Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

Vaikas ne zveris ir ne mokslo objektas.Kam ji traumuoti nuo pirmu dieneliu, tikrai bus laiko atpratint uzmigti savarankiskai. Daugiau silumos, demesio, laimes, artumo, saugumo maziesiems. Mane mama migde be jokiu metodu,veliau pati uzmigdavau ir savo kambaryje ir neesu kazkokia sukritusi asmenybe. Taigi mano nuomone - pries visokius Ferberio ar Fermerio metodus:)O uz vaikucius be asaru.
Atsakyti
o man atrodo, kad lengva kritikuoti tokį metodą toms, kurios turi gerus ir miegančius ramiai vaikus. kai 7 mėnesius miegi po 3-4 valandas per nakti, nes vaikutis turi kokių nos bėdų, juo rūpiniesi ir kiausas naktis nešioji ant rankų. po to gydytojai sako, kad jis sveikas ir miegas turi susitvarkyti savaime, o jis vis tiek nemiega, nes yra įpratęs miegoti glėbyje, o tu jau nebegali daugiau nes esi ne žmogus o zombis, tada bet ką padarytum, kad tik išsimiegotum. mes pritaikėm šiek tiek švelnesnį, bet panašų metodą savo 11 mėn. kūdykiui ir dabar jau 3 sav. miegam ramiai smile.gif ir aš tikrai žinau, kad ir mano mažyliui, ir man, ir žinoma vyriui dabar žymiai lengviau smile.gif
Atsakyti
Mes taikem ta metoda nuo 9 men, be prieidinejimu... Gan greit ismoko uzmigti pats ir nesikelti. Ne uz ilgo uzsimanes miegoti, pats lekdavo i lovyte ir prasydavosi ikeliamas... tam ryzomes, nes paprasciausiai nebegalejom nebemiegoti, nes jis iki pat 9 men keldavosi pas 2-3 val. galop isikrauste i musu lova, bet ir kartu miegodavo neramiai, keldavosi. Prisikankinom visi trys... Gyvenimas tapo nemielas. Maziukas irgi buvo irzlus, gi ir jis prisikankino kelinedamasis...

Nepaisant to, kad dabar su miegu viskas gerai, as nesu tikra ar teisingai pasielgem... Labai labai noreciau, kad to nebutu reikeje daryti... Taciau neradom kitu budu, kaip iseit is situacijos. verysad.gif Ir iki siol grauzia kirminas, ar nepakenkem maziukui... Del miego tai tikrai nepakenkem, bet koki irasa tai padare kitokio patyrimo (pasitikejimo, baimiu, nusivylimo) lygmeny - nezinau sad.gif

As manau kad nuo nemiego issikankinusiom mamom labai padetu patarimai, kaip kitokiais budais ismokyt vaikuti miegoti, nei taikant si metoda... Kaip elgtis nuo pat pradziu...
Atsakyti
Iki metuku mazdaug laiko nemaciau jokiu problemu,kad mazius keliasi naktimis daznai, visgi maitindavau dar pati beveik iki 11 men. O veliau tiesiog savaime taip gavosi,kad padedavau maziuka lovyten, paglostydavau,duodavau atsigerti, pabuciuodavau ir iseidavau is kambario...gana greitai mazius priprato uzmigti be jokiu problemu.Jam netgi patikdavo vienam atsigulus dar pakalbeti su savimi. Kazkaip nebuvo jokiu dideliu verkimu ar pan. Jei vaikui butu labai nepatike,nemanau,kad buciau kankinusi ji. Taciau jis labai graziai ir maloniai prieme si taikoma migdymo buda. 4u.gif
Atsakyti
Niekada netaikiau šio žvėriško metodo... Maniškei dabar 1 metukai ir 6 mėn. ji užmiega visaip: būna, kad reik pasupt, būna, kad atsigeria mamos pienuko- pati nuropoja į savo lovytę ir užmiega, būna, kad kai neramu užmiega su papu prie mano šono- paskui perkeliu į jos lovą. Ir nematau čia problemų schmoll.gif
Atsakyti
Mano taip isiverke,kad niekas nepadejo po to nei raminimai,nei kalbinimai,visa nakti kukciojo ir sokinejo ar as salia,zodziu trauma blink.gif ,nemoka vienas uzmigt, nors tu ka...reiks ieskot kitokiu budu doh.gif,siaip mano vaikas gerietis, neprisimenu kada verke, tai ta vakara kai paklausiau, tai visa nakti galva kaip kvadratine...
Atsakyti
na mano mazoji nuo paciu pirmu dienu miegojo savo lovytej be jokiu supimu ar dar ko nors.O beveik metu laiko iskeliavo i kita kambari.Kol priprato kitam kambary viena-teko gal po 10 min pabut salia.Tai gal savaite truko.Bet niekada nebuvo tokiu problemu,kad uzdarai duris ir klykauja iki pamelynavimo.Na,nezinau,ji pripratinta viena ir viskas cia,man atrodo normalu.Gal tada reikia nuo pat pradziu pratint,nes vaikeliui,kuris zino ,kad salia mamytes gali saugiai ir jaukiai miegoti,nemanau kad labai noresis miegot atskirai.
Atsakyti
QUOTE(jjurgius @ 2008 09 08, 09:48)
mes pritaikėm šiek tiek švelnesnį, bet panašų metodą savo 11 mėn. kūdykiui ir dabar jau 3 sav. miegam ramiai

