kiek zmoniu-tiek nuomoniu...taigi visiems tas pats metodas tikti negali...Šaunu, kad dalinates patirtimi...
QUOTE(ragnez @ 2007 10 07, 20:36)
QUOTE(ragnez @ 2007 10 08, 06:48)
zhindomi kudikiai, mano giliu isitikinimu, yra sutverti miegoti su mama ju atsibudimas nakti "pasitikrinti", ar mama shalia, o jei jos nera shalia - pradeti klykti, yra biologishkai pagristas.
labai patiko Tavo postai....neseniai ziurejau laida..kalba ejo apie tai,kad 3 aukles-kurios padeda tevams nuo gimimo ''susitvarkyt'' su savo maziukais..viena aukle(uzdirbanti dienai iki 5000litu ) -teigia,kad ka tik gimusi kudiki reikia maitint is buteliuko-laikant atokiau nuo saves-kad per daug ''cosy'' nepasijustu ,jei verkia-tegu verkia,jei pavalges,sausas,ner ko rekauja ji teigia,kad po jos instrukciju jau kudikelis(max menesio amziaus) pats ismoksta uzmigt,neverkt ir t.t. nu man siaubu siaubas kazkoks....negalejau ramia sirdim ziuret...tai cia tas feberio metodas turbut panasus i jos.man tai kazkas ziauraus..juk tie vaikai ne daiktai,kad taip elgtis....o siaip maziau tu knygu,daugiau klausytis i savo pacios ir vaiko poreikius...nors sveiku protu skaitomos knygos nekenkia..esu tokiu a la feberiniu keleta perskaicius..
Mes taip migdom savo dukrytę nuo 10 mėn - nunešam į lovytę,bučiukas,labanakt,apklojam,duris uždarom.
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 23:48)
Kol vaikai nekalba ju poreikius turime suprasti ir atspeti pacios, as suprantu, kad vaikui, kaip ir kiekvienam zmogui - reikalingas ramus miegas (turiu omeny, kai vaikas sugeba ismiegoti neprabudes per visa nakti) isimciu buna ir mes tai suprantame, bet jeigu vaikas prabudes verkia, nes nera tevu salia, tai man yra problema. O jeigu jus galvojate, kad nesugebantis be prabudimu ismiegoti vaikas gali buti ramus ir funkcionuojantis, tai siulau eksperimenta, nusistatykite zadintuva kas 3val ir taip kelis menesius "miegokite" naktimis, esu tikra galesite be problemu susikoncentruoti, busite patenkintos ir pailseje.
Tai kiekvienas žmogus ir pabunda kas t.t. laiką, o po to vėl užmiega - ar neskaitėj apie miego fazes Tiesiog kudikis ir mažas vaikas dažnai nesugeba pats vėl užmigti, jam reikia artimo žmogaus pagalbos, mamos šilumos.
QUOTE(mergaite117 @ 2007 11 01, 00:37)
Mes taip migdom savo dukrytę nuo 10 mėn - nunešam į lovytę,bučiukas,labanakt,apklojam,duris uždarom.
Mano mergytei tuoj bus dveji, bet aš nesirįžčiau migdyt kitam kambary už uždarų durų. Dėl nusispardymo ir šiaip dėl mano asmeninių įsitikinimų. O tas ferberis tai mano panai būtų toli gražu nepritaikomas, utopija man jis. Jai reikia marliuko, papkio ir mamos bei tėtės iš šonų
Manau, kad reikia įsiklausyti,išjausti širdimi daugiau kūdikėlio norų, o ne savo...
Manau, Spokas ir Ferberis- atgyvena, o jei nuosirdziai - klaikuma ! (nors siaip Spokas ir naudingu dalykeliu parases). Man tikrai labai gaila vaiku, kuriems teko ta metoda isbandyt ir susitaikyt su nezmonisku tevu elgesiu. Cia apie ta superapmokama aukle rase, tai as is kitos uzsienio garsenybiu aukles skaiciau, kad reik paimt vaika i rankas ir nuramint, nors tai tektu daryti 120 kartu - aisku, su sveiku protu, bet esu linkusi jai pritart ! Juk ta migdymo problema aktuali tik pirmaisiais vaiko metais (ar tik menesiais - kam pasiseke ), negi gaila ta vaika pasupuot (kol mazutis ir nesunkus), ar nuramint, ar kartu pamiegot, juk ta ankstyvoji vaikyste tokia trumpa ! Nuovokios mamos pagaus ta momenta, kai vaikas bus pasiruoses miegot atskirai, ir kitam kambary. Aisku, gal bus asareliu, bet tikrai galima isvengt isteriju ir baimiu.
Konkreciai as migdziau "prie papo" iki 1,4metu (kol maitinau), po to dukryte miegodavo lovytej iki ryto.
