Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(EgleMk @ 2008 04 16, 15:17)
Man tai kaip ir visoms jums, mano mielosios, sis migdymo budas nera idealus.
As nusprendziau si buda patobulinti. Uzvakar pradejau 'treniruoti' bet sirdis vaiko verksmo neatlaike, tai atsisedau salia ir jis iskart uzmigo. Vakar taip pat atsisedau salia...  Esu pasiryzus paaukoti ateinanciu savaiciu miega ir keliuosi nakti prie jo, ir seduos ant zemes... Bet jokiu budu nekeliu jo i savo lova. MAno planas po truputi didinti distancija tarp manes ir lovytes. Tikekimes pavyks...

Man begalo sunku girdet Kajuka gailiai verkiant. Iskart pradedu isivaizduot koks jis vienisas turi jaustis ir man asaros pradeda kauptis.... verysad.gif

Turiu prisipazinti, nors nepatogu, bet as taip pripratau su Kajuku miegot kad sirdis net nenori jo is lovos iskraustyt... Isitrina jis graziai tarp manes ir tetuko... Isikimba i mano ausi su savo rankyte ir uzmiega su sypsena. Bet kada atsimerkus galiu ji matyti ramu ir grazu kai angeliuka:) Bet protu suvokiu kad jam paciam yra geriau ismokt uzmigt paciam. Taip kad mano pasiryzimas niekur nedingo ir toliau mokinsimes miegot lovytej... Parasysiu vel kai turesiu kokiu rezultatu! thumbup.gif

Tai o kur jus skubot g.gif Ateis laikas ir išmoks vaikelis savarankiškai užmigt be streso - bet tikrai ne metukų amžiaus g.gif Pagalvok, iš kur yra tos idėjos, kad reikia būtinai per ašaras vaikelį nuo savęs atskirti? Kam to reikia? vaikui, kuris po dviejų metų ramiai miegos atskirai? Tavo ramybei? Visuomenei?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 04 16, 14:21)
Tai o kur jus skubot g.gif Ateis laikas ir išmoks vaikelis savarankiškai užmigt be streso - bet tikrai ne metukų amžiaus g.gif  Pagalvok, iš kur yra tos idėjos, kad reikia būtinai per ašaras vaikelį nuo savęs atskirti? Kam to reikia? vaikui, kuris po dviejų metų ramiai miegos atskirai? Tavo  ramybei? Visuomenei?

Visiskai sutinku. Delto ir tupiu prie lovytes kad maziukui ramus butu:)
Lengva tam 'Ferberiui' sneket ir teorijas vest. MEs mamytes jug tokios jausmingo biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 10 08, 08:48)
zhindomi kudikiai, mano giliu isitikinimu, yra sutverti miegoti su mama  wub.gif ju atsibudimas nakti "pasitikrinti", ar mama shalia, o jei jos nera shalia - pradeti klykti, yra biologishkai pagristas.
kadangi zhinau, kad vaikai augdami patys ishmoksta uzhmigti vieni, tai ir nematau prasmes juos skubinti. chia tas pats kaip bandyti "treniruoti" ir "mokinti" vaikshscioti kudiki, kuris dar nepasiruoshes - jis vis tiek nuzhingsniuos tada, kai jau gales, o ne tada, kai nori jo tevai  4u.gif