Gal galima plačiau ax.gif

QUOTE(XXXXXX @ 2008 09 09, 19:41)
na mano mazoji nuo paciu pirmu dienu miegojo savo lovytej be jokiu supimu ar dar ko nors.O beveik metu laiko iskeliavo i kita kambari.Kol priprato kitam kambary viena-teko gal po 10 min pabut salia.Tai gal savaite truko.Bet niekada nebuvo tokiu problemu,kad uzdarai duris ir klykauja iki pamelynavimo.Na,nezinau,ji pripratinta viena ir viskas cia,man atrodo normalu.Gal tada reikia nuo pat pradziu pratint,nes vaikeliui,kuris zino ,kad salia mamytes gali saugiai ir jaukiai miegoti,nemanau kad labai noresis miegot atskirai.

Nieko čia nepripratinsi, iš patirties sakau. Tiesiog toks vaikas ir tiek. mirksiukas.gif
Atsakyti
Christopher Green „Mažylio tramdymas“ – kontroliuojamo verkimo metodas:
• Mažylis prabunda 3 val. Ryte. Iš pradžių jis tyliai paverkia, tačiau greitai ašaros perauga į triukšmingą protestą.
• Palikite juos verkiančius 5 minutėms, jei esate vidutinio atsparumo, 10 min., jei esate labai ištvermingi, 2 min., jei esate švelnaus būdo, ir 1 min., jei jūs labai jautrūs. Verksmo trukmė priklauso nuo tėvų tolerancijos ir nuo to, kiek iš tikrųjų nusimena pats vaikas. Lengvai nepasiduokite niurnėjimui ar triukšmingam verksmui be ašarų, bet kai matote, kad vaikas tikrai nusiminęs, bijo ir tuoj puls į isteriją, skubėkite jį paguosti.
• Įeikite į mažylio kambarį, pakelkite jį, apkabinkite ir paguoskite. Kartais užtenka juos tik paglostyti lovelėje, kas yra netgi geriau.
• Kai triukšmingas, graudus verksmas pereina į pasikūkčiojimus ir šniurkščiojimus, tai yra ženklas, kad vaiką reikia padėti atgal į lovytę ir ryžtingai išeiti.
• Mažylius pribloškia, kad jūs išdrįsote išeiti. Išreikšdami protestą, jie tučtuojau vėl pradeda verkti.
• Dabar palikite juo 2 min., ilgiau nei anksčiau (10+2, 5+2, 2+2, ar 1+2 min.)
• Įeikite, paimkite ant rankų, apkabinkite, pasikalbėkite, paguoskite. Vos tik vaikas susivaldo, padėkite jį atgal į lovytę ir iškart išeikite.
• Dar kartą pailginkite verkimo laiką 2 minutėmis. Tada paguoskite ir vėl prie verkimo laiko pridėkite 2 min., paguoskite pailginkite laiką ir t.t.
• Būkite tvirti, tęskite tai tiek, kiek reikė. Beprasmiška pradėti naudotis šiuo metodu, jei neketinate visko užbaigti iki galo.