1,6metu susirgo persalimu su temp., ir nuo tada iki 2m miegojo tik su mama, paskui vel pradejo lovytej miegot, nors dar daznai ateina pas mane nakti i lova, ka jau padarysi... Dabar 2m 3men. Ateis laikas, tures savo kambariukan issikraustyt!... Kaip nors iseis... Sugalvosiu.
Papildyta:
Tiesa del uzmigdymo (juk cia esme metodo) - iki siol guliu salia ir apsimetu, kad miegu . O po to jau nesu i lovyte... Ir jokios bedos cia nematau
Konkreciai as migdziau "prie papo" iki 1,4metu (kol maitinau), po to dukryte miegodavo lovytej iki ryto.
1,6metu susirgo persalimu su temp., ir nuo tada iki 2m miegojo tik su mama, paskui vel pradejo lovytej miegot, nors dar daznai ateina pas mane nakti i lova, ka jau padarysi... Dabar 2m 3men. Ateis laikas, tures savo kambariukan issikraustyt!... Kaip nors iseis... Sugalvosiu.
Papildyta:
Tiesa del uzmigdymo (juk cia esme metodo) - iki siol guliu salia ir apsimetu, kad miegu . O po to jau nesu i lovyte... Ir jokios bedos cia nematau
mano mergytei 1,2. mes nuo puses metuku pratinomes miegoti prie lopsiniu, paguldai i lovyte, ijungi grotuva su lopsinem, paglostai galvyte,ir aut. pasakysiu tikrai tu verksmu labai retai buna, nebent jei kaskas ira negerai. o mažas vaikas kuo daugiau gaus mamos mylavimu tuo jis uzaugs labiau savimi pasitikintis ir baimiu tures maziau.
teoriškai gal ir gražiai skamba šis metodas, tik kažkaip norisi įsivaizduoti vos vos paverkiantį vaiką ir užmiegantį. nu bet klykdyt vaiką iki kol jis užmigs vieną kart mano mažulė dieną priešinosi miegot, (kaip ir dažnai) nu sakau ir tegu nemiega, vakare geriau užmigs... ir mano nusivylimui, buvo dar didesnė isterija negu visada ( nepalikau vienos )... o naktį pabudo ir būdravo 3 valandas, vienu žodžiu neįsivaizduoju kaip savo vaiką pritaikyt šitą metodą nors iįvadas jau norisi daryt, nugara paskausta nuo nešiojimo ir nuo beribio įkalbinėjimo miegoti...
QUOTE(helli @ 2006 02 11, 14:27)
Aš irgi stoju į šio metodo priešininkų greats Kaip kažkuri čia teisingai pastebėjo, tik vyras tokį metodą galėjo sugalvoti..
Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad viskam ateina savas laikas: kažkada galvojau, kad bus labai sunku pripratinti dukrytę užmigti be papuko ir juo labiau be mamos ... bet nuo 6 mėn. vis reguliariai pamėgindavom migdyti su tėčiu, taičau jei pradėdavo graudintis iš karto nutraukdavom ekperimentą. Kol dukrytė įsiverks nelaukdavom specialiai, kad paskui nesusiformuotų supratimas, kad galima viską pasiekti verkimu. Žodžiu - 6 mėn. eksperimentavom nesekmingai, 7 men. - nesekmingai, 8 mėn. - nesekmingai, 9 mėn. nesekmingai, 10 mėn. - vieną vakarą dukrytė be jokių graudinimųsi ir ašarų saldžiai užmigo su tėtuku (vyras tiesiog gulėjo šalia jos). Nuo tada migdymasis tėtuko ir dukrytės ritualas. Panašiai buvo ir su naktiniu maitinimu. Beje užmiega labai greitai per ~ 10 min. tamsoje.
Žodžiu laikausi nuostatos, kad verksmas nėra gera būsena ir jeigu įmanoma reikia tvarkytis taip, kad jo pavyktų išvengti. Žinoma, tai ne visuomet įmanoma, ypač kai tai susiję su ožiukų problema, bet čia manau visiškai išskirtinis atvejis reikalaujantis atskiros diskusijos .
Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad viskam ateina savas laikas: kažkada galvojau, kad bus labai sunku pripratinti dukrytę užmigti be papuko ir juo labiau be mamos ... bet nuo 6 mėn. vis reguliariai pamėgindavom migdyti su tėčiu, taičau jei pradėdavo graudintis iš karto nutraukdavom ekperimentą. Kol dukrytė įsiverks nelaukdavom specialiai, kad paskui nesusiformuotų supratimas, kad galima viską pasiekti verkimu. Žodžiu - 6 mėn. eksperimentavom nesekmingai, 7 men. - nesekmingai, 8 mėn. - nesekmingai, 9 mėn. nesekmingai, 10 mėn. - vieną vakarą dukrytė be jokių graudinimųsi ir ašarų saldžiai užmigo su tėtuku (vyras tiesiog gulėjo šalia jos). Nuo tada migdymasis tėtuko ir dukrytės ritualas. Panašiai buvo ir su naktiniu maitinimu. Beje užmiega labai greitai per ~ 10 min. tamsoje.
