Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(jjurgius @ 2008 09 10, 10:58)
Christopher Green „Mažylio tramdymas“ –

QUOTE(angeliux1 @ 2008 09 10, 12:59)
...po metu ir norisi miego istisinio ir ramybes su vyru intymumo visisko...t

Kaip čia pasakius.... jei aš pabandyčiau tą metodą antros citatos pas mane nebūtų schmoll.gif . Ir nemanau kad ilgai ištevrčiau. Maniškė labai jautriai reaguoja į viską... Atrodo ji greitai nusiramina ant rankų, galiausiai net palenda man po palaidine ir apkabina, glaudžiasi, tačiau po to visą naktį ji kas 2 val man klykia- ne šniurkščioja- o staiga kaip sirena pradeda klykt... Ji taip reaguoja, kai jaučiasi nuskriausta, ar kai labai daug naujovių.
na atsiprašau- bet mano pirmagimė šiam metodui matyt yra per trapi. Mes prieš miegą ir knygeles paskaitome, ir lopšines paniūniuojame jei yra pas ją nuotaika lopšinėm ... o kartais matau pati- nieko nereik- ji tik prisiglaudžia ir užmiega... net "vakarinio papo" nereik mirksiukas.gif
Atsakyti
aš nenoriu nei reklamuoti tos knygos, nei per daug girti to metodo, jau vien pavadinimas man yra žiaurus ir tikrai labai sunku klausytis savo veiko verksmo.

bet autorius teigia, kad šis metodas veiksmingas visais su miegu susijusiais atvejais, ir kai vakare pats neužmiega, ir kai nakti prabunda ir kai parsikrausto į tevelių lovą. taip pat jis teigia, kad 90 proc. vyresnių nei 1 metų vaikų, šio metodo pagalba, pradeda ramiai miegoti jau po 4 naktų. mes ramiai pradėjom miegoti po kokios savaitės, bet mums metų nėra smile.gif ir tikrai aš aklai nesilaikiau visų taisyklių, dariau kaip jautė širdis, vieną kartą daugiau verkėm, kitą mažiau, įvayriai. kitą kartą pats nusiramina ir vėl pradeda verkti, nu visaip buvo.
autorius teigia, kad taikant šį metodą, vaikas jaučiasi mylimas ir saugiai, mat žino, jog ankčiau ar vėliau jūs pas jį ateisite ir jis pasieks savo. tačiau jis teigia, kad vaikiui tiesiog pabosta ir jis pavargsta tokiu būdų reikalauti dėmesio ir jis nuspręndžia, kad neverta vargintis ir nusiramina g.gif

dar kartą kartojų, tai nėra mano nuomonė, tik autoriaus smile.gif aš nepritariu minčiai, kad vaikus reikia "tramdyti", tačiau gavau dovanų šią knygą ir perskaičiau. bemiegės naktys padarė savo ir po ilgų svarstymų "už" ir "prieš" nusprendžiau pabantyti (tiesa kai vyras buvo išvykęs), kad nereiktu kartu klausytis verksmo ištisą naktį, bet jokių problemų nekilo ir tikrai tik viena naktis buvo sunkoka, o toliau kiekviena naktis buvo lengvesnė ir lengvesnė mum abiems.
noriu pabrėžti, kad mūsų atveju, neramus vaiko miegas tikrai buvo įtakotas mano nuolatinio ir perdėto šokinėjimo, aš jį išblaškydavau, o šio metodo dėka, supratau, kad man nereikia, kai jis vos suniurzga šokti iš lovos ir pulti jį raminti, kad jis jau didelis ir gali pats apsiversti ant kito šono ir ramiai toliau miegoti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjurgius: 10 rugsėjo 2008 - 15:56
QUOTE(DiDiDu @ 2006 02 06, 00:25)

Tarp kitko,juk net supermamos tituliniame pyuslapyje buvo psichologų komentarai, taip pat ir ,rodos, " Mažylio" žurnale taip pat psichologo aiškinimai,jog toks migdymo būdas yra atgyvena ir nerekomenduojamas . Pasirodo ,jog vaikai prisimena šią palikimo būsena ir tai gali pavirsti į nerimo sutrikimus jiems jau esant suaugusiems. Vaikas turi visą laiką jausti tėvų meilę ir rūpestį ( ne lepinimą).

