Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

As manau, kad kiekvienas vaikas skirtingas ir taikyti kiekvienam viena metoda bet kurioje srityje, nemanau, kad imanoma. Yra toks dalykas, kaip motiniska intuicija, dar pridedame isradingumo ir turime savo metodus. Be to, jei tas vaikelis nepasiruoses vienas buti, tai jokie metodai cia nepades.
Isjungti sviesa ir uzdaryti duris??.. Mano vaikas visiskai ramus kai ijungta naktine lempute ir placiai atidarytos durys. Jis jauciasi daug saugiau ir galvoja, kad mes cia pat esam.
Atsakyti
QUOTE(Makmint @ 2009 03 12, 17:18)
As manau, kad kiekvienas vaikas skirtingas ir taikyti kiekvienam viena metoda bet kurioje srityje, nemanau, kad imanoma. Yra toks dalykas, kaip motiniska intuicija, dar pridedame isradingumo ir turime savo metodus. Be to, jei tas vaikelis nepasiruoses vienas buti, tai jokie metodai cia nepades.
Isjungti sviesa ir uzdaryti duris??.. Mano vaikas visiskai ramus kai ijungta naktine lempute ir placiai atidarytos durys. Jis jauciasi daug saugiau ir galvoja, kad mes cia pat esam.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
AIsku, gal ne i tema, bet mums labai padejo migdant vaika zaislai loveleje. Pvz mano sunus nuo pirmu menesiu turi savo ,,miegojimo,, minksta zaisla liuta. I lovele dar idejom 2 meskiukus (senelis padovanojo, tai jam labai brangu). Ir po visu vakaro ceremoniju, kai paliekame vaika loveleje, ijungta sviesele ir atidarytos durys. Vaikas tiesiog gulinejasi ir zaidzia su tais meskiukais savo, kol uzmiega. Aisku, ne is pirmo vakaro taip idealu viskas buvo.
Atsakyti
Karta pabandziau tokiu metodu uzmigdyti, tai kaimynai pradejo stuksenti i siena. lotuliukas.gif Veiksmingiau buvo , kai ja paguldydavau i lovyte ir dainuodama glostydavau arba paimdavau jos rankele. smile.gif
Atsakyti
O maniskei 2metai, tai jau senokai pati uzmiega be jokiu ceremoniju, tiesa kartais vakare reik paguleti salia, kad neseltu be saiko ir migdytusi greiciau bigsmile.gif , bet aciu dievui, kad yra savarankiska, o diena, kai nori miegoti, nueina pati ir krenta i lova, kuri tuo metu arciausia biggrin.gif .
Atsakyti
Isbandysiu kuri nors is mamyciu naudotu budu, nes atsibodo jau vaika pries kiekviena migdyma ant ranku supuoti....
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 02 06, 00:25)
Tas Ferberis rašo taip pat kaip Spokas.Buvo toks super duper gydytojas apie 1945 Amerikoj. Jo metodai jau dvidšimt metų tenai laikomi pasenusiais ir jais seniai nbesivadovaujama.

Man šis metodas nepriimtinas. Vien dėl to,kad taip yra sulyginami visi vaikai ,o juk jie visi skirtingi blink.gif  Skirtingi charakteriai,polinkiai,baimės. Pavargs ir užmigs iš nuovargio blink.gif  g.gif  Man tai skamba baisiai. Nenoriu,kad mano vaikas jaustusį paliktas,vienišas ir užmigtų nuo verksmo  schmoll.gif

Tarp kitko,juk net supermamos tituliniame pyuslapyje buvo psichologų komentarai, taip pat ir ,rodos, " Mažylio" žurnale taip pat psichologo aiškinimai,jog toks migdymo būdas yra atgyvena ir nerekomenduojamas . Pasirodo ,jog vaikai prisimena šią palikimo būsena ir tai gali pavirsti į nerimo sutrikimus jiems jau esant suaugusiems. Vaikas turi visą laiką jausti tėvų meilę ir rūpestį ( ne lepinimą).