Žodžiu laikausi nuostatos, kad verksmas nėra gera būsena ir jeigu įmanoma reikia tvarkytis taip, kad jo pavyktų išvengti. Žinoma, tai ne visuomet įmanoma, ypač kai tai susiję su ožiukų problema, bet čia manau visiškai išskirtinis atvejis reikalaujantis atskiros diskusijos .
Buvau pasisakiusi prieš daugiau nei du metus, taigi dabar vėl sugalvojau grįžti prie šios temos. Nuomonė apie Ferberio ir kitus panašius metodus nepasikeitė... Mano mergina iki 3 m. gulėjusi šonas šonan su mamyte (jos lovyte buvo pristumta prie mūsų lovos) dabar kuo puikiausiai miega savo lovoje ir užmiega viena. Pasikeitimus išgyvenom neskausmingai, be ašarų ir stresų .. viską darėm palaipsniui: pirmiausiai dar prieš nuperkant lovytę, susiradau knygelę, kurioje nupiešti gyvulėliai - vaikutis ir tėveliai miega atskirose lovytėse .... bevartant knygelę vis ilgiau paanalizuodavom piešinuką: kaip jiems gera visiems savo lovytėse miegoti; paskui visi keliavom rinktis ir pirkti lovos, kai lova atkeliavo ir dukrytė persikraustė į ją miegoti iš pradžių priguldavau šalia (keletą dienų), paskui pasėdėdavom kol užmigs (tai turko ilgėliau), o paskui vieną vakarą pabučiavom ir išėjom iš kambario palikę naktinę lempelę .... va ir viskas. Pora kartų dukrytė buvo apsirgus tada aš miegodavau su ja, bet pasveikus vėl miega viena ir net nebando kelti problemos. Žodžiu, šiuo pasakojimu lyg ir norėčiau pagrįsti savo mintį, kad daug ką galima įspręsti be ašarų ir be stresų vaikučiams ir tėveliams
Man tai kaip ir visoms jums, mano mielosios, sis migdymo budas nera idealus.
As nusprendziau si buda patobulinti. Uzvakar pradejau 'treniruoti' bet sirdis vaiko verksmo neatlaike, tai atsisedau salia ir jis iskart uzmigo. Vakar taip pat atsisedau salia... Esu pasiryzus paaukoti ateinanciu savaiciu miega ir keliuosi nakti prie jo, ir seduos ant zemes... Bet jokiu budu nekeliu jo i savo lova. MAno planas po truputi didinti distancija tarp manes ir lovytes. Tikekimes pavyks...
Man begalo sunku girdet Kajuka gailiai verkiant. Iskart pradedu isivaizduot koks jis vienisas turi jaustis ir man asaros pradeda kauptis....
Turiu prisipazinti, nors nepatogu, bet as taip pripratau su Kajuku miegot kad sirdis net nenori jo is lovos iskraustyt... Isitrina jis graziai tarp manes ir tetuko... Isikimba i mano ausi su savo rankyte ir uzmiega su sypsena. Bet kada atsimerkus galiu ji matyti ramu ir grazu kai angeliuka:) Bet protu suvokiu kad jam paciam yra geriau ismokt uzmigt paciam. Taip kad mano pasiryzimas niekur nedingo ir toliau mokinsimes miegot lovytej... Parasysiu vel kai turesiu kokiu rezultatu!
As nusprendziau si buda patobulinti. Uzvakar pradejau 'treniruoti' bet sirdis vaiko verksmo neatlaike, tai atsisedau salia ir jis iskart uzmigo. Vakar taip pat atsisedau salia... Esu pasiryzus paaukoti ateinanciu savaiciu miega ir keliuosi nakti prie jo, ir seduos ant zemes... Bet jokiu budu nekeliu jo i savo lova. MAno planas po truputi didinti distancija tarp manes ir lovytes. Tikekimes pavyks...
Man begalo sunku girdet Kajuka gailiai verkiant. Iskart pradedu isivaizduot koks jis vienisas turi jaustis ir man asaros pradeda kauptis....
