Įkraunama...
Įkraunama...

Migdymas naudojant Ferberio metodą

QUOTE(ragnez @ 2007 10 07, 21:45)
na, jei tiki, kad kudikis yra daiktas, be jausmu ir poreikiu, neturiu, ka bepridurti.

drinks_cheers.gif
Iš tikrųjų, pridurti nėra ką cool.gif
Atsakyti
Nesuprantu, mamos, tai kam gimdyt tuos vaikučius, jei jau taip sudėtinga augint, negi tiek ilgai trunka vaikučio kūdikystė-vaikystė g.gif , negi taip sunku, kai ypač vaikui reikia šilumos, saugumo suteikt jam tai g.gif , juk taip gera apsikabint savo mažulėlį ir užmigt ramiai ramiai be streso ir baimių wub.gif , kurios vėliau 100 proc atsilieps unsure.gif

QUOTE(širšė @ 2007 02 25, 23:19)
siaip kai pagalvoji, tai geriausia nusipirkti BabyBorna- kada nusibosta, padedi i kampa ir sventa ramybe    kai nori- issitrauki ir vel zaidi. ir jokio vargo. absoliuciai.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Monikac @ 2007 02 26, 14:23)
Mūsų Ferberio metodas nuėjo šuniui ant uodegos, nes laikinai gyvename su seneliais, tai jiems gana šiurpu klausytis klaikaus cypimo. Šiaip tas metodas davė rezultatų ir vaikas verkdavo neilgiau 15 min. Ir jau suprato, kad verkti be reikalo neapsimoka, bet...

ne ilgiau blink.gif , košmaras kaip galima taip vaiką kankint doh.gif

QUOTE(12345 @ 2007 07 20, 00:48)
Kaip suprantu,tai taip ir yra-prie vaiko. Aš negalėčiau,tai kas,kad mažas,bet toj pačioj lovoj... doh.gif ar bėgioti TAM į virtuvę....Jei antrą šalia pasiguldytų,tai kaip... g.gif Neeeee...

Labai senos pažiūros - lovoj rolleyes.gif , o galima, kad ir virtuvėj, ir kitam kambary, ir vonioj biggrin.gif ax.gif

QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 21:01)
Pacios isugdo tam tikrus vaiku poreikius ir paskui, mat aiskina, kad jie to nori  doh.gif jums taip patinka ir nereikia filosofuoti apie saugumo jausma, norus ir poreikius - nusisnekat konkreciai, nebent pacios turit daug atsiminimu is ansktyvos kudykystes, tai ir vaikai jusu - "saliamonai"  drinks_cheers.gif

doh.gif doh.gif doh.gif baisu net skaityt, o dar po to galvojam iš kur tie sadistai-maniakai išauga doh.gif
Ryškiai ir pačiai trūko mamos šilumos kūdikystėj unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jura*: 07 spalio 2007 - 21:03
Jeigu dauguma jusu paskaitytu skyreli "kaip uzmiega jusu vaikas" tai naktimis nebemiegotumete, labai patariu paskaityti drinks_cheers.gif ten visos sadistes ir vaiku kankintojos.
Siaip, matau tipiskos lietuvaites - uzsikise ausis, uzsirise akis ir visa gerkle rekiate kokios jus mylincios, savimi pasitikincius vaikus auginancios, kokie jie bus savarankiski ir kaip jiems niekada netruks meiles ir silumos wake up moteriskes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 22:39)
Jeigu dauguma jusu paskaitytu skyreli "kaip uzmiega jusu vaikas" tai naktimis nebemiegotumete, labai patariu paskaityti  drinks_cheers.gif ten visos sadistes ir vaiku kankintojos. 

o tu tuo didziuojiesi?

siaip jau, uztenka paskaityti normalios siuolaikines literaturos apie vaiku raida, kad suprastum, kodel ferberio metodas netinka kudikiams. juk net tema uzvesta skyrelyje "nuo 1 iki 3 metu".
manau, mamos per mazai pasitiki savo nuojauta ir nepakankamai kritiskai ziuri i "metodus". be to, daznai nera susimastoma, ar "metodas" tinka pagal vaiko amziu.
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 22:39)
Jeigu dauguma jusu paskaitytu skyreli "kaip uzmiega jusu vaikas" tai naktimis nebemiegotumete, labai patariu paskaityti  drinks_cheers.gif ten visos sadistes ir vaiku kankintojos. 
Siaip, matau tipiskos lietuvaites - uzsikise ausis, uzsirise akis ir visa gerkle rekiate kokios jus mylincios, savimi pasitikincius vaikus auginancios, kokie jie bus savarankiski ir kaip jiems niekada netruks meiles ir silumos wake up moteriskes  doh.gif

