Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(lukne1 @ 2008 04 26, 22:35)
Niu va, siandien nuo MB tetos gavau morala, kaip blogai vaikui miegot tevu lovoj.

saunuole thumbup.gif normalu tureti savo nuomone kazkokiu klasimu, bet kai ta nuomone bandoma pirsti kitam...nu ne...juk ne toms tetos musu vaikus augina biggrin.gif
ketvirti metai tai vienas tai kitas sunus miega musu lovoje....kai manes klausia, kaip galima taip issimiegoti, tik nusisypsau, nes kaip tik tai ir yra vienintelis budas normaliai issimiegoti biggrin.gif
geras dalykas yra tai, kad anksciau ar veliau visi vaikai issikrausto is tevu lovos....mano trimetis puikiai ismiega savo lovyteje atsikirame kambaryje, apsiejome be daug rekimo ir asaru, atejo laikas ir buvo neskausmingai atsisveikinta su tevu lova.... biggrin.gif

sekmes
Atsakyti
QUOTE(Sandriu @ 2008 04 25, 01:07)
Visiskai nepriimtinas metodas.As dziaugiuosi kad mano abu vaikai nuo pat gimimo miegojo su manim, vaikai auga ateina kievienam savo laikas.Tokiu akimirku daugiau nepatirsi,uzaugs vaikai,o taip noresis kad nors kelias minutes salia taves atsigultu.Sunus mano jau miega savo loveleje, nors  visa laika buvo, mano lova ir jo lovte.Dukryte taip pat miega savo lovyteje tik ji salia musu lovos.Kaip sakau kiekvienam savas laikas. 4u.gif

AUKSINEI ZODZIAI drinks_cheers.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mano mažoji nuo 4 mėnesių miega viena kitame kambaryje,savo lovytėj.Niekada su manim nei vienos nakties nėra miegojus mano lovoj.Ir tikrai ne dėl to,kad taikičiau kažkokius metodus papraščiausiai aš mačiau,kad jai noris miegoti vienai ramiai.O mūsų miegamajame TV ir žiurim mes ji vakarais ilgokai,o ji nuo šviesos zirzdavo.Tik kai supratau,kad jai reikia ramybės perkeliau į kitą kambarį ir thumbup.gif
O tos mamos kurios miega su vaikais vienoj lovoj,tai jos juk pačios jaučia,kas jų vaikam labiau patinka.Ir jei nuo to,kad paliks jį miegot vieną kitame kambaryje vaikas klyks tai tikrai nemanau,kad čia yra geras metodas.
kiekvienas vaikas yra individualus,jis yra ASMENYBĖ.Galbūt jautresni vaikai nori ilgiau būt prie mamos,ir kaip jau kažkuri mamytė rašė maitinančiai tikrai nematau kitos išeities kaip miegoti šalia mažylio
Ateis laikas ir vaikas savo elgesiu parodis,kad jau nori miegot vienas mirksiukas.gif
Iš dalies šitas metodas kažkiek ir priimtinas,paguldyt atskirai,vieną lovytėj pabut kartu kol užmiega,paglostit,bet tik nepalikinet ,kad klyktu atseit jis supras kad turi miegot vienas ir pats doh.gif nu man čia nesamone doh.gif įvarysi vaikui baimę ir tiek.
Štai tokia mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau tiek nuomoniu...Pas mus tokia situacija-mano maziulis iki pusantru metu miegodavo tai su manim,tai savo lovyteje.Uzmigdavo tik su papuliu burnoj(nepripazino supimo ir jokiu soskiu)Tai budavo bevalgydamas uzmiega,tada perkeliu lovyten,o kai prabusdavo valgyt,parkeliaudavo atgal pas mane i lova.Taip ir miegodavom sykiu iki ryto. ax.gif Bet kai nutraukiau maitinima,migdymo reikalai atiteko tetukui.Paguldydavo i lovyte ir supdavo.Nakti prabudus vel supdavo.Papulis jau pamirstas,tad migdau ir as.Taciau kas vakara tas supimas....Labai norime ismokyti uzmigti be jokiu supimu.Bandyciau si metoda(man ji beje siule gydytoja Norvegijoje),taciau zvirblis islipa is lovytes jei jam nesinori joje buti ir nieko nera kambaryje doh.gif Jau kiek kartu bandziau su mazium tiesiog gulineti lovoje,tikedamasi,kad jis nulus is nuovargio.As jau alpstu kaip miego norisi,o jam vienodai paiso doh.gif Kaip diuraselio zuikutis biggrin.gif
Rytoj pabandysiu per pietuku miegeli,o gal pavyks? ax.gif
Atsakyti
Man sis metodas skamba ziauriai,man gaila dukrytes kai ji verkia,noriu ja guosti apkabinti ir supuoti...Su miegu jau nuo 3men neturim problemu.Nakti visada miega savo lovyteje,tik dantukams dygstant buna pabudimai naktiniai,va tada jau niekaip ji viena nemiega savo loveleje,tenka nestis pas save ir kai jau uzmiega pernesu i jos lovyte smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Mano dukrytei beveik 1,4 metukai. Musu miegojimas - ilgas ir kankinantis ritualas, todel nusprendziau daryti reforma smile.gif Taigi, as isbandziau si "ziauruji" metoda . Paguldziau pietu, pamigdziau ir isejau. Po to atejau verkiancia (greiciau klykiancia...) nuraminti (gal 3 k.). Galiausaii ji iskrito is lovytes (per virsu) ir atejo pas mane doh.gif Kaip man sirdi skaudejo i ja ziurint.... Po to daviau net nervu lasu kad nusiramintu.. Gailiuosi jog si metoda isbandziau: tikras vaiku traumavimas sad.gif
Atsakyti
dar kelios mintys...