Rikdymai man panašūs į kareivio muštrą
. cool.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Klausimas toms, kurios rimtai bandė: ar buvot nusistatė sau kažkokį laiko limitą? (na, jei neužmigs po 30min, 1val, 1,5val... pasiduosiu?) Gal kažkoks toks limitas yra minimas autoriaus?
Atsakyti
Na aš niekuomet nesiryščiau tokiam metodui, man tai jis žiaurus ir neprotingas doh.gif Juk kiek dabar daug kalbama apie tai, kad vaikui pirmi gyvenimo metai nulemia tai, koks vaiko bus santykis su pasauliu kaip jis jame jausis, kaip mylės save ir kitus žmones, ar jausis saugus ir pan. O čia siūloma vaiką migdyti ir jokių būdų neimti ant rankų? doh.gif doh.gif doh.gif Juk vaikui taip svarbu jausti mmą, tuomet jis jaučiasi saugus, ir tas jausmas įsispaudžia jam į pasamonę. Jie jis jausis saugus, mylimas, tai ir pasaulį matys saugų, bus pasitikintis savimi ir pan. O jei jis verkia tai tikrai ne dėl kaprizų (jie apskrita iki 3 metų viską daro natūraliai, o ne meluodami), o todėl, kad jam reikia švelnumo, prisiglaudimo. Mano sūnus dar ir dabar miega su manim lovoj, ir naktį kelis kartus keliuosi jo maitinti, o kartais tik paglostyti ar priglausti prie savęs, nes jam to reikia. dažnai pats per miegus taip įsirausia į mano šoną ir toliau saldžiai miega. wub.gif Ir tai nereiškia, kad vaikas bus lepus, ir pan. O yra teigiama, kad kuo daugiau vaiką glausi, kuo dažniau jis jaus saugumą, tuo greičiau taps savarankiška ir pasitikinčia savimi asmenybe. wub.gif Tad kiekvienos mamos reikalas, kaip ji auklės vaikus, bet man asmeniškai tai nepriimtina. Ir man apskritai keista, kai mamos savo gimusių naujagimių neima ant rankų, kad nepriprastų doh.gif man tai nesuvokiama. Nešiojau savo mažyli kol pradėjo vaikščiot, o dabar pats ant rankų neina, na nebent nori apsikabinti, viską nori daryti pats, ir eiti pats ir bėgti ir t.t.
Atsakyti
Man sito metodo neteko taikyt, bet turbut ir nereiks, nes nuo pat mazu dienu, ar paguldzius i lopsi, ar i lovele, uzkloju ir jis pats uzmiega thumbup.gif . Teko pasupt tiktai kai buvo susirges.
Atsakyti
QUOTE(aukaja @ 2008 09 17, 14:42)
Na aš niekuomet nesiryščiau tokiam metodui, man tai jis žiaurus ir neprotingas doh.gif Juk kiek dabar daug kalbama apie tai, kad vaikui pirmi gyvenimo metai nulemia  tai, koks vaiko bus santykis su pasauliu kaip jis jame jausis, kaip mylės save ir kitus žmones, ar jausis saugus ir pan. O čia siūloma vaiką migdyti ir jokių būdų neimti ant rankų? doh.gif  doh.gif  doh.gif Juk vaikui taip svarbu jausti mmą, tuomet jis jaučiasi saugus, ir tas jausmas įsispaudžia jam į pasamonę. Jie jis jausis saugus, mylimas, tai ir pasaulį matys saugų, bus pasitikintis savimi ir pan. O jei jis verkia tai tikrai ne dėl kaprizų (jie apskrita iki 3 metų viską daro natūraliai, o ne meluodami), o todėl, kad jam reikia švelnumo, prisiglaudimo. Mano sūnus dar ir dabar miega su manim lovoj, ir naktį kelis kartus keliuosi jo maitinti, o kartais tik paglostyti ar priglausti prie savęs, nes jam to reikia. dažnai pats per miegus taip įsirausia į mano šoną ir toliau saldžiai miega. wub.gif  Ir tai nereiškia, kad vaikas bus lepus, ir pan. O yra teigiama, kad kuo daugiau vaiką glausi, kuo dažniau jis jaus saugumą, tuo greičiau taps savarankiška ir pasitikinčia savimi asmenybe. wub.gif Tad kiekvienos mamos reikalas, kaip ji auklės vaikus, bet man asmeniškai tai nepriimtina. Ir man apskritai keista, kai mamos savo gimusių naujagimių neima ant rankų, kad nepriprastų doh.gif man tai nesuvokiama. Nešiojau savo mažyli kol pradėjo vaikščiot, o dabar pats ant rankų neina, na nebent nori apsikabinti, viską nori daryti pats, ir eiti pats ir bėgti ir  t.t.

Sutinku su issakyta nuomone drinks_cheers.gif Gal kam atrodis didele kancia ir nesuprantama,bet mes abu vaikus kol uzmigs nesiojiom ant ranku iki dvieju metu ir su treciu ta pati darysim.Nematom tame jokios tragedijos ir tikrai nesunku,reikia tiems maziukam silumos,meiles ,prisilietimu nes oi kaip greitai jie auga..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2008 09 17, 12:58)
Klausimas toms, kurios rimtai bandė: ar buvot nusistatė sau kažkokį laiko limitą? (na, jei neužmigs po 30min, 1val, 1,5val... pasiduosiu?) Gal kažkoks toks limitas yra minimas autoriaus?

