buna taip kad man paciai reikia atsigulti i savo lova, kad dukryte pamatytu jog ir as liuli darau lotuliukas.gif tada visai greit uzmiega mirksiukas.gif
Atsakyti
Šitas Ferberio metodas - superinis. Aš abu vaikus (bern. 2,7 men. ir merg 4 men.) paguldau apie 9 val. vakare ir ramiai einu savo darbelių daryt. Jokių verksmų ar šauksmų nėra, vaikai moka užmigti patys. Mažylė nuo 3 mėn. taip užmiega, kai tik pasibaigė pilvo skausmeliai, o berniukas taip užmiega maždaug nuo 6 mėn. Tik gaila kad esant svečiuose taip neišeina užmigdyti.
Tas metodas tikrai neatrodo taip baisiai kaip skamba iš pradžių. Reikia tik šiek tiek kantrybės.
Atsakyti
Skaiciau apie ta metoda, man jis pasirode kvailas schmoll.gif Niekada nebandysiu jo ant savo vaiku! Kai vaikui atsiras poreikis vienam miegoti savo lovyteje, jis pats to pareikalaus is tevu. Mano vaikai nakti pasipraso pas mus i lova. Visada paimu ir nesuku sau del to galvos. Kai jiems to nereikia- jie ramiausiai miega savo lovytese. Manau kad miegas salia tevu- puiki priemone nuraminti vaikuti, leisti jam juastis saugiai ir stiprina kontakta tarp tevu ir vaiku. Ateis laikas- miegos vieni; bent as nemaciau ne vieno astuntoko miegancio kartu su tevais vienoje lovoje. cool.gif Manau, labai svarbu yra ir buti salia vaiku vakare, pakalbeti su jais, paskaityti pasaka, pasijuokti kartu. Nesuprantu tu mamu, kurios ikisa mazius i lova ir varo indu plauti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(LURDUTE @ 2009 11 28, 22:15)
Sveikos mamytes 4u.gif
Prisispazinsiu visko neskaiciau. Tad parasau kaip man buvo su siuo metodu.Sita metoda taikome nuo 4 menesiu.Kadangi turejome problemu su pilvuku doh.gif
Viskas tai - vyro deka 4u.gif  Padejo siuo klausimu labai  smile.gif  Kai pradejome nebesupti,o tiesiai guldyti i lovyte tai ojojoj doh.gif  verkimas budavo.Man vyras liepdavo isvaziuoti i parduotuve,o jis mikdydavo biggrin.gif Jis protingai su intervalais ,bet as neiskesdavau ir mes susipykdavome.Tad ta parduotuve buvo puiki isimtis mirksiukas.gif  ir as negalvodavau jo neatakuodavau skambuciais ar sms blush2.gif
Tas metodas - superinis!!!!  biggrin.gif  mirksiukas.gif Ir vyras dar visada nakti padedavo pienelio paduoti kai noredavo.As maitinau iki 6 men,bet nebuvo problemos musu dukrytei valgyti ar is buteliuko ar is krutines.Pasidedavome prie miegamojo stalelio sildytuva ir reikalui atejus istraukdavome ir paduodavome lotuliukas.gif

Br-r-r, aisku kiekvienam savo, man atrodo tai tiesiog baisu unsure.gif Supdavau saviskius iki 1.5 metu, kol patys pasiprase i lovytes biggrin.gif Man tikrai nieko netsitiko, o su maziais smagiai laika ant ranku leisdavom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gybas*gybas*nenene: 10 gruodžio 2009 - 16:21