Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(Frane @ 2009 03 03, 17:37)
cia panasiai kaip su vista ir kiausiniu - neaishku kas pirmiau atsirado.

cia truputi "ne i tema", bet anksciau atsirado vista, nes ji buvo sukurta, o tik po to pradejo deti kiausinius mirksiukas.gif
Atsakyti
Ferberio metodas man asmeniskai atrodo kazkoks nesamoningas, ziaurus blink.gif Nesuprantu, kam tokiais metodais traumoti vaika schmoll.gif
Mano dukrytei reikia, kad pries miega kas nors butu salia (dazniausiai aisku mamyte), kad galetu pasukioti plaukus, ir kad kas nors ja uz rankytes palaikytu. Taip ir uzmiega, ir manes tai nei kiek nevargina. O vyresniam vaikuciui reikia dar ir pasaka paskaityti.
Atsakyti
as netiksliai pagal tas minutes, bet mazdaug taip vaika ir migdydavau. db retai kada prireikia taip, nes dazniausiai mazoji pati uzmiega. as greit susinervuoju i resu be knatrybes blush2.gif negaleciau ilgai guleti salia ar laikyti uz rankytes ir manau, kad tai is vis nera gerai. taip, avikus reikia glausti ir myleti., bet juos reikia mokinti ir savarankiskumo. buna zaidimu ir mylavimusi laikas, yra ir miego laikas.
gal kitiems vaikams tas budas nera priimtinas ir per daug sunku, bet mums jis pasiteisino.
Papildyta:
QUOTE(<"PuMa"> @ 2009 02 17, 14:47)
mano dukryte tiek pietu miego,tiek vakare pati neuzmiega viena,butinai turiu as kartu atsigulti ir duoti jai ranka,bandziau palikti viena,bet tada ji blaskosi ir iesko manes ir neuzmiega,gali ir valanda prasivartyti  doh.gif buna kad ir nakti prabunda ir sako mamyte duok ranka,beje jai 2.5m. dabar

va del tokiu priezasciu ir nepratinau savo dukrytes sitaip uzmigti schmoll.gif
si mergaite nakti blaskosi ir iesko mamos, vaikui neramu ir jauciasi nesaugus,- butina laikytis uz rankos. ne visai atvejais, bet daugumai, jei vaika pratint miegot savarankiskai, tokiu bedu butu isvengta.

as net neskaicius apie si metoda taip bandziau ivesti naktinio miego rezima. ir mums pavyko! dukryte kai anksciau laiko pavargsta, - pati pasipraso i lova ir uzmiega ramiai ant sonelio thumbup.gif
Atsakyti
na as pabandziau viena karta ir po to vienintelio karto supratau,kad tas metodas ne mums,o gal ne man, vaikas isiverkia iki isterijos ar vemimo, apie jokius miegojimus ne kalbos negali buti... pati labai baisiai jauciausi po tokio bandymo... manau ne kiekvienas vaikutis siam metodui pasiduoda.
Atsakyti
QUOTE(l1nuska @ 2009 03 05, 00:55)
na as pabandziau viena karta ir po to vienintelio karto supratau,kad tas metodas ne mums,o gal ne man, vaikas isiverkia iki isterijos ar vemimo, apie jokius miegojimus ne kalbos negali buti... pati labai baisiai jauciausi po tokio bandymo... manau ne kiekvienas vaikutis siam metodui pasiduoda.

oho blink.gif na tikrai ne kiekvienam.

mano vaikas po tokiu bandymu uzmigt, kaip minejau anksciau, jau isivaziavo i rezima. vakar nuejom ant dideles lovos miegamajam, skaitem knygute ir pamegdziojom kaip sneka gyvuneliai. tada dukryte paguldziau i jos lovyte ir isejau, gal kokiu 15 min viena varte knygute rolleyes.gif atejau, paemiau knygute ir paguldziau ant sonelio- vaikas iskart uzmigo thumbup.gif
Atsakyti
Man šį metodą pasiūlė išbandyti draugė,kai pamatė kaip kankinamės su migdymu.Jei šis metodas pasiteisino.Neiškart ryžausi jį išbandyt,per žiauriai atrodė.Bandėm ir su knygutėm,su lopšinėm vistiek baigdavosi ant rankų doh.gif Visgi nutarėm ir šį metodą išbandyt,pradžiai labai gaila buvo kai pravirko,bet atsilaikėm ir nepaėmėm ant rankų,pamainom ėjom glostėm,neužilgo nutilo ir užmigo.Aišku tiksliai visko nevykdėm,bet manau kiekvienas atranda savo metodą,juk vaikai skirtingi ax.gif Gal ir griežtokas metodas,bet manau visko leidimas vaikui,jo visų užgaidų tenkinimas irgi nėra gerai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(l1nuska @ 2009 03 04, 15:55)