Rašote, atsiprašant, nesąmones doh.gif

Rašėme apie vaikų poreikius, kurių jūs nepripažįstate.... Čia jūsų reikalas ir nereikia pereiti į asmeniškumus. Jūsų teisė migdyt savo vaiką, kaip jums tai atrodo patogiau, o mūsų teisė - viešajame forume išsakyti savo nuomonę pateiktoje temoje... Ir jei aš nepradedu nagrinėti, kokia jūs mama, tai būkite maloni susilaikyti nuo komentarų kokia esu aš... Ir niekas čia nerėkia, kaip išsireiškėte, o jums matyt labai norėtųsi parėkaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amadina: 07 spalio 2007 - 21:52
kazkaip manau, kad visai be reikalo cia vyksta diskusijos...juk kiekvienas esame asmenybes, todel gyvename taip kaip ismanome ar kokius potyrius turejome ir t.t. Sekmes visoms mamytems mirksiukas.gif

Atsakyti
beje, specialiai paskaiciau, ar tikrai kalbam apie tuos pacius dalykus. is tiesu, pats Ferberis rekomenduoja pradeti taikyti savo metoda 4-6 men. vaikams ir net uztikrintai teigia, kad jau 6-8 men kudikis privalo ismiegoti visa nakti, o jeigu neismiega - vadinasi, turi miego problemu doh.gif sutikite, tokia teorija ir tegalejo sukurti vyras, niekada negimdes ir nemaitines kudikio krutimi bigsmile.gif

dar vienas smagus dalykas: Ferberio metodas yra "sushvelnintas" CIO, t.y., Cry-It-Out "Leiskite ishsiverkti" variantas. nezhinau, ar jus nustebins, bet "leiskite ishsiverkti" buvo sukurtas berods 1891 metais bigsmile.gif

Ferberio veikalas pasirode 1985 metais. o 2006 metais isleista atnaujinta versija, kurioje jau net pats Ferberis nebera kategoriskas miegojimo tevu lovoje atzvilgiu... manau, trechiosios knygos redakcijos nesulauksime, nes paaiskes, kad ir specialiai nedresiruojant vaiku, sulauke tam tikro amziaus jie puiiausai ismoksta uzmigti ir miegoti vieni, todel ir toks "mokymas" yra beprasmis.

QUOTE(asoptimiste @ 2007 10 07, 23:23)
kazkaip manau, kad visai be reikalo cia vyksta diskusijos...juk kiekvienas esame asmenybes, todel gyvename taip kaip ismanome ar kokius potyrius turejome ir t.t. Sekmes visoms mamytems mirksiukas.gif

temos pavadinimas klausia: "ar bandet? kokie atsiliepimai?"
atsakau - taip, bandziau. nepavyko, nepatiko, nerekomenduoju. kodel nerekomenduoju, jau rasiau, skaitykite pirmesniuose mano postuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 07 spalio 2007 - 22:36
Kol vaikai nekalba ju poreikius turime suprasti ir atspeti pacios, as suprantu, kad vaikui, kaip ir kiekvienam zmogui - reikalingas ramus miegas (turiu omeny, kai vaikas sugeba ismiegoti neprabudes per visa nakti) isimciu buna ir mes tai suprantame, bet jeigu vaikas prabudes verkia, nes nera tevu salia, tai man yra problema. O jeigu jus galvojate, kad nesugebantis be prabudimu ismiegoti vaikas gali buti ramus ir funkcionuojantis, tai siulau eksperimenta, nusistatykite zadintuva kas 3val ir taip kelis menesius "miegokite" naktimis, esu tikra galesite be problemu susikoncentruoti, busite patenkintos ir pailseje.
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 23:48)
Kol vaikai nekalba ju poreikius turime suprasti ir atspeti pacios, as suprantu, kad vaikui, kaip ir kiekvienam zmogui - reikalingas ramus miegas (turiu omeny, kai vaikas sugeba ismiegoti neprabudes per visa nakti) isimciu buna ir mes tai suprantame, bet jeigu vaikas prabudes verkia, nes nera tevu salia, tai man yra problema.  O jeigu jus galvojate, kad nesugebantis be prabudimu ismiegoti vaikas gali buti ramus ir funkcionuojantis, tai siulau eksperimenta, nusistatykite zadintuva kas 3val ir taip kelis menesius "miegokite" naktimis, esu tikra galesite be problemu susikoncentruoti, busite patenkintos ir pailseje.

