Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

P.S. Trumpas tesinys:)
Kai as savo pupaiuogienei lesidavau gyventi jos rezimu, tai ji tiek pervargdavo kad po to ilgu isteriju uzmigdavo tik man ant pilvo, tai ilga laika dienos metu net dantu neturedavau kada issivalyti. Gal kokiai mamai tokia situacija ir butu priimtina, bet as nusprendiziau kad mamos irgi nori gyventi, del to ir atsirado tas prievartinis migdymas pagal rezima. Iki tol mano vaikas miegodavo apie 2-3 valandas per diena, dabar bendroje sumoje ismiega apie 14-15 val. per para. Kadangi ji pailsi ir pamiega kaip ir priklauso kudikui, tai manau jai toks rezimas tik i nauda. Kai nemiegodavo tai ji bendraudavo, bet abejoju kad tai jai buvo i nauda, nes buvdavo irzli ir pavargusi.

Atsakyti
Mums sitas metodas nesuveike. Atseit pirma kart vaikas paverkia 45min. tai jinai mums prareke kaip skerdziama vis nakti. sekancia taip pat. Zodziu sitas metodas musm suvaike tik einanant pietu miegoti. nakti niekaip. O ir dabar varkstam su uzmigimu. Mazoji sekmingai islipa is lovos. Bandem vedziot i kambari paguldyti, bet .... Naktis lieka be meigo vaikas kita diena pervarges...

Atsakyti
Atrodo tema sita apmirusi, bet jeigu kas kada nors ieskos informacijos tai dar karta pasidalinsiu savo patirtimi, nes tai is tiesu buvo opi problema. Kiek pastebejau su savo triuksmingos pupos migdymu, tai svarbiausia nuoseklumas ir zinojimas kaip norite kad vaikas miegotu. As manau kad vaikui butu lengviausia jeigu jis pats galetu ramiai uzmigti, tai to ir sekiu. Dienos metu dabar migdau vezimelyje, tai pradzioje tekdavo migdyti apie 40 min. su stipriu supimu ir triuksmais. Dabar po poros savaiciu dedama i vezimeli rekia, bet rekia uzsimerkusi, davus pirsta (neima soskes.....) is karto nurimsta o po keliu minuciu stipriai ir ramiai iminga. Taigi nuosekliai po truputi mazinant ir silpninant supima ir stebuklingo pirsto davimo laika rezultatai is tiesu yra akivaizdus. Atrodo ji susitaike su mintimi kad kitaip migdoma nebus, ir po truputi pripranta. Ir be jokiu nereikalingu isteriju, niekada jos nepalikinejau rekiancios, nes kas jeigu ne mama suteiks vaikui saugumo jausma. Guldoma ji rekia is pykcio bet tikrai neverkia is baimes, belieka dziaugtis kad jo mokosi manipuliuoti:), reiska gera vaiko raida:)). Bet maniskei dar tik 2,5 men tai gal as dar laiku nusprendziau ivesti jai siokias tokias taisykles, nes veliau manau butu vis sunkiau.
Atsakyti
Esu tikra,kad sis Ferberio metodas tinka ne visiems vaikams.Reiktu atsizvelgti i vaikucio buda,individualuma.Kai kam sis metodas gali buti veiksmingas,o kitam-prazutingas.
As sio metodo netaikiau.Radau kitu budu,tinkanciu butent mano mazyliui... smile.gif
Atsakyti
As dukryte migdau kaip kada - kartais per 5 minutes uzmiega, kartais per valanda. Paguldau i lovyte, pati salia prigulu (savo lovoj) ir dainuoju lopsines ar siaip tyliai abi pagulim. paglostau karts nuo karto. Tik jei matau, kad akivaizdziai issidirbineja, pasakau, kad iseisiu i kita kambari. Pora kartu buvau isejus, tai klyke kaip skerdziama! unsure.gif Bet as ta isejima ir taikiau tik kaip nuobauda uz neklausyma, o ne kaip normalu migdymo buda. Nemanau, kad geras toks metodas, palikt vaika su siaubu, kad jis visiskai vienas, juk tokiem maziukam atrodo, kad jei mama isejo, ji isvis dingo. unsure.gif
Va sunus nuo mazens megsta vienas uzmigt. Ir jokio pratinimo nereikejo - priesingai, is pradziu budavau salia, bet pastebejau, kad uzmiega jis tik man isejus, labai greit ir labai ramiai, be jokiu verksmu. Taip kad tikrai cia labiausiai butina i vaiko poreikius atsizvelgt, o ne i kazkokias metodikas....
Kaip mano mama sako - priraso tie mokslininkai visokiu nauju teoriju kartais vien tam, kad mokslini laipsni apsigintu... doh.gif lotuliukas.gif