Labai pritariu šitoms mintims drinks_cheers.gif
Atsakyti
savo vaiką migdau taip, kaip širdis diktuoja smile.gif ir jokių metodų netaikau. Tiesą sakant, o kodėl reikėtų daryti kitaip- juk anksčiau ar vėliau vaikas užaugs, taikysi metodus ar ne. O gal taip sakau, jog jis ir taip puikiai užmiega.
Atsakyti
mano vaikas niekap vienas neliktu o tuo labau neuzmigtu .na man tai plyštu širdis girdint vaika verkiant.viena schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
jei kam pavyksta taip tai sveikinu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
bet savo vaiko nekankinciau taip schmoll.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Manau visi vaikai skirtingi, o taip pat ir tėveliai.
Pirma vaika mes migdem vieną ir be jokio įpatingo streso. Būdavo kartais paverdavo, bet tikrai jautėsi, kad jai nėra taip labai skausminga. Antra vaikuti (skyrtumas 1,10mėn.) galvojom taip pat pripratint vieną uzmygdyt, nes tikrai patogu, ir šiaip yra visokių nebaigtų darbų. Bet deja. Jis jau verkia visai kitaip. Atrodo iš skausmo, kad paliktas, plyš širdelė. Tik ieinam į kambarį, iškart nurimsta, ir saldžiai užmiega. Jo tiesiog negaliu palikti vieno, kad uzmigtu. Gal ateity, kai galima bus pasikalbėti, kažką susitarti. Dabar ir dukra , vyresnioji, irgi pradėjo prašyti, kad pasėdėčiau. Bandžiau kovot, dabar prie abiejų pasėdžiu, kad tik ramu būtu.
Manau nereiks iki 12 metų sėdėt. Tikiuosi, kad viskas savaime susistatys į vietas.
Atsakyti
Parasyti kazkoki migdymo metoda gali bet kuri mama, bet ji pritaikyti savo maziukui - tikrai nekiekviena sugebes. As savo mazaja migdau taip, kaip ji to nori. Buvo laikas, kad teko net tetukui issikraustyti i kita lova miegoti, nes mazoji uzeme jo vieta. Po keliu savaiciu ji sekmingai ir be jokiu isteriju pradejo miegoti savo lovyteje, tik nakti pareikalaudavo kad isikelciau. Dabar jai 1.2 m ir miega savo lovyteje teveliu kambaryje. Ismiega visa nakti ir tik 6 ryto isikeliam ja i lova, kad leistu teveliams dar saldziai pasapnuoti lotuliukas.gif .
As nesu nusiteikusi pries visokias teorijas ar metodus, bet ju aklai taikyti negalima. Kiekvienas mes individualybe, todel ir esame visi tokie skirtingi.
O vaiko virgdymas, tai skaitau yra traumavimas. As kalbu apie specialu virgdyma ir provokuojama isterija. Mazas vaikas ir yra mazas, jam reikia meiles, silumos.
Atsakyti
Visiskai nepriimtinas metodas, itariu ir daugumai mamu jis yra nepriimtinas unsure.gif

Neisivaizduoju saves uzdariusios duris ir palikusi savo maziu verkti,sirdis turetu plysti stovint uz duru ir skaiciuojant minutes, kada galiu jau uzeit pas jo blink.gif , kas per mama tureciau buti jei nesurasciau keliu minuciu vakarais ar dienomis savo vaikui uzmigdyti, tai gal dar dienomis, kad mums netrugdytu vaikai paimkim ir uzdarykim juos vienus kambary, vistiek, issiverks ir nusiramins... Tai tada kam isvis tie vaikai reikalingi, atimantys tiek daug "brangaus" laiko ...

Siaubingas metodas schmoll.gif

Turime dziaugtis, ir dekot Dievui, nes turime siuos mazulius,bei galime vakarais su jais pasedet, pasekt pasaka, padainuot, prajuokint dar pries uzmiegant,pakutenus padelius wub.gif , o juk kiek daug siuo metu mamu kurios svajoja apie vaikuti, ir siuos nepaprastus vakarus, o ju neturi...
Atsakyti
net siurpas nupurte, kai perskaiciau metodo aprasyma....
negi neatrodo keista, kad vis dar naudojam metoda, kuris pirmakart buvo aprasytas 1894m? `kudikiai nemoka patys uzmigti, jiems reikia padeti, ismokyti, bet ne versti miegoti.Miegas turetu asocijuotis su saldziais sapnais, o ne su didziuliu stresu, kuri vaikas patiria, paliktas vienas kambaryje rekti. verkimas yra kudikio kalba, kaip kitaip jis gali pasakyti, kad yra kazkas netaip, o siuo atveju i jo sauksma neatsakoma. niekaip nesuprant, negi taip sunku pasedeti salia vaiko, kol jis uzmigs? Paprastai vaikams, kurie buvo migdomi naudojant CIO (cry it out) metoda atsiranda baimes, nenoras eiti miegoti, kuriamos priezastys, kaip to isvengti (noriu gerti, valgyt, siusi ir dar kazko) ir t.t.