Pradedu nebesuprast, apie ką čia mes kalbamės, ar apie vaiko užmigdymą, ar apie jo išmiegojimą visą naktį? g.gif
Aš kalbėjau apie siūlomą metodą... smile.gif Prie ko čia tas eksperimentas?
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 07, 23:48)
nusistatykite zadintuva kas 3val ir taip kelis menesius "miegokite" naktimis, esu tikra galesite be problemu susikoncentruoti, busite patenkintos ir pailseje.

nezhinau, kam tu chia taikai shi eksperimenta, mamai, ar kudikiui, bet tikriausiai esi girdejusi apie tai, kokios fazes sudaro miega.

tai va, kudikio miego fazes yra trumpesnes negu suaugusiojo ir keichiasi greichiau. giliojo miego faze trumpa, o "jautriojo" arba "greitojo" (arba REM) - salyginai ilga, nes kudikio smegenys visa sukaupta informacija apdoroja butent shioje miego fazeje. todel kudikiai dazhnai miega "neramiai", "budinejasi", "kalba" ir tt. ir tai jiems yra normalu - taip jie auga ir bresta.
tuo tarpu suaugusiajam zhadinimas nustatytu laiku gali kelti problemu, ypach, jei jam tektu pabusti ish giliojo miego fazes. tada gali jaustis nepailsejs ir pasireikshti kiti miego trukumo pozhymiai.

kas idomu, kudiki zhindanti motina del hormonu poveikio yra visishkai prisitaikiusi prabusti nakti, kai ishgirsta kudikio garsus (na, tarsi nuolat miega "budejimo rezhimu"), bet sugeba pailseti.

QUOTE(amadina @ 2007 10 08, 00:14)
Pradedu nebesuprast, apie ką čia mes kalbamės, ar apie vaiko užmigdymą, ar apie jo išmiegojimą visą naktį?  g.gif
Aš kalbėjau apie siūlomą metodą...  smile.gif Prie ko čia tas eksperimentas?

Ferberio metodas apima ir uzhmigdyma vakare, ir siekima, kad vaikas ishmiegotu visa nakti neprabudes arba prabudes sugebetu pats vel uzhmigti. beje, Ferberis teigia, kad jei 8 men kudikis neishmiega vienas visos nakties, jis turi miego problemu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 08 spalio 2007 - 00:16
Esme turbut tame,kad as esu isitikinusi sio metodo veiksmingumu ir jeigu kuri mama skundziasi, kad perkopes metus vaikas keliasi naktimis as tik lengvai atsipuciu, kad pas mus tai baigesi ismokus vaikui save uzmigdyti. Mums sis procesas truko daugiausiai 3 dienas (iskaitant pietu miegus) man galvos i siena dauzyti nereikejo kenciant vaiko verksma, nekankinau jo, juk jis mano vaikas ir maziausiai noriu ji traumuoti, bet 10 min normalaus, ne isterisko vaiko verskmo reikejo paklausyti. Teisybe pasakius metodika kuria taikau savo vaikui tai nera konkreciai Ferberio, paprasciausiai kai kurie metodai sutampa su jo. Savo vaiko dar niekada neteko migdyti musu lovoje ar tuo labiau su juo miegoti kartu del daugelio priezasciu, nors pati uzaugau, taip sakant savo tevu lovoje ir nemanau, kad jiems buvo be galo malonu, kai as jau 11metu vis dar naktimis parsliauzdavau pas juos i lova doh.gif bet man reikejo miegoti su tevais ir tiek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MyTute @ 2007 10 08, 06:37)
Savo vaiko dar niekada neteko migdyti musu lovoje ar tuo labiau su juo miegoti kartu del daugelio priezasciu, nors pati uzaugau, taip sakant savo tevu lovoje ir nemanau, kad jiems buvo be galo malonu, kai as jau 11metu vis dar naktimis parsliauzdavau pas juos i lova  doh.gif bet man reikejo miegoti su tevais ir tiek  doh.gif

as suprantu, kad tu tuo isitikinusi, kitaip netaikytum 4u.gif

o kai i tevu lova "shliauzhia" beveik paaugle - tai jau per daug. kadangi mano vyresnieji, kurie ish esmes ir miegodavo su mumis kartu atejus laikui kuo ramiausiai ishsikrauste i savo lovas, manau, kad ir mazhasis tai padarys.
nuo tevu priklauso, ar jie laiku pastebi auganti vaiko savarankishkuma ir sugeba ji "paleisti".

zhindomi kudikiai, mano giliu isitikinimu, yra sutverti miegoti su mama wub.gif ju atsibudimas nakti "pasitikrinti", ar mama shalia, o jei jos nera shalia - pradeti klykti, yra biologishkai pagristas.
kadangi zhinau, kad vaikai augdami patys ishmoksta uzhmigti vieni, tai ir nematau prasmes juos skubinti. chia tas pats kaip bandyti "treniruoti" ir "mokinti" vaikshscioti kudiki, kuris dar nepasiruoshes - jis vis tiek nuzhingsniuos tada, kai jau gales, o ne tada, kai nori jo tevai 4u.gif
Atsakyti