yra ir daugiau, bet toliau rašoma apie raminamuosius vaistus g.gif aš tam nepritariu smile.gif

mums tikrai labai piuikiai sekėsi taikyti šį metodą, kadangi nėra nustatytų grieštų taisyklių kiek reikia leisti vaikiui verkti ir kiek laiko jį galima guosti. viskas priklauso nuo konkretaus vaiko ir jo tėvelių sprendimų. man nei karto nereikėjo leisti savo mažiui paverkti ilgiau nei 5 min. tik primąją nakti reikėjo išeiti iš kambario (jo lovelė stovi musų kambaryje) nes jis stovėjo ir rankas ištiesęs į mane rėkė.kitas naktis jis 5 min. paniuzgėdavo ir šeštą minutę užmigdavo. sunku buvo pirmas dvi naktis, o po jų jis prabusdavo tik 1 karta, paverkdavo 3-4 min. ir pats užmigdavo, jei aš neprieidavau jo užkloti. mūsų atveju naktinis blaškymasis buvo grynai mano problema, nes aš negalėdavau nei sekundės leisti jam paniunrzgėti iš karto puldavau prie lovelės ir jį išbudindavau, taip jis įprato smile.gif ir tomis naktimis būdavo taip, kad jis nusiramina ir aš manau, kad jis miega, o ištiesų jis ramiai sau guli, aš prieinu ir jis iškarto pradeda rėkti blush2.gif todėl nebesikeliu ir žinau, kad jis kol persiverčia ant kito šono paniurna ir miega toliau smile.gif dabar jis pats ramiai užmiega 21 val. vakaro ir keliasi apie 7 val. su tėčiu smile.gif mums tai tikras stebuklas wub.gif
Atsakyti
Kievienas viakas ir tevai yra individualus ir visiem reik skirtingu metodu,kuriuos atrandeme tik mes aptys-tevai.Ar zinot nors viena suaugusi zmogu kuris dar meiga tevu lovoje????ne smile.gif tai reiksias anksciau ar veliau mes to ismosktame,buti vieni,megautis vienatve,uzmigti tamsoje,uzsidaryti turis ir pan.
Kaip bebtutu keista bet apskritai vaiko turejimas jau yra musu kantrybes ribu isbandymas.Vieniem tevam reik vaikosailia,kiteim vaikam reik tevu salia.
teisingai mama viena rase(stebisuoi kad pati suprato toki dalyka thumbup.gif ) kad beda turejo meigo ne vaikas o ji sokinedama del kekvieno kniurktelejimo biggrin.gif pati as susavo taip elgiausi iki metu doh.gif bet bet bet...po metu ir norisi miego istisinio ir ramybes su vyru intymumo visisko...taigi kaip kas kiek isnekcia taip tas tokius metodus taiko.Aisku kuo ilgiau pastebejau uztempiamas vaiko iskraustymo problema tuo ji veliau tampa VISIEM skausdesne unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangia @ 2008 09 05, 23:34)
Vaikas ne zveris ir ne mokslo objektas.Kam ji traumuoti nuo pirmu dieneliu, tikrai bus laiko atpratint uzmigti savarankiskai. Daugiau silumos, demesio, laimes, artumo, saugumo maziesiems. Mane mama migde be jokiu metodu,veliau pati uzmigdavau ir savo kambaryje ir neesu kazkokia sukritusi asmenybe. Taigi mano nuomone - pries visokius Ferberio ar Fermerio metodus:)O uz vaikucius be asaru.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgius @ 2008 09 10, 09:58)
Christopher Green „Mažylio tramdymas“ – kontroliuojamo verkimo metodas:
• Mažylis prabunda 3 val. Ryte. Iš pradžių jis tyliai paverkia, tačiau greitai ašaros perauga į triukšmingą protestą.

Įdomu, ar mums tiktų kas panašaus, jei jau pirmas punktas nelabai tinka g.gif Pas mus nėra "iš pradžiu tyliai paverkia...". Ji pašaukia ir ramiai, be ašaru laukia, nesman reikia laiko ateit iš kito kambario. Jei nepasirodau (na, pramiegojau blush2.gif ) tada jau isterija ir nuramint buna sunku.
Atsakyti