Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(Madeleine @ 2009 02 13, 13:55)
Tai morališkai atgyvenęs, žiaurus kūdikių dresūros (būtent - dresūros) metodas,
drinks_cheers.gif

QUOTE(Numenor @ 2009 02 16, 15:22)
Cia gabaliukas is australu TV, gydytojas kalba apie migdyma, tame tarpe ir Controlled Crying.

http://9am.ten.com.a...ds-to-sleep.htm

Pagrindine mintis (bent jau man) - darykite, kas padeda ir tinka jusu seimai.

drinks_cheers.gif

QUOTE(RutaT @ 2009 02 16, 23:32)
O gal but kai kuriems vaikuciams vietoj tokio ziauraus metodo miego problemas padetu isspresti guldymas LAIKU i lovyte..? ....

drinks_cheers.gif

taip taip taip biggrin.gif
nors aišq vaikas vaikui nelygu, tačiau disciplina padeda 4u.gif

Atsakyti
mano dukryte tiek pietu miego,tiek vakare pati neuzmiega viena,butinai turiu as kartu atsigulti ir duoti jai ranka,bandziau palikti viena,bet tada ji blaskosi ir iesko manes ir neuzmiega,gali ir valanda prasivartyti doh.gif buna kad ir nakti prabunda ir sako mamyte duok ranka,beje jai 2.5m. dabar
Atsakyti
nezinau nenaudojau jokio metodo ir nemanau kad naudosiu mano manymu kad vaikui pasaka butina kokia vaikyste jei einat miegot vaikas negali ramiai atsigulti lovoj apsikabinti mamos ir klausytis pasakos , mes visi kartu uzmiegam paklauso paskos uzmiega ir as ramiai iseinu i savo kambari ir nematau tame problemos kai vaikas pats nores miegot vienas as ji ir paliksiu nes jau vadinasi atejo jam laikas , bet jei jis nores kartu miegot iki 10m as ji ir uzmigdysiu kad ir ka sakytu visi bet man svarbiausiai kaip jauciai vaikas o ne kazkokius metodus naudoti smile.gif
Atsakyti
mano drauge tai 1,5 metu vaika ipratino miegot, tik toks pratinimas dar sutapo su maitinimo nutraukimu. 3 dienos ir vaikas nebevalge ir nesikele ir ramiai uzmigdavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaT @ 2009 02 17, 00:32)
O gal but kai kuriems vaikuciams vietoj tokio ziauraus metodo miego problemas padetu isspresti guldymas LAIKU i lovyte..? Pasiskaiciusi SM susidariau ispudi kad lietuves mamytes labai velai guldo vaikucius vakare miegot. Jie buna labai pervarge, todel sunkiai uzmiega. (Juk suaugusiams irgi taip buna...)

As su pirma dukra tai turejau daug migdymo problemu, kartais nesiodavau ir dainuodavau valanda ir ilgiau  unsure.gif Tiesa, apie Feberio metoda esu girdejusi, bet man naciu vaiku auklejimo metodai nepriimtini, taip kad jo nebandziau.

Bet niekad nesu bandzius ir jos guldyti anksciau vakare miegoti. O vat antras vaikas labai aiskiai duoda suprasti kada laikas i lovyte. Ir 18.00 jau miega. Jei kur sveciuose ar kelionej neiseina laiku paguldyt, tai apie miegojimo laika buna labai irzlus, o paskui veliau labai sunkiai uzmiega. Reik supt, dainuot arba salia kokia valanda gulet, o jis sau sneka ir pirstus skaiciuoja kol uzmiega...

Tai ka norejau pasakyti... Ogi pabandykit stebeti vaika ir kai tik pradeda ziovauti guldykit ramiai lovon  bigsmile.gif Man auginant pirma tikrai neatejo i galva vaika 18.00 migdyt...