Musu pradejo keltis nakti ir ta pacia valanda i dudas doh.gif Ir nesiodavom ir ciuciuodavom ir taip neramybe iki ryto.Veziojom pas gydytojus.Po to gavom butent is mediko patarima 'parikdyt" ir paziuret ar tai ne demesio reikalavimas.klausiau gydytojos :kiek galima leist verkt.Man atsake,kad jis neverks ilgai-negaus demesio,pavargs ir bus viskas gerai.Bet atsikelus ir pradejus vaikui rekt(musu atsistodavo ir rekdavo)pasakyt tik viena ir ta pati zodi.Na pvz."MIEGOT".Negresmingai ,bet ir ne svelniai.Tvirtai. ir dar minejo,kad tai gali testis iki 2sav-4sav. Pirma nakti reke 1val.-po to miegojo iki ryto,antra apie 40min,kita tik suniurzgejo.Ir jau visi metai miegam nuo 21 iki 8 ryto.
Beje,atsakingai galiu pareikst,kad si metoda patare taikyt tik apziurejus medikui,nes verksmo priezastis gali buti ir liga.
Teisingai ,kai kurios moterys gerai rase-bepigu sakyt toms ,kurios diena ar vakare turi pagalba.Turi mociutes,vyrus, didele dienos dali gali jas pakeist nuo paros maratono.Bet ,kai pagrindini"vezima vezi "pati.tai metoda taikai is padeties be iseities.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonsa: 18 rugsėjo 2008 - 20:53
QUOTE(Mirėja @ 2008 09 17, 12:58)

deja, šis autorius nenurodo po kiek laiko turi vaikutis užmigti, ar kada jau galima ir nebetaikyti šio metodo o daryti kaip įprasta. pagrindinė metodo mintis yra, kad patys tėvai turi nuspręsti ir pajusti, kaip vaikas reguoja į pasikeistusią situaciją, nes visi vaikai ir visi tėvai yra skirtingi. nemanau, kad vaikutis galėtų ilgai rėkti, juk jūs jo nepaliksite vieno, po 5 ar 7 ar dar kelių minučių jūs ateisite ir jį nuraminsite, pagal Green'o metodą, vaiką galima ir nešioti, ir supti, ir daineles dainuoti, galima daryti viską, prie ko vaikas pripratęs, todėl jis greitai nurims. jis jaus jūsų dėmesį ir žinos, kad esate šalia.
autoriu pabrėžia, kad pradėjus taikyti "kontroliuojamo verkimo metodą" reikia būti tvirtiems ir pasiryžus ženkti šį žingsnįm laikytis iki galo. bet jis taip pat teigia, kad pavyždiui jūs vaikutį vakare užmigdote šiuo būdų, naktį prabudusį taip pat, o paryčiais jei jis nubunda galite ir netaikyti šio metodo, nes paprasciausiai, kol vel vaikas užmigs, kitiems namiškiams jau reikės keltis.
Atsakyti
autoriu pabrėžia, kad pradėjus taikyti "kontroliuojamo verkimo metodą" reikia būti tvirtiems ir pasiryžus ženkti šį žingsnįm laikytis iki galo. bet jis taip pat teigia, kad pavyždiui jūs vaikutį vakare užmigdote šiuo būdų, naktį prabudusį taip pat, o paryčiais jei jis nubunda galite ir netaikyti šio metodo, nes paprasciausiai, kol vel vaikas užmigs, kitiems namiškiams jau reikės keltis.
[/quote]

Va ta pati man sake ir ta medike,kuri rekomendavo ta buda(ji jo niekaip neuzvadino).Manau ,kaip ir visur reikalingas protas.
Mums buvo aktualu naktinis prabudimas,o ne migdymas.Kazkaip su migdymu buvo lengviau-10min ant rankeliu ir liulia,bet kas uzejo naktim doh.gif .Beje,pradejus taikyti ta metoda naktim-rankeles vakare taip pat BAIGESI.Nesiojima trumpinau,paguldzius glostydavau kuri laika ir viskas buvo Ok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonsa: 19 rugsėjo 2008 - 16:07
thumbup.gif thumbup.gif mano abiem mergytem puikiai suveike. Ir mano mama metus prasikankinus taip mane pripratino ir patikekit del to traumuota nesijauciu tongue.gif
Atsakyti
as niekada savo vaiko nesupdavau, pas uzmigdavo lovytej. bet td dar su soske miegodavo. budavo tik nunesu i lovyte , i iseinu uzgesinus sviesa. ramu. taciau kai paaugo, atsisake soskes, tai pats neuzmigdavo. neverkdavo, o siausdavo lovytej.pt kai islipo pats is lovytes, teko ja pristumt pr musu lovos. pietu uzmiega musu lovoj, kai as salia paguliu, o vakare tai tetis, tai as nunesam miegot, ir reik kartu gulet. taciau man tai ne problema. uzmigdai savo vaika, pabuni su juo, paglostai galvele, prisiglaudzia kiskis pr taves. man tai geras jausmas.greit uzmiega su manin. o tas metodas, kad palikt viena ir tegu uzmiega, man nepriimtinas, nes td mano vaikas neverktu, o vaiksciotu po kambari, zaistu, lakstytu, i miegot nesiruostu (cia per pietu miegeli). tad jokio tiklslo palikt viena, juk miegot tai reikia. ferberio metodas naudingas maziem vaikam, kol patys neuzmiega ir kur pacios mamos buna pripratine ant ranku.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre g: 02 vasario 2009 - 12:37