Ir dar - kad ir kaip kvailai beskambetu, nors labai patogu, kad sunus pats uzmiega greit, man net savotiskai skaudu, kad nepatiriu su juo tu intymiu siltu akimirku pries miegeli, kaip su dukryte... blush2.gif Juk kiek cia truks, tuoj uzaugs jie, bus paaugliai, kuriem geda but su mamyte... verysad.gif
Atsakyti
As irgi nepritariu tokiems drastiskiems migdymo metodams. Mano mazius uzmiega kai as salia prigulu arba kai sedziu salia. Nematau tame jokios bedos. Ir tas laikas kol jis uzmiega buna malonus ir man, ir jam - jis mane myluoja, buciuoja kol uzmiega. Kartais per diena bunu uzsiemusi visokiais reikalais ir mazai laiko belieka mazyliui, tai mudu atsigriebiam pries miega.

Zinoma, kiekvienas metodas turi savo trukumu ir privalumu. Vienas is ju mano atzvilgiu, kad jei mazius prabunda nakti tuoj bega pas mus i lova... Meginau as ir graziuoju tartis, ir "rutina" vesti, bet maniskis taip nuosirdziai nuliusdavo ir pradedavo raudoti isikniaubes i pagalve kai iseidavau is kambario, kad nusprendziau toliau migdyti senuoju budu. Juk dar keletas metu ir to kudikisto intymumo jam jau nebereikes.. Eh, ta mamos sirdis.... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gedrime: 02 liepos 2009 - 15:34
mano mazyliu,jokiu metodu nereikia ir tai labai gerai,pietu miegelio uzmiega pats ,vakaria einam visi miegoti,mes su tetuku i savo lova ,o vaikiukas i lovele savo,bet jei jis nakti atsiropscia pas mus i lova,tai ji priimam su dziaugsmu,nieko pikto nesakom......nes mamos juk uzauks vaikiukas ir tada pacios verksim,kad negalim apkabynti,priglausti pabuciuoti,taip daznai kaip noresim,tai daizukomes tuo,kol vaikiukas mazas ir meilus ax.gif 4u.gif 4u.gif ,jei ka ne taip parasiau,prasau nesupykti,tikrai nieko izeisti nenorejau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 06 13, 23:03)
Esu tikra,kad sis Ferberio metodas tinka ne visiems vaikams.Reiktu atsizvelgti i vaikucio buda,individualuma.Kai kam sis metodas gali buti veiksmingas,o kitam-prazutingas.
As sio metodo netaikiau.Radau kitu budu,tinkanciu butent mano mazyliui... smile.gif

drinks_cheers.gif Tikrai nevisiems manau šis metodas tinka.
Atsakyti
apie šį metodą jau kažkada pasisakiau, bet žiūriu diskusijos vis dar verda smile.gif Manau, jos visai ne vietoj, nes naudoti Ferberio metoda tokio amžiaus vaikams - beviltiška, tai daryt reikia gerokai anksčiau (mano nuomone 4-9 mėn. geriausia) Na nebent gal kokiais ypatingais atvejais tai suveiktų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 02 06, 21:09)
As tai isvis pries sviesos isjungima ir duru uzdaryma... schmoll.gif
Maniskis iki siol uzmiega su pravirom durim ir koridoriuje palikta sviesa...Uzmiega per 5 - 10 min, tada viskas isjungiama ir uzdaroma  smile.gif

mes tai jau ir be verkimu ramei uzmiegam.lygiai 9val nuprausiu dukra aprengiu ir i lova pabunu sale kol uzmiega ir ramaus miego iki ryto biggrin.gif
Atsakyti
Dienos metu dabar migdau vezimelyje, tai pradzioje tekdavo migdyti apie 40 min. su stipriu supimu ir triuksmais.
blink.gif
nesuprantu, kam taip kėlių mėnesiukų kūdikį kankinti. Juk toks mažiukas dar trokšta mamos artumo, nori būti ant rankų ir ten jo vieta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Skirma @ 2006 02 05, 15:47)
Ką manote?

viena karta bandziau, bet man tai baisu unsure.gif niekada daugiau to nedariau schmoll.gif
Atsakyti