18h miegoti nakties migui g.gif O tai cia skaitosi laiku? g.gif Jeigu jums antrodo 18h laiku (kas man taip neatrodo) tai kaip galit spresti kad migdymas 23h jau yra ne laiku doh.gif Niekas cia ir nerase, kad prievarta laiko vaika nemigdyta iki velumos doh.gif
Mes visada einam miegoti 21h, aisku neskaitant tu dienu kai bunam sveciuose bet taip buna retai. Guldom vaika visada vienu metu, taciau uzmgimas tikrai nebuna kas vakara toks pats. Buna kad jis uzmiega is karto, buna blaskosi ilgai lovyteje. O dabar, bet cia jau darzelio deka, ismoko ramiai, be blaskymosi ir verskmo, guleti ir migdytis thumbup.gif Kartais atrodo kad jau miega, taciu nueini ir randi ji ramiai gulinty thumbup.gif
Beje, ziovauti mes pradedam nuo 20h, kelis kartus bandziau tada ir paguldyti, deja - tikrai per anskti, musu laikas yra 21h ir kaip jis energingai beatrodytu ir elgtusi einam gultis visada tuo paciu metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2009 02 19, 00:16)
18h miegoti nakties migui  g.gif  O tai cia skaitosi laiku?  g.gif Jeigu jums antrodo 18h laiku (kas man taip neatrodo) tai kaip galit spresti kad migdymas 23h jau yra ne laiku  doh.gif Niekas cia ir nerase, kad prievarta laiko vaika nemigdyta iki velumos doh.gif

laiku yra tada, kai vaikas nori miego, o ne tada, kai tevai galvoja, kad vaikas jau turi gultis... kaip mes benoretume, vaiko poreikiu - ty alkio jausmo, poreikio tustintis ir slapintis, poreikio miegoti, sukontroliuoti negalime - juos geriausiai jaucia ir kontroliuoja tik pats vaikas. tereikia stebeti ir laiku patenkinti ta vaiko poreiki, tada nebus problemu nei su miegu, nei su valgymu, nei su ejimu ant puoduko ar kt.
Atsakyti
Ko gero ne visiem vaikam tinka sis metodas, bet mano dukrytei tiko. Buvau skaiciusi, bet mums tai gavosi savaime. Buvau pervargusi, vaika nesiodavau ant ranku, dainojau, ko tik nedariau, ji rodos nuo to tik dar energingesne pasidare. Kaip gali uzmigti, kai mama zaidzia su tavim? Galiausiai paguldziau i lovyte, sakiau, kad busiu salia, jei reikes, ir isejau. Vaikas aisku pravirko. Grizau po 2 min. Pabuciavau, paglosciau, bet i rankas nebeemiau. Vel isejau. Sitaip pakartojau kelis kartus, po minute mazdaug prailginant laika. Per pusvalandi uzmigo. Buvau labai nustebusi. Kita vakara taip pat pakartojau ir nuo to laiko vakare visada taip migdydavau. Dukrytei tada buvo 2.5 menesiu. Veliau taip pat ir pietu miego guldydavau. Atradom, kad jai geriau nusiraminti ir uzmigti paciai, o ne buti migdomai. Be to, ir guldydavom tuo pat metu.
Siaip siulau pabandyti si metoda, bet nebutina tiksliai laukti tu minuciu. Kaip sirdis pasakys, tada uzeikit pas vaika, pabuciot, parodyt, kad viska girdi ir esi salia.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 02 19, 09:46)
laiku yra tada, kai vaikas nori miego, o ne tada, kai tevai galvoja, kad vaikas jau turi gultis... kaip mes benoretume, vaiko poreikiu - ty alkio jausmo, poreikio tustintis ir slapintis, poreikio miegoti, sukontroliuoti negalime - juos geriausiai jaucia ir kontroliuoja tik pats vaikas. tereikia stebeti ir laiku patenkinti ta vaiko poreiki, tada nebus problemu nei su miegu, nei su valgymu, nei su ejimu ant puoduko ar kt.

