rizikuoju būt apmėtyta pomidorais, bet aš 2 naktis virkdinau vaiką.
situacija: miegojom miegamajame iki metukų visi kartu (sūnutis savo lovytėj, pristumtoj prie mūsų lovos). tada nutarėm, kad vaikas geriau nmiegos savi kambary - oras šviežesnis (mūsų miegamasis mažas), ir garsų budinančių mažiau
.
na ką. pirmąją naktį perkraustėm sūnų į jo kambarį, ir laukėm baisios nakties. ir ką gi - ėjau prie jo kokius 2 kartus žinduko duot, net pačiam jam neprabudus (pavirkavo per miegus). taip puikiausiai miegojo apytiksliai 2mėn. paskui atsitiko keistas dalykas - naktį atsikelia, pravirksta. tu ateini, apklostai, apmyluoji, ir bandai išeit - verksmas. atsiguli pri ejo lovytės ant sofos - viskas ok. užmiega. bandai tyliai keltis ir persikelt į savo miegamajį - vėl verksmas.. taip pramiegojom pakaitom su vyru apie savaitę.
tada man trūko kantrybė, ir sakau - šią naktį paverksim. ir ką, viskas ėjo pagal scenarijų - apie 2h nakties cyptelėjimas, verkimas, aš atėjau, apklosčiau, užgloščiau, tik uždarau duris - verksmas. tada vėl aš ateinu, apglostau, užklostau ir išeinu. verksmas. po kiek laiko verksmo aš vėl nueinu, apglostau, paklostau ir vėl išeinu. užmigo.
kitą naktį tas pats scenarijus, tik tai trunka žymiai trumpiau. o nuo trečios dienos vaikis išparpia visą naktį net be kriuktelėjimo (tfu tfu tfu), tik kad aš dabar tik porą kartų keliuos, kad apklostyčiau.
mano manymu visi metodai turi savo pritaikymus. jei mano sūnutis būtų verkęs ir 3 ar 4 naktį, aš nebebūčiau traumavus vaiko. bet mums gražiai pavyko naktinis išsiskyrimas. ir visiškai to nehiperbolizuoju, savęs bloga nevadinu - musm mylavimųsi, bučkių, krizenimo ir kikenimo užtenka į valias
sūnutis to nestinga
taip kad kiekvienas vaikas skirtingas, ir kiekvienas metodas turi savo pritaikymo sferą. pilnai suprantu, kad yra mamų, kurios nieko blogo nemato miegot su vaiki iki 3-5 metų, bet man tai tiesiog nepatogu. nepykit
p.s. dabar mūsų migdymosi ritualas paprastas: 22h maudynės/prausynės, pižamos apsirengimas. tada iš vonios nešamas (dainuojant lopšinę) pamojuoja ten sėdinčiam tėčiui ar man (priklauso kas migdo), ate ate paburba, nuneštas lovytėn apklostomas, ten dar kokias 3-5min pažaidžia, tylius grasus girdžiu, ir viskas. liulia. kai krebždėjimas nutyla, nueinu normaliai paguldyt ir viskas. jokių miegojimų kartu, liūliavimų, supavimų..