neseniai skaitytoje knygoje (apie "sunkius vaikus" bei ju santykius su tevais) radau minti, jog daznai tevai (vyrai) pasamoningai jaucia konkurencija vaikui. Tai gali buti ir naujagimis, ir vaikas paauges, pvz. kai uzeina oziukai ir pan. ir t.t.) Todel jie daznai imasi grieztu auklejimo priemoniu ("kas cia seimoj LIUTAS" (t.y. svarbiausias). Pati pamaciau jog maniskis vis dazniau sunerimsta del savo statuso seimoje smile.gif
taigi, o dazniausiai knygas apie vaiku auginima (ir drastiskas priemones!)raso vyrai.

po ilgu psichologiniu ir filosofiniu apmastymu, darau isvada, jog vyrai, bijodami prarasti savo autoriteta (t.y. vedami savo kompleksu) kuria vaiku auklejimo taisykles ir perkelia jas i vadovelius "kaip visuotinai pripazistamas ir toleruojamas". Tokiu budu vyrai lyderiauja ne tik tarp vaiku, bet ir tarp moteru, kurios privalo laikytis tu primestu taisykliu.

mintis isdesciau gana padrikai, bet... cia pagalvojimui "tarp musu mergaiciu" smile.gif
Atsakyti
Skaiciau ta knyga.Tokiu ir panasiu knygu pasaulyje milijonais,kaip ir tema"Kaip susirasti mylimaji""Kaip tapti turtingu" ir t.t.O vaikus kekviena auklejam kaip individualu,atskira asmenybe.Nera vienodu zmoniu,kaip ir vaiku.Vieno nervu sistema jautresne,kitas ramus ir niekas jam nerupi.Mano vaikas labai jautrus ir kai man vienakart pabodo vazinet lovyte pirmyn atgal,(na pamaniau :jau didutis tu,uzmik pats)Isejusi i virtuve palikau ji viena uzmigti.Gailetis teko ilgai del sio poelgio:sunus menesi laiko blogai miegojo,atsisakydavo visiskai miegoti savo lovyteje ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ovimama: 08 gegužės 2008 - 17:20
Nezinau,as abu savo vaikus nuo gimimo migdziau tik ju lovelesi,kuri stovedavo kitame kambario gale.Vyriausia i kita kambari perkrausciau 1m,taip ketinu pasielgti ir su mazuoju.Siaip mes ji paguldom i lovele,o greta jos pasedi mano vyras,ziuri televizoriu,mazius koki pusvalandi kaip malunas pasisukioja lovyteje ir uzmiega.Jau iprato ir pats uzmigt,paguldau pietu ir einu daryti savo darbelius,o jis kuo puikiausiai ir pats uzmiega.Aisku,visu vaiku nesulyginsi pagal viena kurpaliu,viens savarankiskesnis,kits jautresnis,kiekviena mama jaucia koks jos vaikas ir koks reikalingas jam rezimas.Buna ir tam tikri momentai,kai vaikas issigandes ir ji reikia pamigdyti mamai ilgiau.Pvz.,vyresnelis budamas 3m,kazkodel bijojo bezdzioniu.Jam vis atrode,kad jos uz lango,medyje supas.Bet keleta naktu,ilgiau pasedejau,pakalbejom,kad bezdziones tik dziunglese gyvena arba zoologijos sode.Vaikas nurimo ir toliau miegojo vienas savo kambaryje.
Atsakyti
Na jau ne,lai eina tas Ferberis 'šeko pjaut' doh.gif Vadinasi nunesi vaika i lovyte,padedi kaip malka ir iseini,lai jis ten uzsikrioke. doh.gif Mes mamos geriau zynom, kokie migdymo metodai tinka musu vaikams. soske.gif
Atsakyti
tikrai nemanu kad cia geras metodas schmoll.gif ,juk cia tikriausias vaiko kankinimas(bent jau man taip atrodo).Vaikas verkia,o tu kai durnele stovek uz duru ir skaiciuok minutes doh.gif ,pvz.mano dukra yra super jautri,tai jei ji issigasta ar stipriai verkia praranda kvepavima.Tai ka gal kiekviena kart atliekant toki migdymo rituala reiks drebet del jos gyvybes?Na ne,manau ateis laikas,ir ji uzmigs viena,nesupuojama. ax.gif Ir nereikia taip vaiku traumuot,geriau tegu jie zino.kad tevai visada salia 4u.gif
Atsakyti
Mano dukryte miega pas mus lovoje,nuo tada kai pradejo dygt dantukai,vartydavosi visa nakti,buciau buvus visai be miego jei butu reikeje sokinet ir klostyti,o dabar nuemem lovytes sona ir prisistumem prie savo lovos thumbup.gif thumbup.gif ir galima sakyti ji miega savo lovytej.O uzmiega ant ranku,supti ar nesioti nereikia,o sito metodo tai tikrai nenaudociau,per ziauru man.
Atsakyti