As nesutinku,manau kad rezimas vaikui tikrai nepakenkia,o kaip tik yra gerai pratint ji nuo mazumes daryti viska savo laiku.Tiek valgyti tiek miegoti.Kitaip jam bus labai sunku darzelyje,o paskui r mokykloje.Vaikas zinoma geriausiai jaucia savo poreikius,bet mes-tevai tam ir esam kad padetume jam suvokti kada pietu metas,kada miegot laikas....

QUOTE(Hegesihora @ 2009 02 19, 12:38)
Ko gero ne visiem vaikam tinka sis metodas, bet mano dukrytei tiko. Buvau skaiciusi, bet mums tai gavosi savaime. Buvau pervargusi, vaika nesiodavau ant ranku, dainojau, ko tik nedariau, ji rodos nuo to tik dar energingesne pasidare. Kaip gali uzmigti, kai mama zaidzia su tavim? Galiausiai paguldziau i lovyte, sakiau, kad busiu salia, jei reikes, ir isejau. Vaikas aisku pravirko. Grizau po 2 min. Pabuciavau, paglosciau, bet i rankas nebeemiau. Vel isejau. Sitaip pakartojau kelis kartus, po minute mazdaug prailginant laika. Per pusvalandi uzmigo. Buvau labai nustebusi. Kita vakara taip pat pakartojau ir nuo to laiko vakare visada taip migdydavau. Dukrytei tada buvo 2.5 menesiu. Veliau taip pat ir pietu miego guldydavau. Atradom, kad jai geriau nusiraminti ir uzmigti paciai, o ne buti migdomai. Be to, ir guldydavom tuo pat metu.
Siaip siulau pabandyti si metoda, bet nebutina tiksliai laukti tu minuciu. Kaip sirdis pasakys, tada uzeikit pas vaika, pabuciot, parodyt, kad viska girdi ir esi salia.

Pas mus labai panasi situacija,kuo ilgiau budavau prie vaiko tuo ilgiau jis zaisdavo,juokdavos,stodavos lovelej.Zodziu kazkaip savaime gavosi,kad paguldydavau,paglostydavau galvyte ir tyliai iseidavau.Ir jis pats ramiai uzmigdavo.Jei kartais pravirkdavo,tai ateidavau is karto,neskaiciavusi minuciu lotuliukas.gif .Zodziu jis pajuto,kad mama kazkur netoli ir bet kada gali ateit.Taip iki siol uzmiega vienas.Aisku visi vaikai skirtingi ir neimanoma visiem pritaikyti vieno budo.
Atsakyti
QUOTE(Eglyte @ 2009 02 12, 13:16)
sis metodas efektyvus maziems vaikams-kudikiams, o jau paaugusiu taip nepaliksi vienu kambaryje, islips is lovos ir ateis. as vargau su savo diceke iki 3m kol neptadejo eiti i darza, va tik nuo tada uzmigdavo vena, nes darzelyje pavargdavo ir nebudavo jokiu problemu su miegu. o va su mazaja, jau tokiu klaidu nebedarau, nuo metu ipratinau uzmigti viena savo lovytej ir viskas dabar ciki, galiu vakara ramiai paskirti tik sau ir ramiai pasedti prie TV  cool.gif
kuo mazesni vaika pratinsit uzmigti viena, tuo greiciau jis pripras ir tuo maziau bus verksmu ir isteriju  mirksiukas.gif