cia yra mintys, paimtos is William and Martha Sears 'The baby sleep book'. Autoriai (beje patys uzaugine 8 vaikus) pataria naudoti 'fading away' metoda, pamazu isnykti is vaiko kambario, bet tas pamazu gali testis menesius ar net metus... taip kad netinka norintiem greito rezultato...

galu gale kiekvienas pairenka tai, kas jam asmeniskai priimtina, tik man atrodo ziauru, kai vaikas rekia, mamos sirdis plysta ir negalima i verksma atsakyti, tiesiog atrodo nenaturaliai ir tiek....
bet kuriuo atveju, niekada neatsisakyciau tu nuostabiu momentu, kai vaikas uzmiega ant tavo ranku ar salia prisiglaudes, juk visa tai kazkada ir taip baigsis..

sekmes migdant savo dziaugsmus 4u.gif
Atsakyti
manau visi vaikuciai skirtingi, ir kiekvienam sito metodo nepanaudosi. Mano mazoji pasidave be jokio vargo, nes lovyte budavo naudojama tik miegojimui, niekad ten nezaisdavo,ir siaip palikta nebudavo, atsibunda ir iskeliam is lovytes. gal todel, tik paguldzius suprasdavo, kad reikes miegot. bet ne visada taip buvo, gyvenom kitur laikinai, o kai grizom namo, jai buvo stresas, nes neprisimine nei savo lovytes, nei savo namu sad.gif reikedavo uz rankos laikyt, bet tik vakaro miegui, pietu uzmigdavo pati. pries 2sav. pabandziau nebepasilikt, paguldziau ir palikau, tai uzmiega ir viena, bet buna, kad kaip kuri vakara reikia uz rankytes palaikyt. toki migdyma kai palieku viena, nelaikau jokiu metodu, tiesiog manau, kad mums pasiseke, ir ji taip iprato... jei butu verkusi, tikrai nerikdyciau ir pabuciau kol uzmigtu.
Atsakyti
Visiskai nepriimtinas metodas.As dziaugiuosi kad mano abu vaikai nuo pat gimimo miegojo su manim, vaikai auga ateina kievienam savo laikas.Tokiu akimirku daugiau nepatirsi,uzaugs vaikai,o taip noresis kad nors kelias minutes salia taves atsigultu.Sunus mano jau miega savo loveleje, nors visa laika buvo, mano lova ir jo lovte.Dukryte taip pat miega savo lovyteje tik ji salia musu lovos.Kaip sakau kiekvienam savas laikas. 4u.gif
Atsakyti
Niu va, siandien nuo MB tetos gavau morala, kaip blogai vaikui miegot tevu lovoj. Niu, siaip tai as esu karinga ir visada ginu savo nuomone, tai padejau as ta moteriske i vieta, nepaisant jos garbaus amziaus blush2.gif
Ir ka? lengva kalbet apie metodus, as savajai is viso jokio negaleaju taikut, nes ji net gimdymo namuose toje liulkoje nemiegojo, praklyke visa nakti ir tik mano lovoj nurimo. Netiko nei viena lovyte namuose (o bandem 2 ir dar manieza). Je ias si metoda buciau dar realiai taikius, tai mazoji butu uzsirekus. ne, ne man tokie dalykai. Nori, tegul miega su mumis, nepadeda net lovytes isimta pertvara - miegot reikia tarp mamos ir tecio. O man irgi smagu ja jausti. O poilsis? nezinau, ji taip neramiai miega kartais, kad nuo dazno naktinio kelimosi prie jos lovytes is ryto turbut ant koju nesilaikyciau doh.gif
Atsakyti