Rikdymai man panašūs į kareivio muštrą. cool.gif

as migdau ant ranku, ateis laikas ir pats ismoks, as uz tai, kad vaikysteje vaikas kuo daugiau butu salia mylinciu ir mylimu tevu,o ne kaip kokioj stovykloj mustruojamas. jokia beda man, kad jis miega mano lovoje, kai uzsimanau - nueinu pas vyra ant sopkikes ir man tai nemaiso. Ateis laikas kai pasakys - mama, as noriu miegoti savo loveleje.
Atsakyti
Nuo pat pirmuju dienu dukryte miega savo lovoje be jokiu supimu(vienam kambaryje su mumis). Tik man tekdavo sedeti prie jos, kol neuzmigs. Taip buvo kazkur iki 6 men. kol musu tevelis neirode, kad vaikas puikiai uzmiega ir be to "sedejimo". Jis pagulde mazaja ir tiesiog grieztai pasake "MIEGOTI". Ir kas idomiausia vaikas paklause, pasimuiste lovyteje ir uzmigo. Kita diena as pabandziau si metoda ir manes nepaklause doh.gif , tada prasiau vyro pagalbos biggrin.gif . Taip vyras migde mazaja apie savaite kol ji priprato, o veliau jau ir su manim taip pat ejo miegoti biggrin.gif . Taip yra ir dabar. Paguldau, pamaitinu, paduodu ciulptuka ir megstamiausia pagalvele ir palieku, ji sliauzia, ropoja, atsistoja ir vel atsigula, kol galiausiai uzmiega thumbup.gif
Prie supimo nepratinom, nors kartais ir labai norejosi, kad greiciau uzmigtu doh.gif , bet dabar tuo labai dziaugiuosi biggrin.gif
Atsakyti
Sutinku su DiDiDu biggrin.gif
man vaiko kankinimas cia ne metodas.juk mazas vaikas zino kad mamyte yra tas zmogiukas kuris ji visada saugo visada ,gelbeja,padeda ir t.t... o dabar pati mama palieka vaika viena verkti. doh.gif ziauru.mano sirdis neatlaikytu.gal as silpna bet pati savo vaiko stenguosi bereikalo nevirgdyti jis per diena ir taip turi del ko verkti.(uzsigauna oziukas uzpuola)manau kad sis senamadiskas metodas niekam tikes.tik vaika ir mama traumuoja. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva 777 @ 2009 06 03, 01:34)
Sutinku su DiDiDu biggrin.gif
man vaiko kankinimas cia ne metodas.juk mazas vaikas zino kad mamyte yra tas zmogiukas kuris ji visada saugo visada ,gelbeja,padeda ir t.t... o dabar pati mama palieka vaika viena verkti. doh.gif ziauru.mano sirdis neatlaikytu.gal as silpna bet pati savo vaiko stenguosi bereikalo nevirgdyti jis per diena ir taip turi del ko verkti.(uzsigauna oziukas uzpuola)manau kad sis senamadiskas metodas niekam tikes.tik vaika ir mama traumuoja. schmoll.gif

drinks_cheers.gif Sutinku 101 proc.
Atsakyti
Bandem mes kazkada taip ji migdyti,bet istverdavau tik pora minuciu. unsure.gif Nu negalejau klausytis kaip vaikas riekia vienas kambary.dabar jau didelis berniukas ir zino kad reikia miegoti savo lovyteje.nors jau lovytes senai nenaudojam,turi savo LOVA.ir zinokit net vaikas pasikeite kai ismetem lovyte.joje visai nenorejo miegoti,todel nepadetu jokie metodai,susirektu iki samones netekimo turbut.o kai pastatem suaugusiuju lova,tai su mielu noru pats joje uzmiega ax.gif
Atsakyti
Na manau kad mama kuri sake apie "motiniska intuicija" yra teisiausia. Mano drakonytei dar tik 2,5 men. bet toks migymo metodas tikrai nesuveiktu. Is pykcio ji gali klykti daugiau nei valanda, ir kuo toliau tuo sunkiau nuraminti, o kai ji rekia tai net metaliniai sviestuvai rezonuoja.... Kadangi anot neurologo ir pediatro vaiko raida puiki, tai tenka pripazinti kad tai tiesiog toks sprogstantis uzsispyres charakteris.... Nakti uzmiega musu lovoje pavalgiusi, ir ramiai keliauja i savo lovyte, keliasi tik 1 ar 2 kartus per nakti uzkasti, tai gal del to as labai ir neieskau nauju migdymo metodu, juolab kad i savo lopseli issikrauste be isteriju. O stai dienos miegas yra didele problema, nes arba ji tiek pervargsta kad negali uzmigti, arba gliausiai uzmiega is inirsio visiskai nusikankinusi. Dabar bandau dienos metu migdyti pagal rezima kelis kartus, tai vos paguldzius uzsimerkia, migdosi bet piktai klykia ir per kokias 5-10 min. uzmiega. Kazkokiu kitu budu kaip mano vaika dienos metu ramiai uzmigdyti dar nesugalvojau. Ilga laika uzmigdavo man ant pilvo, bet dienos metu sio budo jau nebenaudoju, tai gal tai pasipriesinimo reakcija. Zodziu, kiekvienas vaikas kitoks ir svarbiausia isiklausyti i ji ir susitarti, su maniske deja tenka susitariteti svelnios prievartos budu:)))
Atsakyti