Jei kalbate apie "kontroliuojama verkima", tai galima ir vyresniems taikyti, tik tada reikes kiekviena karta islipus is lovytes vel i ja nuvesti ir paguldyti. Jau pamirsau, ar cia kazkas rase apie TV laida (as ja irgi maciau), kur tevai sitaip turejo paguldyti vaika apie 100 kartu per vakara? Turbut tai krastutinumas, bet metoda tikrai galima taikyti ir vyresniems. Pirma karta islipus is lovytes rekomenduojama paguldyti atgal, pabuciuoti, truputi galvyte paglostyti, pasakyti, kad reikia miegoti. Sekancius kartus reikia nieko nesakant, neglostant tiesiog paguldyti ir iseiti is kambario. Sunku doh.gif , bet kai labai reikia... Beje, tas Dr Green savo knygoje pasakoja, kad metodas ypac veiksmingas 3 metu vaikuciams, nes jis isaiskindavo, kas vyks vakare namie ne tik teveliams, bet ir vaikuciui, tai pasak jo kartais to ir uztekdavo, vaikutis suprasdavo, kad reiks dabar miegoti ir kitaip nebus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Maze:) @ 2009 02 11, 19:52)
sweiki smile.gif o as turiu problema..patarkit ka daryti
mano dukra 2m 7men bet nakti gere labai dauk neisimiegu jau metus begioju kas 2-3h atnesu jai gert taip isimusu is miego jauciuos pawargus ji sugere per nakti 6-7 puodukus kazkur doh.gif  arbatos mum net pampis nepadeda istisai slapi.
nesuprantu ar ji pripratus ar jai kazkas yra g.gif

O jus pas gydytoja nebuvote, gal kokia diabeto forma? g.gif Bet yra tokiu vaikuciu, kurie pripranta gerti per nakti, jei litrais geria, gali buti net pavojinga, vadinama "intoksikacija vandeniu" g.gif Pirma turbut reiketu isitikinti, kad tai ne liga. Tikiuosi, labai neprigasdinau blush2.gif Parasykite, kaip seksis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2006 02 06, 00:25)
  Man šis metodas nepriimtinas. Vien dėl to,kad taip yra sulyginami visi vaikai ,o juk jie visi skirtingi blink.gif  Skirtingi charakteriai,polinkiai,baimės. Pavargs ir užmigs iš nuovargio blink.gif  g.gif  Man tai skamba baisiai. Nenoriu,kad mano vaikas jaustusį paliktas,vienišas ir užmigtų nuo verksmo  schmoll.gif
Rikdymai man panašūs į kareivio muštrą. cool.gif

Tiesa sakant jokiais metodais ir patarimais nereikia vadovautis aklai - visi esame asmenybes ir nei vienas nenorime augti ar elgtis pagal viena kurpaliu, taciau ir tai nereiskia, kad "kontroliuojamo verkimo" metodas yra naciu ishmislas ar kareiviu mustras. Jei tai priestarauja Jusu prigimciai nesivadovaukite juo, jei netinka vaikuciui, netaikykit. Metodo esme ne ta, kad vaika mama ar tetis palieka viena ir jis jauciasi uzmirstas, paliktas, nuskriaustas - kadangi mama ar tetis vis grizta po poros minuciu, vaikuti paglosto, nuramina, pabuciuoja ir ramiu tonu palinki labos nakties miegelio - vaikas negali jaustis atstumtas. Savo mazaja taip pat pripratinom uzmigti viena. Ir tikrai tuo dziaugiuosi, nes sedeti po valanda prie vaiko vakare, kai nors kiek norisi atsipusti ir pabuti kartu su vyru, man nepriimtina. Kam tai miela sirdziai - respect'as. As, deja, tokia kantrybe nepasizymiu, o kokia vaikui nauda is suirzusios ir piktos mamos.
Atsakyti
Man tasferberio metodas schmoll.gif , kazkaip atrodo nenormalu vaika virkdyti.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 02 19, 08:46)

o tai kaip tada su kelimusi rytais? suprantu, kad naturaliai gyventi isijauciant i poreikius gali tik kazhkur vienkemyje, kada gali isijausti i gamta ir visus kitus instinktus. bet kada priklausai nuo darbu, darzeliu, mokyklu ir pan., tada jau tenka eiti i "rezima" nori tu to, ar ne, nori vaikas ar ne.
o ir su tuo paciu alkiu - jei vaikas kasdien tuo paciu laiku gauna valgyti, tai naturaliai ir alkis pasijungia rezimui.
cia panasiai kaip su vista ir kiausiniu - neaishku kas pirmiau atsirado.
Atsakyti