Turiu prisipazinti, nors nepatogu, bet as taip pripratau su Kajuku miegot kad sirdis net nenori jo is lovos iskraustyt... Isitrina jis graziai tarp manes ir tetuko... Isikimba i mano ausi su savo rankyte ir uzmiega su sypsena. Bet kada atsimerkus galiu ji matyti ramu ir grazu kai angeliuka:) Bet protu suvokiu kad jam paciam yra geriau ismokt uzmigt paciam. Taip kad mano pasiryzimas niekur nedingo ir toliau mokinsimes miegot lovytej... Parasysiu vel kai turesiu kokiu rezultatu!
na as kazkur jau rasiau apie si metoda(db nebepamenu kurioje temoje) kaip minejau mano puseserei jis lb padejo, is pradziu suregavo lb kritiskai, o veliau padekojo ir sake kad nebuvo taip baisu kaip tikejosi po 3 dienu dukyte laisvai uzmigdavo savo lovyteje, o palikus viena, paverkadavo max.iki 10min.kita diena vis maziau maziau, o db be jokiu asareliu uzmiega
na kadangi as visas kiek turejau knygu suskaiciau dar nescia budama, tokiem dalykam jau buvau pasiruosusi kadangi neturiu artimu zmoniu salia, man knygos buvo visas mokslas apie motinyste.
iki 3 men.mazyle miegojo su manim (tetukas buvo iskraustytas kitam kambary) miegodavom nuogos, taj ji naktim laisvai susirasdavo kruti ir pavalgydavo, niekad nesikeldavau specialiai jos maitinti.nuo 3 men. paguldziau i lovyte, musu kambary, taciau mazyle eina miegoti kur kas anksciau, apie 8 val.ismaudau, palaikau apsiaubus susildytu ranksluosciu ir padedu i lovyte perzegnoju, sukabu maldele, ijungiu muzikele ir iseinu.rutina nesikeite niekada, ne karto neturejau problemu taip paliekant, ji ne nesuvoke, kad gali miegoti kazkur kitur nei savo lovytej
bet viskas pasikeite kai grizom i lietuva atostogu, miegojo su manim, neturejome lovytes, grizus taip pat priprato miegoti tarp mamytes ir tevelio o db jau didele, ir supranta viska todel atpratint bus laaaabai sunku.,
dar nenusprendziau ar tai padarysiu pasitelkus i pagalba Ferberio metoda, ar tiesiog graziai paaiskinsiu, bet kol kas visai neskubam, nes man tai visai patinka
kad nereiktu tokio "baisaus "metodo naudoti, siulau is karto viska pradeti teisingai, iki kol vaikelis mazutis ir nespranta kur miega, gali miegot su tevais, bet kuo anksciau pripratini prie savosios lovytes, tuo lengviau buna
P.s. be to galbut neteisingai suprantamas metodas daugelio, nereikia visiskai palikti klykiancio vaiko, galima buti salia, galima uzeit patikrint ar viskas geraj, galima but tam paciam kambary ir pan.
gerai EgleMk parase - taj nera idealus migdymo budas, nes kiekviena mamyte geriausiai supranta savo leliu ir jo poreikius.
na kadangi as visas kiek turejau knygu suskaiciau dar nescia budama, tokiem dalykam jau buvau pasiruosusi kadangi neturiu artimu zmoniu salia, man knygos buvo visas mokslas apie motinyste.
iki 3 men.mazyle miegojo su manim (tetukas buvo iskraustytas kitam kambary) miegodavom nuogos, taj ji naktim laisvai susirasdavo kruti ir pavalgydavo, niekad nesikeldavau specialiai jos maitinti.nuo 3 men. paguldziau i lovyte, musu kambary, taciau mazyle eina miegoti kur kas anksciau, apie 8 val.ismaudau, palaikau apsiaubus susildytu ranksluosciu ir padedu i lovyte perzegnoju, sukabu maldele, ijungiu muzikele ir iseinu.rutina nesikeite niekada, ne karto neturejau problemu taip paliekant, ji ne nesuvoke, kad gali miegoti kazkur kitur nei savo lovytej
bet viskas pasikeite kai grizom i lietuva atostogu, miegojo su manim, neturejome lovytes, grizus taip pat priprato miegoti tarp mamytes ir tevelio o db jau didele, ir supranta viska todel atpratint bus laaaabai sunku.,
dar nenusprendziau ar tai padarysiu pasitelkus i pagalba Ferberio metoda, ar tiesiog graziai paaiskinsiu, bet kol kas visai neskubam, nes man tai visai patinka
kad nereiktu tokio "baisaus "metodo naudoti, siulau is karto viska pradeti teisingai, iki kol vaikelis mazutis ir nespranta kur miega, gali miegot su tevais, bet kuo anksciau pripratini prie savosios lovytes, tuo lengviau buna
P.s. be to galbut neteisingai suprantamas metodas daugelio, nereikia visiskai palikti klykiancio vaiko, galima buti salia, galima uzeit patikrint ar viskas geraj, galima but tam paciam kambary ir pan.
gerai EgleMk parase - taj nera idealus migdymo budas, nes kiekviena mamyte geriausiai supranta savo leliu ir jo poreikius.