Butent todel ir as esu pries si metoda. Gal but dar ir del to, kad neturime ypatingu problemu su migdymu. Tiesiog paglostai, palaikai uz rankytes ir uzmiega. Migdau vaika, kai pati matau, kad nori (beveik visada tuo paciu laiku) 4u.gif
Atsakyti
As bandziau su sunum kai du metai buvo..manau jau per velu gal.. bet po poros dienu klykimo, paciai nervai parejo..ir vistiek galiaus nesibaigdavo taip kaip turetu, nes jau atrodydavo per pavojinga iseiti is kambario... Gailiuosi kad is vis bandziau schmoll.gif ne visiem toli grazu vaikiukam tinka..
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 02 06, 00:25)
Tas Ferberis rašo taip pat kaip Spokas.Buvo toks super duper gydytojas apie 1945 Amerikoj. Jo metodai jau dvidšimt metų tenai laikomi pasenusiais ir jais seniai nbesivadovaujama.

Man šis metodas nepriimtinas. Vien dėl to,kad taip yra sulyginami visi vaikai ,o juk jie visi skirtingi blink.gif  Skirtingi charakteriai,polinkiai,baimės. Pavargs ir užmigs iš nuovargio blink.gif  g.gif  Man tai skamba baisiai. Nenoriu,kad mano vaikas jaustusį paliktas,vienišas ir užmigtų nuo verksmo  schmoll.gif

Tarp kitko,juk net supermamos tituliniame pyuslapyje buvo psichologų komentarai, taip pat ir ,rodos, " Mažylio" žurnale taip pat psichologo aiškinimai,jog toks migdymo būdas yra atgyvena ir nerekomenduojamas . Pasirodo ,jog vaikai prisimena šią palikimo būsena ir tai gali pavirsti į nerimo sutrikimus jiems jau esant suaugusiems. Vaikas turi visą laiką jausti tėvų meilę ir rūpestį ( ne lepinimą).

Pritariu drinks_cheers.gif Tokiais atvejais labiau linkusi pasitikėti motiniška nuojauta blush2.gif Čia turbūt kaip su tuo ožiukų tramdymo metodu - palikti vaiką kambaryje vieną - paaiškėjo,jog jokiu būdu to daryt negalima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaErika @ 2009 03 11, 09:21)
Pritariu  drinks_cheers.gif  Tokiais atvejais labiau linkusi pasitikėti motiniška nuojauta  blush2.gif  Čia turbūt kaip su tuo ožiukų tramdymo metodu - palikti vaiką kambaryje vieną - paaiškėjo,jog jokiu būdu to daryt negalima  4u.gif

Del pastarojo tikrai negaliu sutikti. Pirma - time out laikas reikalingas visiems, net suaugusiesiems. Kiekvienam vaikuciui toks pabuvimas atskirai uztrunka tiek kiek jam metuku, tad jei vaikui 3 m. 3 min pabuvimas atskirai yra naudingas. Suprantama, jei kalbate apie atvejus, kai vaikas uzdaromas i tamsu kambari ir laikoma duru rankena, kad jis neisheitu - tai nesamone.
Atsakyti
Cia galima daug diskutuot apie si metoda- uz ir pries.bet kiekvienas renkasi aukleti vaikus pagal savo intuicija.As bandziau ax.gif Ir turiu pasakyt,kad mano mergyte po dvieju,sunkiu''naktu pradejo miegot ramiau-nebesikeldavo nakti kas valanda ir nebesaukdavo.o tai budavo tik prabunda ir is syk stojasi,paleidzia dudas.Aisku tevai gali kenteti,bet viskas turi ribas doh.gif O dabar viskas thumbup.gif Atsibunda gal koki viena du kartus ,pasivarto ,pasisuka ant sonelio ir vel uzmiega wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuke @ 2009 03 11, 10:09)
Del pastarojo tikrai negaliu sutikti. Pirma - time out laikas reikalingas visiems, net suaugusiesiems. Kiekvienam vaikuciui toks pabuvimas atskirai uztrunka tiek kiek jam metuku, tad jei vaikui 3 m. 3 min pabuvimas atskirai yra naudingas. Suprantama, jei kalbate apie atvejus, kai vaikas uzdaromas i tamsu kambari ir laikoma duru rankena, kad jis neisheitu - tai nesamone.

Visai nesenai teko matyt laidą, jog vaikas vienas būdamas labai išsigąsta savo emocijų blush2.gif Time out manau tikrai reikalingas, bet nežinau, ar gerai palikt vieną... 4u.gif Apie tokius atvejus kai tamsoj laiko vaiką - čia manau jau kraštutinumas, taip tik vaikas traumuojamas schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaErika: 12 kovo 2009 - 09:15